Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Jste single. Je to normální nebo jste divná a jakou roli v tom hraje věk

Jestliže jste sama ve třiceti, není na tom dnes nic divného. Pokud zůstáváte stále sama a je vám čtyřicet či padesát, začínáte vypadat podezřele. Dlouholeté představy jsou, že je single typicky mladý muž nebo mladá žena, kteří si užívají života, cestují nebo dělají kariéru. Je ale tohle tvrzení pravdivé?
Jste single. Je to normální nebo jste divná a jakou roli v tom hraje věk
zdroj: 123RF.com

02. 08. 2019

Být single je dnes tak trochu móda. Znáte také neustálé dohazování svých přátel, či dokonce příbuzných a rodičů? Seznamování s vytipovanými perspektivními mladými muži, kteří by se mohli stát otcem vašich potomků, někdy nezná mezí.

Jakou roli v tom hraje věk

Přitom je zajímavé, že podle průzkumu z roku 2017 o životě single lidí v České republice je jich nejvíce v kategorii mezi 45 a 54 lety, a to celých 28 procent. Ve věkové kategorii 25-34 let je jich ve skutečnosti nejméně.

Nicméně být single tak do pětatřiceti je dnes naprosto normální. V pozdějším věku už dospějete k tomu, že spousta kamarádek se bude starat o děti a vy se budete mezi nimi cítit divně. Často si v tomto období budete muset hledat nové přátele.

Single v padesáti a později

Jestliže jste single ještě v padesáti, už jste si zvykla. Zřejmě vám nevyšel žádný vztah, překonala jste období naléhání svých rodičů, že nebudou mít vnoučata. Jste spokojená a nechcete nic měnit. Ovšem, za kým jdete, když vás něco bolí, musíte do nemocnice nebo se jen chcete s někým podělit o pěkné zážitky?

V pozdějším věku ubudou síly a už nepřestěhujete tu skříň sama. Moje kamarádka dlouhá léta říkala: „Na to si můžu vždycky někoho najmout a chlap by mi jen proseděl gauč.“ Nakonec se vdala v padesáti. Zkuste alespoň popřemýšlet o tom, že najít si spřízněnou duši může obohatit váš život.

Když je vám kolem padesátky a jste z těch, které vychovaly děti v manželství a rozvedly se nebo bohužel ovdověly, získala jste všechny výhody single života. Pokud máte navíc dobré vztahy s dospělými dětmi, můžete si vzájemně nejen pomáhat, ale také spolu občas trávit volný čas a být si přáteli.

K TÉMATU  Domácnost bez chlapa. Jaké to má výhody, které byste měly ocenit? Není všechno tak černé, jak to vypadá. Užívejte si to!

Výhody a nevýhody single života

Být single v jakémkoli věku má bezesporu spoustu výhod. Jste nezávislá. Můžete kdykoli kamkoli odjet, vzít skvělé zaměstnání, které vyžaduje časovou flexibilitu, nebo prožít krásnou noc s mužem, který vám padl do oka. Staráte se jen sama o sebe, a tak máte víc peněz na investice do dovolené, zážitků, bydlení či oblečení.

Jestliže jste však single ve třiceti a nejste přesvědčená o tom, že chcete zůstat celý život, budete muset dříve nebo později investovat do seznámení a budování partnerského vztahu. A bude to znamenat překopat mnoho svých priorit. Protože být ve vztahu znamená přizpůsobit se. A člověk, který žije dlouho sám, se přizpůsobuje velmi obtížně. Takže čím dříve to uděláte, tím lépe.

Single nemusí znamenat šťastná

Mnoho nezadaných se shoduje v mínění, že nezůstali sami z vlastního rozhodnutí, ale že to tak prostě vyšlo. Podle odborníků jsou ale šťastnější a zdravější lidé, kteří mají silné vztahy a čas tráví spíše s ostatními než sami se sebou. Je to především kvalitní sociální kontakt a mezilidská intimita, co lidem přináší radost ze života. A jsou to právě singles, kteří jich mají nejméně.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dítě ve věku zhruba šesti let čeká první velká životní výzva. Ze známého prostředí školky se poprvé přesune do velkého světa. Co by měl předškolák zvládat, aby pro něj byla škola co nejpohodovější?
Máte někoho, s kým jste se nedávno pohádaly? Pak je čas se usmířit! Dnes vám to půjde skvěle! Dopřejte také trochu zdraví svým játrům a bacha na rande, pokud si představujete, že bude něco víc. Co ještě pro dnešek radí astroložka Naďa Šmídová?
Jistěže si můžete koupit klasické hnojivo na pokojové či venkovní rostliny a hnojit bez obav jím. Ale proč nevyužít to, co třeba máte běžně doma? Vyzkoušejte osvědčené tipy a triky všech zkušených pěstitelů.
Žena za volantem rovná se auto bez řidiče? Většina žen se s touhle hláškou alespoň jednou za život setkala a téměř jistě zazněla z úst nějakého muže. Vážně jsme my ženy tak špatné řidičky, jak o nás nespočet vtipů tvrdí? Nebo je to stejný mýtus jako míra hlouposti u blondýnek či policistů? 
Nové album Petera Nagye PIANKO, které právě přichází na trh, by se také dalo nazvat Hity a balady v akustickém podání. Obsahuje totiž třináct písní oblíbeného slovenského skladatele, textaře a zpěváka v akustických verzích. Co na něm najdete a co ještě Peter chystá? To se dozvíte z našeho rozhovoru.
Většina žen chce okouzlit své okolí perfektním vzhledem a dobře zvoleným módním outfitem. Z toho důvodu zpravidla volí kousky, které jim sice zaručí vyladěný vzhled, ovšem na úkor jejich zdraví. A možná k takovýmto ženám patříte i vy. Pojďte se proto podívat na několik špatných módních návyků, které neprospívají vašemu zdraví, a zjistěte, jak najít přijatelný kompromis.
Někdo nedá na ostrá jídla dopustit a dopřává si je téměř denně, jiný nesní jídlo jen o trochu víc okořeněné. Pokud to však nebudete s konzumací pálivých pochoutek vyloženě přehánět, vaše zdraví vám za ně poděkuje. Zkoušeli jste si někdy dát ostré jídlo třeba k obědu v průběhu parného léta? Nejprve vás sice pořádně prohřeje, ale následně způsobí žádané ochlazení.
Zvoní budík - je zase ráno. Probouzíte se polámaní, s viditelnými kruhy pod očima a s padajícími očními víčky. Znovu jste se pořádně nevyspali. Už se to táhne několik dní a stále nevíte, jak svůj spánek opět zkvalitnit a prodloužit. Ty probděné noci se začínají projevovat na vaší pracovní výkonnosti i na náladě, kterou nemáte zrovna nejlepší. Možná za špatným spaním vězí tři věci. Jaké?
I když jídlo není zrovna nejlevnější položka, to nejdražší na Vánocích jsou zejména dárky. Dvojnásob to platí tehdy, pokud máte kolem sebe víc lidí, které chcete pod stromečkem obdarovat. Jak se dá ušetřit za dárky, aniž byste museli mít výčitky před ostatními členy rodiny? Poradíme vám.
V posledních letech jsou stále populárnější hesla jako speed hiking nebo fast hiking. Oblečení, obuv a vybavení určené pro tyto aktivity se objevují v kolekcích nejznámějších výrobců. Co to ale je a co to obnáší? Zveme vás k přečtení krátkého článku na toto téma.
Ačkoliv plastická chirurgie neustále piluje technologie, díky kterým úspěšně bojujeme proti stárnutí, čím dál větší popularitě se těší obličejová jóga. Tušíte správně, je to cvičení jako každé jiné, ovšem face jóga má za cíl procvičit svaly v obličeji. Pokud nevíte jak začít, není nic jednoduššího než dát follow těmto influencerkám a výsledky se brzy dostaví.
Jen málokdo si dovede představit léto bez zmrzliny. Proč ale do sebe sypat zmrzliny, které tu hlavní přísadu viděly jen zdálky, a oproti tomu jsou plné tuků a bůhví čeho ještě? To chce poctivou zmrzlinu, a čím originálnější, tím lepší. A kam vyrazit za úžasnou zmrzkou, na to se právě teď podíváme.

Výběr článků

Všude kolem sebe slyšíme, jak důležitá je poctivá hydratace těla, a to nejen pro zdravé fungování organismu jako takového, ale i z hlediska krásy naší pleti, pružnosti pokožky a nádherných vlasů. Pak je tu zase opačná stránka mince - neustále tipy a triky, jak nejlépe odvodnit svůj organismus v naději, že si díky tomu pomůžeme od pár kil. Jenže to ani zdaleka není spásou, naopak to může být těžký hazard se zdravím.
Proč na ruce mít hodinky, které jen ukazují čas? Mohou mít celou řadu další inteligentních funkcí, které nám mohou usnadnit život. Zejména pokud jsme ve spěchu a nemáme čas lovit mobilní telefon z kabelky či kapsy, abychom se podívali, kdo nám zrovna telefonuje. To je ale jen jedna z výhod chytrých hodinek. Podle čeho se dají vybírat chytré hodinky?
Sice jsou tenisky nejoblíbenější obuví, ovšem v zimě, kdy teploty padají pod bod mrazu, by nám v nich umrzla noha. Proto si pořizujeme boty zimní, které nás dokážou před nízkými hodnotami na teploměru ochránit. Velmi oblíbené jsou semišové zimní boty, které i skvěle vypadají. Tedy pokud jsou čisté a umíte o ně pečovat! V opačném případě žádnou parádu neudělají.

Nepřehlédněte

Kdo by se nechtěl probouzet za vůně čerstvě uvařené kávy. Káva je ten nejlepší životabudič a dnes si řada lidí bez šálku dobře uvařeného kofeinového nápoje nedokáže představit den. Patříte také mezi kávové nadšence? Pak byste jede takový kávovar měli mít i doma. Jenže nabídka na trhu je tak rozmanitá a široká! Po jakém kávovaru sáhnout, ptáte se? Poradíme vám!
Čeká vás stěhování nebo jen měníte interiér vašeho současného bydlení? Rády byste se zbavily nepotřebných věcí a pustily do vašeho bytu nebo domku více světla, pozitivní energie a jarního vzduchu? Co takhle vyzkoušet metody podle čínské tradice Feng Shui? Díky ní může být prostor, kde žijete, v absolutní rovnováze. Mělo by to být místo, kde byste se měly cítit příjemně a pohodlně, a zároveň nebýt zahlceny zbytečnými věcmi.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek