Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Jak zvládnout letní problémy močových cest bez antibiotik?

Léto se rychle blíží a s ním přichází i doba infekcí močových cest, které trápí nejednu ženu. Jakmile se objeví první nepříjemné příznaky, začněte okamžitě jednat. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle i následnými recidivami. Máte-li k těmto potížím sklony, předcházejte jim!
Zánět močových cest
Vyhněte se zánětu močových cest přírodní cestou!

Čísla jsou neúprosná. Infekce močových cest je 30x častější u žen než u mužů a minimálně jednou za život postihne 60 % dam, přičemž čtvrtina s nimi bojuje opakovaně. Lékaři mluví o recidivě, pokud se infekce objeví dvakrát za šest měsíců či třikrát do roka. Zánět močových cest vzniká přemnožením bakterií při snížené imunitě a k jeho nastartování stačí málo. Třeba sezení na studené zemi, pobyt v klimatizovaných prostorách nebo mokré plavky.

Zánětům močových cest předcházejte

S ohledem na to, o jak nepříjemné a mnohdy bolestivé potíže se jedná, je rozhodně lepší se jim vyhnout. K tomu pomohou jednoduchá pravidla. Mezi ně patří dodržování pitného režimu, pravidelné návštěvy toalety, bavlněné spodní prádlo či pravidelná a správná hygiena intimních partií. Pomůže také pestrá strava bohatá na vitaminy a konzumace kysaných mléčných výrobků s probiotickými bakteriemi a laktobacily. V rizikovém období si také dopřejte každodenní přísun brusinek. Ideální jsou například Naturevia Mega Brusinky se zlatobýlem, které obsahují koncentrovaný brusinkový extrakt Cran-Max s klinicky prokázanými účinky. Výtažek má garantovaný vysoký obsah proanthokyanidinů (PAC), které brání uchycení a množení škodlivých bakterií v močovém měchýři. Zlatobýl pak podporuje tvorbu moči a vypláchnutí volných bakterií z močových cest. Přípravek můžete užívat i v případě, že vám lékař předepíše antibiotika.

První pomoc z přírody

Pokud se přes veškerou snahu a prevenci problémy dostaví, rozhodně nespoléhejte na to, že samy odezní. Bez jakékoliv pomoci by se váš stav mohl rychle zhoršit. Než však poběžíte k lékaři, můžete zkusit samoléčbu, která je mnohdy dostačující. V takovém případě však volte přípravky, které kombinují více složek, a to D-manózu a brusinky. Toto spojení je ideální a velmi prospěšné. Společnými silami totiž brání v přilnutí bakterií E.coli na sliznici močových cest. D-manóza působí rychle, brusinky naopak dlouhodobě, a to až 16 hodin. Zvolíte-li přípravek Naturevia UroPerfect Manózu Rapid, tak ten kromě silné dvojky obsahuje ještě zlatobýl, který pomůže nebezpečné bakterie z těla vyplavit a tím zabránit jejich množení. Obsažený vitamin D navíc podpoří váš imunitní systém. Tento přípravek bez barviv, cukru i umělých sladidel je v praktických sáčcích, jejichž obsah stačí smíchat s trochou vody a vypít. Úleva by pak měla přijít brzy.

K TÉMATU  Hit posledních let: Handmade kosmetika. Má však své výhody i nevýhody

Dobré rady lékařů

Jsou to právě odborníci v bílých pláštích, kteří doporučují problémům s močovými cestami předcházet, jak to jen jde. V rámci moderních trendů terapie pak stále častěji u svých pacientů volí tzv. antiadhezivní terapii, která využívá protipřilnavého efektu brusinek a manózy, jelikož časté užívání antibiotik v případě opakujících se problémů může totiž vést k resistenci. Tato terapie je zcela bezpečná, velmi účinná a na rozdíl od antibiotik nepoškozuje střevní mikrobiom. Otálet s návštěvou lékaře byste neměli, pokud se i přes všechnu snahu váš stav nelepší a obtíže se stupňují, nebo přetrvávají déle než týden. Je totiž možné, že problém je už natolik „rozjetý“, že se bez antibiotik prostě neobejdete. Ovšem než na ně dojde, měli byste udělat vše pro to, aby byla až tou poslední volbou. Vsaďte proto raději na prevenci a mějte vždy u sebe osvědčené pomocníky, abyste mohli včas zakročit. 

Zdroj: www.naturevia.cz

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kdo by dnes neznal zlatý devadesátkový hit jménem ledvinky. Během devadesátých let se jednalo o velice stylový kousek, který se nejčastěji kombinoval s batikovanými tričky a zvonovými kalhoty, případně se stejnými kalhotami a halenkou se zvonovými rukávy. Když se však ledvinky najednou stáhly z trhu, mnohé ženy to sice oplakaly, ale nakonec se se skutečností smířily - ledvinky už zkrátka nejsou v módě. Jejich žhavé kousky byly odhozeny do koše nebo zapadly hluboko do skříně. Jenže to je škoda. Každý módní trend totiž jednou ožije a ledvinky opravdu nejsou výjimkou.
Pokud se chcete letos blýsknout, můžete vsadit i na červené tenisky. Ty jsou stylové a můžete je ladit s nejrůznějšími trendy oděvy a s módními doplňky. Jestliže zrovna nejste módní guru, nemusíte si zoufat. My vám na následujících řádcích prozradíme o červených teniskách vše podstatné. Proto čtěte a pojďte se inspirovat s námi!
Poslední dny před Štědrým dnem! Sobota bude nejspíš ve znamení úklidu, i tak byste si ale měly najít čas na odpočinek. Zlatá neděle je pak den pro nákup těch úplně posledních chybějících dárků. Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co vás může o víkendu potkat.
Designový doplněk nebo praktický zařizovací předmět. To všechno mohou plnit designová zrcadla. Vybírat můžete z nepřeberného množství tvarů. Trocha inspirace k zařizování domova.
Dnes, v době nových přístupů k výživě, se na pohanku začalo pohlížet jako na superpotravinu která dokáže se zdraví člověka dělat naprosté divy! Obsahuje totiž mikroživiny, vitamíny, je to výborný zdroj vlákniny a obsahuje sacharidy s nízkým glykemickým indexem. Proč se do jídel s pohankou pustit a jak ji můžete připravovat vám poradíme v článku.
Poslední dva roky pro mne byly velkou životní zkouškou. Přišla jsem o spoustu přátel a iluzí. Ale našla jsem samu sebe. Největší rána pro mě byla, když se se mnou rozešel můj přítel krátce po tom, co jsem se začala léčit s rakovinou. Nyní se mi začal opět ozývat a chce, abychom se k sobě opět vrátili.
Dům, do kterého je vidět téměř ze všech stran. Skleněný dům se poprvé objevil v roce 1949. Slavnou stavbu navrhl americký architekt Philip Johnson, získala jméno Glass House a stojí na Ponus Ridge Road v Connecticutu. Její vzhled inspiruje dodnes stavby po celém světě. Myšlenka otevřeného domu s prostým tvarem nabízí skutečně raritní bydlení, a jeho hlavním rysem je jednoduchost a minimalismus. A samozřejmě také dokonalý výhled do zahrady kolem, ale i mnohem dál. Prosklený dům si můžete nechat postavit i vy.
Život je krásný tím, že nikdy dopředu nevíme, co nám přichystá. I ta nejlépe promyšlená a naplánovaná akce, jako je svatba, se dovede proměnit v naprostý trapas.
Cambridge dieta se skládá ze šesti kroků. Zaručuje rychlé hubnutí a těší se velké popularitě. Navíc vám po celou dobu bude k dispozici speciální nutriční poradce. Zní to až neuvěřitelně dobře? Pojďme se na tuto zázračnou dietu podívat zblízka!
Po patnácti letech manželství jsem se rozváděla a myslela jsem si, že začnu nový život. Jenže mé dvě děti se nedokázaly s rozpadem rodiny smířit – a mně to nedalo spát. I když jsem vlastně nechtěla, podlehla jsem, a nakonec jsem se k bývalému muži vrátila. Nyní jsou děti šťastné, manžel spokojený, ale já vím, že to není ono. Navíc jsem zjistila něco, co mi situaci ještě více zkomplikovalo.
Ne, že by za vás bylinky vyřešily veškerá kila přibraná během vánočních svátků. Pokud je ale rády používáte, mohou vám pomoct nastartovat vaše trávení a tělo pak bude snadněji odbourávat nahromaděné tuky. Jestli jste se tedy rozhodly začít s hubnutím, klidně po nich sáhněte.
Pokud jste se rozhodli, že regál je skvělým způsobem, jak dosáhnout úspory místa i zpřehlednění uskladněných věcí (může jít o potraviny, nářadí, nástroje, kanystry, přístroje a další), nyní stojíte před rozhodnutím, jaký regál si vlastně vybrat. V úvahu je třeba vzít hned několik parametrů.

Výběr článků

Na slavnostním večeru v pražském O2 universu se rozdávaly prestižní Ceny Anděl, přičemž sobotní gala byla svědkem ocenění nejlepších z nejlepších na české hudební scéně. Středem pozornosti se stala kapela November 2nd, která si odnesla ocenění za Nejlepší album, ale světla reflektorů se soustředila i na umělce jako Anna K, David Koller a Viktor Sheen, kteří rovněž zaznamenali významná vítězství.
Lidské vztahy jsou složité a jen stěží by se vám povedlo je předem naplánovat. Když s někým chodíte a vztah neklape, obvykle ho prostě ukončíte. V mnoha případech se pak už nemusíte nikdy setkat a za touto kapitolou můžete po čase udělat pomyslnou tečku. Co když to ale nejde?
Poznala jste skvělého chlapa a všechno mezi vámi vypadá na dobré cestě. Už se scházíte nějaký ten pátek, je vám spolu dobře. Vy ale začínáte mít pochybnosti, jestli s vámi počítá do budoucna, nebo vás vnímá jen jako krátkodobý románek. Jak poznat, že mu jde o vážný vztah a nikoli o krátké povyražení?

Nepřehlédněte

Rozvodovost je v České republice opravdu na vysoké úrovni a za poslední měsíce se počet ukončených manželství ještě znásobil. Karanténu přikazující lidem, aby strávili svůj čas se všemi členy domácnosti zkrátka ne všichni zvládli s lehkostí a bez hádek či řevu. Nový typ onemocnění však není jediný důvod, proč se vztahy rozpadají.  
Oldřich Nový by vám coby Kristián řekl, ať zavřete oči, neboť odchází. Z něj si ale příklad neberte. Svoje oči skutečně zavřete, ale jenom proto, že se na vás partner dívá. Takovou jízdu totiž ještě nezažil. A co vy? Už jste zkusili kouzlo vzájemné masturbace?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek