Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vyrobte si vlastní pleťový krém nebo samoopalovací krém. Ideální a rychlé recepty pro vaši zdravou pleť

Vlastní pleťový krém přizpůsobíte typu a stavu vaší pleti. Až vyzkoušíte jeden z těchto jednoduchých a rychlých receptů, budete mít chuť experimentovat s dalšími esencemi a vůněmi.
Pleťový krém vyrobený doma
Zdroj:123RF.com

06. 06. 2019

Domácí pleťový krém: bez chemie a konzervačních prostředků

Na tento pleťový krém se používají pouze olejové složky. Neobsahuje vodu, a tak není třeba přidávat žádný konzervant. Olej a olejovou esenci přizpůsobte typu své pleti. Pro suchou pleť je vhodný například mandlový, avokádový nebo olivový olej, pro smíšený jojobový nebo z hroznových jader, pro zralou pleť olej z šípku či pupalky, na problematickou pleť se hodí olej z černého kmínu nebo jojoby.

Z esenciálních olejů je na suchou pleť vhodný levandulový, růžový, na smíšenou citronový, mandarinkový nebo bergamotový, na zralou pleť třeba z mrkvových semen nebo kadidlovníku, na problematickou se hodí hřebíček, cedr, mateřídouška nebo tea tree.

Připravte si čistou pracovní plochu a dodržujte hygienu

Z tohoto množství vyrobíte cca 100 ml krému

  • 40 ml rostlinného oleje lisovaného za studenta podle typu vaší pleti
  • 50 ml babického másla
  • 5 g včelího vosku
  • 4 kapky vitaminu E
  • 5 kapek oblíbeného esenciálního oleje dle typu vaší pleti

Příprava

Do vodní lázně vložte žáruvzdornou misku. K odměření správného množství bambuckého másla si jeho část nechte rozpustit v misce ve vodní lázni. Až bude máslo v tekutém stavu, odeberte potřebné množství injekční stříkačkou nebo pomocí odměrky.

Zbylé máslo dejte stranou a do misky dejte odměřené množství. Přidejte včelí vosk a rozpouštějte. Směs promíchávejte a postupně kapejte olej. Promíchanou směs dejte na 5 minut do lednice. Vyndejte z lednice, jakmile začne směs při okrajích misky tuhnout. Přidejte esenciální oleje a vyšlehejte v krém. Naplňte do kelímku a nechte ztuhnout.

Opalovací krém zvládnete za pár minut

Potřebujete

  • 82 g báze na tělové mléko
  • 4 g malinového oleje
  • 4 g mrkvového oleje
  • 10 kapek panthenolu
  • 5 kapek vitamínu A
  • 5 kapek vitamínu E
  • 10 g sofi-tixu

Mrkvový olej zpomaluje stárnutí pleti, je vynikající na vrásky a díky betakarotenu je výborným ochranným olejem před a po opalování. Malinový olej chrání pokožku před sluncem, podporuje obnovu kožní struktury a hydratuje. Panthenol zlepšuje hydrataci pokožky, změkčuje pleť, zanechává ji vyhlazenou a navrací jí přirozenou rovnováhu. Sofi Tix je přírodní minerální ochrana proti slunečnímu záření, blokuje UVB a UVA paprsky.

K TÉMATU  Čelíte zimě bez pokrývky hlavy? Žádná čepice vám nesluší? Zkuste to změnit! Jsou různé cesty.

Příprava

Do misky si dejte bázi na tělové mléko. Přidejte malinový a mrkvový olej, panthenol, vitamín A a vitamín E a důkladně zamíchejte, aby se vše dobře spojilo. Pomalu vmíchejte sofi-tix tak, aby nezůstaly žádné nerozmíchané kousíčky. Přendejte do kelímku a můžete okamžitě použít. Váš krém bude mít ochranný faktor 20.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dříve pro nás bylo psaní rukou stejnou samozřejmostí jako dýchání. V posledních letech se ovšem k psaní rukou dostaneme poprvé a naposledy na základní a střední škole. Pak plynule přecházíme k počítačům a tabletům. Že v tom nevidíte žádný problém? Bohužel jich ale pár nezanedbatelných vyvstává.
Už jste o něm slyšeli? Pro někoho možná lákadlo, pro jiného naprostý strašák a nikdy by do toho nešel. Víte, co metoda holotropního dýchání obnáší, a k čemu může být dobrá? Pojďme se na to podívat, třeba vás to osloví a jednou ji vyzkoušíte.
Jakou nohou jste vkročili do nového roku? I když se zdá být letošní rok stejný jako loňský, několik změn už začalo platit. Mluvíme předně o finančních změnách, kterých letos bylo víc než dost. Otázku je, jestli k řadě z nich muselo vlivem koronavirové krize a velkého schodku ve státním rozpočtu dojít. V každém případě k nim došlo a my vám přinášíme velký přehled.
Ve světě stále více posedlém zdravím vzkvétá trh s fitness technologiemi. Ať už jste v tělocvičně nebo si v sobotu ráno jen tak běžně zaběhnete po místním parku, každý chce mít na ruce fitness tracker, který zaznamenává jeho data. Nebuďte však na omylu, fitness trackery nejsou vymyšleny jen pro běžce a vášnivé návštěvníky tělocvičny.
Komunikace je základ dobrého vztahu, ale existují některé výroky, které mají zbytečně negativní dopad. Tady jsou ty, které chlapovi raději neříkejte. Možná vám přijdou v pořádku, ale jejich použití může mít trochu jiný efekt, než očekáváte.
Byla neskutečně krásná a neuvěřitelně talentovaná. Přesto se v jejím životě objevilo hned několik škraloupů, které jí poškodily pověst. Mona Lisa dvacátého století, jak se Gině Lollobrigidě přezdívá, je však dodnes považována ze největší herecký sex symbol.
Váháte nad výběrem postele? Inspirujte se v naší galerii. Spokojený spánek je pro naše tělo velmi důležitý!
Jste zamilovaná a v růžovém oparu si možná ani nepřipouštíte, že byste potřebovali v manželství nějakou smlouvu, která bude řešit vaše finance. Jenže je to tak. Během manželství může nastat mnoho skutečností, které ovlivní vaši finanční situaci. Proto je smlouva o společném či odděleném majetku je dobrým řešením. Říkáme jí předmanželská smlouva.
Každý rok vznikne nějaký song, který pak dobývá žebříčky celosvětových hitparád, slyšíme ho na každém rohu, skáče na nás pomalu i z lednice. Na některé hity časem zapomeneme, ale o takových tu dnes nebude řeč. Až udeří první mrazíky, tyhle letní písničky vás zaručeně rozehřejí a rozproudí vám krev v žilách. Pojďme si připomenout hity, které známe úplně všichni a vždycky si na ně rádi na diskotéce nebo u moře zatancujeme, nebo si je aspoň v duchu zanotujeme.
Strie představují typ jizev, které se objevují v případě rychlého natažení nebo zmenšení kůže. Pokožce dodávají pružnost dva proteiny – kolagen a elastin. Díky náhlým změnám se tyto proteiny roztrhnou a kůže ztrácí elasticitu. Její hlubší vrstva zůstane odhalená a objevují se malé jizvičky. Strie se nejvíce objevují v těch místech, kde se ukládá tuk – oblasti břicha, hrudníku, hýždí, boků. Ničím neobvyklým nejsou strie vyskytující se na stehnech, rukách nebo zádech.
Otáčíte se v posteli a odkládáte mobil. Kam? Přece na noční stolek! Na něj si odložíte hodinky, rozečtenou knížku nebo hrnek s čajem. Stejně tak můžete zhasnout lampičku bez nutnosti vstát, když budete usínat. Inspirujte se nočními stolky v naší galerii.

Výběr článků

Dnes, 10. února 2024 začíná Nový čínský rok, který nám přináší energii Dřevěného Draka. Symbolizující proměny, sílu a odvahu, Rok Dřevěného Draka slibuje emocionální a společenské výzvy, ale také obrovský potenciál pro růst a rozvoj.
Co vás čeká tento pracovní týden? Čemu se raději vyhnout a co můžete očekávat? Některý den je vhodný na péči o vaše zdraví, jiný zase pro vypuštění vašich emocí. Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Celé jaro jste se snažila zhubnout do plavek. Pár kilo je dole a vy vypadáte skvěle. Tak si dovolíte na dovolené trochu hřešit. U vody si dopřejete zmrzlinu, odpoledne aperol, večer pár koktejlů. Když přijedete domů, zjistíte, že váha je opět nahoře. Co dělat, aby se to nestalo?

Nepřehlédněte

Provoněný domov pozitivně působí na naše smysly. Osvěžovače zakoupené v obchodech jsou ovšem nejen drahé, ale jejich složení může kvalitu vzduchu ovlivnit nepříznivě. Vyrobte si své vlastní vůně! Kombinujte a vymýšlejte podle ročního období i místnosti, do které chcete vůni umístit.
Mama Shelter přináší do Prahy oblíbenou koncepci food sharingu, nebo-li dělení se o různá jídla,  podle svého hesla, že sdílení je péče a podělit se znamená milovat!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek