Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Televize budoucnosti. Víte, jak bude vypadat?

18. 10. 2017

Máte rády kvalitní obraz a zajímá vás, jaké televizory budou zanedlouho k mání? Společnost Loewe představila a dodala v roce 1939 na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti. Nyní ukázal tento německý výrobce svoji vizi televizí pro nejbližší budoucnost, a to pod pracovním názvem Loewe bild X concept. Základní myšlenkou je design, odstranění mnoha kabelů a důraz na to, aby mohl být maximálně designově vytěžen displej tenký jen několik milimetrů.

Jen několik milimetrů tloušťky

Technologie umožňují vyrábět zobrazovací panely o velké úhlopříčce s tloušťkou pouhých několik milimetrů. Přesto dosud není možné umístit televizor na stěnu tak, aby mohl být tento dominantní prvek vizuálně maximálně využit. Televizor obsahuje totiž kromě samotné obrazovky také audiosystém, elektroniku, která se stará o zpracování obrazu a také konektorovou výbavu, kterou uživatelé logicky vyžadují. Posledně jmenovaný aspekt má navíc za následek množství kabelů, které k designovému přístroji vedou a jež je potřeba důmyslným způsobem schovávat. Loewe bild X concept řeší všechny tři prvky a ukazuje vizi, se kterou se reálně již v blízké budoucnosti setkáme. A pravděpodobně i u dalších výrobců.

Oddělení elektroniky od zobrazovací části

Jednoduchá myšlenka, která odpovídá minimalistickému pojetí moderní doby. Inženýři v Loewe představili televizor skládající se ze dvou částí – samotného displeje v elegantním kovovém rámu zlaté barvy a elektroniky vestavěné do samostatného boxu. Obrazovka, která je založena jak jinak než na nejmodernější technologii OLED v rozlišení 4K, může být tak instalována přímo na stěnu nebo do prostoru tak, jak bychom skutečně očekávali. Elektronika, která obsahuje připojovací rozhraní, přijímá a zpracovává signál ze všech potřebných zdrojů, jako je internet, satelitní a televizní vysílání, všechny typy přehrávačů a herních konzolí, může být tak skryta očím. Obě části spojuje jediný ultra plochý kabel, který zásobuje displej jak elektřinou, tak i obrazovkovými daty. Volba plochého kabelu je vhodná z hlediska jeho připojení do tenkého displeje i z pohledu celkového designu. Koncept bild X ukázala společnost Loewe v několika variantách založených na stejném výrazně minimalistickém designu. K vidění byla varianta určená pro instalaci na stěnu, na stůl i na podlahu.

K TÉMATU  Naučte se používat ekologické čisticí prostředky. Jsou levnější a neškodí vašemu zdraví

Zvuk dle přání uživatele

Představená vize vychází z předpokladu, že každý uživatel má při sledování televize jiné nároky na zvukovou kulisu, případně chce v místnosti jediný audiosystém pro televizor i poslech hudby. Loewe bild X concept nabízí variabilitu. Předpokládá buď využití dokonale designově sladěného setu reproduktorů bezdrátové řady Loewe klag 9, připojení stávajících audio komponent v místnosti, nebo doplnění přístroje libovolným soundbarem. Bild X bude uveden do reálného prodeje pravděpodobně v průběhu příštího roku.

Tak co, těšíte se?

Autor: red

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pod tímto jménem si lze představit nejen Nizozemce známého jako Ledový muž, ale současně i jeho zázračnou techniku otužování, která po celém světě zaznamenala neuvěřitelný boom a vedla k inspiraci mnoha a mnoha lidí. Wim Hof je proslulý svou odolností vůči chladu a je několikanásobným rekordmanem v této oblasti. V čem jeho metoda spočívá?
Když se řekne slovo jóga, většina z nás si představí cvičení. Cvičení, které má mnoho podob a napomáhá k lepšímu držení těla, k uvolnění nebo posílení svalstva. Jóga je však nejen o fyzickém cvičení, ale i o tom psychickém. Pomáhá posilovat tělo i mysl, a jde v ní především o rovnováhu, spojení a také o duchovno.
Krásně a hladce oholené nohy bez jediného pořezání - to se zdá být nesplnitelným snem pro řadu žen. Je to ale opravdu tak náročné, jak se to jeví? Nebo je to jenom o několika tricích či dodržování zásad, které vedou k dokonalému oholení? Pojďme si prozradit, jak si dokonale oholit nohy. Vždyť hladká pokožka vede k vyšším sebevědomí.
Zatímco většina zatím cestuje jenom prstem po mapě, jiné už nebaví sedět doma. Chtějí něco zažít, i když tomu epidemiologická situace zrovna nenahrává. Jenže panující koronavirus cestování nepřeje už nějaký ten pátek, proto se mnozí lidé rozhodli vydat se na cestu, i když je venku stále hrozící riziko nakažení.
Podzim. Chvíli krásně barevný, ale po opadání listí šedý a ponurý. Období dešťů, mlhy, nevlídného počasí a špatné nálady. Ať chceme nebo nechceme, počasí na nás působí více, než si myslíme. Záleží ale na tom, jak se k tomuto faktu postavíme a čím si toto období zpříjemníme. Někdo se rád zabalí do deky a lehne si ke krbu s knížkou, jiní jdou pouštět draka anebo (pravděpodobně spíše ženy) vyrazí na nákupy. Jak jste na tom vy?
V éře digitálních rande a sociálních sítí se naše cesty k lásce neustále vyvíjejí. Zjistěte, jak moderní technologie přetvářejí způsoby, jakými navazujeme a udržujeme vztahy, a co to znamená pro budoucnost romantiky.
Módní trendy se dotýkají také obuvi. S příchodem podzimu se mění sortiment v obchodech a prodejci mají pro zákazníky připravenou aktuální nabídku. Co by rozhodně nemělo chybět ve vašem botníku?
Aby byla naše pleť krásná a dokonalá po celý rok, je zapotřebí věnovat ji tu správnou péči. Součástí zimní péče o pokožku by měla být kromě ochrany proti mrazu i dostatečná hydratace. Jakými pravidly je dobré se v zimě řídit, abychom si udržely mladistvý vzhled a zdravou pleť?
Krásné umění, inspirované oceánem, vlnami a příbojem. Neobvyklé techniky použití barev a přírodních materiálů vytváří skutečné skvosty, které si můžete udělat také. Stačí trochu tvořivosti a váš originální kousek je na světě. Je to i inspirace na perfektní dárek pro někoho z rodiny, přímo z vašich rukou.
Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?
Sice jsou tenisky nejoblíbenější obuví, ovšem v zimě, kdy teploty padají pod bod mrazu, by nám v nich umrzla noha. Proto si pořizujeme boty zimní, které nás dokážou před nízkými hodnotami na teploměru ochránit. Velmi oblíbené jsou semišové zimní boty, které i skvěle vypadají. Tedy pokud jsou čisté a umíte o ně pečovat! V opačném případě žádnou parádu neudělají.
Kdo by dnes neznal zlatý devadesátkový hit jménem ledvinky. Během devadesátých let se jednalo o velice stylový kousek, který se nejčastěji kombinoval s batikovanými tričky a zvonovými kalhoty, případně se stejnými kalhotami a halenkou se zvonovými rukávy. Když se však ledvinky najednou stáhly z trhu, mnohé ženy to sice oplakaly, ale nakonec se se skutečností smířily - ledvinky už zkrátka nejsou v módě. Jejich žhavé kousky byly odhozeny do koše nebo zapadly hluboko do skříně. Jenže to je škoda. Každý módní trend totiž jednou ožije a ledvinky opravdu nejsou výjimkou.

Výběr článků

Retro nábytek je v módě a vintage je stále skloňované slovo. Retro nábytek má své kouzlo, které nás přenese do jiných časů. Uvažovali jste ale i o kouzlu retro zvuku?
Sprchování nebo koupání jsou každodenní činnosti. Většinou se k nim schyluje po ránu, ale jindy také večer po náročném dni v zápřahu. Mnoho lidí však k této fázi hygieny přistupuje ekonomicky a spíše se nekoupou, než koupou. Čím víc se budu sprchovat či koupat, tím větší poplatky se na dům budou vztahovat, říkají si. Jelikož ale mluvíme o nezbytnosti, prozraďme si, co je z tohoto pohledu lepší čili ekonomičtější.  

Nepřehlédněte

Když přijedete do Itálie, je to naprosto běžné. Každá žena tu má svůj skútr, se kterým jezdí do práce, na nákupy, ale třeba i vyzvedávat děti ze školy. Jak se žije řidičkám skútru v Česku?
Ať už je to způsobeno stárnutím, základním stavem kůže či faktory prostředí, trpět suchou kůží je velmi nepříjemné. Doma máme k dispozici mnoho přírodních produktů, o nich ani netušíme, že nám od těchto problémů mohou rychle pomoci. Které jsou ty nejúčinnější?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek