Sobota , 05. 10. 2024

Eliška

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2024: Den pátý

Včerejší program Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFFKV) nabídl pestrou škálu událostí včetně besed, setkání s filmovými tvůrci a premiér soutěžních snímků. Fanoušci se mohli těšit na setkání s režiséry, speciální talk show a koncerty. Úterý patřilo také významným filmovým osobnostem a pestrému doprovodnému programu, který obohatil kulturní zážitek návštěvníků festivalu.
Festival
Delegace k filmu Oslava

03. 07. 2024

03. 07. 2024

Rekapitulace programu karlovarského festivalu na 2. července

Včerejší program Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFFKV) nabídl bohatý program plný besed a setkání s filmovými tvůrci. Pokud jste se chtěli setkat s režiséry a hereckými štáby, byla úterý ideální příležitostí. V Domě České televize proběhly besedy se štáby filmů Identity, Sbormistr, Vlny a Nikdo mě nemá rád v 11:00, 13:00, 15:00 a 17:00.

Meet & Greet a speciální pořady

KVIFF.TV Park připravil program Meet & Greet s tvůrci filmu Oslava ve 13:15 a setkání s tvůrci snímku Xoftex. Mezi další zajímavé pořady patřil Červený kobereček s Věrou Míškovou od 12:30, beseda s projektem Actors Map od 15:00 a speciální talk show Jana Pokorného propojená s KVIFF.TV kvízem.

Projekce v kinosálech

V kinosálech bylo rovněž nabito. Režisér Michel Franco představil v 11:00 ve Velkém sále romanci Paměť. Od 14:00 se zde slavnostně představil snímek V zemi našich bratrů, od 17:00 proběhla premiéra soutěžního snímku Až na věky a ve 20:00 první uvedení filmu Světýlka, který soutěží o přízeň festivalové poroty.

KVIFF TALK a slavnostní uvedení filmů

Včerejší den patřil velkým filmovým ženám. V Kongresovém sále byla od 12:30 hostkou KVIFF TALK castingová režisérka Francine Maisler. Film Janžurka o Ivě Janžurové byl slavnostně uveden v 18:00 v Kině Čas, kde herečka uvedla také klasický snímek Zámek od 21:00. V Malém sále pokračovala od 20:30 režisérka Nicole Holofcener v prezentování své filmové sekce snímkem Zraněné city.

Koncerty a doprovodný program

Z koncertů se představili Zrní od 18:00 a Kapitán DEMO od 21:00 v Mattoni Life Baru. V innogy Pointu proběhl od 19:00 recitál Terezy Maškové a Letní piknik s klasikou Arnheiður Eiríksdóttir a Lukášem Bařákem v ORLEN zóně. Mezi stálice doprovodného programu patřila virtuální prohlídka ReakTour od ČEZ Group na Divadelním náměstí a jóga od 10:00 ve Vodafone zóně. V KVIFF.TV Parku se konalo Aperitivo T!me od 17:00 do 19:00.

K TÉMATU  Pohádkové rozloučení Juraje Jakubiska – Film Perinbaba a dva světy vstoupí do českých kin 07.12.2023

Přehled včerejšího programu

Včerejší den karlovarského festivalu nabídl pestrý program, který potěšil jak milovníky filmů, tak hudební fanoušky. Nezapomeňte si naplánovat svůj den a využít příležitostí setkat se s tvůrci a užít si bohatý kulturní program.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2024: Den čtvrtý

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Odkládáte prezentaci, kterou jste už měly dávno odevzdat? Přesouváte důležitou schůzku, která je pro vás zásadní? Děláte všechno možné, než abyste konečně sedly k důležitému úkolu, který jste si naplánovaly? Vítejte! Pravděpodobně vás zcela ovládla tzv. prokrastinace. Jak se postavit nekonečnému odkládání věcí na neurčito?
Značné výkyvy teplot ubližují naší pokožce. Nejhůře je na tom pleť na obličeji. Tu totiž nezakrýváte ani v zimě, zatímco zbytek těla si hoví v teple. Věnujte péči o obličej v zimě dostatečnou pozornost. Můžete si dopřát i napařování. Ale všeho s mírou. Jak na to?
V ČR jsou děti povinně očkovány proti devíti nemocem. Povinnost vysvětluje ministerstvo zdravotnictví ochranou zdraví celé společnosti. Roste ale počet rodičů, kteří děti očkovat nenechávají nebo ho odkládají do vyššího věku, protože je považují za nebezpečné. Závažné nežádoucí účinky ale nejsou prokázány.
My ženy jsme kolikrát jedno tajemství vedle druhého. Navenek spořádané a rozumné, ale když se zrovna nikdo nedívá, zpíváme si před zrcadlem s hřebenem v ruce. A děláme toho mnohem více, ale nikomu bychom to nepřiznaly. Často ani nejlepší kamarádce.
Zesnulý psycholog Radek Ptáček (✝48) byl známý svým odporem k fyzickým trestům a podporou respektující výchovy. Jeho 12 zásad rodičům ukazuje, jak vychovat psychicky stabilní děti bez použití nátlaku a trestů.
Nedávná událost, velká bouře na řeckém poloostrově Chalkidiki, ukázala, že je mezi cestovateli stále mnoho těch, kteří nejsou připraveni na mimořádné situace. Cestovní pojištění je nutností, protože vás běžně může potkat na dovolené úraz, havárie či porucha automobilu, zemětřesení, setkání s divokým zvířetem, či dokonce teroristická akce. Jak se zachovat, abyste z události vyšla pokud možno nepoškozená?
Že se rybí olej nevábné chuti musí jenom konzumovat? Možná vás nikdy ani ve snu nenapadlo, že když ho začnete používat jako krém, můžete díky němu zkrásnět. Dáte mu tedy šanci? Nebudete litovat!
Jaro je ideální doba pro obnovení a osvěžení všech aspektů života, včetně vašeho vztahu. V tomto článku se dozvíte, jak může jarní detox vztahů oživit váš partnerský život, posílit vaši vzájemnou komunikaci a prohloubit spojení. Představíme vám strategie a cvičení pro odstranění rutiny a negativní energie, které se mohou v průběhu času ve vztahu nahromadit. Objevte, jak společně strávený čas, otevřenost v komunikaci a sdílení nových zážitků mohou vašemu vztahu vrátit jiskru.
Květen je lásky čas, to ví přece každý. Nemáte si v tomhle směru absolutně na co stěžovat? Ani nevíte, jakou máte kliku. Díky svému partnerskému štěstí se zřejmě dožijete požehnaného věku. A navíc se vám vyhnou deprese!
Dnešním symbolem je jednoznačně srdce. Je sv. Valentýna, a tak jsme pro vás připravili zajímavou galerii. Jak to může vypadat u vás doma? Už máte nějaký ten dárek pro svého milého ve tvaru srdce? Co třeba svíčku, dezertní talířek nebo speciálně prostřený stůl. Užívejte si srdíček, co hrdlo ráčí! Dneska se může!
Den matek, který připadá na druhou neděli v květnu, je příležitostí k oslavě mateřství. Leoš Mareš, známý český moderátor, se rozhodl tento svátek oslavit zveřejněním videa na sociálních sítích, kde přeje své mamince vše nejlepší. Jeho příspěvek rychle získal pozornost a přilákal mnoho reakcí od jeho sledujících.
Třešně a višně jsou jedny z nejčastěji pěstovaných ovocných stromů na pozemcích a zahradách u rodinných domků. To není překvapivé, protože všechny odrůdy třešní jsou chutné, zdravé a ideální pro konzumaci přímo ze stromu. Stojí za to zjistit, jak tuto rostlinu správně pěstovat a jak vybrat nejlepší odrůdy třešní, které každoročně poskytnou bohatou úrodu. Řekneme vám také, jaká může být cena třešní a kde je nejlépe koupit.

Výběr článků

Práce na zahradě je úplně jiná úroveň štěstí a spokojenosti. Pro některé lidi je zahradničení mnohem víc než jen koníček. Není to jen o dřině a potu, zahradničení také pomáhá stabilizovat vaši náladu a zdraví. Příroda a lidé jsou spolu propojeni, je důležité trávit čas v těsném kontaktu s přírodou, protože má velký vliv na naše zdraví. Pokud jste se snažili práci na zahradě vyhýbat, máme pro vás 10 dobrých důvodů, proč byste zde měli trávit co nejvíce času.
Moje mladší sestra byla vždycky jiná než já. Dostávalo se jí větší pozornosti, protože máma ji měla s druhým manželem, a pro něj ona byla princezna – a já jen přítěž. Musím uznat, že jsem na ni občas žárlila, ona byla tou rozmazlovanou a já jsem musela všechno dělat za ni.
Víte, jakou sexuální polohu preferuje váš protějšek? Pokud vyžaduje stále hlavně jen jednu polohu při milostných hrátkách, velice snadno si podle toho můžete vyložit, s kým máte tu čest.

Nepřehlédněte

Postel nebo televize, schovaná ve zdi, schovaný úložný prostor pod postelí nebo skládací stolky. Skládání všeho, co se dá. Je to účelné a praktické! Podívejte se na chytré vychytávky, které dokáží ušetřit spoustu místa ve vašem prostoru pro žití.
Mnozí lidé si neustále stěžují na nízké mzdy, avšak nejsou ochotni investovat do dalšího vzdělávání, což je pak limituje na trhu práce. Nemohou se uplatnit, případně dělají zaměstnání, které jim nepřináší zajímavé finanční ohodnocení. Nemluvě o tom, že jsou v práci často nešťastní, protože je zkrátka nebaví a stresuje. Přitom stačí relativně málo – najít si vhodný kurz. Za pár měsíců se pak lze ucházet o nové zaměstnání, které jim bude více vyhovovat.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek