Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Dětská skupina

V rámci České republiky se můžeme setkat se školskými a neškolskými předškolními zařízeními, která jsou určena pro děti předškolního věku. Přičemž předškolní vzdělávání je dobrovolné a (vyjma dětí od 5 let, které jsou z pohledu současného vzdělávacího systému již povinné se předškolního vzdělávání účastnit) zaměřuje se na vzdělávání, rozvoj schopností i dovedností, podporu v osvojování kulturních, hygienických a sociálních návyků dítěte a oporu ve výchově.
dětí
Dětská skupina připraví vaše nejmenší ratolesti do jejich pestrého života.

Dětské skupiny (nezisková činnost) se řadí mezi neškolská zařízení, stejně jako například lesní kluby, rodinná centra, mikrojesle, dětské spolky apod. a rozšiřují tak spektrum služeb péče o děti předškolního věku v ČR.

Dětská skupina – specifika

Výhodou dětské skupiny je věkové rozpětí dětí, jelikož skupiny poskytují prostor, péči i odbornou kvalifikaci, a to i dětem mladším 3 let. Tuto skutečnost tedy mohou využít jednak rodiče, jejichž dítě v daném školním roce nedovršilo věku 3 let nebo rodiče, jejichž dítě nebylo přijato k předškolnímu vzdělávání do veřejné MŠ. Samozřejmostí je pak možnost přihlásit dítě do dětské skupiny, protože byste rádi poskytli sobě a svému dítěti postupné odloučení pozvolným tempem, pro které jsou dětské skupiny přímo skvělé.

Maximální kapacita dětské skupiny je 24 dětí, avšak v praxi se nejčastěji setkáte se skupinami s kapacitou poloviční, tedy o počtu 12 dětí. Dle velikosti dané dětské skupiny se vždy odvíjí počet pečujících osob, které mají příslušné vzdělání pro práci s dětmi předškolního věku (pedagogické, zdravotnické, sociální či s profesní kvalifikací chůvy).

V rámci dětské skupiny pečují o děti:

  • minimálně 2 pečující osoby (při přítomnosti 7 a více dětí současně)
  • 3 pečující osoby (v případě, že je ve skupince přítomno 12 dětí)

Výše zmíněné počty pečujících osob jsou odlišné od počtů pedagogických i nepedagogických pracovníků připadajících na jedno dítě ve veřejných mateřských školách. Není tedy divu, že někteří rodiče i právě z tohoto důvodu, dávají přednost dětským skupinám.

Výhody dětské skupiny v kostce:

  • Možnost docházky dle vašich požadavků (dopolední, celodenní, každodenní i na pár dní v týdnu)
  • Menší kolektiv dětí nežli v klasické MŠ
  • Méně dětí připadající na jednu pečující osobu
  • Individuální přístup
  • Podnětné prostředí s dostatkem prostoru a času na dítě
  • Zdravý rozvoj sebejistoty a samostatnosti dětí
  • Dostatečný prostor pro hru i zábavu
  • Příjemná rodinná atmosféra
  • Plnohodnotné prostředí pro zdravý vývoj dítěte
  • Citlivý přístup k adaptaci v novém prostředí
  • Péče a výchova v úzké spolupráci s rodiči
  • Provoz často také v době letních prázdnin
K TÉMATU  České prvorodičky rodí stále později. Lékaři před tímto stavem varují. Rizika se s věkem výrazně zvyšují

V případě, že využití služeb dětské skupiny zvažujete, domluvte se jednoduše s vedením na osobní návštěvě, která vás může dále nasměrovat. Pokud bydlíte v blízkosti Nového Lískovce, domluvte si schůzku a zastavte se třeba v dětské skupině U Mominky, kde najdete individuální, citlivý a laskavý přístup k dětem.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud jste jako rodiči neustále svým okolím upozorňováni, že vaše dítko je příliš zlobivé, nemusí být vždy chyba na straně vašeho potomka.
Deodorant nebo antiperspirant? To je oč tu běží! Zejména v létě, kdy se potíme víc, než v jiných ročních obdobích saháme po pomocnících, jež umí s potem bojovat (minimálně bojovat s jeho zápachem). Těmito pomocníky jsou myšleny zmiňované antiperspiranty a deodoranty, mezi nimiž je velký rozdíl, který si lidé bohužel neuvědomují či neumí ho definovat. Vesměs se však sáhne vždy po deodorantu, který navíc používáme špatně. Jak správně deodorant používat?
Sedět doma se zdá jako nuda, nebo dokonce otrava – když se ale na tento problém podíváte z jiného úhlu pohledu, dá se volný čas doma využít docela plodně.
Máte pocit, že jste vždy třetí kolo, pokud jde o vašeho partnera a jeho telefon? Představte si toto: jste nadšená z rande se svým partnerem – bude to první noc v tomto týdnu, kdy budete trávit čas společně. Ale když se dostanete do restaurace, nepustí telefon z ruky.
Blíží se narozeniny vašeho partnera a vy usilovně přemýšlíte o tom, co byste mu pořídila? Určitě ho chcete příjemně překvapit a ráda byste vsadila na maximálně praktický dárek, který využije. Kombinace těchto dvou aspektů ovšem není vůbec jednoduchá. Ne vždy se musíte zaručeně zavděčit. Právě proto pro vás máme hned několik tipů, jež se vám mohou hodit. zaměříme se právě na onen zmiňovaný praktický aspekt, jež je z hlediska dlouhodobého využití dárku velmi důležitý.
Pod tímto jménem si lze představit nejen Nizozemce známého jako Ledový muž, ale současně i jeho zázračnou techniku otužování, která po celém světě zaznamenala neuvěřitelný boom a vedla k inspiraci mnoha a mnoha lidí. Wim Hof je proslulý svou odolností vůči chladu a je několikanásobným rekordmanem v této oblasti. V čem jeho metoda spočívá?
Úsměv se podílí na dobrém prvním dojmu. Pakliže máte zuby zažloutlé a nehezké, nemůžeme se divit tomu, když lidé odvrací zrak při rozhovoru s námi. Pokud chcete mít zuby krásně bílé jako perličky, je načase zjistit, díky čemu bílého chrupu dosáhnete.
To, že je nutné dodržovat pitný režim, to je každému známý fakt. Že čistá voda je nejprospěšnější tekutinou, to je taktéž zcela každému jasné. Jenže pití pouhé čiré vody, to člověku může zevšednět a začne vymýšlet způsoby, jakými si hydrataci ozvláštnit.
Posledním filmem režiséra Juraje Jakubiska a jeho rozloučením s diváky bude výpravná a očekávaná Perinbaba a dva světy, pokračování Jakubiskovy legendární pohádky Perinbaba. Perinbaba a dva světy vstoupí v Česku a na Slovensku do kin 7. prosince 2023
Každou sezónu objevíme trend, který zužitkujeme také v dalším roce. Pojďme se proto podívat, co z trendů letošního léta oblečeme také příští rok.
Sladký a voňavý meloun je neklamným symbolem toho, že léto začíná! Pojďte udělat radost svému tělu. Jak je možné, že s pouhým melounem dokážete omládnout?
Stává se vám, že se čas od času v ložnici už nudíte? Hledáte způsob, jak v sobě probudit vášnivou dračici a ve svém partnerovi toho divokého milence, kterého jste poznala na začátku vztahu? Vezměte iniciativu do svých rukou a rozpoutejte v ložnici takovou sexuální bouři, že na ni ani jeden z vás jen tak nezapomene – a budete na ni rádi nejen vzpomínat, ale především si ji pravidelně opakovat!

Výběr článků

Trávíte u počítače celý den v práci? Používáte během práce mobilní telefon nebo tablet? Pak je na čase zaměřit se na to, abyste volný čas vyhradila čemukoliv, jen by to toho neměly spadat moderní technologie.
V posledních letech získávají stále více na popularitě předlohy pro rodinné kroniky, které mají inspirovat babičky a dědečky k vyprávění o rodinné historii. Zájem určitě oživil i populární televizní seriál, v němž právě touto formou autoři zmapovali více než padesát let českých dějin. Rodokmeny jsou prostě v módě.
Pohodlně se usaďte a pojďte si projít komiks, který u vás doma způsobí změnu. Je váš protějšek vaším skutečným partnerem?

Nepřehlédněte

Intrauterinní inseminace (IUI) je prvním krokem asistované reprodukce pro páry, kterým se nedaří počít. Obvykle se provádí zhruba po roce, kdy se nedaří během nechráněného pohlavního styku zplodit potomka. Jedná se o základní a neinvazivní metodu, jak otěhotnět. Hlavní princip spočívá v tom, že je spermiím zjednodušena a zkrácena cesta k vajíčku jejich přímou aplikací přímo do dělohy. IUI se provádí na reprodukčních klinikách a nabízí ho také gynekologie Gynem.
Nevěra je nepříjemná zkušenost, která dokáže zamávat i tím zdánlivě nejsilnějším vztahem. Mezi ženskou a mužskou nevěrou panují rozdíly. Jaké?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek