Čtvrtek , 19. 09. 2024

Zita

Jak udržet romantiku ve vztahu i po letech

Držet si romantiku ve vztahu po několika letech je někdy jako udržovat květinu naživu – vyžaduje péči, čas a trochu humoru. Pokud si připadáte, že váš vztah uvadá, nezoufejte! Mám pro vás několik osvědčených tipů, jak znovu zažehnout jiskru a užít si společné chvíle naplno.
Romantiku
Jak udržet romantiku ve vztahu po letech

Smích je nejlepší lék

Humor je skvělým způsobem, jak udržet vztah živý a veselý. Vtipkujte spolu, smějte se svým chybám a nezapomínejte na trapné historky z minulosti. Smích sbližuje a pomáhá překonat každodenní stres a udržet romantiku ve vztahu.

Nezapomeňte na maličkosti

Často se říká, že velká gesta jsou důležitá, ale ve skutečnosti jsou to maličkosti, které udržují vztah živý. Udělejte partnerovi snídani do postele, napište mu milostnou zprávu nebo ho překvapte jeho oblíbeným jídlem. Tyto drobnosti ukazují, že na něj stále myslíte a i tím vykouzlíte romantiku ve vztahu

Plánujte společné aktivity

Po několika letech může být snadné sklouznout do rutiny. Proto je důležité plánovat společné aktivity, které oba baví. Vyrazte na víkendový výlet, zaregistrujte se do tanečního kurzu nebo si naplánujte večer plný her a zábavy. Nové zážitky vás sblíží a udrží romantiku i vztah svěží.

Laura Janáčková radí, jak vrátit romantiku do vztahu

Pečujte o sebe navzájem

Je důležité, abyste se o sebe starali nejen fyzicky, ale i emocionálně. Vyslechněte si partnerovy obavy, podpořte ho v jeho snech a dejte mu najevo, že vám na něm záleží. Emoční podpora je klíčová pro udržení romantiky ve vztahu.

Oživte romantické rituály

Vraťte se ke zvyklostem, které jste měli na začátku vztahu. Možná jste chodili na romantické procházky, psali si milostné dopisy nebo se dívali na své oblíbené filmy. Oživte tyto rituály a připomeňte si, proč jste se do sebe zamilovali.

Překvapte partnera

Překvapení jsou skvělým způsobem, jak do vztahu vnést novou energii. Naplánujte nečekaný výlet, pošlete partnerovi květiny do práce nebo ho překvapte jeho oblíbeným dezertem. Každé malé překvapení ukazuje, že na něj stále myslíte a že vám na něm záleží.

K TÉMATU  Inspirace: Kuchyňský bar může být skvělým designovým kouskem vaší kuchyně. Zastoupí jídelní kout a šikovně oddělí prostor

Buďte spontánní

Spontánnost je kořením života. Nečekaně vyrazte na večeři, naplánujte si noční piknik pod hvězdami nebo si vezměte volno a užijte si společný den jen tak. Spontánní akce mohou být nesmírně osvěžující a zábavné.

Nezapomeňte na fyzickou blízkost

Fyzická blízkost je důležitá pro udržení romantiky ve vztahu. Nezapomínejte na objímání, držení za ruku nebo třeba masáže. Doteky posilují intimitu a ukazují, že si partnera vážíte a máte ho rádi.

Mluvte o svých pocitech

Komunikace je základním kamenem každého vztahu. Mluvte o svých pocitech, potřebách a přáních. Otevřená a upřímná komunikace vám pomůže lépe porozumět partnerovi a udržet si blízký vztah.

Znovuobjevení romantiky ve vztahu

Udržet romantiku ve vztahu po letech vyžaduje úsilí a kreativitu. Použitím těchto tipů můžete znovu zažehnout jiskru a užívat si krásné chvíle se svým partnerem. Pamatujte, že je důležité investovat do vztahu a neustále hledat nové způsoby, jak si být blíž. Buďte k sobě navzájem laskaví a užívejte si společné chvíle naplno.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Tajemství šťastného léta: Jak přežít dovolenou a posílit vztah!

Strategie pro posílení dlouhodobých vztahů

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Liběna Rochová, přední česká módní návrhářka, zakladatelka Studia LR, ale také vedoucí Ateliéru designu oděvu a obuvi na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Svoji tvorbu představila celému světu. V Paříži, Lyonu, Vídni, Düsseldorfu, New Yorku, Los Angeles, Bombaji, Dillí a v mnoha dalších destinacích. Jak se k módní tvorbě dostala a jaké překážky musela překonat?
Nedávná událost, velká bouře na řeckém poloostrově Chalkidiki, ukázala, že je mezi cestovateli stále mnoho těch, kteří nejsou připraveni na mimořádné situace. Cestovní pojištění je nutností, protože vás běžně může potkat na dovolené úraz, havárie či porucha automobilu, zemětřesení, setkání s divokým zvířetem, či dokonce teroristická akce. Jak se zachovat, abyste z události vyšla pokud možno nepoškozená?
Co dnes velí hvězdy? Začněte hubnout nebo ozdravovat jídelníček. Dejte si také pozor na uši a krk a chraňte svá záda. Co ještě říkají pro dnešek hvězdy?
Fascinují vás příběhy lidí s všemožnými podivnými chorobami či tělesnými deformacemi? Připadáte si kvůli tomu jako lidské hyeny? Nezoufejte si, podle amerických psychologů to je naprosto normální.
Léto doslova svádí k procházce do lesa, která má na naše tělo pozitivní vliv. Nejen, že jsme na čerstvém vzduchu, ale také jsme prakticky bez signálu čili si odpočineme od tíhy sociálních sítí a dalších hrozeb internetového světa. Navíc si můžeme nasbírat i naši večeři – stačí se poohlédnout po houbách. Které z nich mají pozitivní vliv na zdraví?
Lidé dávají na první dojem. Pokud není zrovna dobrý, automaticky člověka přesouvají do škatulky - s ním se bavit nechci. Velkou měrou se na dobrém prvním dojmu podílí i náš úsměv. Pokud jsou zuby plné kazů, druhého to spíše jenom odpudí. Ano, stáváme se možná trochu povrchními, ale většinou za zkaženými zuby stojí nedostatečná dentální hygiena a to o člověku něco naznačuje.
Všechny se chceme líbit, proto každé ráno stojíme před zrcadlem a vybíráme si to pravé oblečení. K čemu nám to ale je, když se během nejbližších hodin zpotíme tak, že máme mokrá záda a fleky v podpaží? To na sobě pak můžeme mít ty nejluxusnější šaty, a stejně se cítíme pod psa.
Zjistěte, jak a kde začít s houbařením, jaké vybavení je nezbytné pro úspěšný sběr, a naučte se správné techniky sběru, abyste chránili přírodní prostředí. Přinášíme praktické rady pro začátečníky i pokročilé, díky kterým si můžete užít bohatou úrodu a příjemně strávené chvíle v lesích České republiky.
Když byly salóny krásy zavřené, vyvstala najednou mezi ženami otázka, jak se správně starat o své obočí. Každá z nás se chce o něj naučit správně starat tak, aby své pokožce nezpůsobovala zbytečnou újmu. Správně vytvarované obočí navíc dodá vašemu obličeji šmrnc, rozhodně to tedy není zanedbatelný prvek vedoucí k vnější kráse. Opravdu víte o postupu vytrhávání všechno?
Jednou z možností, jak se podívat na své hubnutí, je právě podle odlišností jednotlivých krevních skupin. Někomu z vás možná právě tato metoda bude dávat smysl a dokáže s její pomocí shodit pár nadbytečných kil.
Taky se vás dotkla koronavirová krize po finanční stránce? V tom případě pravděpodobně přemýšlíte nad tím, jak rodinný rozpočet trochu “nakopnout”. Naštěstí lze vykonávat rovnou několik prací z domova, pro kterou se rozhodnete vy?

Výběr článků

Úklid šatníku je skvělou příležitostí k vyřazení nenošených a nepadnoucích kousků. Vyhazování oblečení není nikdy snadné, nicméně může to být zvláštně osvobozující zkušenost. Jak ale na to? Více v článku.
Máte někoho, s kým jste se nedávno pohádaly? Pak je čas se usmířit! Dnes vám to půjde skvěle! Dopřejte také trochu zdraví svým játrům a bacha na rande, pokud si představujete, že bude něco víc. Co ještě pro dnešek radí astroložka Naďa Šmídová?
Vánoční dekorace jsou prvkem, který doma vytvoří přesně tu pravou kouzelnou atmosféru. Vlastnoruční výroba má hned několik výhod: ušetříte, budete originální a uděláte si radost. Zkuste se inspirovat jednoduchými nápady a uvidíte, že nejde o nic složitého. O jejich výrobu se můžete podělit i s dětmi.

Nepřehlédněte

Tolik lidí si přeje jíst zdravě. Bohužel ne každému se to podaří. Lidé se po čase vrátí ke starému režimu nezdravého stravování. O měsíc později zkouší další pokus, ale zase je něco vrátí ke starému režimu. A takto je to dokola a dokola. Jsou tu ale i takoví, kteří se zdravou stravou ještě ani nezačali, protože se nemohou odhodlat. Jak to tedy jednou provždy změnit? Jak se odhodlat, a zároveň u toho vytrvat a nevracet se zpět ke starým návykům? O tom si povíme v dnešním článku. Proto pokračujte ve čtení, držte se daných pravidel a úspěch vás nemine...
Léto je tady a s ním i výlety na hrady, zámky, do lesa nebo letní akce a festivaly. Ale už jste zkusily výlet parním vlakem? Skvělý tip na víkend pro vás! Celá rodina nebo jen vy se svojí polovičkou, cestování historickým vlakem má svoje jedinečné kouzlo.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek