Čtvrtek , 25. 04. 2024

Marek

Televize budoucnosti. Víte, jak bude vypadat?

18. 10. 2017

Máte rády kvalitní obraz a zajímá vás, jaké televizory budou zanedlouho k mání? Společnost Loewe představila a dodala v roce 1939 na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti. Nyní ukázal tento německý výrobce svoji vizi televizí pro nejbližší budoucnost, a to pod pracovním názvem Loewe bild X concept. Základní myšlenkou je design, odstranění mnoha kabelů a důraz na to, aby mohl být maximálně designově vytěžen displej tenký jen několik milimetrů.

Jen několik milimetrů tloušťky

Technologie umožňují vyrábět zobrazovací panely o velké úhlopříčce s tloušťkou pouhých několik milimetrů. Přesto dosud není možné umístit televizor na stěnu tak, aby mohl být tento dominantní prvek vizuálně maximálně využit. Televizor obsahuje totiž kromě samotné obrazovky také audiosystém, elektroniku, která se stará o zpracování obrazu a také konektorovou výbavu, kterou uživatelé logicky vyžadují. Posledně jmenovaný aspekt má navíc za následek množství kabelů, které k designovému přístroji vedou a jež je potřeba důmyslným způsobem schovávat. Loewe bild X concept řeší všechny tři prvky a ukazuje vizi, se kterou se reálně již v blízké budoucnosti setkáme. A pravděpodobně i u dalších výrobců.

Oddělení elektroniky od zobrazovací části

Jednoduchá myšlenka, která odpovídá minimalistickému pojetí moderní doby. Inženýři v Loewe představili televizor skládající se ze dvou částí – samotného displeje v elegantním kovovém rámu zlaté barvy a elektroniky vestavěné do samostatného boxu. Obrazovka, která je založena jak jinak než na nejmodernější technologii OLED v rozlišení 4K, může být tak instalována přímo na stěnu nebo do prostoru tak, jak bychom skutečně očekávali. Elektronika, která obsahuje připojovací rozhraní, přijímá a zpracovává signál ze všech potřebných zdrojů, jako je internet, satelitní a televizní vysílání, všechny typy přehrávačů a herních konzolí, může být tak skryta očím. Obě části spojuje jediný ultra plochý kabel, který zásobuje displej jak elektřinou, tak i obrazovkovými daty. Volba plochého kabelu je vhodná z hlediska jeho připojení do tenkého displeje i z pohledu celkového designu. Koncept bild X ukázala společnost Loewe v několika variantách založených na stejném výrazně minimalistickém designu. K vidění byla varianta určená pro instalaci na stěnu, na stůl i na podlahu.

K TÉMATU  Srovnání olejů v kuchyni. Který je nejlepší?

Zvuk dle přání uživatele

Představená vize vychází z předpokladu, že každý uživatel má při sledování televize jiné nároky na zvukovou kulisu, případně chce v místnosti jediný audiosystém pro televizor i poslech hudby. Loewe bild X concept nabízí variabilitu. Předpokládá buď využití dokonale designově sladěného setu reproduktorů bezdrátové řady Loewe klag 9, připojení stávajících audio komponent v místnosti, nebo doplnění přístroje libovolným soundbarem. Bild X bude uveden do reálného prodeje pravděpodobně v průběhu příštího roku.

Tak co, těšíte se?

Autor: red

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Módní trendy začínajícího roku nejsou zase tak velkým překvapením, jaké jsme někteří očekávali. Takže to nebudeme zdržovat a jdeme rovnou na věc.
„Petra je tak úspěšná a krásná. Té se nikdy nevyrovnám.“ „Když půjdu ven v téhle sukni, určitě si o mně moji kolegové řeknou, že nemám vkus.“ „Moje děti mají tak nešikovnou mámu. Vím, že to jiné matky zvládají všechno mnohem lépe.“ Něco vám chybí - a to je sebeláska!
Bolesti zad mají mnoho podob. Mohou se lišit intenzitou a dobou trvání, a zejména příčinou. Vždy se jedná o problém, který je souborem individuálních, psychosomatických a pracovních stereotypů. Jednou z psychosomatických a častých příčin bolesti je stres.
Je kabelka vaší nepostradatelnou společnicí, bez které málokdy vyjdete z domu? Přesně pro vás jsme sepsali průvodce, jak si takovou dokonalou kabelku vybrat, aby byla nejen elegantní, ale i praktická. A hlavně ladila k vaší postavě!
Dosud jste si mysleli, že stačí, když si ráno a večer vyčistíte zuby klasickým kartáčkem a zubní pastou a máte hotovo? V tom případě vás zklameme. Pokud chcete předejít zubním kazům, zubnímu kameni a zánětu dásní, pak je zapotřebí věnovat svým zubům řádnější péči.
Chcete-li být sebevědomé bytosti, které mají vlastní názor a umí asertivně jednat, bude dobré, když se zaměříte na vlastní intuici. Ta lze trénovat na více úrovních. Pokud jste tímto tématem nepolíbení, nezoufejte. Na následujících řádcích si totiž povíme vše podstatné o tom, co má na rozvoj intuice vliv. Proto čtěte a nechte se inspirovat společně s námi. Co je to intuice a proč se vyplatí jí naslouchat?
V životě se můžeme setkat s celou spoustou onemocnění. Zatímco nad některými jenom mávneme rukou, jiné nás mohou výrazně poznamenat do konce života. A zatímco některé nám jsou moc dobře známé, nad jinými visí jeden obrovský otazník. Přesně takovou nemocí je i Bechtěrevova nemoc či také Bechtěrevova choroba.
Při výběru spodního prádla zaměřujeme svou pozornost předně na design. Myslíme si, že to, jak kalhotky vypadají, je hlavní. Jenže hlavní by měla být jejich zdravotní nezávadnost. Jen hrstka žen si uvědomuje, jak moc ovlivňuje spodní prádlo naše zdraví. Jen málokterá z žen má na paměti, že nevhodné spodní prádlo může stát za bolestivými mykózami nebo svědivými a nepříjemnými ekzémy.
Večer plný hvězd a filmové magie, tak lze popsat 81. udílení Zlatých glóbů. Nolanův životopisný snímek "Oppenheimer" zazářil s pěti oceněními, včetně nejlepšího dramatu a režie. Oproti tomu fenomén "Barbie" se stal středem pozornosti v nové kategorii spojující uměleckou kvalitu s komerčním úspěchem. Jaký byl průběh večera, kdo zaznamenal vítězství a jak reforma ovlivnila samotnou podstatu těchto prestižních filmových ocenění? To vše a mnohem víc v našem stručném přehledu ze Zlatých glóbů 2023.
Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy podporujících správné fungování imunity. Znáte to, viry na nás číhají na každém rohu a do toho se denně potýkáme s až příliš mnoho stresovými situacemi. Proč tedy nepodpořit svoje jediné zdraví? Jste přípraveni?
Kokosový olej může být vynikajícím pomocníkem - nejen pro vaše vlasy, ale ocení ho i pokožka nebo chuťové buňky. Používáte ho opravdu všude tam, kde vám může být ku prospěchu? Vyzkoušejte naše tipy, a třeba se vám kokosový olej natrvalo osvědčí. U něj se totiž dá říct, že vydá určitě ještě za deset dalších výrobků.
Orchideje patří k velice oblíbeným a krásným pokojovým rostlinám. Bohužel jejich velkou nevýhodou je poměrně náročné pěstování. Není to rostlina, kterou jednou za čtrnáct dnů zalijete a už se o ni nestaráte. Orchidej potřebuje trochu víc.

Výběr článků

Čtvrtek bude podle astrologie dnem určeným zkráslujícím procedurám. Věnovat péči pokožce se vám dvakrát vyplatí. Kromě toho se ale držte v klidu. Čtvrtek nebude příznivý den na hádky a snadno k nim dojde.
Obývací pokoj je srdcem každého domova. Je to místo, kde trávíte spoustu času s rodinou
a přáteli, relaxujete po náročném dni, a kde se odehrávají často nezapomenutelné chvíle. Pohodlná a stylová křesla dotvářejí atmosféru obývacího pokoje a dělají z něj jedno
z nejpříjemnějších míst domova. V tomto článku se zaměříme na výběr toho pravého křesla do obýváku, které splní vaše potřeby a přinese do interiéru zároveň nádech elegance.
Mít dokonalou postavu bez špíčků je snem snad každé ženy. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, jistě jste už někdy přemýšlela o možnosti liposukce. Zatímco některé ženy se nebrání operativnímu zákroku, jiné ženy by raději upřednostnily bezbolestnou metodu hubnutí. A právě v tu chvíli se nabízí možnost využití kryolipolýzy, laserové liposukce nebo kavitace. O jaké metody se jedná a fungují vůbec?

Nepřehlédněte

Lidé dávají na první dojem. Pokud není zrovna dobrý, automaticky člověka přesouvají do škatulky - s ním se bavit nechci. Velkou měrou se na dobrém prvním dojmu podílí i náš úsměv. Pokud jsou zuby plné kazů, druhého to spíše jenom odpudí. Ano, stáváme se možná trochu povrchními, ale většinou za zkaženými zuby stojí nedostatečná dentální hygiena a to o člověku něco naznačuje.
Stává se vám, že dojíte své jídlo, ale i poté máte zase hlad? Spoustu lidí dojí svou porci, ale i tak je přepadnou chutě dát si ještě něco dalšího. Anebo je přes den stále honí mlsná a snědli by vše, co mají na očích. Čím to vlastně je? A jak se toho ukrutného pocitu hladu a chutí zbavit? Pokračujte ve čtení článku a získáte tak odpovědi na vaše otázky.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek