Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Tuhé mýdlo jen na mytí rukou? Rozhodně ne! My víme, k čemu se vám doma může hodit

Používáte doma tuhé mýdlo? Pak nás nechte hádat: jen si s ním myjete ruce a o dalších možnostech jeho využití nemáte ani tušení, že? My vám ukážeme, že tuhé mýdlo rozhodně nemusí sloužit jen k tomuto účelu, ale že má v domácnosti daleko rozsáhlejší využití.
tuhé mýdlo
Budete se divit, k čemu všemu se ta jedna malá kostička hodí.

21. 07. 2022

Babičky dávaly tuhé mýdlo do skříní

Také jste někdy u babičky doma ve skříni našli mezi oblečením kousek mýdla? Dříve to byl velmi oblíbený a často používaný způsob, jak provonět oblečení. Proč na něho nevsadit i dnes? Vezměte tuhé mýdlo a schovejte jej do prádla. Bude nádherně vonět – ocení zejména domácnosti, které nepoužívají při praní prádla aviváž.

vůně
Zkuste dát do skříně k prádlu pár kousků mýdla a uvidíte, jak krásně bude vonět.

Proti zápachu bot

Řešíte zápach linoucí se z obuvi? I tady pomůže tuhé mýdlo. Stačí ho kousek vložit do bot. Nemusíte tak utrácet za často předražené produkty a osvěžovače obuvi. Mýdlo do sebe pachy absorbuje.

Už žádná zamlžená zrcadla

Určitě i vás dokáže naštvat, když po horké sprše nebo koupeli nevidíte svůj odraz v zamlženém zrcadle. Bohužel mlžení zrcadel v koupelně, kde je teplo a vlhko, je častý problém. Jak na něho vyzrát? Potřete zrcadlo tuhým mýdlem a šmouhy potom vyleštěte čistým hadříkem. Mýdlo na zrcadle vytvoří ochrannou vrstvu a vy se nebudete muset rozčilovat, že se vám opět zamlžilo.

zrcadlo
Od teď už v zrcadle vždy uvidíte svůj odraz.

Pomůže i při šití

Tuhé mýdlo nabízí zajímavé využití i pro nadšené švadlenky. Pokud se vám někdy dostane do rukou tuhá látka, kterou bude mít jehla problém projít, pak ji zkuste nejprve namazat mýdlem.

Proti skřípání dveří

A nejen dveří, ale také nábytku. Možná vám doma s každým otevřením/zavřením nepříjemně a hlasitě “nadávají” dveře, nebo stejně otravný zvuk slyšíte u skříně či jiného nábytku. Nemáte-li po ruce olej na promazání, vůbec to nevadí. Sáhněte po tuhém mýdle a potřete s ním panty, nebo problémové části nábytku. A bude ticho.

Rada i pro chlapy

Tuhé mýdlo se může hodit i vašim drahým polovičkám. Při šroubování, vrtání nebo zatloukání stačí namazat závity šroubů nebo hřebíky tuhým mýdlem a výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Práce pak bude o to jednodušší.

K TÉMATU  Jak na uklízení rychle a efektivně. Držte se několika zásad

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Netradiční využití zubní pasty v domácnosti, kde byste to možná nečekala

Osvědčené triky našich babiček: Voda v uších, komáří bodnutí i škytavka

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Doby, kdy existovala pouze dvě pohlaví, muž a žena, jsou dávno pryč. Fyzicky se lidé rodí stejní, ale psychicky se mění. S tím jsou také spojené nároky na to, aby si člověk mohl vybrat takové pohlaví, jaké mu je nejbližší. Znáte všechna pohlaví? Jejich výčet vás možná překvapí. Nevěříte? Přesvědčte se sami.
Virtuální seznamování se stalo tak oblíbenou cestou k nalezení dokonalého protějšku, že naprosto předčilo osobní kontakt. Jenže jak se v něm naučit chodit? Výběrem správné fotografie to teprve začíná! S čím zabodujete a čemu se raději vyhnout?
Celým jménem Jenna Marie Ortega se narodila 27. září 2002 v Kalifornii. Mladé herečce je teprve dvacet let, ale ve světě šoubyznysu se pohybuje už od dětství. Přesto, že již deset let se věnuje herectví, až s natočením televizního seriálu Wednesday, který se stal obrovským hitem, se z ní stala hvězda první kategorie. Za roli získala dokonce nominaci na Zlatý glóbus. Tajemnou Wednesday se ale málem vůbec nestala. Dokázali byste si v této roli ale představit někoho jiného?
Myslíte si, že podle prvotního pohledu na tvář člověka můžete usuzovat na jeho charakter? Podle fyziognomie tomu tak opravdu je. Roli hraje vzhled očí, nosu, úst, čela, ale i jejich vzájemné rozložení v obličeji. Pojďme si říct aspoň některé indicie, které vám mohou poskytnout důležité informace o druhém člověku. Je ale samozřejmě jen na vás, jak velkou váhu tomu budete přikládat...
Džíny jsou základním kouskem každého šatníku. A dalo by se říct, že se jedná také o jeden z kousků, který se vybírá opravdu stěží. Žádná žena nechce, aby džíny tlačily, škrtily nebo se v nich nedalo ani pohnout, proto je ideální vybírat si je podle typu postavy.
Marta Jandová, žena s rockovým srdcem a hlasem, který dobyl nejen českou, ale i německou hudební scénu, oslaví padesáté narozeniny. Dcera legendárního Petra Jandy, Marta je ženou mnoha talentů – od průlomového úspěchu s Die Happy po sólové projekty a významné televizní role.
Sexuální potěšení je součástí péče o vlastní zdraví, které bývá často přehlíženo. Stimulátory klitorisu jsou proto navrženy s jediným cílem, a to poskytnout tělu potěšení a intenzivní prožitky. Tyto často malé a diskrétní pomůcky se specializují na cílenou stimulaci a masáž klitorisu, což je důležitá oblast pro sexuální potěšení žen. Díky nim mohou i ty, které mají problémy dosáhnout orgasmu, nalézt svou cestu k vzrušujícím zážitkům snáze než kdy dříve.
Modelace prsou představuje chirurgický zákrok, jehož účelem je změnit tvar prsou. Nejčastěji jde o zvednutí prsou, jejich zpevnění, a případně lze operaci kombinovat s vložením implantátů pro zvětšení prsou. Jde o zákrok, který může ženám pomoci nabýt zpět ztracené sebevědomí.
Volno v práci máte sice oficiálně nahlášené, ale jak s ním naložit, to je stále velkou neznámou? Co takhle podívat se do Řecka, kde probíhalo natáčení oblíbeného muzikálu. Nadchnout by vás mohlo i Fidži, které máte spojené s příběhem o dvou malých ztroskotancích…
Mít pevné nohy bez celulitidy – to je sen nejedné ženy. Mezi námi se najde jen malé procento těch, které jsou se svými dolními končetinami spokojené.
Pohyb v těhotenství nepřispívá pouze k udržování optimální hmotnosti maminky. Mnohem důležitějším faktem je to, že jde o významný faktor pro udržení celkové tělesné kondice, dále podporuje srdeční funkci, zachovává pružnost cév a navíc je důležitý pro zachování správného držení těla.
Ten pocit, když na pásu ne a ne se objevit vaše zavazadlo. Nepotěší nikoho. A dokáže zkazit třeba i celou dovolenou. Každý rok se ztratí až 25 milionů kufrů. Co máte dělat, když se tato nepříjemná situace stane vám?

Výběr článků

Jaro je oficiálně tady, a tak byste měli i ve své domácnosti navodit jarní atmosféru. K tomu vám perfektně poslouží několik jarních dekorací, co rozzáří váš interiér pastelovými barvami.
Možná jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste nevěděli, jak se rozhodnout. Dokola jste přemýšleli nad tím, jaká je ta vaše správná cesta. Taky jste si asi říkali, jestli to rozhodnutí bude opravdu z vašeho srdce. Jak tedy poznat, co doopravdy chcete a činit tak vždy správná rozhodnutí, která vychází z vašeho srdce? O tom si dnes povíme!
Datum 26.8. 2022 se vryje do paměti spoustě z nás. Ten den totiž náš svět navždy opustila oblíbená zpěvačka, herečka, moderátorka i textařka Hana Zagorová. Pojďme na ni společně zavzpomínat a připomenout si její kariéru i osobní život. Ne vždy byl totiž její život procházkou růžovým sadem, ale přesto jsme na její tváři vždy mohli spatřit úsměv.

Nepřehlédněte

Málokdo z nás by tomuto oblíbenému a nadanému americkému herci odhadoval jeho skutečný věk, a to 60 let. Tento fakt jistě potvrdíte, pokud jste v nedávné době zhlédli film Top Gun: Maverick. Zdá se, jako by to nemohlo být už neuvěřitelných 36 let. Ale je! A Tom Cruise vypadá pořád skvěle. Jak to dělá?
Jsou konečně vidět výsledky po dlouhých týdnech strávených v posilovně? Konečně se ukazují buchtičky na břiše, kvůli kterým jste poslední měsíce nejedli sladkosti a drželi si zdravý jídelníček? Nezmařte svou dlouhou snahu a vyhněte se několika věcem, po kterých se tloustne, a to extrémně rychle.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek