Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Jak začít se zdravými návyky (a udržet si je)

Otevřete dveře k zdravějšímu životnímu stylu. Dnes přinášíme vám praktické rady a osvědčené tipy, které vám pomohou iniciovat a udržet zdravé návyky. Od malých každodenních změn po postupný proces adaptace, čeká na vás průvodce, jak integrovat zdravější rozhodnutí do svého každodenního života. Jste připraveni na cestu k celkovému zlepšení svého životního stylu? Pojďte do toho snámi a objevte radostné stránky zdravějšího já.

Zdravé návyky? A jak na ně?

Začít se zdravými návyky může být výzvou, ale s pravým přístupem a malými kroky je to možné. Objevte, jak můžete jednoduše začlenit zdravější rozhodnutí do svého každodenního života.

Stanovte si realistické cíle

Mít cíl je určitě dobré, ale je potřeba mít cíle realistické. Například si stanovte cíl chodit na procházku 30 minut denně nebo přidat více zeleniny do svých jídel.

Vytvořte si rutinu

Zdravé návyky se nejlépe udrží, když jsou součástí vaší denní rutiny. Najděte si čas na cvičení, zdravé stravování a dostatečný spánek.

Pijte více vody

Hydratace je klíčová pro zdraví. Snažte se pít dostatek vody během dne, což může mít pozitivní vliv na vaši energii, trávení a celkovou pohodu.

Zdravé stravování

Začněte přidávat do svého jídelníčku více čerstvých potravin. Omezte příjem zpracovaných potravin a cukru a zaměřte se na celozrnné produkty, ovoce, zeleninu a bílkoviny.

Pravidelné cvičení

Najděte si aktivitu, která vás baví. Ať už je to chůze, běh, jóga nebo týmové sporty, důležité je být aktivní alespoň několikrát týdně. Zkusit můžete cvičit i doma, pomocí youtube videí, nebo instagramových Influencerů

Dostačující spánek

Návyky
Dopřejte si kvalitní a pravidelný spánek.

Kvalitní spánek je základem zdravého životního stylu. Snažte se spát 7-8 hodin každou noc a vytvořte si klidné prostředí pro spánek.

Zkuste mindfulness a meditaci

Praxe mindfulness a meditace může pomoci snížit stres a zlepšit duševní pohodu. Najděte si denně čas na tiché momenty.

Ve videu je vysvětleno, co to je Mindfulness

Vyhledávejte podporu

Mít podporu od rodiny, přátel nebo komunity může být motivující. Sdílejte své cíle a úspěchy a nebojte se požádat o podporu.

Oslavujte své úspěchy

Oceňte se za dosažení svých cílů, ať už jsou velké nebo malé. Toto ocenění vás motivuje k dalšímu pokračování ve zdravých návycích.

K TÉMATU  Olivový olej je medicína. Dopřejte si ho každé ráno nalačno

Buďte připraveni na výzvy

Zdravé změny nejsou vždy snadné a mohou přinášet výzvy. Buďte trpěliví a nebuďte příliš kritičtí vůči sobě.

Cesta k zdravějšímu já

Začít se zdravými návyky může být cestou k celkovému zlepšení vašeho životního stylu. S těmito kroky můžete objevit radostné stránky zdravějšího já a užívat si výhod zdravějšího života.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Jsme to, co jíme. Kdy a jak nás strava ovlivňuje?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Známe to všechny. Potkáme nového partnera, nechybí tomu jiskra ani sexuální náboj. Na sex s ním myslíme prakticky neustále. Nejraději bychom z pod peřiny vůbec nevylezly. Ale dejte tomu tři čtyři roky a téměř všechen sexuální apetit vyprchá. Ne však nenávratně.
Kokosový olej může být vynikajícím pomocníkem - nejen pro vaše vlasy, ale ocení ho i pokožka nebo chuťové buňky. Používáte ho opravdu všude tam, kde vám může být ku prospěchu? Vyzkoušejte naše tipy, a třeba se vám kokosový olej natrvalo osvědčí. U něj se totiž dá říct, že vydá určitě ještě za deset dalších výrobků.
Pokud ani nevíte, co to je, nemusíte si s tím vůbec lámat hlavu. Pravdou totiž je, že cascara byla ještě donedávna v celé Evropské unii zakázaná, respektive bylo zakázáno ji prodávat. Přitom jde o velmi zajímavou surovinu, která se používá nejenom při přípravě nápojů, ale například také moučníků.
Všichni milovníci seriálu Sex ve městě jsou jako na jehlách Carrie Bradshaw, protože je to tady! Kýžené pokračování v podobě nových dílů. Otázkou však zůstává, jestli se i tato série bude držet původního stylu Sexu ve městě, anebo se spíše můžeme těšit na něco nového. A v neposlední řadě, jestli to celé autoři pokračováním leda nepokazí.
Pro většinu lidí je ve vztahu nejdůležitější důvěra. Co se ale stane, když dojde k jejímu narušení? To se může stát nejrůznějšími drobnými způsoby – ale může vztah znovu vzkvétat po něčem tak závažném, jako je nevěra?
Aloe vera je rostlina, která se velmi často označuje za zázrak v květináči. Zdravotní benefity a léčivé účinky této drobné dužinaté a nijak nevýrazné rostliny jsou totiž až dech beroucí. Nemůžeme se divit tomu, že se mezi námi najde tolik lidí, kteří chtějí zázračnou aloe vypěstovat. Bohužel ne každý je zběhlý v pěstování. Jak tedy na to? Jak na pěstování aloe, která nám pomůže při akné i popáleninách?
Bez bezmezné důvěry žádný vztah fungovat nebude. Alespoň ne dlouhodobě. Jak to ale udělat tak, abyste si s partnerem takové silné pouto vypěstovala?
Současná komplikovaná doba COVIDU-19 přinesla s sebou mnohé změny, se kterými se musíme ve svých životech poprat. Jednou z těchto změn je i karanténa. Obzvláště náročná je v případě rodin s dětmi. Přinášíme vám několik tipů, jak děti během karantény zabavit.
Domácí pracovna je prostor, který byste měli dostatečně oddělit od zbytku domova. Pokud se pracovna rozlézá po bytě, ztrácí se hranice mezi prací a odpočinkem a kvalitně nesplňuje ani jedno. Inspirujte se pěknými pracovnami, a třeba dostanete nápad, jak zařídit tu svou.
Mnozí lidé považují pokojové rostliny jenom za jakousi dekoraci či doplněk, který zútulňuje domácnost. Jenže pravdou je, že pokojové rostliny nemají jen dekorativní funkci. Jejich úkolem je pročistit vzduch v interiéru. Pokud jste například alergikem nebo astmatikem, víte, jak důležité je mít domácnost bez pylu, prachu či dalších alergenů a nečistot. Jelikož se o takzvanou zdravou domácnost snažíte, investujete do mnohdy velice předražených čističek vzduchu, aniž byste si uvědomili, že funkci čističky vzduchu hravě zvládnou i pokojové rostliny. Jen stačí vědět, které požádat o pomoc.
Detox organismu se stal nedílnou součástí zdravého životního stylu. Po zimě nás čeká očista těla jarním detoxem. Právě strava raw by pro řadu z vás mohla být ideální cestou. Její výhodou je příjem čerstvých zdravých surovin, nenáročnost přípravy či úbytek váhy. Za kvalitu si bohužel připlatíte, na druhou stranu ale ušetříte na energiích.

Výběr článků

Vánoční přání potěší každého. Proč si neudělat vlastní? Nedá to mnoho práce, a přesto způsobí velkou radost. Překvapí i potěší vaše okolí a vaše snaha i výsledek zase vás. Podívejte se na video a pusťte se do vystřihování a lepení. Bude vás to bavit!
I když je pouze otázkou, jestli se v létě dostaneme k vodě, na koupaliště nebo na dovolenou, neznamená to, že bychom měli přestat pracovat na své postavě. Štíhlá figura nám dodává sebevědomí, což je v dnešní době velmi důležité. Pokud vás však nebaví klasický běh, stojí za zvážení pilates.  
Vánoce jsou za dveřmi a společně s nimi i příjemná "povinnost" zamyslet se nad dárky pro vaše nejbližší. Máte-li doma aktivního sportovce, kterému pohyb rozhodně není cizí, pak se možná při výběru vánočního dárku budete chtít vydat právě tímto směrem. Došla vám inspirace? Nevíte si s výběrem dárku rady? Nezoufejte! Máme pro vás pětici skvělých tipů, které sportovec zaručeně patřičně ocení!

Nepřehlédněte

Přizpůsobte koupelnu vašim představám. Koupelnové baterie pro umyvadla mohou mít dnes téměř jakýkoli design. Trendy je matné černé zpracování nebo LED žárovky, které osvětlují proud vody.
Už několik posledních let je módním trendem označovat výrobky přízviskem bio, farmářský nebo lokální. My se dnes podíváme na kloub především slovíčku 'bio', které v nás sice může evokovat něco, co je velmi kvalitní, ale ve skutečnosti tomu tak být rozhodně nemusí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek