Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Mýt či nemýt? Influencerka Aella se loni sprchovala jen 37x

Už odmalička nám rodiče vštěpovali, jak důležitá je osobní hygiena. Díky dobré výchově jsme se tak naučili, že si musíme pravidelně čistit zuby, aby se nám nekazily, že se musíme pravidelně mýt, abychom byli čistí, hezky vypadali a nezapáchali. A když se jednoho dne objevila influencerka Aella, která bez ostychu přiznala, že se ročně vykoupe jen 37x, vzbudila s tím velké a opravdu šokující pozdvižení. Čím se obhajuje a je ve skutečnosti opravdu taková čunča, jak se zdá?
aella
Aella prý té osobní hygieně moc nedá.

31. 01. 2023

31. 01. 2023

Když se to vezme kolem a kolem, doba je všelijaká. Z jedné strany chceme být moderní, na druhou stranu se chceme vrátit k bio životu. V každém případě je jisté, že spolu s tím se vyrojila řada extrémů, nad kterými občas zůstává rozum stát. A třeba příkladem je mladá influencerka a hvězda TikToku, která si říká Aella.

Opravdu se nemyje?

Ta se před nedávnem nebála hodit kůži na trh, když začala propagovat život bez zbytečného koupání. Za to si pak pochopitelně vyslechla řadu nepěkných komentářů plných nepochopení a odsouzení, které odpálkovala svou pravdou. I když se dá polemizovat, jestli za tím nebyla jen touha se zviditelnit (což se ve finále povedlo) nebo si jen potřebovala vylít srdíčko, jedno je asi jisté – i tací mezi námi jsou. Co ale za takovým odhodláním, které je už životním stylem, vlastně může stát?

aella
Osobní hygieně tahle holka moc nedá, přesto prý nesmrdí.

Hlavně ochránit mikrobiom!

Když Aella vypustila do světa svůj twitterový post, že si s radostí odpustí pravidelnou koupel, spousta čtenářů nevěřícně kroutila hlavou a zasypala ji komentáři typu: „Musíš pořádně smrdět.” nebo „Páchneš, jen se necítíš.” Na to však Aella obratně odpověděla, že nechce narušovat svůj přirozený kožní mikrobiom a tím, že nechává žít bakterie a mikroorganismy na svém těle v naprosté harmonii, prostě nezapáchá.

Po řadě hejtů pak přišlo velké varování. „Všichni, kteří se denně myjí mýdlem, varuji, aby s tím přestali, vaše tělo se přizpůsobí,” čímž se jen zvedla vlna kritiky, načež smířlivě dodala, že každý je jiný a i ona se snaží uzpůsobit aktivity tak, aby se tolik nepotila a k tomu přidala i své tipy, jak o sebe pečuje.

  • Nepoužívá mýdlo.
  • Podpaží si utírá jen hadříkem a na něj nanese deodorant.
  • Co se intimních partií týče, ty si denně myje pouze v bidetu. 
K TÉMATU  Úklid trochu jinak. Esenciální oleje můžete využít nejen k provonění domácnosti a povzbuzení

Má odpůrce i fanoušky

A jsme zase u protipólů. Jak se dalo čekat, hodně komentujících si i po vyčerpávajícím vysvětlení, proč není nic nezdravého na tom, že se loni Aella osprchovala jen 37x, zarytě stálo za tím, že každodenní hygiena je nezbytná. Ovšem našla se i řada fanoušků, kteří přístup influencerky kvitují. Sympatie projevila i jedna z fanynek, která napsala: „Souhlasím s tebou, taky se moc nesprchuji. A od té doby, co se nemyji pravidelně, se mi zlepšila i kvalita mých vlasů,” a přidali se další a další. Ať už Aelle šlo o cokoliv, jedno se jí povedlo – náležitě rozproudila diskuzi, která jde mnohem dál než k ušetření peněz za vodu.

Aella
Zvládli byste se sprchovat stejně málo, jako Aella?

Tak jak je to s tou hygienou

Přestože snad každý soudný člověk musí uznat, že sprchovat se jen 37x ročně (takže cca jednou za 9 až 10 dní) je opravdu málo, pojďme se podívat na již zmíněný mikrobiom, který se stal hlavní argumentací. A malou pravdu zde opravdu najdeme. Z průzkumů totiž vyplývá, že lidé se myjí mnohem častěji, než je třeba, a místo toho, aby si pomáhali, své pokožce tím nevědomě ubližují. Kůže totiž v důsledku častého mytí přichází o svou přirozenou mikroflóru a hodné bakterie, proto je také náchylnější k mnoha kožním nepříjemnostem. Ochrana mikrobiomu je tedy opravdu důležitá, ovšem nic se nemá přehánět – přehnaně časté mytí, tak i časté nemytí. Cokoliv z toho je jednoduše extrém.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Správná zubní hygiena nespočívá jen v klasickém čištění zubů

Instagram vs. realita: Už teď jste dokonalá. Bree Lenehan ukazuje pravdu

Zdroje článku:
https://www.super.cz/1047043-influencerka-se-za-lonsky-rok-sprchovala-pouze-37krat-ty-ale-musis-smrdet-zasnou-fanousci.html, https://twitter.com/Aella_Girl
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rezidence CH House se nachází ve městě Le Tsyion v Izraeli, jižně pod Tel Avivem. Stavba nepatří mezi nejrozlehlejší, ale zaujme svým praktickým řešením a moderním pojetím. Všechny úhly i prostory jsou čisté a úhledné. Celé přízemí je možné v podstatě otevřít čerstvému vzduchu a slunci. A ten bazén! Tam by se bydlelo.
Co se vám vybaví, když se řekne bydlení ve stylu Provence? Jistě opojná levandule, sluníčko, vzduch a víno. Kouzlo jižní Francie můžete mít doma na očích každý den. Stačí, když své bydlení přenesete do jednoduchého a úchvatně romantického provensálského stylu. Jak doma dosáhnout této neotřelé krásy a elegance?
Různé alternativní směry výuky jsou v dnešní době stále populárnější. Možná si řeknete, že při pohledu na stav klasického státního školství není divu. Jedním z těchto směrů je Montessori pedagogika, někdy můžeme slyšet mluvit také o Montessoriovské škole. Víte, jak vypadá vzdělávání v takovýchto školách a školkách? Pojďme se podívat na základní principy.
Dokonalým doplňkem pro každou ženu je krásná a zdravá pleť. Aby taková skutečně byla, je potřeba si uvědomit, jak je zimní péče o pleť důležitá. A tím nejlepším, co můžete své pleti dopřát během mrazivého období, je přírodní kosmetika. Víte, jak si takový voňavý a vyživující krém namíchat?
Vánoce jsou rodinné svátky, ale když jste sama - bez partnera, manžela, dětí, mohou to být svátky hodně stresující. Důležité je však začít se na to dívat z jiného úhlu. Být single na Vánoce je nakonec vlastně fajn.
Nechci! Nebudu to jíst! A mnohdy i horší slova padají z dětských úst, když před ně dáte talíř s rybou. Jenže právě toto maso obsahuje spoustu důležitých živin. Je bohaté na vitaminy, omega3 mastné kyseliny a bílkoviny, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Jak ale přesvědčit potomky, aby šupináče neodmítali?
Šnečí sliz můžeme stále častěji vidět jako součást drahých kosmetických přípravků. Než se stal trendem pro podporu krásy, byl ve starověkém Řecku lékem na záněty. Mnoho žen o něm ještě neslyšelo a některé na něj jen nevěřícně koukají v obchodních regálech. Představíme si, co to šnečí sliz je a jaké má potenciální přínosy.
Nabídka kroužků pro školní, ale i předškolní, děti je v současné době mimořádně bohatá. Potřebují děti organizovanou zábavu? Mají si mimo školu rozvíjet své znalosti ve vzdělávacích kroužcích? Určitě ano, ale musíte zvážit, kdy je třeba nechat svoje ambice spát. Pro děti je prospěšný i čas, kdy doma jen tak lelkují. Kolik kroužků už je moc? Jaký kroužek dítěti sedí nejlépe?
Nakupování v second handech má své výhody. Předně jsou zde nízké ceny a značkové oblečení, které byste si jinak možná nemohli dovolit. Také na jednotlivých kouscích oblečení nenajdete chemikálie, jež se drží hlavně na tom nově koupeném.
Žádná domácnost se neobejde bez jídelního stolu. Mezi všemi vyniká stůl z masivu, bytelný a odolný nábytek z masivního dřeva. Můžete vybírat z nespočtu tvarů i materiálů, jako dub, buk, ale i borovice nebo jedle. Stůl z masivu se stane dominantou vaší kuchyně nebo obývacího pokoje.
Villa on the rocks je název rezidence v regionu Bandol ve Francii. Stavba obklopená zelení zaujme hlavně bazénem, skrze který koukáte přímo do domu. Můžete se tu ubytovat i vy.
Při výběru spodního prádla zaměřujeme svou pozornost předně na design. Myslíme si, že to, jak kalhotky vypadají, je hlavní. Jenže hlavní by měla být jejich zdravotní nezávadnost. Jen hrstka žen si uvědomuje, jak moc ovlivňuje spodní prádlo naše zdraví. Jen málokterá z žen má na paměti, že nevhodné spodní prádlo může stát za bolestivými mykózami nebo svědivými a nepříjemnými ekzémy.

Výběr článků

Rok co rok se s příchodem vánočních svátků napříč rádii rozeznívá typicky vánoční playlist, mezi kterým nikdy nechybí hitovka od Mariah Carey All I Want for Christmas Is You. Každý tuhle pecku zná, mnozí z nás si ji s oblibou pouští jako kulisu při pečení cukroví nebo balení dárků. Je prostě natolik nadčasová, že ji můžeme slyšet zas a znovu. Víte ale, kdy a jak legendární písnička vlastně vznikla a hlavně, kolik každoročně vydělává? Nejen na to se podíváme!
Vstávejte s úsměvem! I na dnešní sváteční den pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová horoskop, který poradí, čeho se dnes raději vyvarovat.
Přemýšlíte nad různými formami pracovních poměrů a přemýšlíte, zda by práce na poloviční úvazek byla pro vás výhodná? Náš článek "Druhy pracovního poměru: Vyplatí se pracovat na poloviční úvazek?" se věnuje této otázce s důrazem na různé druhy pracovních poměrů a výhody či nevýhody práce na částečný úvazek. Přinášíme vám ucelený pohled na možnosti, které máte k dispozici, a zaměřujeme se na to, zda flexibilní pracovní doba může přinést vyváženější životní styl. Připojte se k nám a najděte odpovědi na otázky ohledně pracovního nasazení a jeho vlivu na váš každodenní život.

Nepřehlédněte

Ryan Reynolds a Blake Lively jsou v současnosti jedním z nejoblíbenějších párů v Hollywoodu. Je úžasné pozorovat, jak se spolu smějí, pošťuchují se na sociálních sítích a navzájem se pracovně podporují. Ačkoliv letos oslavili teprve deset let od svatby, které stvrdili očekáváním čtvrtého dítěte, věříme, že téhle dvojici to vydrží klidně i dalších padesát let.
S mámou jsme si blízké, myslím, že jsme si vytvořily hodně hlubokou vazbu v době, kdy nás táta opustil. Mám ještě o rok mladšího bratra, který se nikdy nemohl smířit s rozvodem rodičů a byly s ním poměrně velké problémy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek