Středa , 08. 05. 2024

Statní svátek - Ukončení II. světové války

Nedostatek touhy po sexu trápí mnoho žen… Jaké jsou důvody?

Ženské sexuální touhy v průběhu života kolísají. Může za to začátek nebo konec vztahu. Příčinou mohou být i velké životní změny – těhotenství, menopauza nebo zdravotní komplikace. Nízkou sexuální touhu způsobují i některé druhy léků.
Touhy
Nedostatek touhy po sexu a jeho příčiny

23. 10. 2023

23. 10. 2023

Nedostatek touhy po sexu a jeho příčiny

Touha po sexu je založena na komplexní interakci mnoha věcí ovlivňujících intimitu – včetně fyzické a emocionální pohody.

Fyzické příčiny

  • Sexuální obtíže – bolest při styku nebo neschopnost dosáhnout orgasmu.
  • Zdravotní obtíže – artritida, rakovina, cukrovka, vysoký krevní tlak, neurologická onemocnění.
  • Užívání léků – především antidepresiva snižují sexuální touhu.
  • Návyky životního stylu – nadužívání alkoholu nebo návykových látek.
  • Únava a vyčerpání – třeba z péče o malé děti nebo staré rodiče.

Hormonální změny

Změny hladiny hormonů mohou změnit chuť na sex. Mezi důvody hormonálních změn patří:

  • Menopauza – klesá hladina estrogenu a tím se snižuje zájem o sex. Objevuje se vaginální suchost, která způsobuje nepříjemný nebo dokonce bolestivý styk.
  • Těhotenství a kojení – hormonální změny, které souvisejí s těhotenstvím a kojením, mohou utlumit sexuální touhu.

Psychologické příčiny

Stav mysli může mít vliv na sexuální touhu. Některé psychologické příčiny nízké sexuální touhy:

  • Problémy s duševním zdravím – deprese nebo úzkosti.
  • Stres.
  • Nízké sebevědomí.
  • Předchozí negativní sexuální zkušenosti.

Vztahové problémy

Problémy spojené se vztahem mohou být důvodem nízkého zájmu o sex. Snížený zájem o sex je často důsledkem přetrvávajících problémů. Patří mezi ně:

  • Nedostatek souladu s partnerem.
  • Nevyřešené partnerské konflikty.
  • Špatná komunikace o sexuálních preferencích a touhách.
  • Důvěra ve vztahu.

Nedostatek sexuální touhy se dá řešit. Pokud chcete s těmito obtížemi pomoci, vždy vyhledejte odborníka.

MOHLO BY SE VÁM HODIT:

Koitální sblížení: Nový rozměr sexuálního spojení, díky kterému konečně dosáhnete orgasmu

Sexuální poloha vám napoví, koho máte doma. Víte, jak to má nejradši? Pak už víc vědět nepotřebujete

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Český jazyk a jeho gramatika není vaší silnou stránkou? Žádný učený z nebe nespadl, pomůžeme vám naučit se alespoň psát správně velká a malá písmena u všeho, co souvisí s Vánocemi. Pak můžete bez obav začít rozesílat vánoční přání.
Také vám někdy připadá, že se všechny každodenní povinnosti nedají skloubit dohromady? Chodíte spát pozdě a ráno brzy vstáváte, a přesto jste každý den ve skluzu? Nejspíš něco děláte špatně.
Mnoho lidí nad brokolicí ohrnuje nos, ale zkuste jí dát šanci a třeba vyzkoušejte různé možnosti její přípravy. Pokud vám v nějaké podobě zachutná, vaše zdraví to jistě ocení. Přináší nám totiž celou řadu blahodárných látek.
Konzumace kávy, čaje a červeného vína, kouření, přibývající věk a tak dále – faktorů, proč dochází ke žloutnutí zubů je mnoho. Někteří jedinci mají ke žloutnutí zubů větší sklony než jiní. Naštěstí se nacházíme ve 21. století. A způsobů a metod, jak zuby vybělit je tolik, že si vybere opravdu každý. Pojďme na to!2
V průběhu letních měsíců se častěji vydáváme mimo domov. Tím se ovšem dostáváme do hledáčku klíšťat. Co nám tito roztoči mohou způsobit, jak se jim bránit a co dělat, když už se zakousne? Zapomeňte na staré rady, dnes už je vše jinak. Žádné krémy, aby se pustilo apod.
V dnešní době máme mnoho starostí, které přirozeně vedou ke stresu. Nemusíte hned ale sahat po lahvičce s prášky, bojovat se stresem můžete také čistě přírodní metodou. Vše je totiž jenom ve vaší hlavě.
Sebevědomí je klíčem k úspěchu, a to ať už mluvíme o úspěchu v osobním či profesním životě. K jeho snížení přispívá kupříkladu akné nebo jiné kosmetické vady, ale také zažloutlý chrup. Že vás právě žluté zuby trápí a denně snižují zmiňované sebevědomí? Pojďme si zmínit několik tipů, jak efektivně vybělit zuby.
Máte někoho, s kým jste se nedávno pohádaly? Pak je čas se usmířit! Dnes vám to půjde skvěle! Dopřejte také trochu zdraví svým játrům a bacha na rande, pokud si představujete, že bude něco víc. Co ještě pro dnešek radí astroložka Naďa Šmídová?
Většina obyvatelstva spíše řeší naprostý opak, a to, jak zhubnout nebo minimálně, jak nepřibrat. Každý závidí těm, kteří nemají sklon k tloustnutí. Nicméně na vše existují dva pohledy a žádný extrém není dobrý. Co když opravdu potřebujete přibrat?
Že se rybí olej nevábné chuti musí jenom konzumovat? Možná vás nikdy ani ve snu nenapadlo, že když ho začnete používat jako krém, můžete díky němu zkrásnět. Dáte mu tedy šanci? Nebudete litovat!
Grill párty, ale i tradiční české opékání se těší stále větší popularitě! Není tak divu, že se mění i zvyklosti ohledně vybavení letních teras či pergol. V současné době zde už nenajdete jen pohodlné posezení pro rodinu a přátele, ale i další kusy praktického nábytku, které poskytují cenný úložný prostor na věci, které je vhodné mít při trávení volného času venku po ruce.
Nikdy není pozdě změnit kariéru a zkusit něco nového. Naštěstí časy, kdy ženy patřily jen do humanitních oborů, jsou dávno pryč. Přesto v některých odvětvích je jich minimum. Třeba v IT tvoří sotva desetinu odborníků. Nicméně, pokud máte dámy kuráž, tak to zkuste. Firmy vás tu budou vítat s otevřenou náručí a ocení vás. Váháte? Pak pro vás máme sedm důvodů, které vás přesvědčí, že počítače jsou skvělá volba.

Výběr článků

Bláznivé barvy a zářivé odstíny pro extra dlouhé vlasy! Na tyhle variace musí mít člověk odvahu. Je to zároveň návod, jak se stát na ulici nepřehlédnutelná. Kadeřníci tu ale odvádějí skvělou práci a výsledek je perfektní.
Stříbrný náhrdelník je více než jen krásný. V tomto blogu najdete všechny výhody nošení stříbrného náhrdelníku. Hledáte nový náhrdelník, který byste přidaly do své šperkové kolekce, a zvažujete stříbro? Děláte skvělou volbu. Náhrdelníky ze stříbra jsou krásné, odolné a nestojí jmění. Jsou také hypoalergenní a snadno se udržují na rozdíl od mnoha jiných drahých kovů. Stříbrné náhrdelníky jsou univerzální a dostupné v široké škále stylů. Takže ať už hledáte něco elegantního, nebo dáváte přednost roztomilému a hravému vzhledu, určitě najdete ten pravý stříbrný náhrdelník pro vás. Chcete více podrobností o všech výhodách tohoto úžasného kovu?
Sportovní tenisky jsou extrémně pohodlné a univerzální. V dnešní době je velmi oblíbená kombinace tenisek a šatů, která rovněž může vypadat stylově a žensky. Jaké modely šatů odpovídají ikonickým teniskám?

Nepřehlédněte

Věříte v budoucnost sociálních sítí? Podnikáte a chcete se se svojí značkou prosadit v online prostředí? Skvělým zdrojem informací pro vás mohou být knihy na téma sociální sítě. Dozvíte se, jaké sítě jsou pro vás nejvhodnější, jaký mají potenciál a jak na nich vybudovat své jméno. Pojďme se podívat na ty nejlepší!
Toužíte po pevné a pružné pleti bez jakékoliv chybičky? Chcete mít účes jako ze salonu? Svěřte se do rukou speciální kosmetiky s obsahem kyseliny hyaluronové, jejíž účinky vás ohromí. Pleťové krémy, séra a další produkty se díky jejímu obsahu postarají o zlepšení stavu vaší pokožky.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek