Úterý , 07. 05. 2024

Stanislav

Jak se správně nalíčit, pokud nosíte dioptrické brýle?

Nošení dioptrických brýlí neznamená, že byste měli automaticky zanevřít na make-up. Naopak. Dokonce existují i speciální návody, jak se nalíčit tak, aby make-up dokonale ladil s vašimi brýlemi. Ať už nosíte brýle na blízko nebo na dálku, s obroučkami nebo bez, ideální make-up můžete vykouzlit každé ráno.

Zakryjte veškeré nedokonalosti v oblasti očí

Protože dioptrické brýle zvýrazňují vaše oči a jejich okolí, základem je zakrýt veškeré nedokonalosti pod i nad očními víčky. Dejte si práci s korektorem, podkladovou bází i pudrem a make-up aplikujte rovnoměrně na celý obličej, aby jste docílili celkového sjednocení tónu pleti. Aby vám brýle během dne neklouzaly, naneste si na nos dostatečnou vrstvu pudru.

Jak vybrat vhodnou řasenku pod dioptrické brýle

Ať už nosíte brýle na dálku, na blízko nebo jste si oblíbila multifokální brýle, při líčení řas platí vždy stejné pravidlo – nasaďte si brýle a ujistěte se o tom, že řasami nenarážíte do skel. Pokud jste majitelkou dlouhých řas, nepoužívejte typy produktů, které řasy ještě více prodlouží, ale zaměřte se raději na řasenky objemové. V případě, že vám při nasazení brýlí řasy do skel nenarážejí, můžete bez obav sáhnout po prodlužujících řasenkách. V obou případech ale vsaďte na voděodolné řasenky, jež se vám během dne nerozmažou, ani neobtisknou na skla.

Dioptrické brýle a obočí

I v případě, že vám obroučky brýlí zakrývají obočí, nezapomínejte na něj. Základem je pečlivé rozčesání a také nanesení speciální barvy na obočí, díky čemuž zvýrazníte své oči a dodáte obličeji orámování. Jestli ovšem nosíte výrazné a tlusté obroučky, vyhněte se příliš hustému a tmavému obočí à la Cara Delevingne a snažte se jej raději tvarovat a konturovat méně.

dioptrické brýle

Tipy a triky s očními linkami

Při nanášení oční linky si uvědomte, zda vám dioptrické brýle oči zmenšují či naopak zvětšují. Pokud vidíte špatně do dálky, nosíte brýle, které vaše oči opticky zmenšují. S linkou okolo očí to proto rozhodně nepřehánějte a aplikujte ji výhradně na vnější oblast víčka. V opačném případě, patříte-li k nositelkám brýlí na blízko, si s očními linkami můžete vyhrát. Vyzkoušet se dá například kouřové líčení očí a také obtáhnutí horní i spodní linky oka.

K TÉMATU  Co je párování potravin? Jak a s čím je kombinovat a jak dodat tělu více zdraví prospěšných látek? Zkuste recepty výživové odbornice!

Dokonalý make-up pod dioptrické brýle je pouze otázkou cviku. Uvědomte si, která část vašeho obličeje je při nošení brýlí skrytá, jak moc je patrné vaše obočí a zda za skly vypadají vaše oči menší nebo naopak větší. Pozor si dejte na tmavé kruhy pod očima, které se pokaždé snažte zamaskovat. Většina dioptrických brýlí je totiž zvýrazňuje.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Seriál She-Hulk: Neuvěřitelná právnička vznikl ve světoznámém studiu Marvel. Odtud pochází věhlasné snímky, jakou jsou Avengers, Thor, Strážci Galaxie, Captain America, Iron Man, Captain Marvel, Black Widow a mnohé další. Stejně jako tyto všechny uvedené tituly, i seriál She-Hulk nabral u fanoušků na oblíbenosti. Máte-li rádi Marvelovky, sci-fi a komedie o superhrdinech, tento seriál ve vás pravděpodobně získá dalšího fanouška.
Mnoho lidí začíná hubnout především s dietou, protože je to nejjednodušší způsob, jak změnit své každodenní stravovací návyky. To je správný směr, ale nestačí, pokud chcete na svém těle skutečně zapracovat a zhubnout. Je také nutné správně přizpůsobené cvičení a k tomu budete potřebovat vybavení a příslušenství!
Modní trendy se rok od roku mění. A ne jinak je to i u spodního prádla. Která barva se prodává nejlépe a sluší každé ženě? Jakých chyb se Češky stále ještě při výběru spodního prádla dopouští? A jak se liší náš vkus od ostatních Evropanek?
Když je zmínka o mandlovém mléce, možná vás na prvním místě napadne jeho přínos v kuchyni. Je velmi populární u lidí alergických na laktózu, vegetariánů či vitariánů. Mandlové mléko však může mít i zcela odlišné využití. Může vám totiž pomoct ke zdravým vlasům a pleti.
Pohlavní nemoci – pro mnohé tabu, pro jiné něco tak intimního. Je chybou se domnívat, že vás některá z těchto velmi choulostivých onemocnění nemůže postihnout. Mnohé se totiž nepřenáší jen při pohlavním styku nebo nechráněným sexem. Jejich příčiny mohou být i jiné. Pojďme se seznámit s těmi nejčastějšími.
Překrásná stavba se nachází na útesech v Cliftonu, bohatém předměstí Kapského města. Černé mramorové stěny, dřevěné podlahy a neuvěřitelné instalace modrého nasvíceného skla. Nettleton 198 nabízí nádherný výhled na Atlantský oceán a spoustu dokonalých architektonických řešení. Jen se podívejte!
Televize Óčko přináší do českého televizního éteru odvážný formát, který rozvířil vody ve Velké Británii i dalších zemích. Naked Attraction, seznamovací reality show, která odhaluje více než jen osobnost svých účastníků, nyní otevírá dveře castingů pro svou tuzemskou verzi. V této jedinečné soutěži se účastníci představují v nejupřímnější formě – zcela bez oblečení, což umožňuje odlišný pohled na výběr potenciálního partnera. Odvaha stát se součástí Naked Attraction může účastníkům přinést nejen nové zážitky, ale možná i lásku jejich života.
Každá žena se chce líbit. Některé z nás sází na přírodní krásu, jiné se snaží zdokonalit pomocí různých řasenek, očních stínů, make-upu apod. Když se ale vydáme do obchodu, často tam bezradně stojíme před regálem a nevíme, co si vlastně vybrat. S tím je teď ale konec. Přečtěte si následující řádky a příště půjdete najisto.
Domluvily jste se na letní dámské jízdě v zahraničí? Pak je nejvyšší čas vše naplánovat. Máme pro vás seznam 5 věcí, díky kterým se dovolená vydaří na jedničku.
S teenagery to občas nebývá snadné. Začnou být drzí, odmlouvat, prosazovat více své názory a nám najednou připadá, že jsme na ně krátcí. Paradoxní ale je, že právě v těchto dobách vás, vaši lásku a péči váš potomek potřebuje nejvíc. Řekneme vám, jak s ním udržet hezký vztah pomocí každodenních činností.
Opravdu díky konzumaci placenty snáze „přežijete“ náročné šestinedělí a urychlíte hojení poraněných porodních cest? Ano, říká se to, ale všechno je úplně jinak. Místo těchto pozitiv můžete čekat spíše možnost infekce. Pro vás i vaše dítě!

Výběr článků

Bydlíte ve vlastním domě a přemýšlíte, jak do budoucna co nejvíce uspořit na energiích? Krátkodobým řešením je samozřejmě snížení její spotřeby. Ale není řešením udržitelným. Jediný krok do budoucnosti, který má v této oblasti smysl, je zajistit si zdroje vlastní. I stát už to ví, a tak poskytuje dotace na energetickou samostatnost nebo alespoň snížení energetické náročnosti bydlení.
Období Vánoc je časem klidu a pohody, to však neplatí pro oslavy na Silvestra. Vedle zábavy, velkého množství alkoholu a hudby vás nejspíš neminou ani petardy, ohňostroje a rachejtle. Ale tato zábavní pyrotechnika s sebou nese mnohá nebezpečí úrazu, kterým je dobré se vyvarovat. Připravte se na komplikace a buďte nachystaní zasáhnout ve chvíli, kdy dojde k úrazu.
Někdy se práce v našich životech stane natolik hektickou, že začneme opomíjet vše ostatní jako je například láska a vztahy. Prioritou se pro většinu z nás stane kariéra. U těchto 10 prací byste ale měli být obezřetní, pokud nechcete zůstat sami!

Nepřehlédněte

Důvodem, proč máte svou zahrádku, je to, abyste mohli jíst zdravě. Proto je třeba vyhnout se chemii i v souvislosti s hnojením.
Horký dech v polštářích se někdy může proměnit v nudný čas u televize. Nenechte to dojít až takhle daleko a i po letech vztahu plujte na jiskřivé vlně plné šibalských úsměvů. Zábavu, vášeň a věrnost si můžete pojistit s těmito tipy! Už sundávejte podprsenku…

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek