Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

11 skvělých investičních tipů pro ženy

Předpokládá se, že do roku 2025 budou ženy ovládat dvě třetiny majetku v USA. Zde je několik skvělých investičních tipů šitých na míru ženám.
investiční ženy
Uchovejte své dlouhodobé úspory chytře!

Nápady pro chytré investorky.

Ženy mají při investování různé silné stránky. I když vydělávají méně peněz, mají tendenci spořit větší procento svých příjmů – 8,3 % oproti 7,9 % u mužů. Vyplývá z výzkumu společnosti Fidelity Investments. A přestože muži mohou při investování více riskovat, ženy se mohou zaměřit na placení nižších poplatků, sociálně uvědomělé investice a zajištění na horší časy. Zde je několik cílených tipů. Udělejte vše pro to, abyste se o investování dozvěděli již nyní. Podle odhadů kontrolují ženy v USA 51 % majetku a podle studie společnosti Fidelity se předpokládá, že do roku 2020 budou kontrolovat dvě třetiny. Podle průzkumu společnosti Capital One týkajícího se investování však ženy častěji uvádějí, že důvodem, proč se cítí méně sebevědomě, jsou “nedostatečné znalosti nebo zkušenosti v oblasti investování” a “příliš mnoho informací nebo složitost investování”. Zvažte absolvování online kurzu investování, stažení podcastu nebo prolistování knihy. (Oblíbená kniha Warrena Buffetta  je “Inteligentní investor”.)

Nečekejte na pohádkového prince.

Podle studie Satoshiho P. Watanabeho z Hirošimské univerzity ženy bez ohledu na stav vztahu věří, že jim princ z pohádky nějakým způsobem zajistí finanční zabezpečení ve zlatých letech. To snižuje jejich snahu aktivně řídit svou finanční budoucnost a často je to staví do zranitelných situací. Podle studie to “umocňuje nevýhody, kterým ženy již čelí při vytváření svých úspor na důchod: ženy jsou placeny méně než muži a často pracují méně let kvůli tomu, že si vybírají čas z pracovního procesu kvůli výchově dětí. Navíc ženy obvykle odcházejí do důchodu déle, protože mají delší průměrnou délku života než muži.”

Investujte do zlepšení světa.

“Mnohem více žen se zajímá o společensky odpovědné nebo dopadové investování,” říká Jennifer Ellisonová, ředitelka společnosti Bingham, Osborn & Scarborough, která se zabývá správou majetku s vysokým čistým jměním v San Francisku. Cena za výzkum a vývoj fondů zaměřených na společensky odpovědné nebo dopadové investování se snížila “a výnosy jsou z dlouhodobého hlediska docela srovnatelné” s běžnými fondy, říká. Lidé se buď rozhodnou vyhnout se ve svých portfoliích určitým produktům, nebo investují do věcí, na kterých jim záleží. Mezi její dva oblíbené podílové fondy patří TIAA-CREF Social Choice Equity (ticker: TISCX) a Vanguard FTSE Social Index (VFTSX).

K TÉMATU  Aplikace Bazoš nezůstává pozadu. Pyšní se tmavým módem

Hledejte veřejné společnosti s ženským vedením.

“Statistiky ukazují, že veřejně obchodované společnosti s větším počtem žen v představenstvu dosahovaly v minulosti lepších výsledků,” říká Nancy Osmond Popovich, výkonná ředitelka pro investice ve skupině The Wise Investor Group společnosti Robert W. Baird & Co. v Restonu ve Virginii. Odvolává se na zářijový výzkum společnosti Grant Thornton. Ty společnosti s alespoň jednou ženou v představenstvu překonaly své konkurenty v indexu Standard & Poor’s 500 o 1,91 %.

Imunizujte svůj životní styl.

Ženy mají tendenci chránit své hnízdo i svá vejce. Ženy se více vyhýbají riziku a rády si chrání svůj životní styl, aby jim majetek zajistil dostatek peněz na uspokojení potřeb jich samotných a jejich rodin, říká Nikki Michelini, ředitelka správy majetku a ředitelka společnosti Aspiriant. Ta poskytuje finanční poradenství v Los Angeles. Pokud jste to právě vy, vyberte si do svého portfolia zdravou dávku aktiv s pevným výnosem. Nebo naopak méně volatilních aktiv, abyste tyto potřeby pokryli, říká Micheliniová. Pravděpodobně budete s investicemi agresivnější v situacích, kdy je zřejmý přebytek aktiv k zajištění vašich potřeb, nebo pokud jsou aktiva určena ve prospěch charity nebo budoucích generací.

Vyberte si poradce, kterému důvěřujete.

Ženy mohou klást více investičních otázek, ale jakmile se jednou rozhodnou, mají tendenci zůstat v kurzu. Aniž by měnily investice za účelem zvýšení výnosů. Podle výzkumu Michaela Liersche, vedoucího oddělení behaviorálních financí ve společnosti Merrill Lynch Wealth Management, tak mohou těžit z nižších poplatků a mírně vyšší návratnosti investic. “Myslím, že je pravděpodobnější, že se budou držet investiční strategie, pokud jí rozumí a věří jí,” říká Michelini. “Důvěra v jejich poradce je však klíčová, stejně jako schopnost poradce efektivně komunikovat a posilovat strategii.”

Kromě toho, pokud budete investovat do akcií nebo jiných trhů, vždy si vyberte důvěryhodnou obchodní platformu, která může být důležitější než poradce. V dnešní době mají online investiční a obchodní platformy úžasný seznam funkcí, které vám poradí s velmi sofistikovanými investičními nápady.

K TÉMATU  Mužský hormon v ženském těle. Jak ovlivňuje zdraví a kondici?

Zvažte pojištění.

Pojištění lze často využít k vytvoření fondu pro případ nouze a ženy často vedou diskusi o pojištění rodiny, říká Winnie Sun, výkonná ředitelka společnosti Sun Group Wealth Partners. “Ať už se jedná o životní pojištění nebo dlouhodobou péči, chtějí mít jistotu, že jejich blízcí jsou chráněni. To dává smysl zejména s ohledem na to, že ženy žijí déle a častěji pečují o starší rodiče a děti.” Při výběru zvažte, kolik budete skutečně potřebovat, a nepřeplácejte. Vyberte si pojišťovnu s vysokým ratingem, pojistné, které vám vyhovuje, a nakupujte, abyste získali nejlepší pojistku, říká Sun.

Ptejte se.

Zjistěte, zda má vaše rodina majetkový plán, kdo zdědí váš dům, kde jsou uloženy důležité dokumenty a kolik je třeba na udržení vašeho životního stylu, říká Penny W. Gordonová, senior viceprezidentka a poradkyně pro soukromý majetek ve společnosti Gibraltar Private Bank & Trust v Miami. “Pokud se ještě výslovně neúčastníte (finančních schůzek), dejte svému manželovi nebo partnerovi vědět, že máte zájem dozvědět se více o správě peněz, a požádejte, abyste se zapojili.

Přemýšlejte dlouhodobě.

Ženy mají tendenci zaměřovat se na dlouhodobé cíle svých portfolií a spojovat svůj majetek s cíli, jako je bydlení na penzi nebo spoření na vysokou školu, říká Laurie Haelenová, senior viceprezidentka a výkonná ředitelka společnosti Tompkins Financial Advisors v New Yorku. Mějte profesionálně řízenou strategii s jasně definovanými cíli, které jsou revidovány alespoň jednou ročně, a poměřujte je s vlastními referenčními hodnotami, říká Haelenová. Pro investorky v důchodu je také lákavé mít jasně definovaný tok příjmů z portfolia, který nahradí vaši výplatu.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kdysi se říkalo – jedno za každého z rodičů a jedno navíc státu. V posledních desetiletích se dlouho držel trend dvou dětí v rodině. Dnes jsou rodiny i často pouze s jedním dítětem. Rodíme děti pro sebe nebo pro společnost?
Milujete nakupování a ještě více milujete nakupování za super nízké ceny? V tom případě jste tady správně a určitě byste si neměli nechat ujít následující řádky! Pro všechny shopaholiky, kteří neodolají rozšiřování své sbírky o nové bezva kousky, jsme sepsali celkem 4 tipy na skvělé outlety, v nichž nakoupíte luxusní oblečení, boty i doplňky za parádně nízké ceny!
Zdravotní obuv tlumí otřesy, šetří klouby a umožňuje noze volně dýchat. Pro naše zdraví je kvalitní bota velmi důležitá. Poradíme vám, jak si ji správně vybrat a na co si dát při nákupu pozor.
Určitě jste to v rodině zažili. Stačí obyčejné Člověče, nezlob se! Vaše figurka je shodou náhod v domečku dřív a už dítě hází kostkou, kácí figurky, bourá hrací plán a křičí, že zase prohrálo! Měli jste ho raději nechat vyhrát? Prohra je součástí života. Nechte ho někdy prohrát a projít si smutkem, který následuje.
Grill párty, ale i tradiční české opékání se těší stále větší popularitě! Není tak divu, že se mění i zvyklosti ohledně vybavení letních teras či pergol. V současné době zde už nenajdete jen pohodlné posezení pro rodinu a přátele, ale i další kusy praktického nábytku, které poskytují cenný úložný prostor na věci, které je vhodné mít při trávení volného času venku po ruce.
Sloni jsou majestátná zvířata, ale když jsou mladí, jsou rozpustilí a rádi si hrají. Slůňata dovádějí ve vodě, pošťuchují se navzájem nebo s i lidmi! Pozor, aby vás nějaký ten prcek nezalehl!
Právě ložnice bývá místem, kde ukládáme většinu svého oblečení a jiných drobností, tedy pokud nemáte šatnu. Z toho důvodu je důležité dát si při výběru šatní skříně záležet, aby vyhovovala vašim potřebám. Další úložný prostor navíc můžete přidat díky komodě, která se skvěle hodí nejen do ložnice.
Máte toho v práci moc a o víkendu se nevzmůžete na víc než vyprat, uvařit oběd a uklidit? Zkuste si udělat trochu času pro sebe, aktivně si odpočinout a zažít něco nového. Nechte děti u babičky a s partnerem si vyjeďte na Jižní Moravu. Tento kouzelný kraj je ideálním místem pro to vydat se na cestu za ochutnáváním vína a sportem na kolech. Co všechno tedy můžete na Jižní Moravě během víkendu zažít?
Každá žena ví, že bez doplňků by nebyl outfit dokonalý a úplný. I za doplňky se musí utrácet, a to zejména za náušnice, které jsou často to nejvýraznější na celém outfitu. Ovšem stejně, jako je tomu v případě jiných kousků oblečení, i ve světě náušnic se mění trendy jako na běžícím pásu. Každý rok móda přinese na trh zcela jiné typy náušnic, které mají zpestřovat outfity v dané sezoně. Nabízí se proto otázka, jaké náušnice ovládnou nejbližší měsíce a týdny?
V každodenním kolotoči práce a rodiny se objeví neočekávaný zvrat, když hlavní hrdinka narazí na dohodu, kterou uzavřela s tajemným mužem. Tato dohoda nezahrnuje pouze vášnivý románek, ale také odměny a výzvy, které otřesou jejím každodenním životem. S dilematem mezi láskou a povinnostmi se musí rozhodnout, co je pro ni skutečně důležité. Román "Každodenní kolotoč" od Teri Kerot slibuje napínavý příběh o lásce, vášni a životních rozhodnutích, které nás provázejí každým dnem
Ve světě stále více posedlém zdravím vzkvétá trh s fitness technologiemi. Ať už jste v tělocvičně nebo si v sobotu ráno jen tak běžně zaběhnete po místním parku, každý chce mít na ruce fitness tracker, který zaznamenává jeho data. Nebuďte však na omylu, fitness trackery nejsou vymyšleny jen pro běžce a vášnivé návštěvníky tělocvičny.

Výběr článků

Ještě váš byt nedýchá vánoční atmosférou? Do Štědrého dne zbývá dost času, abyste do bytu vnesli ducha Vánoc. Výzdobu nemusíte kupovat hotovou, je to finančně poměrně náročné. Stačí pár drobností koupit, něco nasbírat v přírodě, inspirovat se a začnou se dít zázraky.
Že narození nového člena rodiny zamíchá dosavadním denním harmonogramem je asi samozřejmé. Nicméně někdy může miminko naplno zasáhnout i takové aspekty života, ve kterých by to žena neočekávala. Nebo alespoň ne tak razantně.
Proč zrovna deset tisíc kroků a proč byste měla výzvu vzít za svou i vy? Důvodů je hned několik a všechny vám budou jedině ku prospěchu.

Nepřehlédněte

Každá žena má svou oblíbenou kabelku. A často se nejedná jen o jeden kousek! Co vše dámy v kabelkách nosí a na co jich potřebují tak moc? Stejně jako oblečení a boty podléhají módním trendům, tak také kabelky a peněženky jsou ovlivněné světem módy. Pořádají se módní přehlídky zaměřené přímo na kabelky, peněženky a módní doplňky. Co tedy obsahuje taková typická dámská kabelka?
Každý relaxuje po svém - někdo s rodinou, jiný s přáteli a mnozí si nejlépe odpočinou tehdy, když jsou sami. Někdo ve volném čase upřednostňuje čtení, druhý poslech hudby, další sleduje filmy nebo sportuje. Dopřát si čas a relax jen pro sebe - je důležité.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek