Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Nová studie šokuje: muži mají z nevěry výčitky svědomí, zatímco ženy jsou díky ní šťastnější! Co útočí na naši psychiku?

Není nevěra jako nevěra? Už to tak vypadá. Zatímco někdo se kvůli takovému pochybení bičuje celé měsíce, jiný si v pocitu, že své polovičce nasadil parohy výkladní skříně, doslova libuje. Holt každý to má jinak!

21. 08. 2018

21. 08. 2018

V minulosti byla náklonnost k nevěře připisována spíše mužům, o nichž se říkalo, že to „mají v genech“. V současné době si ale mimomanželské záležitosti pěstují obě pohlaví stejně, takže si vážně nemají co vyčítat. Pravdou však je, že ne všichni záletníci mají ze svého selhání takové výčitky svědomí, jaké by vzhledem k situaci byly adekvátní…

Vedlejší účinky zakázaného ovoce, co útočí na psychiku

Alicia Walker, což je profesorka sociologie na americké Missouri State University, provedla zajímavou studii, v níž se na dění v nemanželských postelích podrobně zaměřila. Překvapivě však nešlo o to, zda jsou v téhle „disciplíně“ větší mistři klamu pánové či dámy. Cílem totiž bylo zjistit, kdo z nich svých skutků později skutečně lituje. Hádáte, že tenhle souboj dopadl remízou? Tak to ani náhodou! Ostatně, závěrečný ortel vám prozradí sama autorka.

„Do svého průzkumu jsem zahrnula několik desítek jedinců, kteří jsou pravidelnými uživateli internetových seznamek pro zadané. Na základě jejich odpovědí jsem došla k názoru, že ženy vykazují následkem podvádění větší spokojenost oproti mužům,“ uvedla při rozhovoru pro magazín Journal of Sexuality and Culture odbornice. Ptáte se na důvod? Ten vás asi překvapí.

Důvod návštěvy hodinového hotelu? Stabilní vztah!

Podle výše jmenované expertky mají dámy jednu zvláštní „vlastnost“. Čím déle jsou prý ve vztahu, tím více klesá jejich touha po sexu se svým právoplatným partnerem. Pokud si však naleznou milostné rozptýlení mimo domácí základnu, libido se opět vrací na původní maximální úroveň. Jednoduše řečeno, tímhle způsobem hříšnice uspokojí všechny potřeby, ale zůstávají v manželství, které funguje dál. To jim způsobuje pocit štěstí, který perfektně vystihuje známé úsloví o vlkovi, co se „nažere“, zatímco koza zůstává celá. Vážně?!

K TÉMATU  Kouká z toho vážný vztah, nebo jen krátký románek? Poznejte, jestli s vámi (ne)počítá

Lež má krátké nohy? Bejvávalo

„Tyto poznatky jasně ukazují, že muži jsou sice nevěrní, ale svého pochybení mnohdy hořce litují. Naopak, pro jejich polovičky je nevěra cestou, jak se i v problémovém soužití cítit spokojeně. Já osobně s tím nesouhlasím, ale již několikrát jsem se setkala s názorem, že pokud někdo podvádí čistě ze sexuálních důvodů, vztah to vlastně ani nenaruší,“ připouští Alicia Walker. No, tak o tom by se asi dalo ještě polemizovat…

A co si o nevěře myslíte vy? Může vztah úplně pohřbít, nebo naopak prodloužit, jak to naznačuje tato kontroverzní studie? Napište nám svůj názor.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Všechny módní přehlídky jaro/léto 2023 jsou nyní za námi. Zaznamenali jsme je a vytáhli jsme klíčové jarní módní trendy v oblasti dámských teplákových souprav, na které byste se letos měly zaměřit. A zatímco návrháři zůstali věrni svému osobnímu stylu, objevilo se několik společných klíčových kousků, od kterých očekáváme, že budou pronikat z kolekcí přímo na trh a do našich šatníků.
Máte rádi, když je každá vaše dovolená tak trochu jiná? Co kdyby vaše příští dny volna byly ve znamení luxusu a dobrodružství? Vydejte se na plavbu jachtou s kapitánem po překrásném Jaderském moři. Objevíte krásy chorvatského pobřeží a ostrovů ze zcela jiného úhlu. Takováto dovolená nemusí být ani extrémně předražená, jak si mnozí myslí. Domluvte se s přáteli a náklady za pronájem jachty si rozdělte.
Letos jsou tomu 2 roky, co jsem já, jako matka, přišla o svého syna. Vyrovnat se s touto ztrátou není možné. Kvůli cizí chybě přišel o život talentovaný mladý člověk. Vyzkoušela jsem už všechny možné druhy psychické pomoci, ale toto jediné mi pomáhá: otevřeně o tom mluvit.
Bolesti zad jsou velkým problémem naší populace. Mají mnoho příčin. Od špatného a dlouhodobého sezení, přes špatné držení těla, až po přetěžování, nebo třeba špatné matrace na našich postelích.
V roce 2018 uživatelé aplikace Viber poslali 6 miliard zamilovaných samolepek a GIFů. Letos Viber přichází s novinkou v podobě videa ve tvaru srdíčka. Pošlete mu originální přání.
Diety a zdravý životní styl jsou mezi celebritami oblíbené téma. Spousta z nich se snažila shodit přebytečná kila, která ovšem získala zpět díky jo-jo efektu. Některým z nich se ale váhová proměna podařila. Které slavné dámy se teď pyšní vysněnou postavou a co pro to musely udělat?
Každý kolem vás se chlubí, jak jejich dítě ve dvou letech švitoří první slůvka? Nebojte se, rozhodně nebudete čekat tak dlouho! Naučte se techniku, jak své dítě rozmluvit a již ve věku 9 měsíců mít človíčka, kterému rozumíte první slůvka.
Naše manželství jsem vždy brala jako ideální soužití muže a ženy. Všichni naši známí nás měli jako vzor toho, jak by to v dlouhodobém vztahu mělo vypadat. Byla jsem do manžela zamilovaná od svých dvaceti let, po několika letech mě požádal o ruku. Jak jsem se ale mýlila v tom nejbližším člověku, kterého mám, to si ani nedokážete představit! Než se objevila jeho nemanželská dcera...
Nový rok přináší mnohá předsevzetí. Mezi ně jistě patří i zdravější životní styl a redukce váhy. Jak ale vyčistit tělo správným způsobem po vánočním hodování?
Letošní listopadová novinka z produkce TV Nova, tou je osmidílný seriál s názvem O mě se neboj z dílny režiséra Bisera Arichteva a z pera Jana Coufala a dalších. Seriál se nese v duchu komediálně-romantickém. Získal si vás?
Ekologická a přátelská vůči přírodě. Přesně taková je udržitelná móda, která se za poslední roky stala doslova hitem. Co vlastně představuje a v čem má tento alternativní přístup k módě své kouzlo?
Zajímá vás, co právě teď vaše dítě v děloze dělá? To se podle jeho stáří dá snadno zjistit. Kdy začíná vnímat hlasy i sladkosti, na kterých si pochutnáte? A jaký měsíc je pro něj velmi zásadní, protože poprvé otevře oči?

Výběr článků

Zajímá vás, jak udělat ze svého rande nezapomenutelný zážitek? V našem článku "Originální rande! Tipy na skvělé rande" vám přinášíme jednoduché a praktické rady, jak osvěžit vaše romantické setkání. Od netradičních míst po kreativní aktivity – pojďte s námi objevit nápady, které oživí vaše rande a vytvoří nezapomenutelné vzpomínky. Přečtěte si naše tipy a udělejte z každého rande jedinečný zážitek pro vás oba. Co tedy říkáte na to, abyste se společně vydali na nové dobrodružství lásky?
Zboží z Německa a Německé potraviny - slova, která vyvolávají v mysli mnoha lidí asociace na vynikající kvalitu a špičkové produkty. Pro moderní ženy, které dbají na svůj životní styl a chtějí nakupovat inteligentně, je Německo vynikajícím zdrojem kvalitních výrobků a příležitostí k úsporám. V tomto článku vám přinášíme praktické tipy, jak se stát mistrkou nakupování a získat ty nejlepší produkty z Německa, aniž byste zbytečně utrácely.
Chcete dát svému milenci ultra speciální dárek, který mu ukáže, jak vám na něm záleží? Proč nezkusit smyslnou, erotickou masáž? Erotická masáž, která je dokonalým způsobem, jak vás dostat oba do nálady, je skvělou formou předehry a může pomoci budovat a prodlužovat potěšení, aby bylo vyvrcholení ještě příjemnější. A co si budeme, vzrušená budete i vy – a jak! Sama to dnes večer zkuste.

Nepřehlédněte

Nejste si jistá, zda vás partner pouze nevodí za nos? Jak poznat, že jde o lháře jako mrakodrap? Díky našim vyšetřovacím způsobům se dozvíte, zda jde o lháře, nebo jen o vaši domněnku.
Naše životy se mění každý den. Existují ale milníky, kterých se obáváme všichni. Oslavit 30. narozeniny je pro většinu žen velmi těžkým dnem, kterého se bojí už pár let předtím. Co se ale s tímto životním mezníkem změní? Ženy a muži to mají určitě jinak, dnes se podíváme na něžné pohlaví a změny v jejich životech a životních stylech. Najdete se v některé z nich?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek