Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Ušetřete čas i peníze: vyzkoušejte recepty na rychlý oběd

Někdy není času nazbyt – v práci fofr, doma lítačka, člověk si pomalu ani nesedne. Ale jíst se musí, zvlášť když nechcete zbytečně utrácet za oběd v restauraci. Nechte si poradit a odložte při tom předsudky stranou. Rychlý oběd totiž může být i velmi zdravý a plnohodnotný. Dokonce se může stát, že rychlé recepty se ve vaší kuchyni usadí už napořád. Pusťte se s námi do vaření a uvidíte, že manžela a děti už ani nebudete muset přesvědčovat. Tak co, už zapínáte plotnu?
vaření
Dobré jídlo automaticky neznamená hodiny v kuchyni. (zdroj: 123rf.com)

08. 12. 2021

Těstoviny s pestem

Když se řekne rychlý oběd, většině z nás přijdou na mysl těstoviny. Ať už dostanete chuť na špagety, penne nebo jiné těstoviny rozličných tvarů a barev, vždy k nim přidejte jakékoliv pesto. Takové pesto je totiž tajná přísada každé rychlé kuchyně. Špagety mohou být na mnoho způsobů, když ale do nich vmícháte pesto z medvědího česneku, špenátu, bylinek, paprik nebo třeba červené řepy, budete koukat jak se váš jednoduchý pokrm ve vteřině promění v jídlo hodné pětihvězdičkové restaurace.

Vsaďte na jednoduchost

Že takové pečené brambory s dipem nejsou oběd? To byste se divili! Když je správně opečete, dostanete lahodnou křupavou dobrůtku. Tu můžete povýšit na jiný level vmícháním bylinek do zakysané smetany nebo bílého jogurtu. A pokud si myslíte, že když k tomu všemu přidáte rybu, budete mít najednou mnohem více práce, tak se šeredně pletete. Kupte rybu již připravenou na pekáč. Navíc ryby mají samy o sobě tak výtečnou chuť, že je není třeba ani složitě dochucovat a rychlý oběd je na stole.

Zapojte vejce

Receptů s vejci je na světě tolik a stejně je do svého jídelníčku moc často nezveme. Přitom vejce jsou pro náš organismus velmi důležitá, zvláště, pokud máte přístup k těm z domácího chovu. Proč tedy nezkusit recepty, které vejce zahrnují a jsou rychlé? Zkuste třeba italské špagety carbonara anebo obyčejná smažená vejce s bramborem a zeleninou. Mimochodem, už jste slyšeli o bílé ředkvi s vejcem? Ředkev nastrouhejte, osmažte na pánvi až pustí vodu a přidejte vejce. Míchejte, dokud se neutvoří vaječná směs a podávejte. Vidíte, nic na tom není!

Vývary jsou alfa a omega

Poctivý vývar je v kuchyni zásadní. Využívá se totiž v mnoha receptech jako dochucovací přísada, a když pro něj zrovna nemáte využití, můžete si ho uložit do mrazáku na horší časy. Takový vývar vůbec není jen tak ledajaké jídlo. Když jej správně naservírujete, budete mít plnohodnotný oběd. Uvařte si vývar podle vašeho oblíbeného receptu a následně do něj můžete vmíchat brambory, pohanku nebo dokonce (a to moc doporučujeme) do něj přihoďte uvařené čínské nudle. Mohou být pšeničné i rýžové. Ochuťte sójovou omáčkou a delikatesa je na světě.

K TÉMATU  4 zásady, podle kterých si vybrat podzimní kabát a nejnovější trendy v obchodech

Klasika je taky rychlovka

A pokud stále žijete v představě, že tradiční česká jídla vám zaberou spoustu času, tak jste na omylu. I tento oběd může být rychlý. Samozřejmě záleží, jaký recept si vyberete a jak k němu přistoupíte. Knedlo vepřo zelo s domácími knedlíky vám zabere opravdu času spoustu. Ale když slevíte ze svých požadavků a přidáte k masu kupované zelí a kupovaný knedlík, stačí dát jen maso do trouby. A trouba přece peče sama. Zkuste také pečené hovězí s bramborem a zeleninou nebo vejce s koprovou omáčkou.

Tipy na závěr

Pokud je vaším snem být v kuchyni opravdová hvězda, která všechno zmákne a hlavně jí to jde od ruky, následujte naše ověřené rady. Především je dobré, naučit se správně a rychle krájet. Budete se divit, je to trochu kumšt, ale jakmile na to přijdete, bude se vám hned pracovat rychleji. Taky dost pomáhá, mít spoustu věcí předem nakrájeno a zamrazeno v mrazáku. Zeleninu používáte dennodenně, a tak se vám určitě vyplatí jen natáhnout ruku do šuplíku pro to, co zrovna potřebujete. Závěrem nezbývá než popřát dobrou chuť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rychlý a zdravý oběd: masová kapsa se žampiony

Oběd nebo večeře z jednoho pekáče: Fantastické masové kuličky s bramborami a zakysanou smetanou!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Proměňte svůj domov či byt v harmonickou oázu, kterou nebudete chtít už nikdy opustit. Udržování prostoru v Zenu není jen o stylu.
Přejí si vaše děti pod stromeček chlupatého mazlíčka? Než to definitivně zavrhnete, vezměte v potaz, že "psí terapie" může příznivě ovlivnit jejich zdraví, konkrétně případné alergie i obezitu dětí. Jak je to možné?
Kočka cejlonská je nejmenší kočka na světě. Tento ohrožený druh žije pouze na jihu Indie a ostrově Srí Lanka. Kvůli náročnosti chovu můžete tohle zvířátko spatřit u nás pouze v Zoo Liberec a Zoo Ostrava. Malý noční predátor je ztělesněná roztomilost! Posuďte samy.
V létě je čas cestování, a to bývá mnohdy pro lidi s dětmi noční můrou. Jedním z řešení je jezdit na výlety v noci, ale například cesta k moři zabere i více času, než jsou děti ochotné spát. Proto bychom vám rádi doporučili některé hry, které děti stoprocentně při jízdě v autě zaujmou a zabaví.
V tuhle chvíli nejvíc letí dřevěné nebo laminátové podlahy, ale i parkety, a imitace dřeva. Položit můžete i lino, které se tváří jako dřevo, to je nejlevnější varianta. Tmavší barvy dominují. Prohlédněte si galerii.
Během pandemie začali lidé trávit o 30 procent více volného času u mobilů a počítačů. Aktuálně to jsou čtyři hodiny a dvanáct minut denně u smartphonu a další čtyři hodiny před monitorem. Tato 'nálož' má své důsledky. Čekárny očních lékařů praskají ve všech. Nechcete-li se k pacientům přidat, neignorujte varovné signály. Naučte se potížím předcházet a řešte je.
Minimalismus vznikl už v 50. letech minulého století. Od té doby prakticky nikdy zcela nezmizel. Jeho hlavními rysy jsou elementární jednoduchost a čistota. Beton v interiéru tuhle myšlenku dokonale splňuje. Prohlédněte si
Survivor 2023 se po více než 70 dnech blíží do finále. Než se tak stane, pojďme si připomenout, komu se těsně před nosem zavřely dveře.
Víte, kolik času denně strávíte na sociálních sítích? Ne? My vám to povíme. Je to něco málo přes dvě hodiny. Ano, je tomu skutečně tak. Dvě hodiny denně neděláte nic jiného, než že sledujete, co se kde šustne. Přitom byste ty dvě hodiny mohli trávit něčím mnohem užitečnějším. Ke všemu, když v nás sociální sítě vzbuzují ne zrovna pozitivní náladu.
Podívejte se, jak vytvořit překrásné bronzově třpytivé a neutrální kouřové oční stíny. Jejich barevný tón funguje s jakýmkoli odstínem pleti! Ideální na večírek, do divadla nebo večerní akci.
Podzim se hlásí o slovo a pro všechny milovníky zeleně to znamená jediné - je třeba začít rostlinky pomalu připravovat na období odpočinku, vegetační klid totiž začíná na podzim a končí až na jaře. Zatím se ale nemusíte úplně plašit, a pokud chcete mít ještě nějakou chvilku krásně zelený a rozkvetlý balkon, můžete ho mít. Které květiny nebo bylinky přežijí i chladnější počasí?

Výběr článků

Stýskání dětí o prázdninách. Jak si s ním poradit? Děti nemohou trávit celý čas se svými rodiči, jezdí na letní tábory, sportovní kurzy nebo k prarodičům. Co dělat, když si napíšou či zavolají, že se jim stýská? Nemějte výčitky, chvilkové stýskání je přirozené. Můžete jim pomoci tím, jak se zachováte vy.
Napájecí zdroj je elektronické zařízení, které v rámci daného výkonu přeměňuje jeden typ elektřiny (nejčastěji střídavé síťové napětí) na jiný (nejčastěji stejnosměrné napětí). Každý zdroj je definován třemi základními parametry charakterizujícími napěťové úrovně a výkony. Jeho úkolem je dodat potřebnou elektrickou energii.
Přemýšlíte nad různými formami pracovních poměrů a přemýšlíte, zda by práce na poloviční úvazek byla pro vás výhodná? Náš článek "Druhy pracovního poměru: Vyplatí se pracovat na poloviční úvazek?" se věnuje této otázce s důrazem na různé druhy pracovních poměrů a výhody či nevýhody práce na částečný úvazek. Přinášíme vám ucelený pohled na možnosti, které máte k dispozici, a zaměřujeme se na to, zda flexibilní pracovní doba může přinést vyváženější životní styl. Připojte se k nám a najděte odpovědi na otázky ohledně pracovního nasazení a jeho vlivu na váš každodenní život.

Nepřehlédněte

Šaty a móda, to je nám ženám vlastní. Šaty, obzvláště ty svatební, jsou jistým odrazem nás samotných, proto se i při výběru často neubráníme emocím. Při výběru hraje roli mnoho faktorů. V den D chceme být všechny okouzlující. Jak tedy postupovat a co se vlastně letos nosí doma i v zahraničí?
Standartní diety typu: celý den nic nejím, nebo jím jen dělenou stravu, to zná každý. Představíme vám ale takové diety, u kterých budete kroutit hlavou, jak to jen mohlo někoho napadnout. Zda opravdu tyto diety zabírají, to vám nepovíme. Rovněž žádáme, abyste se jimi slepě neřídili a nevybrali si dietu jen proto, že by mohla zabrat. Jakákoli strava by měla zohledňovat individuální vlastnosti a odpovídat vašim osobním přáním a zdravotnímu stavu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek