Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Baddie Winkle: Cool babča, co vám krade muže už od roku 1928

Mít styl a brát stárnutí s humorem. Udržet si elán, sebevědomí, vtip a vidět život vždy z pozitivní perspektivy. Cool babča Baddie Winkle i po devadesátce ví, jak vyždímat svůj čas tady na maximum. Čím inspiruje mladé i staré?
Baddie Winkle
Pro Baddie Winkle věk vážně nic neznamená.

07. 09. 2022

07. 09. 2022

Výrazné líčení, latex, zářivé neonové barvy, flitry, třpytky a hlavně nezaměnitelný styl. O takovou definici usiluje většina módních blogerek, ale jen jedna si zaslouží tolik pozornosti – a tou je Baddie Winkle. Dámy v jejích letech obvykle tráví volný čas pečováním o květiny nebo kočky, pletením výbavy pro vnoučata a sledováním nekonečných seriálů. To ale není to pravé ořechové dožívání pro babču Winkle, která se toho nebojí a boří zažité stereotypy. Z jejího profilu vám doslova spadne čelist.

baddie
Pro někoho extrém, pro Baddie standart.

Kdo je Baddie Winkle?

Helen Ruth Elam se narodila v nevelkém městečku v americkém Kentucky 18. července roku 1928. Jako “děvčátku z Jihu” se jí dostalo tradiční křesťanské výchovy, jež byla pro tuto dobu i oblast běžná.

Ve dvaceti letech si jako spořádané děvče našla manžela, s nímž vybudovali rodinné zázemí pro svého syna a dceru. V průběhu života však Helen zasáhly hned dvě rány osudu. Nejprve se musela vyrovnat se smrtí manžela a o několik let později oplakávat i svého syna, který podlehl rakovině.

Ztráta dvou milovaných byla pro Helen bolestnou zkušeností, díky které se rozhodla veškerý svůj elán a lásku vložit do pečování o malou farmu a čas strávený s vnoučaty. A právě tehdy nejspíš udělala první krok na cestě k internetové slávě. 

Náhodný outfit, jedna fotka a lavina popularity

Za takový životní obrat, který zažije jen málokdo, může náhoda. Když si Helen plánovala volný den se svými vnoučaty, jistě ještě netušila, jakou lavinu popularity strhne její náhodně vybraný outfit. Batikované tričko, vypůjčené kraťasy z ustřižených džín od vnučky a ikonické ponožky s marihuanovým listem značky HUF se zdály být vhodnou volbou pro pohodové odpoledne.

Baddie Winkle
Úplně první instagramový post babči Baddie.

Avšak do té chvíle, než se vnučka Kennedy vrátila ze školy a rozhodla se svou babču vyfotit. A protože je Helen pro každou legraci, založila si s její pomocí instagramový profil a fotku zveřejnila. Od té doby sází na sítě jednu perlu za druhou a dělá si ze sebe srandu.

K TÉMATU  Malá budoucí veterinářka a její velmi trpělivý a tolerantní pacient. Roztomilí jsou oba dva

Internetová star – to je Baddie Winkle

Ačkoliv byl první příspěvek pouhým vtípkem, velmi rychle se stal virálním a sledovanost nové internetové hvězdy strmě stoupala. Helen, která si dnes neřekne jinak než Baddie Winkle, velkého zájmu veřejnosti využila, a od prvního postu z roku 2014 zásobuje svůj profil pravidelně fotografiemi, které hýří barvami, extravagancí a vtipem.

Babču Baddie teď sleduje už více než 3 miliony lidí (včetně několika známých osobností), kterým pravidelně rozjasňuje den neonovými barvami, výrazným líčením, nadhledem a nevídaným entuziasmem. Stala se tváří několika reklamních kampaní a hostovala v populárních show.

Reklamní kampaň módní značky Missguided.

I když může takový způsob prezentace v někom vzbuzovat určitou kontroverzi a nemusí být pro každého tím pravým šálkem kávy, její elán a smysl pro humor jsou v každém ohledu inspirativní. Ostatně přesvědčit se můžete sami v naší galerii nebo na instagramu @baddiewinkle.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vejce, které zesměšnilo Kylie Jenner, je i po 3 letech hvězdou Instagramu!

Pozor, vyletí ptáček! Samuel Ryde fotí momentky každý den ve stejný čas

Zdroje článku:
https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Baddiewinkle?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, https://www.instagram.com/baddiewinkle/?hl=cs, https://www.boredpanda.com/instagram-grandma-baddiewinkle/&prev=search&pto=aue
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rouška se rychle stala přirozenou součástí našeho života. Pojďte si ukrátit chvíli a podívat se, kdo nám to o ní pěje oslavné, inspirativní, ale i dekadentní songy.
Také vám někdy připadá, že se všechny každodenní povinnosti nedají skloubit dohromady? Chodíte spát pozdě a ráno brzy vstáváte, a přesto jste každý den ve skluzu? Nejspíš něco děláte špatně.
Většina lidí si myslí, že nový rok je ideální startovací čárou pro nové začátky. Proto si dávají předsevzetí, která pak ale ve většině porušují. Jak na to, aby vám předsevzetí vydrželo? A nejste-li zrovna povaha, která má pevnou vůli, má vůbec smysl si nějaká předsevzetí dávat?
Jsou přítulní a mazliví, ale také je s nimi velká zábava. Nejlepší čtyřnohý přítel člověka občas předvádí skutečné psí kousky. Podívejte se na ty nejlepší.
Tenhle neobvyklý dům v přírodě je snem snad každého malého kluka. Pokud zůstanete sami na pustém ostrově, už víte, jak se tam zařídit, než dorazí pomoc. Ze své smůly uděláte prázdninový pobyt v ráji.
Bolesti hlavy a svalů. V krku škrábe, přichází únava a kašel. Teplota strmě stoupá. A je tu chřipka. Chřipkové epidemie provázejí českou zimu rok co rok. Lékaři varují před komplikacemi, jejichž následkem může být i smrt. Avšak zabrat dá i viróza nebo obyčejné nachlazení.
Také si spolu vaši domácí mazlíčci dobře rozumí? Podívejte se, jak si kočky a psi hrají s ptačími kamarády všeho druhu, jako jsou papoušci, kuřátka, slepice nebo kachny. Zvířátka umí být opravdu rozpustilá!
Když jsem někdy před třiceti lety dostala od tety z Německa plavky s našitou sukýnkou, byla jsem naštvaná a styděla se v nich jít s kamarády k vodě. A vida, přešlo pár desítek let a je to hit sezóny. Retro je prostě tady. Jaká bude plážová móda pro rok 2019?
Orchideje patří k velice oblíbeným a krásným pokojovým rostlinám. Bohužel jejich velkou nevýhodou je poměrně náročné pěstování. Není to rostlina, kterou jednou za čtrnáct dnů zalijete a už se o ni nestaráte. Orchidej potřebuje trochu víc.
S chutí upravujete nebo měníte interiér, ale nechcete, aby vás takové změny přišly příliš draho? Tady je pár šikovných vychytávek, jak na to. Těchto 13 nápadů vám umožní jednoduše přizpůsobit domov vašim představám. Inspirujte se!
Vždycky, když jsem si četla ty příběhy o tom, jak někdo po letech spokojeného manželství přiznal, že je na stejné pohlaví, nechápala jsem to. Říkala jsem si, jak strašně těžké to musí pro toho druhého být. Nikdy jsem nechtěla, abych něco podobného zažila. Vlastně jsem si nic takového ani nepřipouštěla, prostě jsem si říkala, že mně se nic podobného stát prostě nemůže.

Výběr článků

Bojíte se, že šlápnete vedle? Váháte s výběrem make-upu nebo brýlí? Rozhodnutí vám usnadní beauty aplikace. Na výběr je jich hned několik. Zkuste všechny!
Připadáte si zmatení z toho, co vlastně jíst? V dnešní době jsme přehlcení velkým množstvím informací o stravě! Někdo radí jeden výživový směr a druhý zas radí jiný výživový směr. Takže jak se má pak člověk v tom vyznat, že? V dnešním článku vás seznámím s největšími výživovými chybami. Poté už se nebudete muset starat o to, jaký výživový směr je nejlepší. Stačí totiž přestat dělat následující chyby a máte vyhráno! 
Nově budou Francouzky moci mít děti i bez partnera. V Česku na tohle zatím mohou ženy zapomenout. Změna legislativy o umělém oplodnění je v nedohlednu.

Nepřehlédněte

Vitamín D je důležitý pro lidské zdraví – pomáhá udržovat silné kosti, zuby, posiluje imunitní systém a podporuje optimální hladinu krevního tlaku. Co však mnoho lidí neví je fakt, že nejdůležitějším zdrojem pro vstřebávání vitamínu D do těla je slunce. Právě v létě ho lze ze slunce vytěžit nejvíce. Jak toho dosáhnout, abyste měli dostatek?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek