Uvidíte, že po prvním soustu těchto domácích budete tvrdit, že nejlepší věnečky děláte jenom vy sama.
Co budete potřebovat?
Možná vás už dříve napadlo, že si vanilkové věnečky upečete, ale neudělala jste to z důvodu, že jste si myslela, že je to složité. My vám ukážeme, že tomu tak být nemusí. Poznáte to už na výčtu ingrediencí. Potřebovat budete:
- 1 šálek mouky
- 3 vejce
- 2 bílky
- 275 ml vody
- 4 lžičky cukru
- 1 špetku soli
- 125 g másla
Jenom těchto pár ingrediencí je potřeba k tomu, aby vznikly lahodné vanilkové věnečky. A aby se opravdu podařily, neobejde se také bez polevy. Na ni je třeba si nachystat:
- ½ hrnku cukru
- 8 lžic mléka
- 3 lžičky medu

Jako první těsto
Příprava těsta je v tomto případě celkem unikátní. Základem je voda, kterou začnete zahřívat v hrnci. K ní postupně přidáte sůl, dále také povolené máslo a necháte chvíli probublávat. Potom začnete přisypávat mouku. Stále lehce vaříte, neustále mícháte a necháváte směs postupně houstnout. Na požadovanou konzistenci postačí zhruba 3 minuty varu.
Následně nechte základ vašeho těsta postupně chladnout. Až potom můžete přidat ingredience zbývající. A to vajíčka a dále také vyšlehané bílky společně s cukrem. Mělo by vzniknout jemné homogenní těsto bez hrudek.
Připravte si polevu
Těsto můžete nechat chvíli odpočnout a mezi tím se pusťte do polevy. Tady opět nehledejte složitosti, jelikož daná ingredience jenom smícháte dohromady a budete je zahřívat do chvíle, než získáte táhlou homogenní směs.
Věnečky připravíte snadno
Nyní návrat k těstu. Tím naplňte cukrářský kornout a můžete se pustit do tvorby. Tvořte jeden věneček za druhým tak, že budete vymačkávat a vytvářet potřebný tvar přímo na plech pokrytý pečicím papírem. Potom berte jeden věneček za druhým a házejte je do hlubší pánve s rozehřátým olejem. Smažte je dozlatova.
Potom vyndejte a nehte je okapat na papírové utěrce, která stáhne přebytečnou vlhkost. Potom je vraťte zpět na plech a důkladně je pomažte připravenou polevou. Na plechu je nechte také chladnout, polevu ztuhnout a potom můžete ochutnat. Dobrou chuť.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Čokoládový fondán. Výborný dezert, na který potřebujete jen dvě ingredience
Těmito žloutkovými řezy potěšíte nejenom každou návštěvu, ale i celou svou rodinu – pokud ráda mlsá