Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jak zútulnit interiér? Pomoct můžou koberce i povlaky na polštáře

Působí váš domov neosobním dojmem? Necítíte se doma příjemně? Je načase se pustit do zútulnění! Nemusíte investovat do příliš rozsáhlé a finančně náročné rekonstrukce. Stačí vsadit na drobnosti, které však mají na konečném vzhledu domácnosti obrovský vliv. Čím začnete nejdříve?
nábytek
Chcete zútulnit váš pokoj? Pomůže vám několik našich tipů! (zdroj foto: 123RF)

Koberce do obývacích pokojů i ložnic

Celoplošné koberce nejsou ničím moderním. I proto podlahy v každé novostavbě pokrývá takzvaná “plovoučka”, pod kterou se navíc ukrývá i praktické a plně funkční topení. Pokud však mluvíme o kusových kobercích, to je něco jiného. Právě tento kousek bytového doplňku se výraznou měrou podílí na příjemnosti a útulnosti, jež z pokoje sálá.

Kusové koberce mají podle řady bytových architektů své místo nejen v obývacích pokojích, kde jsou mnohdy působivým kontrastem ke zbytku zařízení, ale také se nachází v ložnicích. Vyšperkují interiér v podobu nejklidnějšího místa v domě, jež často považujeme za jakousi oázu relaxace.

Deky, polštáře, plédy

Pokud pozvedneme svůj zrak od podlah výše, uvidíme polštáře, deky a plédy. Jsou nejen synonymem pohodlí, ale také hrají estetickou roli pro celkový interiér. I když mnozí považují bytový textil za drobnost či možná až banalitu, je to detail, který lidské oko rádo vidí. Zejména, když jsou plédy v kompetenci se stylem celého interiéru a když jsou povlaky na polštářky nejen hezké na pohled, ale i příjemné na dotek.

V současné době jsou oblíbené především geometrické vzory, a to jak na polštářích, tak na dekách nebo plédech. Co se také nosí, tak třásně, jež jsou jedním z prvků boho stylu bydlení.

Závěsy na okna budou praktickými společníky

Látky lze však zpracovat různě. Sice se z nich mohou ušít zmiňované povlaky, ale také závěsy nebo záclony. V tomto případě mluvíme nejen o hezkých, ale také o praktických společnících, díky nimž nám sluníčko nebude kazit požitek z televizního pořadu tím, že obrazovku nepříjemně osvítí. Při výběru závěsů je důležité vědět, kam patří. Zatímco do ložnice patří zatemňovací, do obývacích pokojů se hodí alternativy z lehčích a průsvitnějších materiálů.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Lékaři vám často promlouvají do duše, abyste se lépe starali o srdce a mozek. Na jeden orgán ale často zapomínají. Přitom jde o ten největší v těle, který je zároveň nejdůležitější pro naši obranyschopnost. Sídlí v něm až 80 % buněk imunitního systému. Jedná se o střeva a je důležité je mít v dobré kondici. Jedině tak budete připraveni na případný střet s koronavirem.
Od 21. dubna, tedy počínaje dneškem, bude vládnout horoskopu až do 21. května znamení Býka. Tito lidé jsou známí svou vášnivostí, spolehlivostí, elegancí a někdy jsou považováni za nejpřitažlivější děti zvěrokruhu. Zároveň jsou čestní a milující. Nechybí jim jistá dávka extravagantnosti, nicméně pokud se rozzuří, často z nich jde i strach. Pokud někdy odhalí, že jste je podvedli, nebudou s vámi mít slitování, jsou totiž opravdu čestní.
Máte chytrý telefon? S největší pravděpodobností je vaše odpověď kladná. A to možná vůbec není dobře! Kvůli němu totiž snadno „vyfasujete“ problémy se zády i bolesti hlavy. Ale tím to bohužel ještě nekončí…
Podzim. Chvíli krásně barevný, ale po opadání listí šedý a ponurý. Období dešťů, mlhy, nevlídného počasí a špatné nálady. Ať chceme nebo nechceme, počasí na nás působí více, než si myslíme. Záleží ale na tom, jak se k tomuto faktu postavíme a čím si toto období zpříjemníme. Někdo se rád zabalí do deky a lehne si ke krbu s knížkou, jiní jdou pouštět draka anebo (pravděpodobně spíše ženy) vyrazí na nákupy. Jak jste na tom vy?
Rodičovská či mateřská dovolená bývají jedny z nejosamocenějších období, a to paradoxně i přesto, že žena či otec v podstatě nikdy sami ve skutečnosti nejsou.
Tenhle pilný papoušek aktivně řeší svůj vzhled. Když se mu jeho vlastní ocasní peří zdá krátké, neváhá svůj zevnějšek pracně vylepšit. Nebo by se dalo prohlásit, že se tento Agapornis chlubí cizím peřím?
Statistiky uvádějí, že novoroční předsevzetí si dá až 72 % lidí. Z toho pouhá čtvrtina vydrží déle, než tři měsíce. Podle psychologů je lepší dávat sám sobě úkoly kdykoli jindy, než na Nový rok. Hromadná novoroční euforie z toho, že máme "to zlé" za sebou a "to dobré" před námi, svádí k tomu, že na sebe naložíte víc, než unesete.
Představa, že v davu lidí zahlédneme člověka, do kterého se zamilujeme na první pohled je krásná a šílená zároveň. Lásku na první pohled známe především z romantických filmů, jenže jak to s ní ve skutečnosti je? Opravdu se jedná o lásku na první pohled, nebo jen o přitažlivost, kterou snadno zaměníme s hlubokým citem? Pojďme se tomuto vzácnému jevu podívat na kloub.
Už se vám někdy do uší dostala voda? Měli jste škytavku nebo vás nesnesitelně bolela hlava? Určitě ano. Naše babičky si s těmito věcmi vždy dokázaly hravě poradit. Naučme se to jako ony!
Neustále si něco píšou na mobilu, navštěvují se, a rozhodně si nejste jistá, že jste schopná se na to dále dívat? Poradíme vám, jak vyzrát na situaci, kdy se váš přítel stýká se svou ex.
Sváteční atmosféra, radostné děti, a přitom… co s těmi dlouhými vánočními prázdninami? Dnešní článek na Dámské Lize vám přináší hravé rady a tipy, jak s dětmi aktivně a s úsměvem přežít Vánoční prázdniny. Od kreativních vánočních dílen až po rodinná dobrodružství, přinášíme vám inspiraci, jak si užít tuto časově náročnou, ale zároveň kouzelnou dobu s plným srdcem a lehkostí.

Výběr článků

Všude kolem nás vykukují nové módní kousky, které prostě musíme mít. Vše máme krásně naservírované na talíři. Současná doba zkrátka a dobře nahrává fast fashion, která je sice na pohled hezká, ale dříve či později se promění v nevábný kus hadru. Jinak to totiž ani nejde. Nemůžeme za pár kaček dostat něco, co nám vydrží navěky, pořád pěkné, necuckaté, sytě barevné. A právě tímhle se dostáváme k tomu, proč tedy dát přednost slow fashion a podpořit raději české značky.
Jak často nemáte chuť v mrazivých dnech na salát, a přesto si ho dáte. Přece musíte pamatovat na své zdraví a zkonzumovat každý den tu správnou dávku zeleniny. Bude vám ale vaše tělo vděčné, když ho budete v zimě zásobovat syrovou zeleninou? V jakých případech je zpracování zeleniny vhodnější?
Potrpíte si na zlato, stříbro nebo nerezovou ocel? Nosíte diamanty či perly? Pak je pro vás možná dobré vědět, jak správně byste měla o šperky pečovat, aby vám vydržely déle a stále vypadaly jako nové.

Nepřehlédněte

Mykóza je velmi nepříjemný, ale celkem běžný druh infekce. Její příčinou jsou houby, které se běžně vyskytují v našem prostředí. Pokud se kůže nohou nakazí, trápí ji nejen estetické nedostatky, ale také svědí nebo pálí. Při přemnožení hub dochází ke vzniku zánětů.
Obecně platí, že lidé tapety buď milují, nebo nesnáší. Tapety jsou skvělým řešením nejen z hlediska designu, ale také izolují teplo, hluk a zabraňují vzniku plísní. V devadesátých letech byly tyto textilie v módě a v každé stylové domácnosti se objevovaly stěny se zajímavými prvky. Po delší době se opět vrací do našich moderních bytů. S tím však vyvstává otázka, jaké jsou nyní trendy?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek