Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Manuál správného focení. Jak správně pózovat na vašich fotografiích, abyste vypadaly co možná nejlépe?

Léto? Čas dovolených, výletů s přáteli a hlavně svateb. A všude si vás někdo bude chtít zvěčnit. Jak se před fotoaparátem chovat, aby se vám už nikdy nepomstil? To vás naučíme v jednom rychlém školení! Zkuste to podle našeho manuálu správného focení.

02. 07. 2018

02. 07. 2018

Nerady se fotíte, protože si ve výsledku nikdy nejste podobné? Takový „problém“ má hodně lidí, kteří před objektivem berou nohy na ramena s tím, že jim sudičky do vínku fotogeničnost rozhodně nenadělily. Jenže! Stačí znát pár triků a rázem si budete počínat jako profesionální modelka. Nevěříte? Tak pozor, výuka začíná…

Dobrý úhel při focení? Na tom rozhodně záleží

Když se řekne „sýr“, co uděláte jako první? Pokud se vypnete jako struna a zaujmete postoj á la spolknuté pravítko, nikdy to nebude fungovat. Jak to dělat správně? Možná vás to překvapí, ale není to vůbec žádná věda.

„Pravidlo první zní – vždy se natočte do jiného úhlu, než směřuje váš pohled. Tak budete vypadat uvolněně a nenuceně, což je základ povedené fotografie. Můžete také lehce sklonit ramena, ale jen o trochu,“ radí profesionální americký model Andy Speer, který se v rámci jednoho nedávného rozhovoru pro zahraniční módní časopis rozpovídal o tom, jak správně pózovat. A rada přímo od zdroje je přece vždycky nejlepší, no ne?

Zvýrazněte své rysy, stačí jen maličkost

„Jakmile zvednete bradu a podíváte se přímo do středu fotoaparátu, s největší pravděpodobností ukážete celému světu hloubku svých nosních dírek. Místo toho držte bradu lehce skloněnou a otočte hlavu mírně do strany. Tak dokonale zvýrazníte svou čelist i rty,“ popisuje výše zmíněný fotogenický guru, který rozhodně ví, jak na to.

Mlčeti zlato. Tady to platí dvojnásob

Zakrýváte své rozpaky při focení tím, že bavíte své okolí vtipnými narážkami? Ano, ostatním, kteří při zmáčknutí spouště budou mít koutky „do rohlíku“, to k pěkné podobizně jistě pomůže. Vám ale nikoli. Mluvení je prostě tabu! Tak na to nikdy nezapomínejte. S čím ale naopak zabodujete vždycky, je jeden zvláštní úsměv.

K TÉMATU  Hubnoucí proměny, které vám dokáží, že všechno jde, když je dostatek chuti a vůle!

Smát se při focení očima? To vážně jde!

Nechcete-li z nějakého důvodu cenit zuby, můžete svůj úsměv přesunout do očí. Zní to možná prapodivně, ale tenhle trik pochází od americké supermodelky Tyry Banks, která s ním udělala díru do světa.

„Celé kouzlo spočívá v lehce zúžených a přivřených očích. Myslím, že právě tahle drobnost, na níž se často zapomíná, může podstatně vylepšit váš portrét. Zkuste si to nacvičit před zrcadlem, rozdíl poznáte okamžitě,“ nechal se slyšet Andy Speer, který touhle radou uzavřel své „školení“.

A jak to máte s focením vy? Napište nám to. A pokud znáte nějaký další fígl, jak na snímku vypadat dobře, tak sem s ním!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Květiny v interiéru nejsou žádnou novinkou. Aby také ano, vždyť se s nimi bylo možné setkat už před hodně dlouhou dobou. Naši předkové je milovali. Není se čemu divit, jelikož se jednalo o nadčasovou záležitost.
Psi jsou odjakživa symbolem věrnosti a oddanosti. I mezi nimi se však najdou jedinci, kteří v tomhle směru excelují. Možná znáte příběh japonského psa plemene Akita Inu jménem Hačikó ze dvacátých let minulého století. Ten byl zvyklý čekat na svého pána, univerzitního profesora v letech, na jednom tokijském nádraží, kde ho páníček nechával cestou do práce.
Každý rodič se řadí mezi nějaké rodičovské typy. Ke kterým patříte vy?
S novým rokem přichází i řada předsevzetí, mezi nimiž jasně vévodí redukce tělesné hmotnosti. Pokud si i vy přejete zhubnout a nechcete samotnému hubnutí věnovat mnoho času nebo ten čas na dlouhé cvičení jednoduše nemáte, určitě vás zaujme Power Plate. Proč je tento druh cvičení tolik oblíbený a jak je možné, že můžete redukovat tuk během pár minut?
Osmadvacetiletá Zoraya ter Beeková, která bojuje s těžkými depresemi a hraniční poruchou osobnosti, se rozhodla pro eutanazii. Přes svůj mladý věk a fyzické zdraví jí lékaři sdělili, že její psychický stav se již nezlepší. Podle Daily Mail podstoupí tento krok již na začátku května.
V současné době často slýcháme, jak některé ženy zasílají peníze lidem, které ani neviděli. Jednoduše proto, že chtějí najít nějakou spřízněnou duši. Seznamování není jednoduché a má svá pravidla. Štěstí většinou nečeká na každém kroku.
Párů, kterým se nedaří otěhotnět „přirozeně“ je spousta. Dneska se nepodíváme co je příčinou, ale když už postupujete IVF, tak jak vše zvládnout co nejlépe.
Vstupujeme do roku 2024 s očekáváním nových trendů a výzev na pracovním trhu. Článek "Trh práce v roce 2024: Kde a jak hledat nové příležitosti?" nabízí exkluzivní pohled na oblasti s rostoucím potenciálem a zaměřuje se na klíčové aspekty, které ovlivní profesní prostředí. Zjistíte, jaké nové příležitosti se formují v technologických inovacích, nových odvětvích a měnících se pracovních modelech. Přinášíme vám průvodce pro orientaci v rychle se měnícím pracovním prostředí a radíme, kde hledat nové možnosti pro rozvoj kariéry. Nezmeškejte příležitost seznámit se s trendovými odhady na pracovním trhu v roce 2024 a připravit se na úspěšné nalezení nových perspektiv pro váš profesní růst.
Turistické boty jsou fantastické boty, které se nosí, když jste v divočině a razíte cestu z prašných cest, podél žulových balvanů a po hřebenech úzkých kaňonů, dají se ale outdoorové boty pánské či dámské nosit každý den? Přeci jen, byly původně vyrobeny k jinému účelu.
Nechceme je, bojujeme proti nim a stejně před nimi neutečeme. Vrásky už jednoduše patří k životu každého člověka, ovšem u někoho se objeví dřív a u jiných později. I když jejich přítomnost je zcela nevyhnutelná, pořád existují cesty, jak jim předcházet anebo zmírnit podobu těch, které se usídlily na naší tváři. Co zabírá na vrásky v každém věku?
V životě jsem si nikdy nevedla špatně po finanční stránce, to však neznamená, že bych si mohla nějak vyskakovat. Proto jsem začala přemýšlet, kde přijít k dalším penězům. Pak jsem narazila na nabídku online casina, přišlo mi to jako skvělá možnost, jak si přivydělat z domova. Řekla jsem si, že zkusím štěstí. To jsem však ještě nevěděla, že je to jedna velká past.

Výběr článků

Zastřešené stání pro vůz má několik výhod. Tou hlavní je ochrana vozu před deštěm, kroupami nebo sněhem. Odpadá tak i ranní škrábání skla. Garážový přístřešek ale umožní i vaše suché a pohodlné vysednutí a naopak, stejně jako vyložení kufru. Přístřešek lze obvykle sladit s exteriérem domu, a nejčastější variantou na materiál jsou dřevěné trámy. Krytina může být stejná, jako na střeše domu, z tašek, ale používá se taktéž plech nebo světlopropustný plast či sklolaminát.
Zdravotní obuv tlumí otřesy, šetří klouby a umožňuje noze volně dýchat. Pro naše zdraví je kvalitní bota velmi důležitá. Poradíme vám, jak si ji správně vybrat a na co si dát při nákupu pozor.
Léto je čas dovolených a určitě využíváte každé volné chvíle, abyste ji strávila na sluníčku a čerstvém vzduchu. Kůže se může i v létě vysušit. Dlouhým pobytem na sluníčku, v bazénu, v moři. Udělejte si čas na relaxační rituál a domácí peeling.

Nepřehlédněte

Výběr plavek je pro spoustu žen téměř frustrující záležitostí. Pokud nejste šťastnou majitelkou dokonalé postavy, nejspíš už jste to zažila také. V obchodech si zkoušíte jeden model za druhým, ale každý z nich nějakým způsobem zvýrazní přesně tu část těla, kterou byste raději schovala.
Pro mnoho žen je přechod velkým strašákem kvůli jeho nepříjemným symptomům. K nim patří návaly horka, noční pocení, výkyvy nálad a únava. Jenže menopauza patří k životu a je jeho přirozenou součástí. Projde jí každá žena. Ovšem existují přípravky, které vám pomohou její příznaky zmírnit a toto období zvládnout s grácií. Soutěžte s námi a vyhrajte doplňky stravy Naturevia PerfectDay a Magnesium 1!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek