Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Nela v koučinku: Velikonoční emoční jízda po Skypu

O v pořadí pátém koučinku Nely s Marcelou se dočtete níže.
emoční
O Velikonocích jsme s Marcelkou koučovaly po Skypu, dostihnul mě bacil.

31. 05. 2022

Pětka. High-five i kule. Nahoru a dolů. A takový pro mě byl pátý koučink s Marcelou. Emoční jízda nahoru, a pak i hlavou dolů, šimrání v břiše, ale jistota bezpečnostního pásu.

Taková pěkná emoční hra na schovávanou

Někdy si nechci přiznat pravdu. Je lepší se schovat za “jsem prostě pechařka”, “nemám štěstí na vztahy” nebo třeba i nehezky nařknout faunu: „Přeběhla mi černá kočka přes cestu, a proto se mi nedaří,” že? A to si myslím, že jsem opravdu pracovité děvče. Ale tahle makačka na sobě a vlastně na tom nejdůležitějším, abych měla život víc podle svých představ a zjistila, v čem tkví kámen úrazu mé nespokojenosti a třeba i vzteku… to je jiná.

Ta hlava se brání. Někdy radši vypne. Nechce říct. Rozum drží rty stisknuté, aby ven neproklouzly ty věci, „který já přece vůbec nedělám, no to bych nikdy, to se mě netýká…” Tady přichází kouč opravdu vhod.

Koučink online

Aleš Kalina, autor metody Emočních rovnic, má v odkazu: kouč Pardubice jen Marcelu. Super je, že se člověk nemusí vázat na místo bydliště. Na Velikonoce jsem po letech dostala pomlázkou a nálož moribundusu, takže jsme měly s Marcelou koučink po Skype. Tuhle online možnost kvituju, sice to není tak osobní, ale pořád dost dobrý a člověk se neochudí o setkání.

Často slýchám a říkám: „Vše je, jak má být.” Vlastně si to tak úplně nemyslím, ale člověk se tím hezky utěší. Němci na to mají výraz par excellence “sich etwas schönreden” = něco si namlouvat a schön znamená hezký, říkat si tedy o něčem, že je to hezký, ať už je nebo není. Hlavně, že dušička má pokoj.

No a jak mi bylo ouvej a tělo bylo unavený, tak i ta hlava neměla takovou sílu. Proto ze mě lezly odpovědi sice pomaleji, zato víc na dřeň. Víc z primárních potřeb. A díky tomu jsme s Marcelou odhalily spoustu věcí ve vztazích s mými blízkými, který mně hodně otevřely oči.

K TÉMATU  Instagram vs. realita: Už teď jste dokonalá. Bree Lenehan ukazuje pravdu

Jako na horský dráze

V rámci koučinku Emočních rovnic se Marcela hodně ptá “proč”. A když mě rozum nechce pustit, vždy odhadne, kdy je dobrý na mě houknout pěkně zhurta a použít třebas i nějaký pěkný jadrný výraz, který mě vyšokuje a já najednou zafunguju (ale musela jsem si odpřemýšlet, že je to pro mé dobro), a na druhou stranu vidí, kdy je potřeba už jen prodýchat celé sezení a projít si úkoly. To je ten bezpečnostní pás na té horské dráze, kterou si spolu frčíme. Nakonec po všech těch proč a tsunami “starých a ošklivých” Emočních rovnic, jsem se jen rezignovaně ptala: „Proč musím všechno já? Proč nemůže zařídit taky něco někdo jinej?” A na to mi Marcela odpověděla: „Protože tady řešíme tvůj život, ne? Abys ho měla takový, jaký chceš ty!” A má pravdu.

dráha
Jak na horský dráze…

Kdo jinej to asi tak má vědět, co já chci. Do hlavy mi nevidí. Vlastně si do ní nevidím pořádně ani já sama. Jsem ráda, že mám po boku Marcelu, která se se mnou tím balastem brodí, odhazuje ho a pomáhá mi ty zajetý vzorce dláždit jinak a líp.

Není úplně snadný si každý den najít čas a pracovat na sobě. Vypsat pozitivní a negativní myšlenky a pracovat na dláždění nových cestiček v hlavě. Ale dělám to pro sebe. A jo, asi by z vnějšího pohledu bylo vhodnější mít večer vyklizenou myčku, než sedět u počítače, ale dávám teď prioritu zlepšení svýho života, a tak se jdu vrhnout na své teď už hezké, otočené a mým touhám přizpůsobené Emoční rovnice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nela v koučinku: Třetice všeho dobrého

Nela v koučinku: Jak to celé začalo

Zdroje článku:
https://www.marcelahlavackova.cz/post/velikonočn%C3%AD-koučink
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Baret vede jako pokrývka hlavy i pro letošní podzim a zimu. V posledních dvou letech zažívá tento francouzský look stále strmý vzestup. Půjdete do něj?
Snad každá žena má své problémové partie, na kterých se ukazuje drobná pomerančová kůže nebo větší celulitida. Boj proti celulitidě není snadný, avšak ne nemožný. Proto můžete vyzkoušet tyto účinné tipy, které vás pomerančové kůže snadno zbaví nebo zmírní její další růst. Vyzkoušejte následující triky a mějte svou pokožku pod kontrolou.
Ekonomům je nyní zřejmě jasné, o čem je řeč, nebo tedy alespoň ve světě obchodování, ostatní možná jen pokrčí rameny. Optikou Paretova principu se však můžete zadívat nejen na svět ekonomie, ale na veškerou vaší činnost – hubnutí nevyjímaje. O čem je to tedy vlastně řeč?
Štědrovečerní večeře u nás už není jen kapr a bramborový salát, přestože tato kombinace dominuje. Češi stále více experimentují. Pokud letos chcete také změnu, nechte se inspirovat tradicemi z jiných zemí světa.
Módní trendy obuvi na podzim a zimu 2019 přinášejí řadu stylů. Od jednoduchých, přes potištěné, barevné, vzorované, šněrovací, až po boty ve vojenském stylu. V zimě pak jasně vedou kožešiny. Pro chladné období si vyberte alespoň dva nové modely. Jeden do práce a do města, druhý pro vycházky do přírody a pro výlety na hory. Jaké zimní boty zvolit?
Léto, období jako stvořené k seznamování a flirtování. Není divu, že se lidem zapalují lýtka a potěšení hledají v náruči nové lásky. Jenomže po prvotní zamilovanosti přichází na scénu něco vážnějšího. Muži a ženy se navzájem oťukávají a zjišťují, že ne vždy se k sobě hodí.
Brambory si umíme představit jako přílohu prakticky k čemukoli. Dáváme si je vařené ve slupce i bez, milujeme je v podobě bramborové kaše, někdy dostaneme chuť na brambory pečené v troubě.
Správně sestavená kuchyň je rájem pro každého kuchtíka, protože ušetří spoustu času, ale i kroků. Ovšem takové plánování kuchyně není vůbec jednoduché. Od čeho byste se měli odrazit? Jak sestavit kuchyň tak, aby dávala smysl?
Liběna Rochová, přední česká módní návrhářka, zakladatelka Studia LR, ale také vedoucí Ateliéru designu oděvu a obuvi na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Svoji tvorbu představila celému světu. V Paříži, Lyonu, Vídni, Düsseldorfu, New Yorku, Los Angeles, Bombaji, Dillí a v mnoha dalších destinacích. Jak se k módní tvorbě dostala a jaké překážky musela překonat?
Mama Shelter přináší do Prahy oblíbenou koncepci food sharingu, nebo-li dělení se o různá jídla,  podle svého hesla, že sdílení je péče a podělit se znamená milovat!
Pohyb v těhotenství nepřispívá pouze k udržování optimální hmotnosti maminky. Mnohem důležitějším faktem je to, že jde o významný faktor pro udržení celkové tělesné kondice, dále podporuje srdeční funkci, zachovává pružnost cév a navíc je důležitý pro zachování správného držení těla.
Slýcháme, že dodržování pravidelného pitného režimu je důležité hlavně v létě. Ale to je omyl, pitný režim by se měl dodržovat i teď na podzim a místo sladkých čajů bychom měli sáhnout spíše bylinných anebo – a to je ještě lepší po čisté vodě.

Výběr článků

V rámci České republiky se můžeme setkat se školskými a neškolskými předškolními zařízeními, která jsou určena pro děti předškolního věku. Přičemž předškolní vzdělávání je dobrovolné a (vyjma dětí od 5 let, které jsou z pohledu současného vzdělávacího systému již povinné se předškolního vzdělávání účastnit) zaměřuje se na vzdělávání, rozvoj schopností i dovedností, podporu v osvojování kulturních, hygienických a sociálních návyků dítěte a oporu ve výchově.
Máme tu prosinec! Víkend bude trochu teplejší, a co nás čeká, napoví horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové.
Když spolu jedou dospělé holky na dovolenou, neznamená to, že jsou ve vztahu nešťastné. I když spolu často jezdí právě ty, které jsou singl. Proč si dát pozor na to, s kým a kam jedete?

Nepřehlédněte

Pečicí trouba patří do každé kuchyně. I když nezásobujete okolí buchtami a koláči jako na běžícím pásu, trouba se může hodit. Třeba někdy dostanete chuť na pizzu, pečené kuře nebo cokoli jiného. Jak ale vybrat troubu tak, aby odpovídala vašemu životnímu stylu a do domu se vám nedostal třeba zbytečně předimenzovaný požírač elektřiny, nebo naopak spotřebič, který zdaleka neuspokojí vaše touhy po pečených pokrmech? Tento článek vám s výběrem pomůže – a to v pouhých šesti krocích.
Stres je způsobován čímkoli, co vede k nervozitě, k vzteku, k frustraci nebo vás činí nešťastnými. Ví se, že příliš mnoho stresu má nepříznivý vliv na lidské zdraví. Ovšem obtížné je rozpoznat, kdy už je stres škodlivý a kdy ještě prospívá. Když ho poznáte, je poměrně jednoduché s ním něco udělat. Tenhle návod vám umožní se mu postavit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek