Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Kouzelné pleťové oleje. V čem jsou jedinečné a jak vybrat ten správný?

Méně je někdy více či v jednoduchosti je krása. To jsou slovní spojení, která v pečující kosmetice platí snad ještě o něco více než jinde.
pleťové oleje
Pleťový olej dokonale nahradí krém. Stačí jen zvolit ten správný.

05. 04. 2022

Pojďme se společně podívat na to, k čemu jsou pleťové oleje vlastně dobré, jaké můžeme na trhu najít druhy a jaký je ten pravý právě pro vás. Připraveni?

Co si představit pod pojmem pleťový olej

Pěkně od začátku. Základem kvalitních pleťových olejů jsou za studena lisované oleje, pokud možno v té nejvyšší možné kvalitě. Takto lisované oleje obsahují vysokou koncentraci účinných látek a vitamínů. Díky tomu jsou skvělým pomocníkem při každodenní péči o vaši pleť.

Nezapomínejte olejíček nanášet na vyčištěnou a navlhčenou pleť, ideálně pleťovou nebo květinovou vodou. Pleťové oleje samy o sobě pleť nehydratují, pouze o ni pečují a takzvaně ji uzamykají před vnějšími nepříznivými vlivy.

Jak vybrat ten opravdu kvalitní?

Při výběru toho vašeho pleťového oleje dbejte hlavně na složení a kvalitu použitých surovin. Základem je čisté a samozřejmě přírodní složení. Co by v něm v žádném případě být nemělo jsou chemické složky, parabeny, silikony a další pro zdraví nevhodné látky. Pleťové olejíčky můžete používat ať už máte mastnou, problematickou, ale i suchou a citlivou pleť. Stačí jenom najít ten, který vám a hlavně vaší pleti bude vyhovovat.

Jaký olejíček zvolit?

Mezi krále pleťových olejů patří bezesporu olej arganový. Ten je skvělý na unavenou, stárnoucí, ale i problematickou či citlivou pleť. Mezi další velmi známe a právem oblíbené patří olej levandulový, který je vhodný zejména pro citlivou pleť. Hodí se také při potížích s usínáním či při stresových situacích, stačí pár kapek vmasírovat na spánky a nad horní ret a můžete si jeho zklidňující vůni užívat po celý den.

pleťový olej
Pleťové oleje, krása z hlubin přírody.

Na suchou a stárnoucí pleť potom skvěle poslouží malinový nebo švestkový olej. Pokud máte problematickou pleť, jizvičky po akné, pigmentové skvrny a podobně, zkuste sáhnout po ricinovém nebo moringovém oleji, ty dokáží pleť sjednotit, vyhladit a pomohou se zmírněním jizviček. Na zarudnutou pleť, třeba i spálenou od sluníčka potom skvěle funguje olej z chia semínek.

K TÉMATU  Jak se starat o spálenou pokožku? Zkuste brambory nebo tvaroh!

TIP: Zkuste pleťový olej použít v kombinaci se studeným face rollerem, probudí vás to lépe než ranní káva.

Na problematickou pleť se skvěle hodí i olej dýňový a jojobový. Zvláštností jojobového oleje je fakt, že se vlastně nejedná o olej, ale o vosk, který se nejvíc podobá přirozenému mazu pokožky. Zároveň je nekomedogenní, tudíž neucpává póry a na akné jsou jeho účinky opravdu k nezaplacení.

Využití nejenom na pleť

Olejíčky jsou skvělé i na zbytek celého těla. Zkuste si z nich udělat masku na vlasy, použít je při masáži nebo přidat pár kapek do koupele.

miminko
S olejíčky můžete pečovat i o citlivou pleť vašeho miminka.

Bát se jich nemusíte ani při péči o miminka, na celé tělíčko je skvělý meruňkový olej, který je velmi jemný, pokožku miminka vyživí a zanechá ji chráněnou před nepříznivými vlivy okolí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zimní péče o pleť pomocí domácí kosmetiky

Unavená pleť: Čím ji povzbudit a jak potlačit následky probdělé noci?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Aby vaše pleť vypadala zdravě, svěže a odpočatě, nemusíte vydávat horentní sumy za drahé pleťové krémy. I díky běžně dostupným surovinám bude vaše pleť zářivě krásná. Domácí pleťové masky na suchou pleť dodají pleti tolik potřebnou hydrataci a pro jejich přípravu stačí zajít jen do lednice.
Pojem alternativní bydlení nemusí znamenat nepohodlí a nečistotu. Hlavní je mít k dispozici pozemek, a skutečně příjemný domov se pak dá vytvořit v přepravním kontejneru, lesní chalupě nebo mobilheimu. Záleží na způsobu provedení. Tyhle ukázky vás přesvědčí, že alespoň jako letní chalupu je co závidět. I v malém prostoru se dají vykouzlit divy. Nevěříte?
Negativní zprávy nás zahlcují. Napětí stoupá a klid nejspíše ještě dlouho nikdo z nás nepozná. Není se čemu divit. Sotva jsme zvládli jednu krizi, přišla další, daleko horší a jen kousek od našich hranic. Obavy o budoucnost nyní trápí hodně lidí. Pokud nemůžete z aktuálního dění spát a pracují vám nervy, soutěžte s námi o balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, které vám pomohou náročné období zvládnout.
Kombuchu už snad známe všichni. Je považovaná za zdravý fermentovaný čaj, který pomáhá nejen našim střevům, ale i celkové imunitě. Ještě ale existuje spoustu věcí, co o ní neznáte. Tak například – věděli jste, že kombucha může i uškodit?
Jízda na koni je krásný a dynamický sport, který přitahuje miliony lidí po celém světě. Ať už jezdíme zábavně, rekreačně nebo soutěžně, je důležité mít správné vybavení, které nám umožní dosáhnout nejvyššího výkonu a zároveň nám poskytne pohodlí a bezpečí. Mezi jedno z nejdůležitějších vybavení patří bezpochyby rajtky, což jsou kalhoty speciálně navržené pro jezdce.
To, co mnozí dávno tušili, se 1. října 2019 stalo realitou. V 80 letech zemřela pěvecká legenda a české národní bohatství Karel Gott. V anketách Zlatý slavík a Český slavík získal celkem 42 ocenění, nicméně ne všechno se mu v životě povedlo. Proč byl terčem pomluv i vtipů?
Že narození nového člena rodiny zamíchá dosavadním denním harmonogramem je asi samozřejmé. Nicméně někdy může miminko naplno zasáhnout i takové aspekty života, ve kterých by to žena neočekávala. Nebo alespoň ne tak razantně.
Tenhle batoh odolá dešti i polití, a proti krádežím v davu nebo hromadné dopravě je také imunní. Praktické zavazadlo usnadňuje život ve městě i na výletě. Vnitřní prostor, kapsy i kapsičky vymýšlel evidentně někdo, kdo má s chozením s ruksakem na zádech bohaté zkušenosti.
Viber, jedna z předních světových platforem pro komunikaci a zasílání zpráv oznamuje uvedení verze Viber 10, která přináší nový elegantní design uzpůsobený pro lepší zážitek uživatelů a větší výkon aplikace, který umožňuje posílat zprávy 2 x rychleji.
Taky už vám tohle období přijde zdlouhavé? Cítíte se stále více unavení a bez elánu. Počítáte dny za dnem a doufáte, že se svět vrátí už brzy zpět do starých kolejí. Jenže to stále nepřichází... Co tedy dělat v této době, abyste se cítili lépe? Abyste neprožívali stres, strach, úzkosti, únavu a taky nudu? V dnešním článku vám to prozradím, tak pokračujte ve čtení, abyste si i vy mohli karanténu více užívat!

Výběr článků

Každé roční období má svůj specifický nádech a ani podzim není výjimkou. Sice budete trávit více večerů doma kvůli deštivému a studenému počasí, ale o to větší máte motivaci si svůj příbytek zútulnit podzimními dekoracemi. Jdeme na to!
V dnešním společenském kontextu se stále více mluví o fenoménu známém jako 'Incely'. Ale kdo jsou vlastně Incelové a co tato identita znamená? Tento článek se zaměřuje na rozklíčování termínu 'Incel' a poskytuje pohled do života mužů, kteří se identifikují jako involuntary celibate. Přinášíme vám analýzu, příčiny, a zkoumáme, jaká společenská témata a výzvy mohou přispívat k formování této specifické komunity.
Menstruační kalíšek rozdělil ženy na dva tábory – ty, co si bez něho menstruaci nedokáží představit a ty, které jsou jeho zarytými odpůrkyněmi. Ať tak, či onak, menstruační kalíšky jsou pomůckou, která ženám v mnohém uleví. V článku se dozvíte vše o menstruačním kalíšku i o jeho výhodách a nevýhodách.

Nepřehlédněte

V dnešní době máme spoustu pomocníků, o kterých si generace před námi mohly nechat jen zdát. Vysávají za nás roboti, praní prádla přenecháváme pračce, máme také myčku, tudíž nemusíme špinavé nádobí mít ručně. V mnoha ohledech, jak se zdá, máme vše vlastně jednodušší. Proč ale paradoxně i tak nemáme čas a nejsme tak šťastní a v klidu, jak bychom měli být?
Pro někoho může jít o kraj nehostinný, neboť si ho často spojujeme zejména s těžbou uhlí. Ve skutečnosti jde ale o nádherný kus krajiny s bohatou historií a přírodními scenériemi, které rozhodně stojí za to navštívit. Vybrali jsme pro vás deset nejzajímavějších míst, které byste si při návštěvě severních Čech neměli nechat ujít.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek