Pátek , 10. 05. 2024

Blažena

TENTO ČLÁNEK JE JEN PRO VELKÉ

Potvrďte prosím, že jste starší 18 let

Ano, je mi 18 nebo více let Ne, vyberu si jiný článek

Vánoce, vánoce přicházejí…

Upřímně, matky jsou opravdové hrdinky, které zvládají nekonečný kolotoč povinností. V našem nejnovějším článku se zaměřujeme na příběh jedné takové matky, která je na všechno sama – od každodenních povinností po přípravy na vánoce. Její děti zlobí, nechtějí do školy, a ona si uvědomuje, že potřebuje odpočinek. Co se stane, když se rozhodne strávit víkend v luxusním rezortu? Přečtěte si náš článek, který nahlíží do světa této matky, plný nečekaných zvratů, humorných momentů a možná i inspirace pro všechny, kdo znají výzvy mateřství.
vánoční
Opět zase po roce, jsou tu milované Vánoce.

01. 12. 2023

01. 12. 2023

Vánoce a idylka? Zapomeňte!

Advent klepe na dveře. A spolu s ním vánoční úklid. Přestože se Ježíšek narodil ve chlévě, i v domácnostech, kde se pravidelně neuklízí, vypukne hotové šílenství.

Moje domácnost není výjimkou. Zbavit se prachových králíků pod postelí, kteří se za pár dní k nám opět přidají. Zdolat horu, která by se mohla rovnat alespoň K2, nevyžehleného prádla. Umýt okna a následně je zasvinit umělým sněhem a samolepkami na okno. Hodiny strávit u trouby, protože bez domácího cukroví to nejde.

Na tohle vánoční šílenství nás obchody připravují už od října. V uličkách se pomalu ale jistě vystavují adventní kalendáře, vánoční kolekce, figurky. Reklamy nás děsí připomínkou toho, jestli už máme všechny dárky. Teda, dárky nosí Ježíšek, takže máme o jednu starost míň.

Všechny tyhle starosti a utrpení po hodinách úklidu a pečení se ale vždycky vyplatí. Stačí, když se podívám na rozzářené obličeje svých dětí. Přesně tohle si opakuji jako mantru každé ráno, když se své drahé ratolesti snažím vytáhnout z postele.

Nové ráno, stejný kolotoč

Po ránu to u nás vypadá jako při zápase gladiátorů v Koloseu. Po rvačce s divou zvěří, a přemlouvání, že základní škola je důležitá, že se bez ní neobejdou, konečně vysazuji děti před školou. 

O půl deváté mám být v kanceláři, jako každé ráno opět nestíhám. Mohla bych vymýšlet výmluvy, ale na to už nemám sílu. Jako první si jdu do kuchyňky uvařit čaj, ani na ten nemám doma čas. Zahlédnu svůj odraz ve dvířkách mikrovlnky. Vlasy rozcuchané, česala jsem si je vůbec? Kruhy pod očima, řasenka rozmazaná kolem očí. Kdy jsem se naposledy hezky namalovala? Shlédnu na své ruce, lak oloupaný, ruce suché. Byla já někdy na manikúře? 

K TÉMATU  5 nejlepších beauty blogerek, které stojí za to sledovat

Vždyť vypadám jako strašák. Takhle to nemůžu nechat. Zavolám mámě, jestli si děti na víkend nevezme. Chvíli se ošívá, že měli s tátou plány, ale nakonec uzná, že si zasloužím dovolenou jen sama pro sebe.

O polední pauze, když jím salát, abych nepřibrala, sleduji mladší bezdětné kolegyně, jak do sebe hází burger s hranolkami. A ještě se chlubí, že zhubly… čúzy. 

Vánoce
Unavená žena v kanceláři se nemůže dočkat volného víkendu

Otevřu si prohlížeč na telefonu, a začnu vyhledávat nějaký víkendový pobyt pro jednu osobu. Padne mi do oka wellness v Krkonoších. Masáže, vířivka, sauna, zábaly, víno… hodně vína. Ani se nenaději a už zadávám platební údaje z karty.

Zbytek týdne byl ve zdraví přečkán. Vyzvedla jsem děti ve škole a odvezla je ke svým rodičům. Sedím sama v bytě, je tu nezvyklý klid. Rozmýšlím, co si zabalím s sebou. Vytáhnu své nejlepší šaty, červené a na můj vkus příliš krátké, ale kde jinde je využít než na opravdové dovolené. K tomu lodičky na nebezpečně vysokém podpatku. Nesmím zapomenout na plavky. 

Přípravy na Vánoce? Letos v klidu

Oškrábu okna a konečně sedám do auta. Rádio nepouštím, ještě by na mě vybafla Mariah Carey, místo toho pouštím své oblíbené cédéčko. Za jeho zvuku se vydávám vstříc volnému víkendu, mé zasloužené dovolené, jediné možnosti vypadnout ze všední reality. Během cesty míjím dlouhé aleje stromů, které zahalila sněhová peřina.

Brzy dorazím do krásného hotelu, který je obklopen lesy. Romantickou atmosféru dolazuje šumění potůčku. Sníh mi pod nohama krásně křupe. Ubytují mě v pokoji s velkou manželskou postelí, na které leží labuť z ručníků, na jednom nočním stolku se nachází váza s rudými růžemi a na druhém dárkový koš. Přejdu ke koši a podívám se na jeho obsah. Láhev vína, bonboniéra, balíček kondomů – ty mi tu tak určitě k něčemu budou, župánek, měkoučké bačkory a informační brožura, co mě tu vlastně čeká.

K TÉMATU  Kouká z toho vážný vztah, nebo jen krátký románek? Poznejte, jestli s vámi (ne)počítá

Jako první na programu je večeře. Rozhodnu se pro ty krátké červené šaty, chci tu oslnit hned první večer. Kulmou si ve vlasech vytvořím jemné vlny, na oční víčka si dám zlatý stín, líčení očí dokončím řasenkou. Dneska večer si připadám hezká, a odvážná, takže svůj look doladím rudou rtěnkou

sexy žena
Na první večeři v luxusním hotelu se žena pěkně sexy oblékla

Sedím u stolu se sklenicí vína, zrovna si ji zvedám k ústům, když v tom vejde do místnosti ON. Opálený, vysoký, široká ramena, skvěle padnoucí smoking. Že bych tu přece jenom ty kondomy využila?

Mohlo by se vám hodit

Zvládněte dietu o Vánocích: Jak udržet chutě u plného stolu?

Historie vánočních svátků a kde jsou přímo zakázané?

 

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Monstera se netěší popularitě jenom díky svému stálezelenému vzhledu a líbivým listům, které do domu vnesou trochu exotiky. Je oblíbená i díky snadnosti pěstování. I když pochází z tropických deštných pralesů, v našich českých podmínkách se jí daří opravdu skvěle.
Kdysi se mi do dovolené nečekaně vetřel adrenalin, aniž bych ho objednala. Čerstvý partnerský vztah dokonale prověřilo ztroskotání s lodí!
Jak si ukrátit chvilky, kdy jste spolu všichni doma? Nebojte se, s našimi tipy se rozhodně nebudete nudit! Spousta zábavy a nových nápadů, díky kterým se vaší domácností bude ozývat veselý smích, si rozhodně nenechte ujít.
Jakmile se začnete s přáteli bavit o tom, jestli doma chovat nějaké zvíře, můžete se dozvědět mnohé. Někteří nesnesou byť jen představu chlupů na koberci, kočky v posteli nebo pravidelného ranního venčení. Někdo si zase naopak neumí představit život bez zvířecího člena rodiny. Pokud byste ale chtěli argumentovat vlivem na vlastní zdraví, závěry výzkumů jsou jednoznačné – domácí mazlíček vašemu zdraví jedině prospěje!
Domácnost bez pokojových rostlin je neútulná a nepříjemná. Většinou ji obývají jedinci, kteří s pěstováním pokojovek nemají žádné zkušenosti. Nabízí se však otázka, proč se do pěstování přece jenom nepustit? Nedostatek znalostí nemusí být překážkou! Existují totiž takové rostliny, které jsou extrémně nenáročné.  
Proč nakupovat nové, když lze kreativně použít věci, které se nám již nelíbí. Pojďte se povídat na dokonalé tipy, jak si váš domov zkrášlit pomocí upcyklovaných věcí. Jdeme starým věcem dát nový život. Budete zírat, co vše se dá vytvořit! Do upcykle!
Co mají společného ovesné vločky, fenykl, anýz, mrkev a hnědá rýže? Možná víc, než byste řekly. Tihle spasitelé vám totiž hodí záchranné lano, když se „výroba“ mateřského mléka ocitne v pořádné krizi!
Nedávná událost, velká bouře na řeckém poloostrově Chalkidiki, ukázala, že je mezi cestovateli stále mnoho těch, kteří nejsou připraveni na mimořádné situace. Cestovní pojištění je nutností, protože vás běžně může potkat na dovolené úraz, havárie či porucha automobilu, zemětřesení, setkání s divokým zvířetem, či dokonce teroristická akce. Jak se zachovat, abyste z události vyšla pokud možno nepoškozená?
Jako by tu bydlel čaroděj Gargamel. V polském městě Zakopane najdete chaty, které připomínají příbytky z pohádek. Původní návrh stavby měl na svědomí architekt Sebastian Piton. V okolí poté vznikly další stavby, vycházející z jeho nápadu. Všechny návštěvníky lákají k focení!
Dřevěné, proutěné, skleněné, na řetězu nebo dokonce samozavlažovací, takové mohou být závěsné květináče. Záleží na vás, jestli si rostlinky pověsíte doma v interiéru nebo venku na zahradě.
Když poprvé začnete s dietou, můžete v prvním měsíci ztratit o něco více. Pokud například dodržujete nízkosacharidovou dietu, vaše tělo spaluje glykogen uložený ve svalové tkáni, když mu dojdou sacharidy. Glykogen se váže na vodu a při jeho spalování na energii se také ztrácí voda. Tato počáteční rychlá ztráta hmotnosti může být velmi motivující, ale nakonec se zúží.
Mnohokrát jste se těšili na chvíli, kdy spolu konečně budete trávit více času. A když ta situace nečekaně nastala, místo společného tvoření, her a zkrášlování bytu se jen hádáte?

Výběr článků

Se správnou pozorností věnovanou detailům a barvám, které si vyberete, může boho vypadat super elegantně. Místnosti s tlumenou nebo neutrální základní paletou s několika divokými vzory jsou často naprosto ohromující a vypadají neuvěřitelně elegantně! Ať už se vydáte jakoukoli cestou, interiéry boho jsou ideální pro dosažení tohoto útulného a příjemného pocitu.
Sebere mi děti – to patří mezi nejčastější obavy rodičů, kteří se rozvádějí. Často tato věta totiž bývá předmětem zastrašování ze strany některého z rodičů nebo nástrojem vydírání, aby rodič dosáhl v bitvě zvané „rozvod” svého. A obvykle to funguje.
Pohlavní nemoci – pro mnohé tabu, pro jiné něco tak intimního. Je chybou se domnívat, že vás některá z těchto velmi choulostivých onemocnění nemůže postihnout. Mnohé se totiž nepřenáší jen při pohlavním styku nebo nechráněným sexem. Jejich příčiny mohou být i jiné. Pojďme se seznámit s těmi nejčastějšími.

Nepřehlédněte

Blíží se váš svatební den? Ten je třeba chystat už od chvíle, kdy řeknete při zásnubách své “ano”. Ta nejkrásnější místa na svatbu jsou totiž brzy rezervována. Teprve po rezervaci termínu a místa přichází čas na tvorbu svatebních oznámení. Kdy je poslat a na co si dát pozor?
Známe to všechny, každé z nás se občas stane, že nás přepadne úzkost nebo stres, nic nás nebaví a svou budoucnost vidíme v černých barvách. V této chvíli je zapotřebí zvolnit a udělat si čas sama pro sebe alespoň na pár desítek minut.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek