Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Jak si zútulnit a zamilovat svůj balkon nebo lodžii?

Toužíte po zahradě? Nebaví vás prázdný a špinavý balkon? Poradíme vám, jak z vašeho balkonu nebo lodžie vykouzlit vlastní soukromou oázu klidu.
Jak si zútulnit a zamilovat svůj balkon nebo lodžii?
Zútulňujeme balkon

Jak si udělat z balkonu útulný koutek?

Bydlíte v panelákovém bytě a chybí vám zahrada nebo terasa? Chcete se v létě opalovat a nechcete, aby na vás zíraly stovky dalších návštěvníků přeplněného koupaliště? Chcete mít svůj útulný koutek na čtení? I z balkonu nebo lodžie se dá vytvořit malá soukromá oáza!

Jak začít? Zbavte se nepořádku

Nejprve z balkonu či lodžie vyhoďte všechno nepotřebné harampádí, věšák na prádlo, zameťte a vytřete. Když uvidíte balkon čistý a prázdný, představte si, jak by podle vás měl vypadat. Laděný do bíla? Nebo spíše hodně barev a vzorů dohromady? Chcete si z něj vytvořit místečko jen pro sebe, nebo na balkoně chcete snídat se svou drahou polovičkou?

Až budete mít v hlavě přibližnou představu, dejte se do práce. Nebojte se recyklovat. Sezení se dá vyrobit třeba z palet a polštářů, z lehátek, ze starých krabic, fantazie se meze nekladou. Určitě budete potřebovat stoleček, na odložení hrnku kávy, skleničky vína nebo třeba rozečtené knížky.

Doplňky tvoří atmosféru

Atmosféru dotvoří vonné svíčky, květiny, plakáty nebo lapače snů. Nebojte se si s dekoracemi pohrát. Využijte třeba starý žebřík, přetřete ho libovolnou barvou a využijte jako stojan pro květiny nebo jiné dekorace. Staré fotky můžete vyndat z rámečků a připevnit dřevěnými kolíčky na prádlo k provázku a ten natáhnout na zeď. Všechny vaše vzpomínky tak budete mít na dohled.

Určitě se neobejdete bez spousty různých malých polštářků, huňaté deky a světýlek. Nejen svíček v různých ozdobných svícíncích, ale i malinkatých žároviček či lampionků rozvěšených všude okolo. Ty dotváří tu nejútulnější atmosféru. A pokud máte doma kytky, nebojte se je přesunout na balkon a vytvořit si tam hezkou zimní zahradu.

TIP: Aby tomu nic nechybělo, nechte si svou panelákovou lodžii bezrámově zasklít od profesionálů, aby vám na váš úžasný koutek nenapršelo, aby vám bylo vždy teplo nebo abyste se o něj nemuseli dělit s poletujícím hmyzem.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Fakt, že pěvecká televizní soutěž Superstar je oblíbeným fenoménem nejen v Česku a na Slovensku, dokazuje historie. Vždyť první ročník SuperStar, kterému vévodila Aneta Langerová, se vysílal již v roce 2004. Letošní řada však přinese spoustu nového, díky čemuž i vás vtáhne do každého kola.
Čeká Vás výlet do zahraničí? Jedete v zimě do Itálie na hory, na exotické Maledivy, nebo pozorovat polární záři na Island? A chcete se cítit bezpečně za všech okolností? Mít jistotu, že když se Vám něco stane, bude Vám zajištěn ten nejlepší komfort a servis, že se o Vás někdo skutečně postará? Pak jednou z nejdůležitějších věcí, kterou musíte před cestou udělat, je uzavřít dobré cestovní pojištění. Jakou pojišťovnu si ale vybrat, aby seděla na míru Vašim potřebám, a přitom Vás cestovní pojištění nevyšlo víc než celá vytoužená dovolená? Na to Vám pomůže najít odpověď srovnávač pojištění Yespojisteni.cz.
Máte v šatníku starší nebo málo využívané kusy oblečení? Tyhle nápadité módní vychytávky vás možná inspirují k tomu jim vdechnout nový život. Starší džínová bunda nebo košile po někom z rodiny, o kterých jste si myslela, že je už nikdy nevezmete na sebe? Přetvořte si je podle sebe.
Stavby, které vznikají vyřazením lodních kontejnerů, si získávají stále více příznivců. Pokud jste se ještě s takovými domy nesetkali, pravděpodobně si myslíte, že výsledek nebude vypadat nijak vábně a obyvatelně. Nicméně opak je pravdou. Proč kontejnerové domy získávají na popularitě, když dnešní trh nabízí další, již ověřené alternativy bydlení v podobě rodinných či panelových domů?
Každé roční období má svůj specifický nádech a ani podzim není výjimkou. Sice budete trávit více večerů doma kvůli deštivému a studenému počasí, ale o to větší máte motivaci si svůj příbytek zútulnit podzimními dekoracemi. Jdeme na to!
Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?
Když na to přijde, dokáží zvířecí kamarádi projevit lásku tím nejmilejším způsobem. Tahle zvířata jsou naprosto šťastná se svými páníčky i ošetřovately. A zdaleka vše nejsou jen domácí zvířata, jako kočky nebo psy. Pouto si vytvoříte i s medvědem!
V létě je čas cestování, a to bývá mnohdy pro lidi s dětmi noční můrou. Jedním z řešení je jezdit na výlety v noci, ale například cesta k moři zabere i více času, než jsou děti ochotné spát. Proto bychom vám rádi doporučili některé hry, které děti stoprocentně při jízdě v autě zaujmou a zabaví.
Připravit vše potřebné pro dítě na dva týdny do malého kufříku je velmi složitá věc. Proto bychom se měli při balení snažit, aby dítěti nic nechybělo, ale aby v kufru nemělo ani zbytečně moc nepotřebných věcí. Existují seznamy věcí, které si na letní tábor má dítě vzít, ale co opravdu potřebuje a bez čeho se neobejde? Vezměte si papír a tužku a sepište si seznam.
Vždycky se říkalo, že pro krásu se musí trpět, a to zejména tehdy, pokud bylo nezbytné nasoukat se do úzkých lodiček na jehlách. K čemu je ale užít si pár minut slávy a o pár let později řešit propadlou klenbu, náchylnost ke zranění kotníku nebo vbočený palec? Žádná hitparáda, viďte. Naštěstí doba slow fashion přeje i pohodlným botám, které nejenže vypadají stylově, ale jsou ku prospěchu zdraví vašich nohou, které vás dnes a denně nosí. O důvod víc, proč si své nožky také náležitě hýčkat.
Stavby, které vznikají vyřazením lodních kontejnerů, si získávají stále více příznivců. Pokud jste se ještě s takovými domy nesetkali, pravděpodobně si myslíte, že výsledek nebude vypadat nijak vábně a obyvatelně. Nicméně opak je pravdou. Proč kontejnerové domy získávají na popularitě, když dnešní trh nabízí další, již ověřené alternativy bydlení v podobě rodinných či panelových domů?
Bodové osvětlení je oblíbené zejména v kuchyní nebo v obývacím pokoji. Může být zapuštěné, namontované na strop nebo směrové na koleji. Poslední jmenované má tu výhodu, že ho můžete namířit tam, kam potřebujete.

Výběr článků

V dnešním společenském kontextu se stále více mluví o fenoménu známém jako 'Incely'. Ale kdo jsou vlastně Incelové a co tato identita znamená? Tento článek se zaměřuje na rozklíčování termínu 'Incel' a poskytuje pohled do života mužů, kteří se identifikují jako involuntary celibate. Přinášíme vám analýzu, příčiny, a zkoumáme, jaká společenská témata a výzvy mohou přispívat k formování této specifické komunity.
Není nic lepšího, než vlastnoručně vypěstovaná zelenina. Bez všech možných chemických hnojiv, pesticidů, insekticidů a bůhvíjaké další chemie. Ale v našich klimatických podmínkách není takové pěstování nic jednoduchého. Zejména v případě, že se stejně jako letos zima poněkud protáhne a i v nížinách sněží ještě v dubnu. Proto pro vás máme tipy a triky, které oceníte při pěstování rajčat.
Zvažujete, že svému dítěti začnete dávat kapesné a nevíte, kdy je nejlepší čas? Jak začít a co všechno dopředu promyslet?

Nepřehlédněte

Jste-li ve věku 55+ a hledáte zaměstnání, můžete se s tím běžně setkat. Věková diskriminace při žádosti o zaměstnání je v naší zemi poměrně běžná. Způsobů, jak ji prokázat a jak se jí bránit, není bohužel mnoho. Ale jsou.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek