Příprava těsta na rebarborový koláč
Pro přípravu těsta na rebarborový koláč budete potřebovat následující suroviny:
- 30-50 ml vody
- 175 g hladké mouky
- 15 g cukru
- špetka soli
- 110 g másla
Nejprve smíchejte všechny suché suroviny – mouku, cukr a sůl. Poté přidejte máslo nakrájené na menší kousky a postupně přidávejte vodu. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho odpočívat v lednici alespoň 30 minut.
Příprava rebarborové náplně
Mezitím si připravte rebarborovou náplň. Na tu budete potřebovat čerstvou rebarboru, kterou nakrájíte na menší kousky. Rebarboru smíchejte s cukrem a trochou citronové šťávy. Pokud máte rádi skořici, můžete ji přidat pro zvýraznění chutí. Nechte směs chvíli odstát, aby se chutě propojily a rebarbora pustila šťávu.
Připravte si rebarborový koláč podle food bloggera Honzy
Připravte si koláčovou formu, kterou vyložíte připraveným těstem. Na těsto rovnoměrně rozložte rebarborovou náplň. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40-45 minut, dokud nebude těsto zlatavé a náplň měkká. Nechte koláč vychladnout a podávejte ho například s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
Recept můžete najít také na Instagramu food bloggera Honzy, známého jako @cestaklukazmesta, kde pravidelně sdílí své kulinářské tipy a triky. Nezapomeňte jej sledovat pro další inspirace!
MOHLO BY SE VÁM HODIT