Úterý , 14. 05. 2024

Servác

Wixie: Letní vlasový trend, se kterým letos oslníte. Vhodný je pro krátké a vlnité vlasy

Léto je tady a v rámci jakéhosi odlehčení účesů možná nejednoho z nás napadlo, že zrovna teď přišel čas na změnu. Jestli rádi jdete vstříc novým trendům, pak nepřehlédněte svěží účes wixie, který je plný života, energie a mladistvého stylu. Pokud se chcete cítit jako hvězda a dodat své image ten správný šmrnc, bude právě wixie sázkou na jistotu. Komu sluší, jak ho nosit a v čem je charakteristický? Odhalte jeho tajemství.
wixie
Herečka Kristen Stewart vystřídala už několik krátkých účesů.

13. 07. 2023

13. 07. 2023

Co je wixie účes?

Wixie účes je odvozený od staršího trendu pixie a je jedním z nejnovějších trendů v oblasti vlasových kreací. Vychází ze slova “winged”, což v podstatě znamená okřídlený. Tento moderní a zlehka rozevlátý účes v krátkém střihu je inspirován retro stylem a je ideální pro všechny, které baví objevovat něco nového. Ačkoli účes jako takový působí odvážně, uvolněně a je inspirován punkovou kulturou, i tak díky pružným a nepravidelným vlnám je poměrně romantický.

Wixie sluší různým typům vlasů, avšak aby měl co nejlepší efekt, nejlépe vypadá na krátkých a středně dlouhých vlasech, které nejsou vyloženě rovné. A jakému obličeji sluší? Tento typ účesu nejlépe sedí k srdcovitému, kulatému a oválnému typu obličeje. V případě, že máte více protáhlý tvar, řešením může být delší ofina, která opticky vyrovná celý dojem ze střihu.

Jak na styling?

Není to žádná věda. Pro vytvoření účesu je nejprve třeba vlasy umýt a vysušit. Poté je rozdělte na několik částí a s pomocí fénu a kulatého kartáče je začněte vlnit. Vlasy je třeba vlnit od kořínků až po konečky, což dodá účesu objem a správnou texturu. Po dokončení vlnění je třeba vlasy lehce rozčesat prsty, aby se vytvořily velké a pružné vlny.

Wixie účes lze snadno upravit podle vašich preferencí a stylu. Můžete si takto upravit polodlouhé vlasy, nebo je nechat volně spadat na ramena. V případě, že chcete styling ještě o něco vylepšit, není nic lepšího, než do vlasů přidat ozdoby nebo květiny.

Wixie svého času podlehla i Miley Cyrus.

Ideální je pro různé příležitosti, od každodenního nošení po formální události. Je zároveň skvělým účesem pro ženy, které hledají něco nového a trendy. Je snadno udržovatelný a vyžaduje minimální úsilí, což z něj činí ideální volbu pro ty, kteří nemají příliš času na úpravu svých vlasů, a přitom chtějí vypadat nesmírně atraktivně.

K TÉMATU  Vlasové trendy 2022: Už jste slyšely o "money piece"?

Oblíbenec módních ikon a celebrit

Wixie hairstyle je stále populárnější, proto ho vídáme častěji i na mnoha celebritách. Nutno podotknout, že než se wixie trend dostal na výsluní, řada hvězdných ikon s ním tak trochu předběhla dobu. To ostatně směle platí o extravagantní zpěvačce Miley Cyrus, ovšem před lety mu podlehla i Emma Watson, Meg Ryan, Dido či Halle Berry, která je velkou milovnicí kratších vlasů. V poslední době wixie fandí i Kristen Stewart, Taylor Swift, Emma Stone, Jennifer Lawrence nebo Emma Corrins.

Zdroje článku:
https://www.realsimple.com/wixie-7485972
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Možná si i vy někdy povzdechnete, že vaše příjmení není nejkrásnější. Třeba jste vždy tiše záviděly spolužačce její příjemné a zvučné příjmení. Než budete klesat na mysli, pojďte se s námi podívat na opravdu velkou sklizeň toho, co se v naších zemích skutečně vyskytuje. Co byste řekly tomu, kdybyste se jmenovaly třeba…
I když dříve bylo naprosto normální, že si děti sem tam od rodičů vysloužily nějaký ten pohlavek nebo plácnutí přes zadek, v dnešní době se na tělesné tresty nahlíží úplně jinak. Zatímco naši rodiče nebo prarodiče na občasném proplesknutí neviděli nic špatného, ba naopak byli zastánci hesla "škoda každé rány, která padne vedle", dneska jakmile na dítě vztáhnete ruku, hned se na vás společnost dívá skrze prsty.
Bolesti zad mají mnoho podob. Mohou se lišit intenzitou a dobou trvání, a zejména příčinou. Vždy se jedná o problém, který je souborem individuálních, psychosomatických a pracovních stereotypů. Jednou z psychosomatických a častých příčin bolesti je stres.
Uznávaný a oblíbený šéfkuchař, porotce soutěže MasterChef, odborník přes gastronomii, tím vším se po profesní stránce může Přemek Forejt pyšnit. O to větší šok je jeho spolupráce s nejoblíbenějším fast foodovým řetězcem McDonald's.
Každá žena se měsíc co měsíc setkává s menstruací, během které se neobejde bez vložek či tampónů. Málokdo si ale v tu chvíli uvědomí, jaké množství odpadu se vytvoří během používání tradičních menstruačních pomůcek, které následně zbytečně škodí okolní přírodě. Naštěstí ale existuje několik ekologických alternativ, za které vám příroda poděkuje a oceníte je i vy z hlediska snadného použití. Pojďme se podívat na téma ekologické menstruace.
Víte, co vás čeká tento týden? Kdy je vhodný čas na zkrášlující procedury a kdy třeba na početí potomka? Tento týden můžete obojí. A co ještě? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Podzim. Chvíli krásně barevný, ale po opadání listí šedý a ponurý. Období dešťů, mlhy, nevlídného počasí a špatné nálady. Ať chceme nebo nechceme, počasí na nás působí více, než si myslíme. Záleží ale na tom, jak se k tomuto faktu postavíme a čím si toto období zpříjemníme. Někdo se rád zabalí do deky a lehne si ke krbu s knížkou, jiní jdou pouštět draka anebo (pravděpodobně spíše ženy) vyrazí na nákupy. Jak jste na tom vy?
Semínka se do naší zdravé stravy začala postupně dostávat v minulém desetiletí. Nyní jsou už stále častější přísadou v naší kuchyni. Nicméně pořád je mnoho těch, kteří si neuvědomují, jak zdravý přínos pro nás semínka v pokrmech mají. Některá z nich jsou označována dokonce za superpotraviny, což jen dotvrzuje, jak důležitá pro organismus mohou semínka být.
Miminka jsou zvědavá, smějí se, hrají si, zlobí, pošťuchují se navzájem a vyžadují pozornost. Tady se můžete podívat na všechno v jednom. Tyhle sladké děti vám možná vylepší den.
Může být klíčem ke štěstí a trvalému vztahu astrologie? Ať už hledáte spřízněnou duši, nebo hodnotíte stav současného vztahu, vaše znamení zvěrokruhu vám může poskytnout užitečné informace o vašem milostném životě. Takže, jak je důležité souznění horoskopu?
Máte ráda kvalitní obuv? Hledáte boty, které vydrží a můžete si je vzít do práce stejně jako do přírody? Pak zkuste vybrat z nové kolekce SOREL. Doporučujeme. Věřte, že budete nepřehlédnutelné.
Je třeba se hned detoxikovat! Po zimním období očistěte tělo a mysl! Přesně to volají reklamní slogany různých společností, a takto se zaklínají mnozí výživoví poradci a prodejci doplňků stravy. Do jaké míry má ale nějaký jarní detox smysl? A proč zrovna na jaře?

Výběr článků

Dnešní medicína dokáže vážně zázraky. Jedním z takových oborů je oftalmologie. Oční specialisté vám už zvládnou pomocí umělých nitroočních čoček zcela obnovit poškozené vidění a vrátit vás do normálního života, aniž byste musely používat brýle či kontaktní čočky. Není ale čočka jako čočka.
Vztahy jsou komplikovaná věc, o tom není sporu ani pochyb. Zatímco někdy to klape a všechno funguje „jako po másle”, jindy to může váznout. A právě mnohé neshody nebo rozcházející se názory mohou stát za vznikem nevěry.
Janina rodina byla soudržná. Scházeli se u babičky a rádi spolu trávili víkendový čas. Vše se změnilo, když si její bratr našel Ninu. Zprvu to vypadalo, že bude švagrová docela milá, nakonec ale dokázala proti Janě poštvat celou rodinu, včetně tolik milovaného bratra. A to všechno proto, že jí záviděla.

Nepřehlédněte

Viber, jedna z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, vám přináší zábavnou velikonoční hru. Hledejte vajíčka, která schovali zajíčci a vyhrajte naše velikonoční ceny!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek