Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Střelec: Optimistický extrovert, který nade vše miluje svobodu a upřímnost

Střelci, jakožto jedno z ohnivých znamení, dokáží být neuvěřitelně spontánní a jsou to právě oni, kteří vám bez obalu řeknou naprosto vše, ať se vám to líbí či nikoliv. Oni věci nefiltrují. Se Střelci bývá velká zábava, často jsou proto obklopeni hromadou lidí a přátel. Mají nadstandardní konverzační schopnosti a své okolí umí vysoce zaujmout a inspirovat, aby žili svůj nejlepší možný život.
Střelec
Znamení Střelec vládne v astrologii hvězdám od 23. listopadu do 22. prosince.

23. 11. 2022

Střelec má neustálou tendenci a touhu po posunu, a to jak duchovním, tak i fyzickém. Lidské bytí rád zkoumá a nebojí se jakékoli změny, která ho dokáže na pomyslném žebříčku popostrčit zase o krok výše. S oblibou objevuje nepoznané, vždy se snaží přijít na to, jak svět vlastně funguje.

Základní charakteristika Střelce

Ve snaze získat to, po čem touží, mohou být Střelci až lehkomyslní a často dělají věci, které jsou v rozporu se vším, co je vůbec možné. Jsou to průzkumníci a nebojácní dobrodruzi. Pro ně cesta znamená cíl. Současně mají tu schopnost se neohlížet zpět, neustále koukají dopředu a do nových zítřků.

Střelci bývají příliš ctižádostiví. Snaží se překonat limity všeho možného, že mnohdy jim unikají radosti všedních dnů. Mají neuvěřitelnou aspiraci po vědění. Jejich zvědavost dokáže vést ke zpochybňování a měnění názorů.

Díky své potřebě se neustále hnát dopředu mají kolikrát problém věci dotáhnout do konce. Často se před cílem zastaví a vrhnou se do další záležitosti. A poté zase do další.

Vztahy, láska a sex

Střelec je člověk upřímný a otevřený, a právě proto se zvládne zamilovat velice rychle. Nepotřebuje příliš času na to, aby si v sobě ověřil, zdali dotyčnou osobu chce. Sám je ale vysoce nezávislý a má sklony k trávení času všemožnými způsoby. Lehce se začne nudit. Proto hledá někoho vášnivého, kdo v něm dokáže zažehnout zájem, který ale nikdy neuhasne. Miluje dobrodružství, nebude vedle někoho neakčního a nudného.

K sobě Střelci potřebují osobu, se kterou budou zažívat krásné a neotřelé chvilky a současně někoho, kdo je nebude svazovat a neustále jim předhazovat, co mají dělat. Chtějí partnera, který si bude život užívat stejně tak, jako právě oni, někoho, kdo nebere život příliš vážně. Chtějí být neustále v pohybu, touží po časté změně. Uváznout na jednom místě je pro ně smrtelné.

K TÉMATU  Čtyři fáze Měsíce a jejich symbolika. Ovlivňují naše pocity, úsudky i cyklus

Střelec v rodině

Otázka rodiny, a obzvláště pak rodičů, je pro něj citlivá. S rodiči mívá silná pouta, přestože se jim se vším nesvěřuje. Rodinní členové jsou pro střelce nesmírně důležití, vždy jim připadá, že společně naprosto souzní a věří, že vědí, co si druzí myslí a co cítí. Pro ně je každý vztah ojedinělý. Střelci jako rodiče jsou velmi zodpovědní, k čemuž vedou i své děti, nicméně pomocí dobrého humoru a celkové zábavy.

Přátelé Střelci

Střelci jsou nadmíru oddaní přátelé, kteří se nebojí vám sdělit i nepříjemnou pravdu do očí či vám dát podněty k jakémukoliv zlepšení. Ruku na srdce, ne každý takového člověka dokáže vždy unést. Střelci to ale dělat budou. Kolem sebe mívají velký okruh přátel, přesto ale nejsou ti, kteří se vám budou ozývat každý den. Dle nich není nutné mít o sobě přehled každý den.

Nemají problém se dát znovu dohromady s někým, koho neviděli desetiletí. Upřednostňují osobní kontakt a rozhovor namísto konstantního posílání zpráv. Střelci dokážou své přátele povzbudit k jakékoliv akci a neustále je hnát dopředu.

Kariéra a peníze

Střelec si bývá vědom svých zvláštních schopností, které umí využít ve svůj kariérní prospěch a k nahromadění majetku a celkového bohatství. Má rád luxus a přepych, současně ale myslí na zajištění své budoucnosti v podobě spoření a investic. Střelec se vždy snaží mít nějaké peníze stranou.

Uplatní se v zaměstnáních, kde jsou důležité sociální vztahy a aspekty. Patří mezi ně například politika, lidské zdroje, školství či lékařství a terapie.

Jak si Střelce získáte?

Abyste Střelce polapili, musíte ho zaujmout, a to nejlépe v podobě aktivní mysli a životním stylem upřímnosti, troškou tajemna a záhadnosti, umu polichotit a postavit ho před výzvu. V žádném případě nesmí mít Střelec pocit, že by měl být zahnán do kouta a jakkoliv omezován.

K TÉMATU  Váhy: Zdvořilí a féroví bojovníci s nerozhodností

Toto znamení má rádo protějšek, který se o sebe stará a umí se prodat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Štír: Tvrdohlavá, nezávislá, a přesto extrémně citlivá osobnost

Lev: Charismatický vůdce s přirozenou autoritou

Zdroje článku:
www.purewow.com , www.horoscope.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jméno Sofie Švejdová si dobře zapamatujte, protože o ní ještě hodně uslyšíte. Kdo to je, čemu se věnuje a co byste o ní měli vědět?
Odrůstají vám děti z klasických dětských pokojíčků? Je na čase se porozhlédnout po nových nápadech, co ocení puberťáci a dospívající mladí lidé.
Koupelnové skříňky schovají všechna holítka, ušní vatičky, ručníky a další nezbytnosti, které nepotřebujeme mít vystavené na umyvadle. Inspirujte se v galerii krásného nábytku do koupelny!
Umělci potřebují ke svému tvoření velkou spoustu inspirace. Aby byli skutečně dobří a ve svém oboru vynikali, musí se do svého řemesla naprosto ponořit. A to často vede k situacím za hranicemi běžného chápání.
Léto, období jako stvořené k seznamování a flirtování. Není divu, že se lidem zapalují lýtka a potěšení hledají v náruči nové lásky. Jenomže po prvotní zamilovanosti přichází na scénu něco vážnějšího. Muži a ženy se navzájem oťukávají a zjišťují, že ne vždy se k sobě hodí.
Stává se to každé z nás. Tvářenka nám spadne na zem a rozláme se na kousíčky. Ani zlomená rtěnka není nic neobvyklého. Ale proč hned drahou kosmetiku vyhazovat, když si ji můžete doma snadno opravit?
„Petra je tak úspěšná a krásná. Té se nikdy nevyrovnám.“ „Když půjdu ven v téhle sukni, určitě si o mně moji kolegové řeknou, že nemám vkus.“ „Moje děti mají tak nešikovnou mámu. Vím, že to jiné matky zvládají všechno mnohem lépe.“ Něco vám chybí - a to je sebeláska!
Čisté spáry mezi dlaždicemi, lesknoucí se podlahy, prádlo zbavené i odolných skvrn nebo zářivé a voňavé koberce? I tohle všechno vám bez problému zařídí esenciální oleje. Které konkrétní vám usnadní práci?
Komunikace je základ dobrého vztahu, ale existují některé výroky, které mají zbytečně negativní dopad. Tady jsou ty, které chlapovi raději neříkejte. Možná vám přijdou v pořádku, ale jejich použití může mít trochu jiný efekt, než očekáváte.
Podzim je tady. Cítíme to nejen ve vzduchu, ale také to vidíme - listy stromů se začínají zbarvovat a okenní parapety opouští letní rostliny, které je třeba zazimovat. Jelikož jsou nyní okenní parapety prázdné, je načase je něčím oživit. Pojďme si zmínit několik rostlin, které vydrží i chladné podzimní dny.  
Můžete si nastavit také vyhřívání na chatě nebo chalupě a nikdy se vám tak už nestane, že přijedete do nepříjemné zimy. Zároveň v době nepřítomnosti můžete ušetřit náklady na topení.
Pokud zrovna nepracujete někde v hotelu, odkud si můžete domů nosit vyřazená prostěradla z kvalitní tkaniny, asi v jednom kuse dokupujete utěrky a hadry. Ty se totiž běžným používáním rychle opotřebovávají, stejně jako vaší péčí o ně.

Výběr článků

Že byste rády přes zimu něco dělaly, ale chodit do posilovny vás nebaví? Stejně jako my vyzkoušejte formu cvičení, která je v kurzu. Kruhový trénink zpevní tělo zábavnou formou.
Možná patříte mezi ty, kteří nepotřebují jíst maso příliš často. A nemusí to být z důvodu, že se vám příčí zabíjení zvířat, ale třeba vám jen jednoduše maso tolik nechutná a nemáte častou potřebu ho konzumovat. Jak ale zajistit, aby přesto váš jídelníček obsahoval veškeré potřebné živiny?
Koberec, nebo lino? Tradiční otázka, kterou si pokládá každý při rekonstrukci, nebo stavbě nového bydlení. Podlahy mohou určovat charakter místnosti, pokud jsou tedy zvoleny správně. Jak koberec, tak lino mají své klady a zápory, takže stojí za to udělat nějaký průzkum a porovnat podlahy, abyste našli to nejlepší.

Nepřehlédněte

Svícen z proutí vyrobíte za chviličku a pak už stačí jen zapálit svíčku a užívat si atmosféru. Poradíme vám ale i jak sestavit dekoraci z elektrických světýlek. V obou případech by se dalo použít řčení "za málo peněz, hodně muziky", protože na přípravu nepotřebujete nic nedostupného. Jako nástroj postačí tavná pistole. Výsledek je ale úchvatný. Vyzdobte si domov vlastnoručními kouzelnými detaily!
Většina dívek nebo dam, které chtějí mít krásné gelové nety obvykle automaticky zamíří k odborníkovi. Jenže salony krásy jsou mnohde zavřeny, a tak si každá z nás hledá cestu, jak se starat o svůj zevnějšek co nejlépe. Gelové nehty však mohou být problém. Ne každý si je totiž ohledně gelových nehtů jistý v kramflecích. Jak si je doma udělat? Jak nanášet gelový lak doma vám poradíme krok za krokem.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek