Neděle , 05. 05. 2024

Klaudie

Jak vybrat nejlepší AKU pomocníky na zahradu

Přemýšlíte o pořízení AKU nářadí? Třeba taková AKU sekačka na baterie. To není jen zodpovědný ekologický plán. Je to dobrá volba ve všech směrech. Už jen využití moderních technologií, kdy se potkávají výhody elektrických a benzínových strojů, je toho důkazem. Žádné kabely, maximální pohodlí, perfektní výkon, spolehlivost. Jedna baterie pro všechno. Není to sen?

Další přednosti AKU zahradního nářadí

Jako uživatel akumulátorového nářadí oceníte jeho snadnou údržbu, levný provoz i jednoduchou manipulaci. A co je překvapivé? AKU nářadí už pořídíte v cenové hladině ostatních možností.

Jak vybrat aku sekačku?

U akumulátorové sekačky na baterie sledujte její výkon. Čím větší kapacita baterie, tím více práce za jedno nabití uděláte. Rozhodnete se tedy nejlépe, když sáhnete po baterii s kapacitou 5,0 A. Sekačky s kapacitou 2,5 Ah vydrží jen 10 min.

Výhody akumulátorových sekaček

Práce v tichosti, takže nerušíte sousedy.

Krásný trávník a nulové emise.

Stejnou baterii můžete použít i v dalších AKU zařízeních.

Žádné motání kabelů pod nohama.

Madlo si můžete nastavit podle toho, jak jste vysocí.

Sekejte bez problémů i okraje trávníků.

Sběrný koš vám ukáže, kolik trávy v něm je.

LED display zobrazuje, jak dlouho ještě bude baterie nabitá.

Sekejte v libovolné výšce (vybírejte z 4–5 úrovní).

Po práci stroj pohodlně uložte díky sklopnému držadlu a skládacímu koši.

aku sekačka

Co ještě vybrat z AKU pomocníků?

Vezměme si to hezky popořadě.

  • Chcete mít pěkný plot? Pomohou vám aku plotové nůžky a prořezávače stromů. Péči tak od vás dostanou veškeré ovocné stromky, keříky a živé ploty. 
  • S řezáním robustnějších dřevin si poradí AKU řetězová pila. Tuhle klasiku užijete i jako vlastník krbu, i jako kutil všeho druhu.
  • Chcete chodit po udržovaném trávníku? AKU rotační sekačka vám ukáže, jak pohodlné může sekání být. 
  • Krásný trávník vyžaduje ještě jednoho pomocníka, AKU vertikutátor. 
  • Pokud máte na pozemku hůře přístupná místa, cesty, lavičky a stromky, budete nadšeni z praktičnosti AKU křovinořezů. 
  • Na zmiňované pěšinky se vám bude jistojistě hodit také AKU fukar. Je vhodný také na sníh, terasy, nebo třeba na profouknutí okapů.
  • Jste-li nadšený pěstitel, je pro vás AKU kultivátor jako stvořený. Prokypří půdu, abyste mohli precizně sázet. 
  • A pokud máte rádi čistotu, nezapomeňte na existenci AKU tlakových myček. Umí očistit cokoliv od jízdních kol, zahradních strojů, nábytku, matrací až po auta a pneumatiky. 
  • Práce v tichosti, takže nerušíte sousedy.
  • Krásný trávník a nulové emise.
  • Stejnou baterii můžete použít i v dalších AKU zařízeních.
  • Žádné motání kabelů pod nohama.
  • Madlo si můžete nastavit podle toho, jak jste vysocí.
  • Sekejte bez problémů i okraje trávníků.
  • Sběrný koš vám ukáže, kolik trávy v něm je.
  • LED display zobrazuje, jak dlouho ještě bude baterie nabitá.
  • Sekejte v libovolné výšce (vybírejte z 4–5 úrovní).
  • Po práci stroj pohodlně uložte díky sklopnému držadlu a skládacímu koši.
K TÉMATU  Zahradní jezírko přinese do vaší zelené zóny klidnou atmosféru. Vytvořte si na zahradě vlastní relaxační oázu

Jak vidíte, bude nejlepší si sednout a přemýšlet, co všechno se vám bude hodit. Pokud si své nářadí vyberete od jedné značky, zajistíte si královskou možnost používat jednu baterii a jednu nabíječku pro všechno. To je (hlavně pro milovníky pořádku a praktičnosti) velmi příjemný bonus.

Nevýkonným bateriím odzvonilo

AKU nářadí kypí popularitou od chvíle, kdy jeho baterie vydrží dlouho nabité a mají spolehlivý, vyrovnaný výkon. Takzvané Li-Ion baterie jsou totiž až třikrát efektivnější než staré modely, přestože jsou menší, lehčí a nabité za chviličku. Nemusíte je nijak formátovat, ani netrpí paměťovým efektem. Nejlepší na tom je, že tak šikovná malá věcička má ještě ke všemu dlouhou životnost, takže vám bude dělat radost dlouhá léta.

Výkonnější jsou i samotné motory

Nová doba fandí bezuhlíkovým (bezkartáčovým) motorům. Tyto motory se pyšní bezúdržbovostí, všestranností, nemívají poruchy a nezahřívají se tolik. Jsou tiché a výkonné. Ať motor zatížíte jakkoliv, vezme si díky elektronice přesně tolik, kolik potřebuje. Pracuje tedy daleko účinněji a úsporněji – jedno nabití baterie vám s tímto motorem přinese delší čas na práci. 

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

I když se to mnohým bude zdát nepravděpodobné, melouny lze pěstovat prakticky kdekoliv. Poslední dobou se najdou dokonce i ti, kteří tuto šťavnatou typicky letní pochoutku pěstují na balkóně či na terase v květináčích a jiných nádobách. Chcete-li si svůj vlastní meloun vypěstovat, je nejvyšší čas vyrazit pro sazenice. A máte-li opravdu malý balkón, zkuste meloun pepino gold.
Legíny – poměrně kontroverzní kousek oblečení, na který má každá žena svůj názor. Zatímco některé jsou na jedné straně barikády a striktně je odmítají, druhé je naprosto milují - doma, do práce i do města. Pojďme se jim trochu podívat na zoubek, a především zjistit, jak legíny nosit, protože právě v tom bývá velmi často zakopaný pes oné nespokojenosti.
Designový doplněk nebo praktický zařizovací předmět. To všechno mohou plnit designová zrcadla. Vybírat můžete z nepřeberného množství tvarů. Trocha inspirace k zařizování domova.
Recepty na bezlepkové cukroví vyřeší problém s vánočním mlsáním, pokud máte vy nebo někdo z rodiny intoleranci na lepek. Vždyť co by to bylo za Vánoce bez cukroví? Takhle se omezovat nemusíte a ani nepoznáte, že je cukroví na stole vlastně bezlepková dieta.
Být sama na výchovu dítěte, ať už z jakéhokoliv důvodu, není věc jednoduchá. Zapomeňme dnes na psychologický podtext a složitosti rodiče, který zvládá sám roli mámy – táty dohromady. Pojďme se zaměřit na čistě materiální stránku věci. I ta není jednoduchá. Na jaké dávky a příspěvky máte nárok a kde je žádat?
Víc peněz by se určitě hodilo. Ceny rostou, to je nezpochybnitelné. Ale vaše mzda je už pár let pořád stejná. Ne každý má to štěstí, že má takového zaměstnavatele, který svým zaměstnancům pravidelně nebo aspoň nepravidelně mzdu či odměny zvyšuje. Jak si tedy slušně říct o lepší peníze, abyste před šéfem nebo šéfkou neztratili tvář?
Vztahy jsou komplikovaná věc, o tom není sporu ani pochyb. Zatímco někdy to klape a všechno funguje „jako po másle”, jindy to může váznout. A právě mnohé neshody nebo rozcházející se názory mohou stát za vznikem nevěry.
Rok co rok se s příchodem vánočních svátků napříč rádii rozeznívá typicky vánoční playlist, mezi kterým nikdy nechybí hitovka od Mariah Carey All I Want for Christmas Is You. Každý tuhle pecku zná, mnozí z nás si ji s oblibou pouští jako kulisu při pečení cukroví nebo balení dárků. Je prostě natolik nadčasová, že ji můžeme slyšet zas a znovu. Víte ale, kdy a jak legendární písnička vlastně vznikla a hlavně, kolik každoročně vydělává? Nejen na to se podíváme!
Nakupování dárků přes internet roku od roku roste. Co nesmíte přehlédnout, aby vše proběhlo hladce a hlavně včas? Dodržujte následující rady!
Proč zrovna deset tisíc kroků a proč byste měla výzvu vzít za svou i vy? Důvodů je hned několik a všechny vám budou jedině ku prospěchu.
Který den budete v komunikaci s okolím perlit, kdy se obejít bez alkoholu a čemu se tento týden raději vyhnout? To vše napoví horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové.

Výběr článků

Spousta lidí je se svým životem nespokojená. Někomu se nelíbí postava, jinému nos, další si stěžuje na vztah, který prožívá. Proto se většina z nás ubírá k brouzdání na Instagramu, který je doslova zahlcen perfektními fotografiemi života jiných lidí. Mnoho influencerů se ale tomuto „trendu sociálních sítí“ snaží postavit a ukazují také pravou realitu než tu vysněnou. Jednou z takových influencerek je Bree Lenehan.
Tohle jistě všechny známe… Ani se nenadějete, chvilku zůstanete na sluníčku (ať už odpočívat nebo pracovat) a večer se pak doma nestačíte divit, jak máte červená ramena, záda nebo jinou část těla. Je to nepříjemné, člověku se špatně spí, pokožka je napjatá, citlivá. Kolikrát je obtěžující i nošení různého oblečení s ramínky, těsnějšími okraji. Jak si můžete v takovou chvíli pomoct a dát svou pokožku zase rychle do pořádku?
Celé jaro jste se snažila zhubnout do plavek. Pár kilo je dole a vy vypadáte skvěle. Tak si dovolíte na dovolené trochu hřešit. U vody si dopřejete zmrzlinu, odpoledne aperol, večer pár koktejlů. Když přijedete domů, zjistíte, že váha je opět nahoře. Co dělat, aby se to nestalo?

Nepřehlédněte

S jarem je mimo stoupajících teplot neodmyslitelně spojena obměna šatníku za vzdušnější a pestřejší oblečení. Prostor dostávají kousky s vypasovanějšími střihy podtrhujícími ženskost a jemnost. Konec konců, kterou z žen by nepotěšila mužská pozornost, kterou vyvolá právě dobře padnoucí sukně různého střihu a délky? Víte, jaký střih se k vaší postavě hodí nejvíce?
Rozhodli jste se vystoupit ze své komfortní zóny a rozjet podnikání? Nechcete se přímo stát osobou samostatně výdělečně činnou, vaše vize jsou hodny společnosti?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek