Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Dress code. Co odhalil Český lev a co Bílý dům? Ctíte etiketu nebo nedodržujete pravidla oblékání?

Ve většině medií proběhla zpráva nejen o oceněných filmech a osobnostech v anketě Český lev, ale také o tom, kdo měl co na sobě. Dress code, neboli pravidla oblékání na určité události, mnoho umělců nedodrželo. Ve světě nedodržování takových pravidel může znamenat i zákaz vstupu na dané místo. Co znamenají jednotlivé pojmy na pozvánkách na akce?
zdroj: 123RF.com

02. 04. 2019

Bourání pravidel je v módě běžné, všude se vám to ale nepodaří

Od čeho jsou módní návrháři, když ne od toho, aby na každoročních přehlídkách překvapili změnou zavedených pravidel a extravagantními nápady. Proč ne, ale takové modely nevyžadují jen odvahu, ale také událost a místo, kam je můžete vzít. Zdůrazňujeme „můžete“, protože i když budete mít VIP pozvánku nebo vstupenku za tisíce, v mnoha zemích a na mnoha místech vám to nezaručí právo vstupu. Zkuste jít do La Scaly ve svetru. Pošlou vás vchodem pro personál. Pokud v tom samém půjdete do Státní opery v Praze, budete uvedeny třeba i do nejlepší lóže.

Státní návštěvy řeší oblékání předem

Mimo oblečení celebrit na udělování cen Český lev jsme si také mohly přečíst zajímavé informace, jak se řeší oblékání při státních návštěvách. Je zajímavé dozvědět se, že úředníci připravující návštěvu si vyměňují zprávy, co budou mít hostitelé, při které příležitosti na sobě, aby k nim hosté mohli vyladit oblečení. Tentokrát se to Monice Babišové, která byla v minulosti známa svými přešlapy s oblečením na oficiálních akcích, povedlo. Melanii Trumpové zdatně sekundovala.

Zákony etikety by se měly ctít. A jak jste na tom vy?

Pyšnit se, že jsme demokratickou zemí a máme svobodu, neznamená, oblékat se kamkoli jakkoli. Jestliže pracujete v úřadě nebo v konzervativní obchodní společnosti, je nutné přizpůsobit oblékání. Pokud nedodržíte bussiness dress (kostým), váš nadřízený vás na to brzy upozorní. Bohužel, dnes se vám může stát, že přijdete oblečená vhodně na danou příležitost, a budete si připadat „podivně“, protože většina lidí bude mít neformální oblečení. Nepřipadejte si tak. Naopak, můžete se cítit skvěle právě kvůli správnému outfitu.

K TÉMATU  Tepláková souprava jako nezbytnost této sezóny

Seznamte se s nejdůležitějšími pojmy z pozvánek na akce

White tie: dlouhé večerní šaty vcelku, uzavřené lodičky, dlouhé rukavičky.
Black tie: žena je oblečená stejně jako při „white tie“, oblečení se liší u mužů (frak, smoking).
Formal dress: dlouhé večerní šaty, koktejlky nebo elegantní kostým. Pozor – sukně by neměla být nad kolena!
Semi-formal: pokud se akce koná ve dne, vhodné jsou pouzdrové šaty, kostým nebo bussiness dress. Večer se hodí koktejlky.
Cocktail: koktejlky s lodičkami a psaníčkem (punčochy jsou samozřejmostí!).
Casual dress: dalo by se říci nedbalá elegance. Stupeň formálnosti záleží na době konání akce – nejméně formální jsou dopolední události, následují odpolední a nejformálnější jsou události večerní.
Smart Casual: neformální a přitom elegantní – lze využít módní novinky, ovšem žabky a plážové šaty nechte raději na dovolenou.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Poruchy příjmu potravy se nestarají o to, kolik peněz vyděláváte nebo jaký máte společenský status. Kdokoli, a to od princezny po chudáka, se může stát obětí mentálního onemocnění jménem bulimie, které mění a ohrožuje život. A celebrity pochopitelně nejsou výjimkou. Některé z nich málem zemřely!
Chcete být trendy i na podzim, tak musíte mít odstín vlasů medový. Tato barva nejenže rozzáří vaše vlasy, ale také perfektně ladí s atmosférou sklonku roku. Zahalte se do medové!
Snad každá žena neustále hledá procedury, které vyzdvihnou přirozený půvab pleti, zlepší její vlastnosti a podpoří úchvatný vzhled. Zatímco dříve zažívaly doslova boom kosmetická studia, řada žen péči o svůj vzhled přesunula do pohodlí domova. Dnes už si proto můžeme dopřát řadu kosmetických ošetření, aniž bychom čekali na objednací termín do studia. Příkladem je také oblíbená metoda dermaplaning, kterou hravě zvládnete i doma. Jen si o tom předtím pár věcí prostudujte.
Možná trápí i vás, jen o tom nevíte, nebo jste si toho ještě nevšimli. Ačkoliv jsou sklivcové zákalky považované za projev ”stáří” a zhoršujícího se vidění, ve skutečnosti se mohou objevit už kolem třicátého roku života.
Co si pro nás dnes hvězdy připravily? Zásadní je, že co dnes vyslovíte, stane se skutečností! Nevěříte? I přání mají energii. A každá energie se počítá. Dávejte si proto pozor, co říkáte a co při tom cítíte. Kromě toho šetřete své nohy. Co ještě dalšího?
Historek o tom, jak tchyně je ta, která rozvrací celou rodinu a nejvíce na nervy leze partnerce či partnerovi vlastního dítěte, je k přečtení a poslechu všude spousta. Když se však v takovéto situaci otočí role, nikdo tomu nechce uvěřit.
Vylepšete a ozdobte svojí zahradu tak, aby lahodila vašemu oku. Budou zahradní dekorace a doplňky nenápadné nebo výstřední? Zahradám sluší dřevěné nebo keramické materiály, a samozřejmě přijdou ke slovu také kameny. Experimentovat můžete i s osvětlením. Inspirujte se!
Hliníkové systémy, včetně oken, dveří, fasád a příček, se staly stále oblíbenější volbou v architektuře díky svým výjimečným vlastnostem a vysoké flexibilitě. Jedním z aspektů, který získává na důležitosti, je jejich schopnost poskytovat efektivní protipožární ochranu.
Jaro se pomalu přelévá do léta, a tak začínají lidé řešit, jak budou vypadat v plavkách. Ať už u českých řek, rybníků či bazénů, nebo někde u moře. A přiznejme si, že po roce všemožných protiepidemických opatření, zavřených tělocvičen a fit center nebo zákazu lyžování je ve formě jen málokdo. Proto byste mohla ocenit cvičení pro zpevnění zadečku, která zaručeně fungují.
Rostlinné kmenové buňky patří mezi nejnovější objevy se skvělým potenciálem řešit běžné problémy spojené se stárnutím pokožky. Jejich vývoj se dere kupředu až vzrušujícím tempem a na rozdíl od živočišných kmenových buněk neexistuje ani žádný etický či právní argument proti jejich použití v kosmetice. Už na první pohled slibují naprosto neodolatelné výsledky. Mohou ale rostlinné kmenové buňky z ovoce, květů či jiné vegetace udržet krásu a mladí každé pleti? Pojďme se do tohoto tématu ponořit a zjistit to.
Milán – mekka módy, kam se dostanete prakticky za pár korun. Dopravu můžete zvolit leteckou, ale ve hře je i jízda osobním autem (vždyť leží sotva 800 kilometrů daleko). Ať už se však do italského města dostanete jakýmkoli způsobem, nezapomeňte zde navštívit řadu nádherných míst. Tahle jsou ta nejdůležitější, abyste skutečně mohli říct, že jste viděli Milán po všech jeho stránkách.

Výběr článků

Každý kolem vás se chlubí, jak jejich dítě ve dvou letech švitoří první slůvka? Nebojte se, rozhodně nebudete čekat tak dlouho! Naučte se techniku, jak své dítě rozmluvit a již ve věku 9 měsíců mít človíčka, kterému rozumíte první slůvka.
Šnečí sliz můžeme stále častěji vidět jako součást drahých kosmetických přípravků. Než se stal trendem pro podporu krásy, byl ve starověkém Řecku lékem na záněty. Mnoho žen o něm ještě neslyšelo a některé na něj jen nevěřícně koukají v obchodních regálech. Představíme si, co to šnečí sliz je a jaké má potenciální přínosy.
Mnohokrát skloňované téma, které patří dlouhodobě na seznam globalizačních problémů v celém Západním světě. Věděly jste, že podle statistik z roku 2018 průměrný Čech ročně spotřebuje zhruba 785 kilogramů potravin a zhruba 200 kilogramů vyhodí? Statistiky Evropské unie mluví jasně. Každoročně se vyhodí zhruba 88 milionů tun jídla. Každá česká domácnost má tak ve své režii svoji vlastní spotřebu a záleží jen na nás, jak se k ní postavíme.

Nepřehlédněte

Máte před sebou volný víkend a přemýšlíte, co byste se svojí láskou podnikli? Nebo jenom hledáte atraktivní destinaci, kterou navštívíte při další letní dovolené? Nemusíte vždy jezdit tam, kam většina lidí. Zajeďte si za romantikou, která se vám doslova vryje pod kůži.
Samoopalovací krémy, pěny nebo oleje jsou šikovnou věcičkou, kterou si nejedna z nás zamilovala. Důvod je prostý – jedná se o zdravější alternativu opalování, zajistí bronzový nádech mimo letní sezónu, a navíc dokážou dodat barvičku i těm, kterým není shůry dáno a poměrně složitě se opalují.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek