Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Módní diktát: tenisky! Jsou trendy a pohodlné. Které si obout a při jaké příležitosti? A jaké vzory se nosí?

Určitě jste i v zimě potkávaly spoustu lidí v teniskách. Již několik let je to módní obuv pro všechny příležitosti. A právě přicházející teplé období nám dovolí více využít přednosti této pohodlné obuvi.
Tenisky - již několik let je to módní obuv takřka pro všechny příležitosti
zdroj: 123RF.com

01. 04. 2019

Kombinujte cokoli! Tenisky nepatří jen na hřiště

Současná móda je uvolněná a dovoluje kombinovat nekombinovatelné. Sportovní tenisky již dávno nepatří jen na hřiště a k volnočasovému outfitu, ale je možné je vzít i k elegantním módním kouskům. Základem jsou bílé tenisky, které se hravě kombinují s jakýmkoli oblečením. Mohou být z mnoha materiálů, ale podle nich také částečně volíme jejich použití. Pokud mluvíme o teniskách jako o běžné obuvi do ulic, půjde buď o jednoduché bílé kožené či plátěné tenisky, nebo o jejich zdobnější varianty. Vždyť by bylo škoda zůstat fádní.

U tenisek můžete zkusit i výraznější modely!

Ani běžné bílé tenisky dnes nemusí být jednotvárné. Návrháři je obohacují perličkami, mašlemi místo tkaniček – ty jsou letos hitem sezóny – a mnoha dalšími doplňky. Některé modely zdobí výšivky, stuhy či drobné kamínky. Také pokračuje móda pastelových odstínů, ale i imitace semiše, sametu či kovu. Pokud je takový typ obuvi zkombinovaný s ostatními doplňky, vytvoříte dokonalý outfit, v němž vám bude celý den pohodlně.

Plátěné tenisky se hodí doslova ke všemu, ale pozor na modely s platformou – ty se hodí spíše ke kalhotám. Jednobarevné se dobře sladí s barevnými sukněmi, letními šaty nebo formálnějšími kostýmy. Barevné vezmete k obyčejným džínám a triku. A když budou džíny nad kotníky, a k tomu vyladíte zajímavé ponožky, stačí je doplnit podle nálady halenkou či sportovním trikem a jste oblečena na několik různých příležitostí.

Do práce lodičky, na večeři tenisky

Ne každý může do práce v teniskách, ať jsou jakkoli módní. Ale i pro vás existuje varianta. Tenisky obujte na cestu a v práci se přezujte do stylových úřednických lodiček. Až půjdete domů a obujete si opět lehké vzdušné tenisky, vašim nohám se uleví. Ať už si vyberete jakýkoli model, vždy je důležité, abyste se v něm cítila dobře a vydržela v něm prochodit skoro celý den.

K TÉMATU  Které trendy letos frčí na lyžích?

Tahle móda není jen pro mladé. Odvažte se v každém věku!

Pohodlí je dnes v obouvání akcentované především. A pokud máte již nějaký ten věk a desítky let nošení lodiček za sebou, vaše nohy vám spíš poděkují za pohodlnou, a přitom zajímavou módu. Nebojte se v jakémkoli věku a při jakékoli postavě kombinovat. Móda je hravá a v současné době nejsou striktně stanoveny módní trendy. Co si vymyslíte a bude vás bavit, to si vezměte. Hrajte si a nebojte se bourat hranice a porušit léta dodržovaná pravidla. Ostatně, módní návrháři dělají každoročně při předvádění svých módních kolekcí totéž.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Prostě jste to přehnala se sluníčkem. Samozřejmě neplánovaně. Voda šplouchala a vy jste usnula na lehátku a teď je vaše pleť totálně zrudlá a spálená. Jak jí pomoci? Jestliže nemáte po ruce speciální poopalovací péči, zkuste domácí zdroje.
Občas si stěžujeme na přebytečná kila, ale spousta z nás není ochotná s tím něco udělat. Pokud jste spokojená, je to v pořádku. Pokud si ale myslíte, že je to nemožné, inspirujte se těmito proměnami!
Starat se o jedno malé dítě může dát pěkně zabrat. Dvě potrápí ještě víc, ale co teprve šest prcků? Tahle kočičí máma to nemá jednoduché, ale rozhodně ví, že nemá smysl se zbytečně stresovat!
Blíží se pracovní pohovor a chcete na něm opravdu uspět? Zakládat byste si měli především na dobrém prvním dojmu, který je v případě pohovoru nadmíru důležitý. A ten je tvořen také tím, co máte na sobě.
Detox organismu se stal nedílnou součástí zdravého životního stylu. Po zimě nás čeká očista těla jarním detoxem. Právě strava raw by pro řadu z vás mohla být ideální cestou. Její výhodou je příjem čerstvých zdravých surovin, nenáročnost přípravy či úbytek váhy. Za kvalitu si bohužel připlatíte, na druhou stranu ale ušetříte na energiích.
Honba za štíhlou a sexy postavou pokračuje, i když léto už je dávno za námi. Lidé se zkrátka chtějí udržovat v kondici. S nedávnými vánočními svátky však byla píle trochu mařena vynikajícím cukrovím a samými smaženými pokrmy. Během tohoto období na sklonku roku je třeba vykázat opravdu pevnou vůli, díky které odoláte i alkoholu. Především ten je při cvičení jedním velkým tabu.
Mentální anorexie je choroba psychického i fyzického rázu, která nás dokáže pořádně vystrašit. Zvláště, pokud se něco takového děje našemu dítěti. Bezesporu je ji třeba řešit s odborníky, jelikož může vážně poškodit zdravotní stav člověka. Nejdříve ale musíte sami zjistit, že jí daná osoba trpí. Nejčastěji se vyskytuje u dívek, avšak setkat se s ní můžeme u jakéhokoliv pohlaví i v každém věku. Jak ji poznat, abyste včas dokázali zamezit jejímu prohlubování?
Vstupte do světa femtech, inovativního průmyslu, který kombinuje technologie a ženské zdraví. Zjistěte, jak tyto technologie překonávají tabu a otevírají nové možnosti pro ženy všude.
V okamžiku, kdy vyšla světoznámá hra Last of Us a podle ní byl natočený i seriál, který teď každé pondělí vysílá stanice HBO, mnoho lidí propadlo panice, zda je možné, aby houba známá pod jménem cordyceps (ta, co bytosti proměňuje v nemrtvé stvůry), mohla skutečně napadnout i lidi. Co je nad různými spekulacemi pravdy?
Dřevěné bedýnky aktuálně frčí. Nehodí se přirozeně do každého interiéru, ale pokud máte rádi venkovský, přírodní nebo skandinávský styl, oceníte chytré nápady na jejich využití. Bedýnky poslouží hlavně jako odkládací prostory. Vhodnou kombinací z nich můžete vytvářet vlastní originální praktická řešení. Je na vás, jestli zvolíte jednoduché jednobarevné bedýnky nebo omšelý retro vzhled. Dají se obrousit, natřít i spojit. Upravte si je podle sebe!
I ženy umí zdolat obrovské překážky a nejvyšší hory světa. Jednou takovou je horolezkyně Klára Kolouchová, která stanula na vrcholu Mount Everestu a čerstvě i obávané K2. Její výstup i životní příběh poutavě přiblíží právě vznikající dokument, který připravuje režisérka Jana Počtová.
Byla neskutečně krásná a neuvěřitelně talentovaná. Přesto se v jejím životě objevilo hned několik škraloupů, které jí poškodily pověst. Mona Lisa dvacátého století, jak se Gině Lollobrigidě přezdívá, je však dodnes považována ze největší herecký sex symbol.

Výběr článků

Jóga dnes patří v západním světě k široce rozšířeným technikám cvičení. Svou popularitu zde ale začala získávat až od 2. poloviny 20. století. Tisíce let se totiž omezovala pouze na indický subkontinent. Jak se vyvíjela až do dnešní podoby?
Kdo by nemiloval nakládané kyselé okurky. Jsou výborné k masitému pokrmu, nebo jen tak, když máme chuť. Legendární „kvašáky“ se zkrátka těší velké oblibě. Pokud ale chcete mít ve špajzu dostatečné zásoby zavařených okurek na zimu, je zapotřebí mít dobrou úrodu
Koberec, nebo lino? Tradiční otázka, kterou si pokládá každý při rekonstrukci, nebo stavbě nového bydlení. Podlahy mohou určovat charakter místnosti, pokud jsou tedy zvoleny správně. Jak koberec, tak lino mají své klady a zápory, takže stojí za to udělat nějaký průzkum a porovnat podlahy, abyste našli to nejlepší.

Nepřehlédněte

Každá z nás neustále hledáme osvědčený recept na to, jak být krásná, výjimečná a atraktivní. Představa je to samozřejmě příjemná, ale jak toho vlastně nejsnáze dosáhnout? Snad nejlepší věc, kterou pro to můžeme udělat, je načerpat inspiraci od žen, které se takové už naučily být. Co takové ženy radí ostatním ženám?
Léto je v plném proudu a častuje nás nevyzpytatelným počasím. Vyzrajte na něj s limonádami plnými ovoce. Horké dny si žádají osvěžení a během těch deštivých zase potřebujete vitaminy, abyste předešli nachlazením. Přinášíme proto tipy na limonády z exotického ovoce, které zahrnují jak osvědčené klasiky, tak netradiční kombinace. Nejenomže vám budou chutnat, ale zároveň vás – alespoň pomyslně – přenesou tropického ráje.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek