Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Do kin míří nová pohádka Hodinářův učeň. Pojďte se do kina pobavit

Československá pohádka Hodinářův učeň vypráví příběh o daleké cestě za láskou. Dětem ukazuje, že problémy může překonat statečnost a dobré srdce.
Do kin míří nová pohádka Hodinářův učeň. Objeví se známí čeští herci
zdroj: bontonfilm

13. 08. 2019

13. 08. 2019

Viktor Preiss v “záporné” roli

Hodinářův učeň je nová tuzemská pohádka, na které spolupracovali Čeští i Slovenští filmaři. Za režií i scénářem stojí zatím poměrně neznámá Jitka Rudolfová a v hlavních rolích se objeví herečky a herci, známí z našich obrazovek. Nechybí mezi nimi Jaroslav Plesl, Michal Balcar, Václav Neužil ml. nebo Miroslav Krobot. V roli zlé sudičky se objeví Jana Plodková a jako mistr hodinář oblíbený Viktor Preiss. A o čem pohádka bude?

Lze přelstít smrt?

Hodinářův učeň vypráví příběh Urbana (Michal Balcar), který se stal sirotkem a ujímá se ho mistr hodinář, který je tak trochu držgrešle a lakota. U něj je Urban v učení. Jak postupně dospívá, zamiluje se hodinářovy dcery Laury (Dana Droppová). Ta mu jeho lásku opětuje, ale svatba se jen tak konat nebude. Hodinář totiž dává Urbanovi úkol, který je podmínkou pro jeho svazek s Laurou. Urban se tak vydává do světa na dalekou výpravu, aby nalezl něco nevídaného – bájné hodinky, které umí varovat před smrtí. O jejich existenci se vedou debaty, ale pokud Urban neuspěje, žádná svatba nebude.

Sudičky pomáhají i škodí

Do příběhu ale zasahují i nadpřirozené síly. Nad kolébkou malého Urbana totiž stanuly tři sudičky. Dobří duchové Rodovoj a Rodovít mu předpověděli lásku i bohatství, zatímco zlá sudička Lichoradka prorokovala strasti a chudobu. Během dobrodružství se tak ukáže, čí sudba byla silnější a jaký osud hodinářova učně Urbana čeká. Ten sám má ryzí charakter a na cestě plné nástrah a překážek dokazuje, že je možné problémy řešit statečností a dobrým srdcem. K užitku mu ale bude i jeho trpělivost a hodinářský um, který si osvojil v učení.

Krásné české exteriéry

Natáčelo se na mnoha místech v našich krajích, a některé lokace určitě poznáte. Krásný varhanový skalnatý útvar v upoutávce je Panská skála, která se nachází v severních Čechách. Nechybí zámek Lednice, tvrz Cuknštejn, kláštěr v Doksanech, Bílé kameny v Lužických horách nebo Hostýnské vrchy v Západních Beskydech. Kouzelných míst je ale v pohádce mnohem víc.

K TÉMATU  Kateřina (35): Zatajila jsem příteli těhotenství a rozhodla se podle sebe, začal mě ale drsně vydírat

Vezměte malé do kina

Hodinářův učeň podle všech ohlasů dobře odsýpá a rodiče se nemusí bát, že by ratolestem ukazoval nějaké špatné vzory, což se dnes občas stává už i v pohádkách. Zajímavostí je i fakt, že hlavní hrdinové nejsou princezna nebo pan král, a Urbana na konci nečeká trůn a půl království na dlani. Snahou tvůrců bylo podle slov režisérky ubrat na klišé a dát prostor pro humor a komediální situace. Hodinářův učeň má v kinech premiéru už 15. srpna 2019.

zdroj: youtube
Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dnes si připomínáme smutné dvacetileté výročí od odchodu legendární české herečky Heleny Růžičkové. Talentovaná umělkyně, která oslnila diváky svým hereckým projevem ve filmech i na divadelních prknech, zanechala nezapomenutelnou stopu v české kultuře. Připomínáme si její kariéru plnou úspěchů, ale také tajemné schopnosti předvídat nejen osud ostatních, ale i svůj vlastní. Článek nahlíží na její životní pouť, filmové triumfy a ukazuje i na dramatické okamžiky, které vedly k jejímu předčasnému rozloučení se světem.
Dnes a denně je naše pleť zatěžovaná nepříznivými vlivy. Ať už se jedná o nánosy make-upu nebo nečistoty z ovzduší, to vše naší pokožce příliš neprospívá. A to nejen v jejím jádru, ale i zvenčí. Dost často pak dochází ke zhrubění pokožky, která získává našedlý tón, ovšem nechybí ani vydatně ucpané póry.
Ucpal se vám odpad a hledáte nejlepší způsob jeho čištění? Dáme vám rychlé tipy na čištění "po domácku" a poradíme, na koho se obrátit.
Dokážete si představit, jak moc dokážou být opalovací krémy nebezpečné? V některých případech mohou pozměnit i naši DNA! Neodnesete to vy, ale vaše děti a vnoučata už možná ano.
Je vám více než padesát a dostala jste výpověď. Začnete registrací na pracovním úřadě a budete pokračovat hledáním nové práce. Čím máte vyšší kvalifikaci, tím je to složitější. Přemýšlíte, zda setrvat ve svém oboru nebo vykročit úplně novým směrem? Třeba si splnit sny. Možná vám to připadá riskantní. Ale proč to nezkusit?
Kolik je na světě leváků a pro jaké pohlaví je tenhle „dar“ typičtější? V čem vynikají a jak jsou na tom se zdravím? Možná vás překvapí i to, kolik leváků se pohybuje na hollywoodském červeném koberci!
Říká se, že střepy přinášejí štěstí. Ještě větší radost vám však udělá, když se žádné sklo nerozbije. Někdy je proto lepší nechat broušený křišťál ve skříni. Takové akce jsou třeba zahradní oslava, piknik s kamarádkami nebo silvestrovský večírek.
Léto je nejkrásnější období v roce. A přináší s sebou také zážitky, na které se nezapomíná. Jaké jsou výhody letního flirtu, a proč by jej měl alespoň jednou za život zkusit každý z nás? Letní románek je prostě nezapomenutelný!
Kam se špinavým prádlem? Do pračky! Ale někdy je ho víc a různých barev, a než přijde na řadu, uschová ho koš na prádlo, praktický doplněk vaší koupelny. Vybrat si můžete přesně takový, aby stylově i barevně zapadl do vašeho interiéru. Koše na prádlo jsou proutěné, plastové nebo látkové, ale také z bambusu. Inspirace pro vás!
Kadeřník Samuel Ryde má netradiční zálibu. Fotí momentky každý den ve stejný čas a to už deset let. Co ho motivovalo k jeho neobvyklému koníčku a jaký v něm vidí význam? Přečtěte si víc!

Výběr článků

Renée Zellweger proměnila nominaci a odnesla si prestižní ocenění za hlavní roli v dramatu Judy. Dlouhé roky se před kamerou neobjevila a jak sama přiznává, trpěla depresemi a příliš málo času byla opravdu sama sebou.
Mnoho lidí začíná hubnout především s dietou, protože je to nejjednodušší způsob, jak změnit své každodenní stravovací návyky. To je správný směr, ale nestačí, pokud chcete na svém těle skutečně zapracovat a zhubnout. Je také nutné správně přizpůsobené cvičení a k tomu budete potřebovat vybavení a příslušenství!
Mileniálové jsou prý rozmazlená generace, která nemá ráda závazky, zato má vysoké ambice. Veškerý volný čas tráví na mobilu a vyhýbají se sexu. Jak je na tom, ale předchozí generace X? Mají si co vyčítat?

Nepřehlédněte

Když jsem potkala Petra, strašně se mi líbil a učaroval mi jeho úsměv, nadhled i smysl pro humor. Nikdy jsem ale necítila ty pověstné motýlky v břiše. Všem v okolí se ale líbil, dostal i mé rodiče a všichni si mysleli, že pro mě nemůže být vhodnější partner.
Křik a pak pláč, pocity nepochopení a smutek. Výkyvy nálad jsou jen jedním z nepříjemných příznaků klimakteria. K těm dalším patří návaly, noční pocení a nespavost. I proto je přechod pro mnohé velkým strašákem. Jestli se to týká i vás, pak je na čase změnit myšlení a přístup. Nejde o žádné stigma! Klimakterium je přirozenou etapou v životě každé ženy a navíc v dnešní době existuje řada způsobů, jak toto období usnadnit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek