Pondělí , 16. 09. 2024

Ludmila

Colours of Ostrava 2024: Festival plný hudby, umění a emocí

Jaký byl Colours of Ostrava 2024? Co přinesl a jak si poradili s technickými potížemi, kdy celý svět trápil výpadek IT systémů? Kdo byl největší hvězdou - Sam Smith nebo Lenny Kravitz? Festival opět přinesl pestrou paletu hudebních žánrů a nezapomenutelných zážitků.
Colours
Colours of Ostrava nabídl nezapomenutelné momenty a ukázal, proč je jedním z nejočekávanějších hudebních festivalů v Evropě.

21. 07. 2024

21. 07. 2024

Úvodní aktivity a vrcholy prvního dne

Colours of Ostrava 2024 odstartoval ve velkém stylu. Původně plánovaní Queens of the Stone Age museli svou účast zrušit ze zdravotních důvodů, ale náhradou se stal Tom Morello, držitel Grammy a vynikající kytarista, který předvedl nezapomenutelný výkon. První den také přinesl skvělá vystoupení českých talentů jako Vojta Dyk a Lake Malawi, což zajistilo skvělý začátek festivalu.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Crew company from Prague (@shamelesscz)

Hvězdné výkony

Sam Smith byl bezpochyby největší hvězdou druhého dne. Jejich emocionální vystoupení uchvátilo publikum, a to zejména díky hitům z jejich nejnovějšího alba “Gloria”, které přináší taneční rytmy a hluboké emoce. Druhý den také zazářily české kapely jako Tata Bojs a Mig 21, což přispělo k nezapomenutelnému zážitku pro všechny návštěvníky.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený SAM SMITH (@samsmith)

Rozmanitý line-up

Festival nabídl pestrou paletu žánrů a stylů. Od soulových tónů Jamese Blakea přes energické reggae rytmy Seana Paula až po legendární elektronickou kapelu Tangerine Dream – Colours of Ostrava přinesl něco pro každého. Line-up také zahrnoval vystoupení Emiliány Torrini a Sevdalizy, což ještě více obohatilo festivalový zážitek.

Speciální scény a atrakce

Colours of Ostrava není jen hudební festival; je to multižánrová kulturní událost. Letos Fullmoonstage přinesl skvělý line-up českých a slovenských umělců, včetně ikonických The Ecstasy of Saint Theresa. Festival také hostil různé scény věnované divadlu, filmu a výtvarnému umění, což vytvořilo živou a inkluzivní atmosféru.

K TÉMATU  Ájurvéda podle Krainové: Co vás na takovém detoxu čeká?

Místo a zážitek

Festival se konal v unikátním industriálním prostředí Dolních Vítkovic, což přidalo na jeho kouzlu. Bývalá železárna a důlní oblast poskytla úchvatnou kulisu, která umocnila celkový zážitek. Návštěvníci si mohli vybrat mezi kempováním na místě nebo ubytováním v blízkých hotelech, s pohodlnými možnostmi dopravy mezi městem a festivalem.

Technické potíže a výpadky IT

Letošní ročník se bohužel neobešel bez komplikací. Festival se potýkal s vážnými výpadky IT systému, které způsobily chaos při vstupu na festival. Mnoho návštěvníků muselo čekat v dlouhých frontách a někteří dokonce zmeškali začátek plánovaných vystoupení. Tyto technické potíže měly vliv i na vystoupení některých umělců. Íránsko-holandská umělkyně Sevdaliza nemohla vystoupit v plánovaný pátek kvůli globálnímu kolapsu IT systémů, což jí zabránilo včas dorazit do Ostravy.

Velkolepé finále

Poslední den festivalu přinesl velkolepé vyvrcholení s hvězdnými vystoupeními jako Lenny Kravitz, jehož energický výkon byl jedním z vrcholů Colours of Ostrava. Festival zakončily eklektické výkony kapel jako Gogol Bordello a nové vycházející hvězdy, což zajistilo, že energie zůstala vysoká až do samého konce.

Colours
Lenny Kravitz, jehož energický výkon byl jedním z vrcholů festivalu.

Colours of Ostrava 2024 byl ohromným úspěchem, který kombinoval rozmanitý hudební program s unikátním prostředím a živou kulturní atmosférou. Navzdory technickým potížím festival nabídl nezapomenutelné momenty a ukázal, proč je jedním z nejočekávanějších hudebních festivalů v Evropě.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Adele šokuje fanoušky: Dlouhá pauza od hudby!

 

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Podkrovní byty zdaleka nemusí být jen stísněné prostory. Půdní vestavba může dát za vznik příjemnému prostoru k životu. Pokud přemýšlíte o domově v podkroví, dáme vám pár nápadů, jak si ho zařídit útulně a krásně.
Zpěvák Mirai Navrátil (31) nedávno potvrdil konec vztahu s Michaelou Buschovou a nyní překvapil fanoušky sdílením fotografie s tajemným společníkem na Kanárských ostrovech. Přestože není jasné, jaký je vztah mezi nimi, mnozí to interpretují jako oznámení nového partnerského začátku. I bývalá první dáma Dagmar Havlová (70) a zpěvačka Monika Bagarová (29) projevily podporu zpěvákovi s posláním srdíček. Nový obrat v osobním životě úspěšného zpěváka tak vyvolal vášnivou diskusi nejen mezi fanoušky, ale i v showbyznysu.
A. G. house v Sondriu stvořil architekt Rocco Borromini. Moderní dům stojí na úpatí Alp na okraji údolí Valtellina a nabízí panoramatický výhled do všech světových stran. Stavba vznikla jako spojení původní stodoly s novostavbou, a drží se hlavní myšlenky, kterou je čistý a vzdušný prostor. Ten je charakterizovaný střídáním masivního dřeva a bílých stěn. Dominantní jsou velká panoramatická okna a použití tradičních materiálů, které korespondují s místní alpskou architekturou.
Být sama na výchovu dítěte, ať už z jakéhokoliv důvodu, není věc jednoduchá. Zapomeňme dnes na psychologický podtext a složitosti rodiče, který zvládá sám roli mámy – táty dohromady. Pojďme se zaměřit na čistě materiální stránku věci. I ta není jednoduchá. Na jaké dávky a příspěvky máte nárok a kde je žádat?
Blíženci, třetí znamení zvěrokruhu, přinášejí období zaměřené na komunikaci a adaptabilitu. Od 20. května do 20. června se můžete těšit na zvýšenou potřebu výměny informací a navazování nových kontaktů. Jak nejlépe využít tuto dynamickou energii pro svůj osobní a profesní růst? Přinášíme praktické tipy, které vám pomohou dokončit rozdělané projekty, získat hlubší znalosti a převzít odpovědnost za svůj život.
Dřevo je dokonalý materiál, který přidává rovnováhu, útulnost a eleganci prakticky do každého interiéru, a to jak v moderním, tak klasickém stylu. Po staletí se používá jako základní stavební materiál nábytku, přestože bývá teď často nahrazováno imitacemi. Vraťte se ke kořenům a sáhněte po kusu dřeva v jeho ryzí podobě. Využít část kmene stromu jako konferenční stolek je velice netradiční nápad, výsledek je ale jedinečný.
Čeká nás opravdu studený víkend. Co přinese napoví astroložka Naďa Šmídová. V sobotu se hlídejte při komunikaci, a v neděli si nezapomeňte pěkně odpočinout. Co dalšího prozradil horoskop krásy a duševního zdraví?
Štědrovečerní večeře u nás už není jen kapr a bramborový salát, přestože tato kombinace dominuje. Češi stále více experimentují. Pokud letos chcete také změnu, nechte se inspirovat tradicemi z jiných zemí světa.
Tato stavba klame tělem. Na první pohled vypadá jako obyčejná stodola, ale uvnitř se skrývá moderní rezidence. Obrovský prostor v prvním patře, překrásný dřevěný interiér a obrovské prosklené čelo budovy, skýtající výhled na nedaleké hory. Kdo by nebral takové bydlení?
Produkty s nakousnutým jablíčkem patří dlouhodobě k hitům. To ostatně prokazuje i fakt, že společnost Apple stojí na bedně v žebříčku nejhodnotnějších společností světa. A pravděpodobně se ještě nějaký ten pátek mezi první trojkou udrží. Přináší totiž neustále nové a nové produkty, které jsou s obrovským zájmem a nadšením kupovány. Vezměme si takové Apple Watch – to je produkt budoucnosti, nemyslíte? Jen hrstka lidí však ví o všech věcech, které hodinky umí a ovládají.
Správné sezení na záchodě je stejně důležité, jako například sezení u pracovního stolu s počítačem. I když je vyprazdňování naprosto přirozený jev, většina z nás ho provádí špatně. Představíme vám ty největší chyby, kterých se na toaletě při vykonávání potřeby dopouští každý z nás. O jaké se jedná?
Pokud máte doma dítko, které využívá jen málo slov, neskládá pořádně celé věty dohromady nebo se mnohdy v řeči sekne, protože prostě nenachází vhodná slova, zřejmě přemýšlíte, co s tím. Samozřejmě je na místě poradit se s lékařem, ale pokud není situace úplně vážná, snadno na tom můžete společně zapracovat. A o co víc – bude vás to bavit! Jak se dá vývoj řeči dětí podpořit?

Výběr článků

Historie nás často fascinuje. Proč se zabývat dějinami státu nebo světa, když ta nejlepší učebnice historie vás může čekat ve vlastní rodině. Sestavte si rodokmen a uvidíte. Třeba získáte nové příbuzné a s nimi nové vztahy, nové zajímavé kontakty a přátele nebo překvapivé odhalení!
Je snadné být ženou! To je věta, kterou velmi často vypouští z úst právě muži, kteří nemají ani ponětí o tom, jaké to je - být ženou. Každá žena ví, že to je v mnoha ohledech velice těžké. Stačí si vzpomenout na pravidelné menstruace nebo na období menopauzy, které je plné často šílených stavů a bolestí. Dalším obrovským problémem je vaginální mykóza čili kvasinková infekce, která umí být velice bolestivá a která má tendenci se vracet.  
Nic nevykouzlí v obývacím pokoji lepší atmosféru než krby a krbová kamna. Planoucí oheň je nejen přírodním zdrojem tepla, ale působí i jako balzám na duši. Když se venku ochlazuje a za okny padne tma, zářivé plamínky se postarají o pocit pohodlí a útulnosti. Prohlédněte si krásné krby a krbová kamna a možná dostanete chuť si zatopit dřevem.

Nepřehlédněte

Nejradši byste křičeli, dupali nebo někoho doslova uškrtili! Něco vás tak moc naštvalo, že se nedokážete kontrolovat a vámi proudí jedna emoce za druhou.
Sváteční atmosféra je o víc než jen vánočním stromečku a dárcích. Jak vykouzlit tu pravou vánoční pohodu? Dnešní článek na Dámské Lize přináší osvědčené tipy, které vám pomohou vytvořit nezapomenutelnou atmosféru na Štědrý den. Od kouzelného osvětlení po voňavé lahůdky, zjistěte, co by nemělo chybět ve vašem vánočním repertoáru a jak si užít tento magický čas s rodinou a přáteli.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek