Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

Oblíbené české komedie. Pusťte si je vždy, když vám bude smutno

Období, kterým nyní procházíme, je složité. A asi bychom se shodly na tom, že pro všechny. Staří lidé jsou samotní, mladí lidé musí řešit péči o děti a jejich výuku. Hodně domácností se potýká s nedostatkem peněz. Někteří se potýkají se špatným zdravotním stavem. Věřte ale, že bude líp, a je potřeba si udržet, alespoň někdy, dobrou náladu. Tak si dejme nějaké super české komedie!
oblíbené české komedie
Co si pustit ve chvíli, kdy vás přepadne smutek? (foto: 123rf)

04. 03. 2021

České komedie zaženou chmurnou náladu

V naší zemi máme výhodu, že čeští scénáristé a režiséři dovedou vykouzlit úsměv na rtech lidí. Podívejte se na české komedie, které vám pomohou vylepšit den a zlepšit náladu.

  • Ženy v pokušení,
  • Ženy v běhu,
  • Teorie tygra,
  • Muži v naději.

Komedie Ženy v pokušení ohromí humorem i hereckými výkony

Tento film vznikl již v roce 2010. V podstatě nikdo nevěděl, co od něj čekat. Na druhou stranu, nikdy se není možné zavděčit všem. Eliška Balzerová hraje Vilmu a ukazuje, jak si na stará kolena užít života. A to i přesto, že Vilma byla ve filmu vážně nemocná a věděla, že umře.

Některým se tento film může příčit. Je ale plný humoru a hlášek, které u některých lidí doslova zlidověly. Jde o „oddechovku“ na víkendový večer. V hlavních rolích se zde kromě Elišky Balzerové objeví také několik dalších známých tváří:

  • Vojtěch Dyk,
  • Lenka Vlasáková,
  • Veronika Khek Kubařová,
  • Jiří Macháček a další.

U komedie Ženy v běhu budete brečet, ale smíchy

Tento film je prakticky čerstvý, vznikl v roce 2019. Je pravda, že hlavní děj se točí především okolo žen, ale mužské hlavní role rozhodně nezklamou. Hlavními hrdinkami jsiou zde Věra, kterou ztvárnila Zlata Adamovská, a její tři dcery. Ve filmu si zahrála:

  • Veronika Khek Kubařová,
  • Tereza Kostková,
  • Jenovéfa Boková,
  • Ondřej Vetchý a další.

Všechny herecké výkony jsou skvělé a komediální. Děj je jednoduchý. Věře zemře manžel – a ta se rozhodne mu splnit jedno z posledních přání. Uběhnout maraton. Věra se rozhodne, že ho uběhne za něj s urnou v batohu a přizve k tomu své tři dcery.

Příběh je samozřejmě i o lásce, takže jedna z dcer se dočká svatby, konečně, a zbylé dvě dcery najdou toho pravého. Komedie je plná hlášek a komediálních situací, u kterých se určitě nebudete nudit.

K TÉMATU  6 tipů na filmy, které zahřejí během chladných zimních večerů

Teorie tygra potěší především muže

Má už dost manželství a své ženy, která ho neustále ovládá. Zavře veterinární praxi a rozhodne se, že se stane člověkem, který trpí Alzheimerem. Začne se chovat tak, jako by touto chorobou onemocněl a doufá v to, že si bude užívat život podle svého. Dokonce se nechá zavřít i na psychiatrii, hlavně, když bude mít klid.

Jeho chování ovlivní také jeho dvě dcery. Zajímavý příběh o tom, jak utéct z reality.

Muži v naději, film o nevěře potěší dámy i pány

Film z roku 2011, kde je hlavním představitelem Boleslav Polívka, ukazuje mužům, jak zachránit manželství.  Celý život si udržuje milenky, protože věří, že by bez nich byl jeho manželský život příliš nudný. Snaží se to vysvětlit i svému zeťovi, kterého hraje Jiří Macháček, který je zapřisáhlý věrný manžel.

Ale jen do té doby, než potká Vicu Kerekes. Je přesvědčen o tom, že to může zachránit manželství jeho jediné dceři, kterou ztvárnila Petra Hřebíčková. Film je na velmi dobré úrovni a má skvělé herecké obsazení.

Je důležité se občas odreagovat a pobavit. Podívejte se na české komedie, které vám jistě vykouzlí úsměv na tváří. Možná se vám třeba něco nebude líbit, nezapomínejte ale na to, že to jsou komedie a je potřeba je brát s rezervou. Ať už zvolíte kteroukoliv z nich, jistě vám pomůže zažehnat chmury dnešních dnů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

6 tipů na filmy, které zahřejí během chladných zimních večerů

Filmy pro zasmání: Desítka, u které se budete válet smíchy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vzrostlý strom přímo v obýváku? Stromy v interiéru nejsou zrovna tradiční výzdobou, přesto se najdou tací, kteří mají kus přírody přímo u sebe doma. Budova musí většinou s takovým nápadem počítat už od začátku stavby, ale potom se můžete pochlubit skutečně originální dekorací, na kterou budou návštěvy koukat s otevřenou pusou. Zeleň uklidňuje a prospívá, takže na vás bude blahodárně působit každý den.
Schyluje se u vás k milníku v podobě čtyřicátých narozenin? Těšte se na to, že konečně odhodíte stud a začněte si to v posteli pořádně užívat. Co dalšího vás čeká a co s tím má společného smartphone? Bude hrát s vámi nebo proti vám?
Je jich plný internet, ale tahle taneční kompilace vede na plné čáře. Lidé se dokáží úplně odvázat, a to i v těch nejméně očekávaných situacích. Policisté na ulici, zákazník v prodejně s elektronikou nebo člen security na plném stadionu. Tohle vás dostane!
Znáte to: šéf tlačí novými úkoly a vy se snažíte najít odvahu říct NE. Jak však odmítnout šéfa bez rizika a udržet si duševní pohodu? Dnes se zaměříme na praktické strategie, jak elegantně odolat nadměrné pracovní zátěži, zachovat klid a udržet si zdravý životní rytmus.
Vždycky se říkalo, že pro krásu se musí trpět, a to zejména tehdy, pokud bylo nezbytné nasoukat se do úzkých lodiček na jehlách. K čemu je ale užít si pár minut slávy a o pár let později řešit propadlou klenbu, náchylnost ke zranění kotníku nebo vbočený palec? Žádná hitparáda, viďte. Naštěstí doba slow fashion přeje i pohodlným botám, které nejenže vypadají stylově, ale jsou ku prospěchu zdraví vašich nohou, které vás dnes a denně nosí. O důvod víc, proč si své nožky také náležitě hýčkat.
I když školy a školky fungují, tak většina dětí v nich moc času netráví. Stačí jim totiž pár dnů v kolektivu a onemocní. Chřipku střídá nachlazení či angína. Během měsíců, kdy byly doma a nosily roušky, se oslabila jejich přirozená obranyschopnost a nyní jim stačí málo. Tohle byste měli udělat, abyste jejich imunitu opět nastartovali a vaše ratolesti trávily více času v lavici než v posteli.
Možná jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste nevěděli, jak se rozhodnout. Dokola jste přemýšleli nad tím, jaká je ta vaše správná cesta. Taky jste si asi říkali, jestli to rozhodnutí bude opravdu z vašeho srdce. Jak tedy poznat, co doopravdy chcete a činit tak vždy správná rozhodnutí, která vychází z vašeho srdce? O tom si dnes povíme!
Manželství je pro drtivou Čechů nedotknutelné. Téměř tři čtvrtiny Čechů nesouhlasí s uzákoněním manželství stejnopohlavních párů. Manželská práva ano, ale ne manželství, míní většina veřejnosti. Vyplývá to z aktuálního průzkumu.
Blíží se den lásky, a s ním přichází otázka – jak letos udělat Valentýna nezapomenutelným? Připravte se na článek plný kreativních nápadů a romantických tipů, které vám pomohou zlomit stereotypy a přinést do vašeho vztahu novou jiskru. Od originálních malých gest až po velká překvapení – vstupte do světa lásky a vášně s jedinečnými nápady na Valentýnské překvapení pro vašeho milovaného. Zaručeno nezapomenutelné chvíle plné radosti a lásky!
Chcete-li si koupit pohodlné a zároveň trendy boty, určitě vsaďte na kožené kousky. Ty mají mnoho předností. Na následujících řádcích si na koženou obuv posvítíme pěkně zblízka. Povíme si jak ji vybrat a i to, s jakými módními doplňky ji kombinovat. Proto pojďte číst dále a nechte se inspirovat společně s námi.
Hledáte ten nejlepší šampon právě pro váš typ vlasů? A ráda byste našla kondicionér, který nebude pokožku hlavy zbytečně mastit? Pak bude nejlepší, když si veškeré ingredience do šamponu a kondicionéru vyberete sama podle vlastní potřeby.
Výběr svatebního fotografa by měl být jednou z prvních položek na vašem to-do listu, pokud organizujete svatbu. Někteří mají rozebrané termíny na měsíce, dokonce i roky dopředu. Co je při výběru svatebního fotografa důležité a na kolik vás tahle služba vyjde?

Výběr článků

Nový rok je tady a s ním přichází i nové začátky, cíle a předsevzetí. Pokud i vy nějaké pro rok 2022 máte a chcete jich dosáhnout, určitě jste už přemýšlela o tom, jak?!
Dětská obezita celosvětově narůstá a v civilizovaných zemích je hodnocena už jako epidemie. Česko není výjimkou. Podle mezinárodní studie HBSC, sledující jednotnou metodikou školní děti, bylo v roce 2001/2 mezi dívkami ve věku 15 let 6 % obézních a mezi chlapci 13 %. Avšak ve školním roce 2013/2014 studie zjistila již 12 % obézních dívek tohoto věku, a dokonce 23 % obézních chlapců.
Než se stali slavnými, tak mnoho z nejbohatších a nejuznávanějších osobností světa nemělo peníze. A někteří z nich nebyli pouze chudí, byli doslova bezdomovci.

Nepřehlédněte

Milování s partnerem už tak trochu není, co bývalo? Vezměte otěže do svých rukou a navraťte do vztahu ztracenou vášeň. Jak? Přece s pomocí špenátu, jablek a ovesných vloček! To jsou ty správné prostředky, které mohou oživit vaše libido.
Médii v poslední době hýbou protichůdné zprávy o elektronických cigaretách. Amerika je dokonce oficiálně s ohledem na aktuální vysokou úmrtnost mládeže, v souvislosti s elektronickými cigaretami, zakazuje. Je vapování pro kuřáky spíše nebezpečím, nebo lepší alternativou? Ptali jsme se MUDr. Marka Dvořáka.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek