Pondělí , 29. 04. 2024

Vlastislav

Zdravé opálení aneb dovolená bez starostí

Jste milovníkem sluníčka a už se těšíte, až budete ležet na pláži a necháte sluneční paprsky prohřívat vaši pokožku? A opravdu víte jak se správně opalovat?

Ať už se opalujete během letní dovolené nebo mimo ni, je důležité nezapomínat na pravidla zdravého opalování. Slunce k životu potřebujeme a pobyt na něm přispívá k našemu celkovému zdraví (fyzickému i psychickému). Není tajemstvím, že díky slunečnímu záření naše tělo vytváří potřebný vitamín D, to je však jen jeden z přínosů opalování. Neznamená to ale, že byste na slunci měli trávit dlouhé a dlouhé hodiny, koneckonců všeho moc škodí.

Jak připravit svojí pokožku na opálení

Svou pokožku byste měli na opalování připravit už předem. Dopřávejte jí dostatečnou hydrataci a před opalováním proveďte peeling, který odstraní staré buňky. Díky tomu vám následně získaný bronz vydrží déle.

Sežeňte si před dovolenou vhodný přípravek na ochranu pokožky při opalování, ať už se bude jednat o olej, krém či pleťové mléko. Vždy záleží na typu vaší pokožky, místě kam jedete i plánovaných aktivitách. Někdy je lepší použít přípravek s vyšším stupněm ochrany, než se spálit. Rozhodně se nemusíte bát, že se neopálíte, jen to půjde pomaleji a vaše položka nebude tolik zatížena.

opálení

I ve vodě hrozí riziko spálení, protože vodní hladina sluníčko odráží. Pokud tedy plánujete koupání, určitě zvolte voděodolný přípravek a namažte se s dostatečným předstihem, aby měl možnost se do kůže vsáknout.

Chránit se před sluncem je důležité

Poprvé se aplikujte vybraný krém, mléko či olej ideálně půl hodiny před tím, než vyrazíte na slunce, a následně obnovujte ochranu přibližně každé dvě hodiny. Pozor si dejte zejména na nos, oblast okolo očí, uši, nárty, krk a pěšinku ve vlasech. Spálit se vám mohou dokonce i chodidla, proto je potřeba nic nepodcenit a ošetřit pokožku opravdu pečlivě.

K ochraně můžete využít samozřejmě i klobouk, kšiltovku nebo sluneční brýle s UV filtrem. Zároveň byste si měli dávat pauzy ve stínu a mít dostatečný příjem tekutin. Dobu strávenou na slunci prodlužujte raději postupně. Vyhýbat byste se měli přímému záření mezi jedenáctou a třetí hodinou, kdy je velké riziko spálení i přes použití ochranných přípravků. Nezapomeňte, že slunce svítí, i když je pod mrakem a stín ani oblečení nezastaví všechny sluneční paprsky.

K TÉMATU  Slovinský Bled: Pohádkové místo, které vás chytne za srdce
opálení

Po opálení byste si měli dát sprchu a smýt ze sebe zbytky opalovacího krému či oleje. Následně je opět na místě dopřát pokožce řádnou hydrataci pomocí tělového mléka. Pokud budete dodržovat těchto několik jednoduchých zásad, vrátíte se z letní dovolené nejen krásně opálení, ale hnědá pokožka vám navíc vydrží ještě dlouho po té.

Přivezte si z dovolené s cestovní kanceláří Blue Style nejen nezapomenutelné zážitky, ale také dokonale snědou pokožku.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kolují všude a někdy je těžké vyfiltrovat, co je pravda a co je pouhá spekulace. Mýty jsou zkrátka nedílnou součástí nejen internetového dění, a na pár takových se spolu podíváme. Přesněji na tvrzení o jídlech, která zhoršují a podporují tvorbu akné, a přitom tomu tak ve skutečnosti není.
Pro někoho může jít o kraj nehostinný, neboť si ho často spojujeme zejména s těžbou uhlí. Ve skutečnosti jde ale o nádherný kus krajiny s bohatou historií a přírodními scenériemi, které rozhodně stojí za to navštívit. Vybrali jsme pro vás deset nejzajímavějších míst, které byste si při návštěvě severních Čech neměli nechat ujít.
Vstupte do světa inspirativních žen, které se nebojí překračovat hranice a formovat podnikatelský svět na svůj obraz. Od odvážných startupistek po průkopnice v technologiích, tyto příběhy nejen motivují, ale ukazují, že ženy jsou nezastavitelnou silou v každém odvětví.
Déšť, sníh, mráz, vítr venku. Doma studená ložnice, přetopený pokoj. Pleti tak náhlé výkyvy rozhodně neprospívají. Pleti výkyvy počasí neprospívají a právě v zimě je hydratace ještě důležitější, než v letních měsících. Jak to a které krémy použít?
Televize Óčko přináší do českého televizního éteru odvážný formát, který rozvířil vody ve Velké Británii i dalších zemích. Naked Attraction, seznamovací reality show, která odhaluje více než jen osobnost svých účastníků, nyní otevírá dveře castingů pro svou tuzemskou verzi. V této jedinečné soutěži se účastníci představují v nejupřímnější formě – zcela bez oblečení, což umožňuje odlišný pohled na výběr potenciálního partnera. Odvaha stát se součástí Naked Attraction může účastníkům přinést nejen nové zážitky, ale možná i lásku jejich života.
Chorvatsko je nejen pro Čechy velmi oblíbeným místem, kam vyrazit na dovolenou. Ať už hledáte relax u moře, zajímá vás místní kultura a památky, či snad hledáte nějaké dobrodružství, tato země je skvělou volbou. Chorvatsko totiž pro turisty nabízí dokonalé možnosti.
Pozdrav vycházejícímu slunci nad třpytícím se oceánem. Meditace za zvuku mořských vln. Uvolňující procházky palmovými háji. Kokosová voda a spousty exotického ovoce. Potřebujete dovolenou pro tělo i mysl? Vydejte se do teplých krajin za jógou. Spojit dovolenou s cvičením jógy je stále víc a víc populární.
Vánoce jsou za dveřmi a společně s nimi i příjemná "povinnost" zamyslet se nad dárky pro vaše nejbližší. Máte-li doma aktivního sportovce, kterému pohyb rozhodně není cizí, pak se možná při výběru vánočního dárku budete chtít vydat právě tímto směrem. Došla vám inspirace? Nevíte si s výběrem dárku rady? Nezoufejte! Máme pro vás pětici skvělých tipů, které sportovec zaručeně patřičně ocení!
V průběhu života se s bolestí hlavy setká přes 90 procent lidí. Bolest přitom většinou ustoupí během několika málo hodin. Stejně jako při chřipce či jiných nemocech. Jenže migréna, to už je jiná káva. S tou si sami neporadíme. Tady už potřebujeme lékaře jako sůl.
Také milujete pěvecké soutěže? A rády si poslechnete nějaký ten starý hit v podání neznámého umělce? Tady je výběr nejtěžších písní, které zazněly v The Voice. Husí kůži zažijete u každé písně.
Bez bezmezné důvěry žádný vztah fungovat nebude. Alespoň ne dlouhodobě. Jak to ale udělat tak, abyste si s partnerem takové silné pouto vypěstovala?

Výběr článků

Jste vtipní? Přemýšlejte o tom. Myslíte si, že máte dobrý smysl pro humor? Humor je něco, co nás všechny spojuje, od zábavných textových zpráv až po hloupé memy. Svět miluje dobrý smích. Jak jsou na tom jednotlivá znamení s humorem?
Jednoduché, vkusné, elegantní, nestárnoucí – bílé boty lze charakterizovat mnoha způsoby. Jejich čistota však vnese notnou dávku vkusu do každého outfitu. To je jistota. A zajisté se ve vašem botníku neztratí. Tak už přestaňte dělat kompromisy, bílou obuv prostě potřebujete!
V tuhle chvíli nejvíc letí dřevěné nebo laminátové podlahy, ale i parkety, a imitace dřeva. Položit můžete i lino, které se tváří jako dřevo, to je nejlevnější varianta. Tmavší barvy dominují. Prohlédněte si galerii.

Nepřehlédněte

Každý, kdo umí perfektně druhý jazyk, vám řekne, že nejlepší metodou, jak se ho naučit, je cestovat a žít v zahraničí. Ne každý k tomu má však vytvořené podmínky. Někomu chybí odvaha, jinému peníze a někdo zkrátka hledá jiné cesty.
Odrůstají vám děti z klasických dětských pokojíčků? Je na čase se porozhlédnout po nových nápadech, co ocení puberťáci a dospívající mladí lidé.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek