Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Konec vyvařování utěrek! S tímhle trikem si ušetříte spoustu práce

Pokud zrovna nepracujete někde v hotelu, odkud si můžete domů nosit vyřazená prostěradla z kvalitní tkaniny, asi v jednom kuse dokupujete utěrky a hadry. Ty se totiž běžným používáním rychle opotřebovávají, stejně jako vaší péčí o ně.
konec vyvařování utěrek
Když nebudete vyvařovat utěrky, získáte hromadu času! (zdroj foto: prirodajelek.cz)

12. 01. 2021

Většina hospodyněk totiž utěrky nejprve vyvaří, aby je zbavily těch nejhorších nečistot, a pak je perou při programu s vysokou teplotou i otáčkami. Asi je vám jasné, že vyvařování utěrek není k textiliím dvakrát nejšetrnější.

Tableta do myčky místo vyvařování utěrek

Trik přitom spočívá v tom, že namísto klasického pracího prášku použijete při praní utěrek i hadrů umazaných organickými nečistotami tabletu do myčky. Tu je třeba dát nikoli do zásobníku na prací přípravky, ale rovnou do bubnu pračky. Zásobník na prášky nechte úplně prázdný.

Pokud jsou vaše utěrky a hadry hodně znečištěné, můžete přidat ještě lžičku jedlé sody. Ta má hned dvojí účinek – neutralizuje nepříjemné pachy a utěrky vybělí.

Těžko říct, proč tableta do myčky funguje tak dobře. A to bez ohledu na výrobce, účinkují i ty levné. Pravděpodobně je to tím, že zatímco prací prášky jsou určené primárně k odstraňování běžných nečistot, které se objevují na oblečení, třeba bahna, prachu, potu a podobně.

Tablety do myčky mají naopak odstraňovat organické tuky a zbytky jídla. A právě ty tvoří naprostou většinu nečistot na vašich utěrkách. A na hadrech ve většině případů také.

Pečují i o pračku

Kromě toho má používání tablet do myčky a jedlé sody při praní ještě jeden benefit. Oba dva tyto prostředky, zejména jedlá soda, vám pomohou vyčistit buben pračky. A jedlá soda navíc pomůže ulevit i filtru v odtoku pračky.

Jedlá soda totiž dokáže rozložit textilní vlákna, vlasy, chlupy a další nečistoty, které zde uvíznou při vypouštění vody po praní. Jak tablety do myčky, tak jedlou sodu proto doporučuje řada babských receptů pro údržbu pračky. A ne bezdůvodně, opravdu to funguje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak probíhá energetický úklid bytových prostor? Budete žasnout, co lze změnit

K TÉMATU  Venkovní květináče do zahrady. Vyberte si styl, který nejlépe sedí vám i vašim květinám

Úklid ve skříni. Udělejte si pořádek, přišel čas svetrů a kabátů

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Přivítání nového domácího mazlíčka do rodiny je vzrušující krok plný radosti a nových zážitků. V tomto článku prozkoumáme, jak se připravit na příchod nového člena rodiny, od výběru správného druhu mazlíčka až po základní potřeby, které zajistí jeho pohodlí a zdraví. Zdůrazníme důležitost zodpovědného přístupu k péči o mazlíčka, včetně výživy, výchovy a socializace. Objevte, jak může nový domácí mazlíček obohatit váš život a přinést do něj nejen zábavu, ale i lásku a společnost.
Protiklady se zpočátku mohou přitahovat. Pak přijde společný život a všechno je často jinak. Mají tedy šanci na společný život partneři, kteří jsou naprosto jiní?
V restauraci, v kavárně i v každodenním životě. Kdo, za koho a kdy platí, to je dobré si s partnerem vyjasnit předem. Jinak může dojít k nepříjemnému trapasu.
Jelikož robotický vysavač efektivně uklidí, dokonce ušetří elektrickou energii, vyplatí se do něj investovat. Jenže na trhu se setkáte rovnou s několika druhy robotických vysavačů. Podle čeho robotického pomocníka vybírat?
V zimním období vyžaduje vaše pleť i vlasy více péče než po zbytek roku. Neustálé střídání teplot, vítr, mráz, sníh a smog, to je koktejl, který má na vaši pokožku i vlasy zničující účinek. Jak zabránit tomu, aby byla vaše pleť v zimě zašedlá a nezdravá a vlasy oslabené, polámané a bez života? Vyžaduje to kosmetickou první pomoc.
Neustálé převalování, polštáře na uších, probděné noci, špunty v uších. Přijde vám to povědomé? Pak právě váš partner nebo partnerka chrápe. Nemusíte se obávat toho, že byste v tom byli sami. Najde se mezi námi vícero lidí, kteří se ptají na jednu otázku, a sice jak se zbavit chrápání, které nám nedá v noci spát?
Vždy mi záleželo na rodině a chtěla jsem žít poctivě a být šťastná. Jednou jsem ale ulítla a nikdy jsem na svůj omyl nemohla zapomenout. I když jsem se snažila, nakonec jsem to neunesla a dnes nemám rodinu žádnou.
Kristýna (33) nepatří mezi lidi, kteří dávají na odiv své bolesti. Když onemocněla a její stav jí nedovolil se hýbat, prožívala těžké chvíle.
To je tvrdý oříšek, protože LEGO® sad je velice mnoho a liší se od sebe různými vlastnostmi: velikostí kostek, tematikou, barvou, tvarem a dodatečnými funkcemi. Každá stavebnice je jinak přizpůsobena určité věkové skupině. Čím se řídit při výběru kostek? Jak se správně rozhodnout? Napovíme v této publikaci.
Nově budou Francouzky moci mít děti i bez partnera. V Česku na tohle zatím mohou ženy zapomenout. Změna legislativy o umělém oplodnění je v nedohlednu.
Máte pocit, že vy nebo někdo ve vašem okolí tráví v práci mnohem víc času, než je zdravé? Je pro vás práce na prvním místě a to jediné, o čem dokážete mluvit, jsou pracovní záležitosti? Možná vás dostihl workoholismus, který dnes není nic výjimečného. V době, kdy lidé chtějí především uspět, něco dokázat a být bohatými se workoholismu poměrně daří. Lidé kladou profesní život na první příčku žebříčku priorit, rodinné záležitosti se odsouvají na neurčito. Jen málokdo si ale uvědomuje, že trpět workoholismem je špatně.
Člověku to nedá, aby si toho nevšiml – je to tu už od začátku října, kdy se v obchodech objevuje první vánoční výzdoba, prohnaně proložená figurkami Mikulášů, čertů a andělů. V trafice se začínají objevovat svépomocné kuchařské časopisy, ze kterých se na člověka smějí pusinky, úly a kuličky, a než se nadějeme, máme tady plný frontální útok na peněženku a první signální soustavu. A co uděláme?

Výběr článků

Začalo jaro, a s ním přichází i chuť na grilování. Posedět na zahradě u stolu je jedna věc, ale venkovní kuchyně nabídne jedinečnou atmosféru a stane se centrem posezení pro teplé víkendy nebo večery. Prohlédněte si galerii a inspirujte se!
Nakupování na internetu se stalo pomyslným trendem. Zejména v době panující pandemie a karantény se i ti, kteří nakupování v e-shopech zatracovali, k tomuto kroku svolili. Neměli najednou na výběr, ostatně nakonec nově nabytou zkušenost dál používali v praxi. To poté vedlo k trhání rekordů v tržbách internetových prodejen, což je trend, který i nadále pokračuje. Pokud i vy patříte mezi vášnivé on-line kupující, pozor si dejte na podvodné e-shopy.
Prázdniny a dovolené jsou za dveřmi. Ovšem letos budou pro mnohé z nás jiné. Místo koupání v teplém moři nás čeká ráchání v bazénech, studených řekách a ne vždy zrovna čistých rybnících či přehradách. Následkem pak může být řezání a pálení, které mnohé z nás tak důvěrně znají. Typické letní záněty totiž dokážou pořádně potrápit a zkazit volno.

Nepřehlédněte

Jaro už klepe na dveře a po dlouhém chladném období se všichni těšíme na první květiny, které nám přinesou radost a vůni do bytu. Stejně tak se každoročně těšíme i na módní trendy, díky kterým je oblékání příjemná zábava a estetická hra. Pojďte si s námi projít TOP trendy pro jaro 2020. Jdeme na to!
Správné řízení energie může být klíčem k dosažení osobního i profesního úspěchu. Tento článek vás provede zásadami energy managementu, které vám pomohou efektivně využívat vaši energii, zvyšovat produktivitu a udržet si duševní i tělesné zdraví. Naučíte se, jak rozpoznat momenty, kdy je vaše energie na vrcholu, a jak je využít pro vaše nejdůležitější činnosti, zatímco se zároveň naučíte, jak doplňovat své zásoby energie pro udržitelný výkon bez vyhoření.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek