Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

SOUTĚŽ O DOPLŇKY STRAVY: Jaro ve znamení pohybu

Užijte si sport i jiné formy aktivní relaxace v celkové fyzické kondici díky doplňkům stravy na podporu svalů a kloubů. Zasoutěžit si o ně můžete právě teď!

Jarní období je v plném proudu, a tak častěji trávíme čas venkovními aktivitami. Ať už vyrážíme na pěší nebo cyklo výlety, běháme venku s dětmi, sportujeme nebo pracujeme na zahradě, naše tělo se po zimním období opět rozhýbává a dostává do formy. Podle nedávného průzkumu, který provedla farmaceutická společnost STADA,1) se až 62 % Čechů snaží pobytem venku podpořit své zdraví a pětina Čechů pravidelně sportuje.

A právě fyzická aktivita má blahodárný účinek na správné fungování našeho organismu. Mnoho lidí proto volí nejrůznější formy sportu, aby se udrželi v kondici. Nejrozšířenější pohybovou aktivitou mezi českou populací je během jarního a letního období rychlá chůze na delší vzdálenosti, pravidelně ji provozuje až 40 % z nás, zejména pak ženy. Na druhém místě je jízda na kole (33 %), tento sport je zase nejrozšířenější u mužů. Na třetí příčce se pak umístilo plavání (23 %), po něm následuje posilování, běh a různé formy strečinku. 

Průzkum dále ukázal, že po aktivitách provozovaných hojně oběma pohlavími, tj. chůze, kolo, plavání, se zaměření mužů a žen na další sporty významně liší. Muži například před plaváním upřednostňují posilování, především pak nejmladší generace (18–29 let). Následuje běh a kolektivní míčové hry, jako je fotbal, volejbal, basketbal. Ženy naopak vyhledávají strečink ve formě jógy nebo cvičení pilates, kardio cvičení (spinning, běžecký pás nebo aerobik) a až následně posilování.

Hlídejte si hladinu hořčíku a vitaminu D

Při pohybových aktivitách dáváme často zabrat svalům, což se může projevit svalovou křečí.  Při zvýšené fyzické aktivitě je proto vhodné zařadit do jídelníčku hořčík, který je označován jako „prvek života“. Přispívá k normální činnosti svalů a kostí, vyrovnané psychice, normálnímu energetickému metabolismu a ke snížení míry únavy a vyčerpání. V období zvýšené potřeby hořčíku doporučujeme např. doplněk stravy Magnetrans. Obsahuje hořčík ve formě granulátu, který stačí nasypat do úst a není nutné jej zapíjet, je tedy ideální na cesty a výlety. Má příjemnou svěží příchuť citronu a grapefruitu. K udržení normální činnosti svalů pomáhá rovněž vitamin D. Ten najdete např. v doplňku stravy Solarvit, který kombinuje vitamin D a K, oba jsou důležité také pro podporu normálního stavu kostí.

K TÉMATU  S čím nejlépe nosit červené tenisky? Rady od odborníků.
solarvit
Doplněk stravy

Komplexní kloubní výživa podpoří váš bezproblémový pohyb

První známky opotřebení kloubů se mohou objevovat již po třicítce. Pro jejich správné fungování je zásadní pravidelný pohyb, díky kterému jsou klouby lépe vyživovány, zpevňují se kloubní vaziva a posilují svaly. Podstatná je také pestrá a vyvážená strava bohatá na vitaminy, minerály a stopové prvky, dostatečný pitný režim a odpočinek. Péči o klouby můžete ještě více podpořit vhodnými doplňky stravy. Myslete na jejich užívání především při náročné fyzické práci, sportu nebo nadváze.

Volte komplexní kloubní výživu, která tělu dodá základní stavební složky kloubní chrupavky a dalších pojivových tkání (kostí, vazů a šlach). Konkrétně se jedná o chondroitin, glukosamin a kolagen. Prospěšný je rovněž tzv. metylsulfonylmetan (MSM), který je znám jako přírodní zdroj biologicky aktivní síry. Některé doplňky stravy obsahují kolagen typu II v kombinaci s vitaminem C. Kolagen typu II patří k již zmíněným základním složkám kloubních chrupavek. Vitamin C pak navíc přispívá ke správné tvorbě kolagenu.

Proenzi
Doplněk stravy

Tip: doplněk stravy Proenzi 3 Plus

Soutěž

Chcete si zasoutěžit o doplňky stravy, které podpoří správnou funkci vašich svalů a kloubů? Stačí správně zodpovědět na následující soutěžní otázku a mít štěstí při losování:

Otázka: Jaké jsou základní stavební složky kloubní chrupavky?

Pro zaslání výhry.
Pro oznámení výhry.
Jaké jsou základní stavební složky kloubní chrupavky?

Soutěž platí do 20.6.2023. Výherce bude náhodně vylosován a osloven pomocí zadaného emailu. Veškeré změny v pravidlech soutěži či její zrušení jsou vyhrazeny.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Když se rozšířily kontaktní čočky, vypadalo to, že brzy nebude brýle nosit nikdo. Opak je pravdou. Ne každému totiž kontaktní čočky vyhovují. Navíc brýle nejen korigují oční vady, ale umí také doplnit nebo podtrhnout váš outfit a osobnost. Někteří lidí dokonce nosí brýle bez dioptrických skel, jen jako zajímavý módní doplněk. Jaké jsou trendy v optice roku 2019?
Není žádným tajemstvím, že poslední roky jsou pro každého z nás náročné, což se podepsalo jak na zdraví fyzickém a psychickém, tak i na partnerských vztazích. Mnoho párů prožilo „křest ohněm“, některým vztah vydržel, jiným ne. Dopady pandemie se nevyhnuly ani hereckým hvězdám.
Astroložka Naďa Šmídová přináší horoskop na další pracovní týden. Myslete na své zdraví a zbytečně se nestresujte, nepomůže to ničemu. Na co si dát pozor a co můžete očekávat?
Designový sprchový kout na míru bude jedinečný. Koupelna může vypadat přesně podle vašich představ! Prohlédněte si netradiční sprchové kouty, a třeba se necháte inspirovat a dostanete nápad na vaše vlastní provedení.
Když jsme se s manželem nastěhovali do nového domu po rekonstrukci, pořád se nám na něm něco nezdálo. Sem tam se ozývaly zvláštní loupavé zvuky - a omítka se loupala na místech, kde nebyl žádný důvod k vlhkosti. Nakonec jsme v domě prostě a jednoduše necítili dobře. Tenkrát jsme spojení "energetický úklid" vůbec neznali.
Nakupování na internetu se stalo pomyslným trendem. Zejména v době panující pandemie a karantény se i ti, kteří nakupování v e-shopech zatracovali, k tomuto kroku svolili. Neměli najednou na výběr, ostatně nakonec nově nabytou zkušenost dál používali v praxi. To poté vedlo k trhání rekordů v tržbách internetových prodejen, což je trend, který i nadále pokračuje. Pokud i vy patříte mezi vášnivé on-line kupující, pozor si dejte na podvodné e-shopy.
Zamilovat se do někoho během prvních pár vteřin? Spadněte na zem, protože za sympatie, nebo naopak nesympatie k opačnému pohlaví prý může genetika a biologie, do které má co mluvit tělesný zápach. Takhle experti pohlížejí na lásku!
V každém dlouhodobém vztahu nastanou chvíle, kdy se zdá, že rutina převládá a původní jiskra pomalu vyhasíná. Jak však můžeme toto běžné vykolejení transformovat zpět v plamenný vztah plný lásky, porozumění a vzájemného růstu? Klíčem může být správné myšlení a otevřenost ke změnám. V následujícím textu prozkoumáme, jak mohou různé aspekty našeho přístupu k vztahům a k lásce přispět k jejich obnovení a prohloubení.
Když jsem se zamilovala do Jáchyma, po čase mi prozradil, že má dceru. Ta žije s matkou a jejich rozchod nezvládá. A mě si zařadila na seznam lidí, které nebude mít už z principu ráda. Dcera je prostě nejvíc.
Kolují všude a někdy je těžké vyfiltrovat, co je pravda a co je pouhá spekulace. Mýty jsou zkrátka nedílnou součástí nejen internetového dění, a na pár takových se spolu podíváme. Přesněji na tvrzení o jídlech, která zhoršují a podporují tvorbu akné, a přitom tomu tak ve skutečnosti není.
Turistické středisko Jasná je velmi známé, stejně jako mnoho dalších míst v jeho okolí. Dovolená v Nízkých Tatrách na Slovensku ale může být plná jedinečných zážitků z míst, která každý nezná. Poradíme vám, kam vyrazit, abyste nebyli obklopeni obrovskými davy turistů. Díky tomu si užijete dovolenou mnohem více.
Tajemný společník tam kdesi z vesmíru, který nám svítí noc co noc – to je Měsíc. Jeho fáze nás zahalují do symboliky a mystiky, ovlivňují naše nálady a energii. Každá fáze Měsíce nese svůj význam a zanechává stopu na našem nitru. Věnujte jim pozornost, prozkoumejte jejich význam a objevte, jak mohou ovlivnit vás a váš život. Vstupte do fascinujícího světa měsíčního cyklu a prožijte jeho magii na vlastní kůži.

Výběr článků

Mandle jsou oblíbené oříšky, které rádi “chroupeme” jen tak třeba u populárního televizního pořadu. Je skvělé, že za ta léta dokázaly nahradit brambůrky klasicky smažené v oleji, které zdraví, na rozdíl od mandlí, zrovna neprospívají. Pokud však máte tak velkou spotřebu, že vaše peněženka při každé úhradě dalšího a dalšího balíčku trpí, nabízí se otázka, zdali si madle nechcete vypěstovat na své zahradě? Odpověď je ano!
Britney Spears, dnes již 40letá popová princezna, vyjádřila přání, mít se svým snoubencem Samem Asgharim svého třetího potomka. Dočkají se 16letý Sean a 15letý Jayden dalšího sourozence?
O chodidla je samozřejmě třeba se starat celý rok, ale v létě je péče o nohy trochu jiná. Nejen proto, že je ukazujete v otevřené obuvi. Chození naboso totiž chodidla více namáhá. Aby nohy vypadaly krásně a pěstěně, dodržujte základní pravidla.

Nepřehlédněte

Život ve světě showbusinessu s sebou nese mnohem více každodenních výzev, než si dokážeme představit. Které slavné páry odolávají pozlátku v podobě shánění nového a mladšího partnera každý rok, a místo toho drží stále při sobě? Zde jsou zahraniční i české páry, které dělají instituci manželství tu nejlepší reklamu.
Koupili jste si nové pokojovky a zaléváte je jako diví, aby vám rostly jako z vody? Pak si dejte pozor na to, abyste je nepřelili. Zatímco rostlina se zanedbanou zálivkou se dá ještě zachránit, po přelití dochází k uhnívání kořenů a tím i k úhynu samotné rostliny. Je spousta důvodů, proč přehnaná péče pokojovkám škodí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek