Pátek , 10. 05. 2024

Blažena

Jak bezpečně cestovat v těhotenství?

Těhotenství je krásné a vzrušující životní období, které neustále přináší nové výzvy a zážitky. Jednou z takových výzev může být cestování během těhotenství. Bez ohledu na to, zda plánujete relaxační dovolenou nebo podnikáte služební cestu, je důležité zvážit zvláštní potřeby a rizika spojená s tímto obdobím. Tento článek vám poskytne užitečné rady, jak bezpečně cestovat v těhotenství, a také se zaměří na důležitost kvalitního cestovního pojištění pro těhotné ženy.
Těhotná
Balení zavazadla na cestu.

26. 02. 2024

Rizika a bezpečnostní zvážení

Před tím, než se vydáte na cestu během těhotenství, je nezbytné konzultovat tuto myšlenku s vaším lékařem. Každá těhotná žena je jiná, a proto je důležité zjistit, zda je cestování v vašem případě bezpečné. Zde je několik obecných tipů pro bezpečné cestování v těhotenství:

  1. Plánujte cestování kolem druhého trimestru: Většina žen se cítí nejlépe během druhého trimestru těhotenství, kdy jsou rizika komplikací nižší.
  2. Četné přestávky a pohyb: Během dlouhých cest se ujistěte, že budete mít dostatek času na odpočinek a procházky, aby se předešlo tvorbě krevních sraženin.
  3. Dobře zvažte destinaci: Vyhněte se cestám do oblastí, kde hrozí riziko nemocí, jako je malárie, Zika nebo jiné infekční choroby.
  4. Nosit pohodlné oblečení a obuv: Vyberte si pohodlné oblečení a obuv, které vám umožní pohybovat se snadno a zvýší vaši pohodu.
  5. Hydratace a zdravá strava: Dodržujte pitný režim a snažte se jíst zdravě, abyste udržely energii a vyvarovaly se nevolnostem.
  6. Zvažte způsob cestování: Věnujte pozornost pohodlí při cestování. Například při letu si vyžádejte sedadlo u uličky, abyste měly snadnější přístup k toaletám.

Důležitost cestovního pojištění

Při plánování cesty během těhotenství je důležité mít vhodné cestovní pojištění, které vás chrání před nečekanými komplikacemi. Jednou z renomovaných pojišťoven, které nabízejí specializované cestovní pojištění pro těhotné ženy, je ERV pojišťovna.

Výběr kvalitní pojišťovny pro cestování je základ

Pro zajištění rizik na vašich cestách je velmi důležitý výběr pojišťovací společnosti. Specializované pojišťovny jako ERV pojišťovna nabízí širokou škálu pojištění, která vám mohou poskytnout potřebný klid v tomto důležitém období vašeho života.

Toto pojištění může zahrnovat:

  • Léčebné náklady: Pokrytí lékařských výdajů v zahraničí v případě nemoci nebo zranění.
  • Repatriace: Možnost přepravy zpět do vlasti v případě vážných komplikací.
  • Storno cesty: Ochrana proti nepředvídatelným situacím, které by vás mohly nutit zrušit cestu.
  • Pojistné krytí pro novorozence: Možnost zařadit do pojištění i novorozence, pokud se narodí během cesty.
K TÉMATU  Dieta v těhotenství. Je na místě? Co dělat a co raději vypustit? Jak je to s výživovými doplňky?

Závěr

Cestování během těhotenství může být příjemným zážitkem, pokud se řádně připravíte a vezmete v úvahu rizika a potřeby spojené s tímto obdobím. Konzultace s lékařem a vhodné cestovní pojištění jsou klíčovými faktory pro zajištění bezpečného a bezstarostného cestování. Kvalitní pojišťovny nabízí širokou škálu pojištění, která vám mohou poskytnout potřebný klid v tomto důležitém období vašeho života. Nezapomeňte, že bezpečnost je vždy na prvním místě, a tím spíše, když jste těhotné.

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Handmade věci se z hlediska popularity už několik let drží na samém vrcholku. A ostatně se není čemu divit. Jsou totiž osobité, originální, odlišné od ostatních a jedinečné v každém detailu. Dnes si doma můžete vyrobit snad už cokoliv - od dekorací až po kosmetiku. My se ale v tomto článku budeme zabývat tím, jak si vyrobit vlastní parfém. Pojďme na to!
Dřevo je dokonalý materiál, který přidává rovnováhu, útulnost a eleganci prakticky do každého interiéru, a to jak v moderním, tak klasickém stylu. Po staletí se používá jako základní stavební materiál nábytku, přestože bývá teď často nahrazováno imitacemi. Vraťte se ke kořenům a sáhněte po kusu dřeva v jeho ryzí podobě. Využít část kmene stromu jako konferenční stolek je velice netradiční nápad, výsledek je ale jedinečný.
Pokud máte doma dítko, které využívá jen málo slov, neskládá pořádně celé věty dohromady nebo se mnohdy v řeči sekne, protože prostě nenachází vhodná slova, zřejmě přemýšlíte, co s tím. Samozřejmě je na místě poradit se s lékařem, ale pokud není situace úplně vážná, snadno na tom můžete společně zapracovat. A o co víc – bude vás to bavit! Jak se dá vývoj řeči dětí podpořit?
Dosud jste si mysleli, že stačí, když si ráno a večer vyčistíte zuby klasickým kartáčkem a zubní pastou a máte hotovo? V tom případě vás zklameme. Pokud chcete předejít zubním kazům, zubnímu kameni a zánětu dásní, pak je zapotřebí věnovat svým zubům řádnější péči.
Praní prádla je každotýdenní činnost, ke které se musí přistoupit. Koše totiž začínají přetékávat a člověk najednou nemá, co na sebe. Je proto klíčové, abychom našemu použitému oblečení zase vdechli nový život. Jenže jak k praní prádla přistupovat? 
V dnešní době je velmi jednoduché zajít do obchodu a koupit si síťku pomerančů nebo citronů. Je to samozřejmě skvělé řešení vitaminu C, rozhodně lepší než polykání tabletek, které kromě vitaminu C obsahují celou řadu dalších nepotřebných látek.
Dopřejte svému partnerskému vztahu nové impulsy a uvidíte, že se na sebe budete opět těšit! Značka – máme tipy pro stydlíny i odvážné duše!
S radikálním poklesem teplot je potřeba pohlídat si imunitní systém. Co na dnešní den radí horoskop astroložky Naďy Šmídové?
Snad každá žena neustále hledá procedury, které vyzdvihnou přirozený půvab pleti, zlepší její vlastnosti a podpoří úchvatný vzhled. Zatímco dříve zažívaly doslova boom kosmetická studia, řada žen péči o svůj vzhled přesunula do pohodlí domova. Dnes už si proto můžeme dopřát řadu kosmetických ošetření, aniž bychom čekali na objednací termín do studia. Příkladem je také oblíbená metoda dermaplaning, kterou hravě zvládnete i doma. Jen si o tom předtím pár věcí prostudujte.
Dnes se připravte pomáhat, když to bude třeba. Budete za to odměněni! Co dalšího radí na pátek asrotroložka Naďa Šmídová?
Vybouchl vám na poslední chvíli parťák na dovolenou a vám nezbývá nic jiného, než se vydat na sólo trip? Nebo takovou cestu už několik týdnů plánujete, ale máte z toho respekt? Sólo cestování se může zdát náročné, nicméně pokud se dobře připravíte, jistě vás čeká zcela nezapomenutelný zážitek. Jak zvládnout první sólo cestu?
Když začnou bolet dásně, je to velice nepříjemné. Často problém tkví ve vznikajícím zánětu, se kterým je třeba co nejdříve bojovat. Zánět dásní je sice běžné onemocnění, které postihuje dospělé i děti v jakémkoli věku, ale nikdy by se nemělo podceňovat. Pokud vás dásně občas bolí, pojďte se tomu podívat na zoubek, třeba konečně přijdete na to, jak s tímto nepříjemným pocitem zatočit jednou provždy!

Výběr článků

Stres je způsobován čímkoli, co vede k nervozitě, k vzteku, k frustraci nebo vás činí nešťastnými. Ví se, že příliš mnoho stresu má nepříznivý vliv na lidské zdraví. Ovšem obtížné je rozpoznat, kdy už je stres škodlivý a kdy ještě prospívá. Když ho poznáte, je poměrně jednoduché s ním něco udělat. Tenhle návod vám umožní se mu postavit.
Po delší odmlce se nám opět otevírají hrady a zámky. Pokud tedy nemáte program na následující víkend, vyberte si z našeho seznamu ty nejatraktivnější památky, jež se vám vryly do paměti třeba díky nestárnoucím pohádkám, které se pravidelně vysílají v televizi během vánočních svátků.
Zvlášť v přechodných obdobích typu jaro a podzim to na ulicích vypadá velmi pestře. Někdo má i přes podzimní období ještě dnes kraťasy a sandály, zatímco jiný už obléká péřovku a kulicha. Co je zdravější? Jaké oblečení zvolit v přechodném období?

Nepřehlédněte

Využití zubní pasty se ani zdaleka nemusí týkat jen natolik běžné činnosti, jakou je čištění zubů. Většina z nás má tubu zubní pasty na umyvadle v koupelně, ale koho by napadlo vyčistit s ní například kohoutky?
Sebere mi děti – to patří mezi nejčastější obavy rodičů, kteří se rozvádějí. Často tato věta totiž bývá předmětem zastrašování ze strany některého z rodičů nebo nástrojem vydírání, aby rodič dosáhl v bitvě zvané „rozvod” svého. A obvykle to funguje.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek