Středa , 03. 07. 2024

Radomír

Helena Vondráčková slaví 77. narozeniny a chystá se na “Dlouhou noc” v pražské O2 aréně

Dnes, 24. června, slaví jedna z největších legend české hudební scény, Helena Vondráčková, své 77. narozeniny. Večer vystoupí na velkolepém koncertu v pražské O2 aréně, kde fanouškům připraví nezapomenutelnou "Dlouhou noc".
Vondráčková
Helena Vondráčková slaví 77. narozeniny a chystá se na “Dlouhou noc” v pražské O2 aréně

24. 06. 2024

24. 06. 2024

Dnes, 24. června, slaví své 77. narozeniny známá česká zpěvačka a herečka Helena Vondráčková. Během své bohaté kariéry vydala mnoho alb, vystupovala na prestižních světových pódiích a získala řadu ocenění, včetně medaile Za zásluhy.

Začátky kariéry

Helena Vondráčková se narodila v roce 1947 v Praze a svou kariéru odstartovala vítězstvím v pěvecké soutěži Hledáme nové talenty v roce 1964. Má nespočet hitů, jejichž výběr by zabral samostatný článek, ale mezi nejznámější a nejpopulárnější patří “Lásko má, já stůňu,” “Sladké mámení,” “Sprint” a “Dlouhá noc.”

Sprint Heleny Vondráčkové

Úspěchy v 70. a 80. letech

V 70. letech byla Helena Vondráčková jednou z nejvýznamnějších českých zpěvaček. Její popularita překračovala hranice Československa, když vystupovala na mezinárodních festivalech a natáčela alba pro zahraniční trhy. V 80. letech pokračovala ve své úspěšné kariéře, natáčela úspěšné desky, koncertovala a moderovala televizní pořady.

Po roce 1989

Po roce 1989 se Helena zaměřila na muzikály a vydala několik úspěšných alb. V roce 2005 vystoupila v Carnegie Hall v New Yorku jako host Karla Gotta. V roce 2023 se vydala na turné Helena Show 2023, které zahrnovalo města jako Třebíč, Písek, Žilina, Havlíčkův Brod, Mělník, Brno a Praha.

Koncert v O2 aréně

Své narozeniny oslaví Helena Vondráčková velkým koncertem v pražské O2 aréně. Dnes večer, přesně v den svých 77. narozenin, vystoupí s kapelou, velkým symfonickým orchestrem a 60 stepaři na své největší životní show.

Rok plný výročí

Helena Vondráčková patří mezi nestárnoucí legendy česko-slovenské popu, který má minimálně evropský přesah. Zpěvačka patří mezi umělce, které se podařilo oslovit hned několik generací. Jak v 60., tak v 80. letech a i v novém tisíciletí má co nabídnout svým posluchačům.

K TÉMATU  DobroDen Leoše Mareše

Nedávno vyšlo album tanečních úprav největších hitů Heleny Vondráčkové, které vytvořila s jedním z nejvyhledávanějších producentů taneční hudby česko-slovenské scény současnosti, Markem Vossem.

Sladké mámení má po více než 40 letech svůj oficiální videoklip.

Nejžádanější Heleniny písně dostaly novou podobu ve stylu EDM. Etablovaný producent Mark Voss své kvality prokázal už na megahitu “V dolinách,” kterým “resuscitoval” jednu z největších dřívějších slovenských popových hvězd, zpěváka Karola Duchoně, a zabodoval i v českých rádiích.


Obal alba Heleny Vondráčkové "Dlouhá noc" s podtitulem "Dance Hits Collection," produkované Markem Vossem. Helena Vondráčková sedí v zlatém oblečení před červenou stěnou.
Album tanečních úprav největších hitů Heleny Vondráčkové

Na podzim Helena chystá k výročí, kdy oslaví šedesát let na scéně, vydání 2CD “Evergreeny (Helena 60 let na scéně)” u firmy Radioservis.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Nová hudební novinka: Afrodiziaka od Ilony Csákové

Gabriela Partyšová opouští TV Nova po 27 letech

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Katce se v posledních týdnech změnil život úplně naruby. „Dřív jsem se svým dítětem měla skvělý vztah, v posledním roce začal být však můj šestnáctiletý syn odtažitý a nechtěl si se mnou tolik povídat. Myslela jsem, že je to jen životní období. Pak ale přišel s tou nenadálou větou: Jsem gay, mami! Nevěděla jsem co odpovědět, vůbec jsem to nečekala. Nejradši bych utekla a chvíli ho neviděla! Co mám dělat, když to neschvaluju?“ ptá se.
Je tu! První článek, první krůček k cestě za posunem, učením se, přeměnou zaběhlých vzorců. Z upřímné zpovědi jedné odvážné ženy se dozvíte, proč za mnou přišla, kam se chce pomocí koučinku Emočních rovnic posunout i proč si vybrala právě mě. Bude to naše společná jízda - na rok, rok a půl. A vy budete u toho a nahlédnete tak do způsobu mé práce z první řady. Vaše Marcela Hlaváčková.
Módní trendy obuvi na podzim a zimu 2019 přinášejí řadu stylů. Od jednoduchých, přes potištěné, barevné, vzorované, šněrovací, až po boty ve vojenském stylu. V zimě pak jasně vedou kožešiny. Pro chladné období si vyberte alespoň dva nové modely. Jeden do práce a do města, druhý pro vycházky do přírody a pro výlety na hory. Jaké zimní boty zvolit?
Těhotenství patří k požehnaným stavům, při kterých žena prochází řadou změn. A právě tyto změny mohou devítiměsíční čekání značně znepříjemnit. Obrnit se trpělivostí a vytrvalostí musí nejen samy zástupkyně něžného pohlaví, ale i jejich partneři, kteří jsou velmi zkoušení. Pojďme si odtajnit hlavní a nejzásadnější změny, ke kterým v těle těhotné ženy dochází.
Podzim pro mnohé z nás nepředstavuje zrovna radostné období. Dny se zkracují, stmívá se podstatně dříve, často je deštivo a sychravo, je nám chladno – a představa změny je dalece před námi. Ale nezoufejte, musíte se na to jen podívat z jiného úhlu!
Řada lidí se klidně i léta odhodlává k tomu, aby přestali kouřit. Mnohdy následuje několik neúspěšných pokusů, u některých nakonec dojde opravdu k tomu, že se zvládnou této závislosti zbavit. Pokud patříte mezi ty, kteří se chtějí s kouřením rozloučit, můžete si vzít za pomocníka třeba také bylinky. Jaké konkrétně se vám budou hodit?
Je sice pravdou, že jsme všichni netrpělivě čekali až se dostaví léto. V horkých letních měsících se nám ale nechtějí nosit tenisky nebo jinak uzavřené boty. V důsledků vysokých teplot mohou někomu také nohy začít otékat. V tuto chvíli přichází na scénu dámské sandály. Jaké jsou typy a s čím je vhodné je kombinovat? Může je nosit opravdu každá dáma a hodí se ke každé příležitosti? Všechny tyto informace jsme zjistili za vás.
Roztomilé překvapení se skrývá pod peřinou. Není to krása, takhle si lebedit? Bezstarostný spánek chlupatých mazlíčků úplně vybízí k podobnému odpočinku. Tady se navíc jedná o takzvaný synchronizovaný spánek. Jak je vidět, účastníci si navzájem vůbec nepřekáží.
Léto je bohužel u konce. Spolu s tím přišel ten správný čas naladit se na podzimní atmosféru a sladit s ní také barvy v šatníku. Rok co rok módní návrháři přicházejí s novými trendy a ani letos tomu nebude jinak. Na co se v případě podzimní módy můžete těšit?
Venku klesly teploty. To je nejvyšší čas udělat si úklid v šatníku. I vánoční svátky mohou být dobrým časem pro zbavení se nepotřebného oblečení. To ostatní počká pěkně na jaro.
Vlastnoručně vyrobený módní doplněk? Praktická háčkovaná kabelka vypadá šmrncovně a až jí opatříte zapínáním a crossbody popruhem, nikdo vám neuvěří, že je to vaše práce!
Prospívají zdraví, prodlužují věk. Prostě dělají dobře našemu tělu, mozku i kondici. Opravdová definice pro superpotraviny ale neexistuje. Do této kategorie se zařazují potraviny, které mají ve srovnání s podobnými podstatně vyšší obsah zdraví prospěšných látek. Které to jsou?

Výběr článků

Taky se někdy cítíte ve svém vztahu jako ve vězení? A kdo vlastně řekl, že je nutné žít ve svazku jednoho muže a jedné ženy?
Co předvádí vousatý chlapík v talentové soutěži je překvapením pro všechny diváky. Jeho tanec budí nadšené ovace. Na první pohled by do něj nikdo neřekl, že se umí takhle rozpohybovat!
Na umělé nehty se používá gel nebo akryl. Některé ženy si je nemohou vynachválit. Jiné, a to i ty, které je třeba dočasně používaly, říkají "už nikdy více". Co rozděluje tyto dva tábory? Třeba jen to, že o umělé se nemusíte delší dobu starat a jsou stále upravené. Na přirozených nehtech musíte pracovat denně, jinak nebudou nikdy vypadat dobře.

Nepřehlédněte

Vaše domácí prostředí může mít obrovský vliv na vaši pohodu. Objevte, jak malé změny ve vašem bydlení mohou vytvořit oázu klidu a štěstí, ve které se budete každý den cítit skvěle.
Její život se na počátku jevil jako pohádka o tom, jak dívka z malého města dobyla velký svět showbyznysu. Avšak místo klasického „a žili šťastně až do smrti“ se příběh Ivety Bartošové nesl spíše v tónech tragédie. 29. dubna 2024, si připomínáme deset let od chvíle, kdy Iveta svůj život sama tragicky ukončila. Přesto existovaly okamžiky, kdy byla šťastná.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek