Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Ruční práce jdou na dračku. Co vyrábět v pohodlí domova?

Přivydělat si z pohodlí domova nikdy nebylo jednodušší než teď. Pokud prahnete po tom, přispívat do rodinného rozpočtu něco navíc, nemusíte nutně chodit z jednoho zaměstnání do druhého, ale můžete se u oblíbeného televizního pořadu pustit do ručních prací. Možností je víc než dost.
práce
Věnce nemusí nutně zdobit náš interiér jen o vánocích. (foto: 123rf.com)

31. 12. 2021

Poslední průzkumy ukazují, že zájem o rukodělné výrobky roste rychlostí blesku. Lidé zkrátka chtějí podporovat ty, kteří se snaží něco vyrábět, a nezáleží ani tak úplně na tom, o jaké výrobky se vlastně jedná. Můžou to být produkty ze dřeva, něco ručně ušitého nebo třeba malované keramické hrníčky. Ruční práce se v dnešní době cení. Aby se z nich stal výnosný koníček, spočítejte si předem náklady a nastavte u produktů cenu, za kterou se vám investovaný čas vyplatí. Za stanovenou cenou si následně stůjte, jedná se přece o ruční originály.

Ruční práce jako přivýdělek z domu

Naplnit rodinnou kasu už není tak těžké a navíc k tomu nemusíte ani chodit nikam ven. Stačí si ujasnit, co vás vlastně baví. Nemusíte přece plnit obálky či montovat kuličková pera. Můžete totiž klidně vyrábět to, co jste doposud vyráběla. Akorát teď navýšíte objem a začnete to nabízet na portálech pro rukodělné výrobky. Takových portálů je ostatně víc než dost, stačí trochu pogooglit. Do mnoha z nich se navíc zaregistrujete zcela zdarma.

Šití a výroba hraček 

Před vánočními svátky se například mnohé šikovné švadlenky zaměřují na výrobu a šití hraček. Děti mají hračky rády, udělají jim největší radost. Tak proč nevzít jehlu a nit a neušít něco, s čím budou každý večer usínat? Šít hračky samozřejmě nemusíte jen mezi svátky.

Pokud chcete na trhu uspět, vyrábějte hračky z přírodních a udržitelných materiálů. Bavlna, tencel nebo len – to jsou aktuální hity v mnoha průmyslových odvětvích. Když začnete hračky vyrábět z těchto materiálů, můžete si cenu za daný výrobek ještě trochu zvýšit. Ekologie je zkrátka nyní na prvním místě a lidé si za kvalitní, ručně ušitý a navíc ekologický výrobek, velice rádi připlatí.

K TÉMATU  Proč dát sbohem tradičním neonům a přejít na LED neony?

Věnce a další dekorace 

Každý chce žít v domácnosti, která je hezká na pohled. I proto usilovně investujeme do mnoha různých bytových doplňků, jenž onu líbivost do domova přináší. A takové doplňky mohou být opět rukodělného charakteru. Vezměte si například věnce a nemusí se nutně jednat jen o ty adventní. I věnce z květin a listí budou krásné. Svíčky jsou rovněž doplněk, který se neomrzí a zaplní doposud prázdné police.

Zájem je však nejvíc právě o zmiňované věnce, Říká se, že změnu ročního období evidujeme právě ve chvíli, kdy se změní věnec na dveřích domácností. Pokud vás aranžování baví, proč nenazdobit věnec z klestí nasbíraného při procházce lesem?

Bytový textil do obýváku i ložnice

Máte doma šicí stroj? Pak se můžete pustit do šití povlaků na polštáře. Šití patří mezi vděčné ruční práce. Polštáře nemusí být nutně nijak vzorované nebo malované. Stačí vám kvalitní přírodní látka neutrálního nebo naopak výrazného dekoru. Když k tomu přidáte i výplň, bude polštář kompletní výrobek a tím spíš si zákazníci koupí váš produkt do interiéru.

Polštáře, tedy ty dekorativní, jsou součástí nejen obývacích pokojů, ale také ložnic a dětských pokojů. Při výrobě si zjistěte, co je zrovna moderní. Snáze zvolíte barvy budoucích povlaků. Případně se informujte o tom, jaké barvy mají na člověka dobrý vliv a jaké nikoliv.

Náramky z minerálů

Pokud hledáte uklidňující a trochu magickou činnost, můžete se pustit do výroby náramků z minerálů. Čili do navlékání korálků. Korálky z nerostů dodají náramkům hlubší význam oproti klasickým komponentům a tím opět povýší na ceně.

V současné době je internet plný soupisů minerálů, které mají pozitivní vliv na člověka a na jeho psychiku. Spojte dohromady takové, které budou pozitivními účinky doslova oplývat. Třeba takový křišťál se kombinuje velmi snadno.

K TÉMATU  Jaké jsou nejčastější potíže při vyhledávání nemovitosti?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Přivýdělek na rodičovské: Co všechno se vyplatí vědět?

Psaní textů jako přivýdělek při mateřské. Možností je ale vícero

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Plesy a společenské akce jsou tady, a vy určitě chcete zazářit! Dnes se zaměříme módní novinky a připravíme vás na večery plné tajemství, módního lesku a nezapomenutelných okamžiků. Právě teď se stáváme vaším průvodcem pro plesovou a divadelní sezonu letošní zimy. Milé dámy buďte s námi šik a přečtěte si co vám radí odbornice na módu, fashion poradkyně paní Jana.
Slýcháme, že dodržování pravidelného pitného režimu je důležité hlavně v létě. Ale to je omyl, pitný režim by se měl dodržovat i teď na podzim a místo sladkých čajů bychom měli sáhnout spíše bylinných anebo – a to je ještě lepší po čisté vodě.
Pomalá píseň Say Something je celosvětově známá. Duo A Great Big World ji nahrálo spolu Christinou Aguilerou, a její tempo a slova dojímají i ty nejmenší! Malý kluk v autosedačce při jejím poslechu pláče, vypnout ji ale nechce!
Stříbrný náhrdelník je více než jen krásný. V tomto blogu najdete všechny výhody nošení stříbrného náhrdelníku. Hledáte nový náhrdelník, který byste přidaly do své šperkové kolekce, a zvažujete stříbro? Děláte skvělou volbu. Náhrdelníky ze stříbra jsou krásné, odolné a nestojí jmění. Jsou také hypoalergenní a snadno se udržují na rozdíl od mnoha jiných drahých kovů. Stříbrné náhrdelníky jsou univerzální a dostupné v široké škále stylů. Takže ať už hledáte něco elegantního, nebo dáváte přednost roztomilému a hravému vzhledu, určitě najdete ten pravý stříbrný náhrdelník pro vás. Chcete více podrobností o všech výhodách tohoto úžasného kovu?
Letošní vánoční svátky přišly doslova nečekaně. Člověk ani nestihl zamhouřit oka. A možná právě proto, že svou pozornost věnoval něčemu jinému, teď nemá ani vyzdobený svůj příbytek. Pokud stejně jako mnozí ostatní doháníte veškeré vánoční resty, možná máte na seznamu i položku: vyzdobit interiér. A od toho jsme tu my.
Odlety na vytouženou dovolenou bývají občas hektické a stejně tak působí i letiště. Musíte najít místo odbavení, projít kontrolou a nakonec trefit správný gate. Většinou vše funguje hladce. Co ale dělat, když se let opozdí, zruší, nebo nestihnete navazující letadlo?
Zařizujete si novou kuchyň a přišlo na výběr osvětlení? Máme pro vás pár tipů, jak ho vybrat, abyste se tam cítili příjemně a taky bezpečně. Přeci jen jde o místo, kde se používají nože a další náčiní, u kterého je třeba dbát opatrnosti.
Pandemie koronaviru přesunula učebnu – a kancelář – v dohledné budoucnosti do online režimu, což znamená, že vaše děti potřebují mnohem více pozornosti a vašeho času. Karanténa je docela náročná na zábavu dětí, ale sedět pořád u tabletu není způsob, jak trávit tento čas doma.
Kdo by se nechtěl probouzet za vůně čerstvě uvařené kávy. Káva je ten nejlepší životabudič a dnes si řada lidí bez šálku dobře uvařeného kofeinového nápoje nedokáže představit den. Patříte také mezi kávové nadšence? Pak byste jede takový kávovar měli mít i doma. Jenže nabídka na trhu je tak rozmanitá a široká! Po jakém kávovaru sáhnout, ptáte se? Poradíme vám!
Letošní léto patřilo bezesporu k těm nejparnějším. Teploty se šplhají přes hranici třiceti stupňů a koupaliště či vodní nádrže hlásí absolutně plno. Zatímco na zmíněných místech se můžeme zchladit ve vodě, doma přemýšlíme nad tím, jak se osvěžit. V každém pokoji domácnosti je totiž snad ještě větší teplo než venku, a tak řada lidí uvažuje nad koupí klimatizace. Je však pravdou, že klimatizace není zrovna levná záležitost a mnohým může toto zařízení udělat velkou čáru přes rozpočet. Proto raději investujte do pokojových rostlin, které zvládnou udržet v interiéru velmi přijatelné klima, i když venkovní teploty dosahují rekordních hodnot.
Chcete si pořídit pejska, ale moc dobře si uvědomujete, že zanedlouho chcete založit rodinu? Možná z toho důvodu ztrácíte o pejska zájem, protože si říkáte, že pes a děti - to rozhodně nejde dohromady. Jenže opak je pravdou. Stačí si jen zvolit takové plemeno, které s dětmi bude opravdu skvěle vycházet. I když se to může jevit jako něco nereálného, psi jsou velice empatičtí a zejména některá plemena se o děti starají doslova jako o svá vlastní štěňata. Pořiďte si tedy svého čtyřnohého společníka a než si založíte rodinu, trochu si ho vycvičte. Můžete ho brát jako své první dítě a vyzkoušet si, co taková péče vlastně vyžaduje.

Výběr článků

Modní trendy se rok od roku mění. A ne jinak je to i u spodního prádla. Která barva se prodává nejlépe a sluší každé ženě? Jakých chyb se Češky stále ještě při výběru spodního prádla dopouští? A jak se liší náš vkus od ostatních Evropanek?
Japonští šéfkuchaři vědí, jak zacházet s nožem. Zákazníci restaurace obvykle nevidí, jak vypadá taková práce v rukou profesionála. Řezání, krájení nebo sekání, správný šéfkuchař dokáže s ostrou čepelí doslova kouzlit. Krájet maso, ovoce i zeleninu zvládají tihle šéfkuchaři s chirurgickou přesností a je radost se jim dívat pod ruce.
Ekologická a přátelská vůči přírodě. Přesně taková je udržitelná móda, která se za poslední roky stala doslova hitem. Co vlastně představuje a v čem má tento alternativní přístup k módě své kouzlo?

Nepřehlédněte

Jak docílit toho, abyste měla vlasy nejen lesklé a pevné, ale také zdravé a odolné? Buď si můžete koupit vlasovou masku v drogerii, anebo si připravit vlastní, která vašim vlasům dodá všechny potřebné živiny a za mnohem nižší cenu.
Tato 25letá hvězda v podstatě předělala celý svůj styl hudby, módy, děl, ale stále je to stejná Miley Cyrus, kterou jsme znali a milovali od jejích dnů Hannah Montany. Přestože je Miley sama o sobě slavná již více než deset let, existuje spousta faktů, které někteří z vás možná neví.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek