Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

4 tipy, čemu se vyhnout při zařizování ložnice

Ložnice - místo ničím nerušeného klidu. Také je to naše útočiště či oáza, kde můžeme odpočívat. Ať už je pro vás ložnice čímkoli, je důležité, aby vám byla sympatická a abyste se v ní cítili příjemně.

30. 07. 2020

Zařizování ložnice nikdy nepodceňujte, nemuselo by se vám v ní dobře usínat. Důraz klaďte na výběr vhodné postele i na výběr správných barev, protože to jsou dvě věci, u nichž nejvíce chybujeme.  

Pozor na barvy ložnice. Špatná volba může být na škodu 

Čemu se při zařizování ložnice vyhnout? Stoprocentně nevhodným barvám. Jelikož v ložnici budete dnes a denně usínat, je velice důležité vybrat odstín, který vás bude uklidňovat a nikoli pobuřovat. Do ložnice se volí především tlumené tóny, nikoli výrazné odstíny barev, jako je žlutá nebo oranžová. Křičící odstíny jsou velice rušivé a člověka nenechají spát ani v noci.  

Raději vsaďte na klasickou bílou, případně na šedou či krémovou. Vhodné jsou však i jemnější odstíny modré, které na člověka působí velice uklidňujícím dojmem. Pokud jste milovníky tmavých barev, vsadit můžete i na ně. Pamatujte ale na fakt, že příliš tmavé barvy mohou působit depresivně.  

Neozkoušená matrace rovná se nekvalitní spánek 

Jak již bylo zmíněno, výběr postele se nesmí podcenit. Součástí postele je také kvalitní matrace, kterou si člověk musí vyzkoušet. V tomto případě se nevyplácí kupovat matraci z internetu, respektive z e-shopu, který nenabízí zkušební dobu.  

Velký význam v dnešní době může hrát takzvaně vrchní matrace. Podívejte se na více informací o vrchní matraci.

Matrace se velkou měrou podílí na kvalitě našeho spánku. A spánek – ten je pro člověka nadmíru důležitý. Během spánku dochází k regeneraci všech orgánů, tělo se dává do pořádku a připravuje se na další den. Dokonce i mozek odpočívá, i když je spíše jen v “úsporném režimu”. Pokud nebudete spát dostatečně dlouho a dostatečně kvalitně, projeví se to nejen na trouchnivějícím zdraví, ale také na nedostatečné produktivitě či na špatné náladě. Vhodně zvolená matrace je tedy prvním krokem k vydařenému a produktivnímu dni. Vyplatí se proto věnovat výběru dostatečnou pozornost a v ideálním případě využít rady odborníků nebo dát na recenze a srovnání matrací.

K TÉMATU  Šedá v interiéru je žádaná a trendy. Padesát odstínů šedi doma chceme!

Až příliš mnoho věcí 

Ložnice není skladiště, proto bychom se při zařizování ložnice měli vyvarovat zbytečnému kramaření. Od toho jsou komory nebo vestavěné skříně, kde můžete skladovat vše, na co si vzpomenete. Ložnice by měla být místností čistou, kde se bude nacházet minimální množství nábytku a dalších maličkostí. Na první pohled musí ložnice působit vzdušně, ne přeplácaně či kýčovitě.  

Elektronika do ložnice nepatří 

Dívat se před spaním na televizi je zlozvyk mnoha lidí. Zatímco někteří se dívají na televizi v obývacím pokoji, jiní si televizor pořídili do své ložnice. Jenže tomuto bychom se měli vyhnout. V ložnici není prostor pro elektroniku, která by vyzařovala takzvané modré světlo narušující nám spánek. Dokonce ani mobilní telefony by se v ložnici nacházet neměly, i když většina lidí je do ložnice pouští.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

6 tipů, jak zařídit pokojíček pro vaše miminko

Interiérová houpačka je ideálním místem k relaxaci. Pohoupejte se doma!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ze všech stran na nás létají reklamy na prostředky do domácnosti, které jsou údajně doslova zázračné. My si je dokola pořizujeme, a tím hojně rozšiřujeme naši syntetickou armádu. Opravdu nám běžné toxické přípravky ovlivňují život?
Trávíte v posilovně každou volnou chvíli? Tak trochu „flákáte“ pravidelné kontroly u zubaře? Pokud navíc často ponocujete, své šance na otěhotnění dramaticky snižujete. Jak s tím vším souvisí televizní ovladač?
Každý, kdo se chystá koupit nové auto, má v podstatě čtyři možnosti. Kromě možnosti okamžitého vyplacení celé částky, se nabízí varianta jako klasický leasing, půjčka od banky nebo nebankovního subjektu, či stále oblíbenější operativní leasing. Každá z variant má svá pro a proti. 
Na co Nela díky našemu letnímu koučinku přišla? Co jí "seplo" a kde máme ještě na čem pracovat?
Trend na TikToku #lazygirljob mění stojaté vody kariéry. A za vším hledejme influencerku Gabrielle Judge. Ne všichni, ale s tímhle trendem souhlasí a hlavně starší generace mluví o rozmazlenosti dnešní generace. Ale jak se ukazuje, ženy, které se daly na cestu a vystoupily z karierního kolotoče si umí své rozhodnutí hravě obhájit!
LED neon je moderní alternativou k tradičním neonovým trubicím. Jedná se o flexibilní světelné pásky, které jsou navrženy tak, aby napodobovaly vzhled a efekt neonu. Ovšem oproti těm tradičním, jak je známe, nabízejí mnoho výhod. A to jak z ekonomického, tak i ekologického hlediska.
Celulitida, známá také jako pomerančová kůže, je něco, co žádná žena nechce. Bohužel celulitidou trpí jen ženy a to téměř všechny.
Rozlití kávy na košili není nikdy příjemné, zvláště pokud už tak jdete do práce pozdě. Ale jakmile budete vědět, jaké metody odstraňování skvrn použít, budou pro vás takové situace hračka. Skvrny nemají šanci!
Když jsme se s manželem nastěhovali do nového domu po rekonstrukci, pořád se nám na něm něco nezdálo. Sem tam se ozývaly zvláštní loupavé zvuky - a omítka se loupala na místech, kde nebyl žádný důvod k vlhkosti. Nakonec jsme v domě prostě a jednoduše necítili dobře. Tenkrát jsme spojení "energetický úklid" vůbec neznali.
Může sýr přivolat noční můry? A jak je to s kořeněnými jídly? Dejte si pozor na to, co jíte. Váš spánek i sny totiž může ovlivnit nevhodná strava. Pokud se v noci převalujete nebo máte problém zabrat, vina může být i v jídle.
Znáte to? Bušení srdce, pocení, bolest v žaludku? Trápí vás tyto potíže pokaždé, když jdete do práce? Můžete mít co dočinění s ergofobií – tím nejzazší záhubou pracovního života.
Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá. Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá.

Výběr článků

Jak nakupovat oblečení, abychom zbytečně nezatěžovali planetu? A kde ho kupovat? A kolik vlastně potřebujeme oblečení? Velkým módním řetězcům sice ještě neodzvonilo, ale stále roste počet těch, kteří dávají přednost úplně jiné módě a razí heslo, že méně je někdy více.
Domluvily jste se na letní dámské jízdě v zahraničí? Pak je nejvyšší čas vše naplánovat. Máme pro vás seznam 5 věcí, díky kterým se dovolená vydaří na jedničku.
Pokud se vám podařilo něco zhubnout přes léto, nebo zkrátka chcete jen udržet, to co máte, máme pro vás tipy, které fungují. Stačí dodržovat tyto jednoduché stravovací návyky.

Nepřehlédněte

Pokud se chcete cítit pohodlně, zařaďte do vašeho šatníku i kvalitní spodní prádlo. Na následujících řádcích se zaměříme na dámské kalhotky. Jestliže netušíte, podle jakých parametrů spodní díl prádla vybrat, nezoufejte! My vám to totiž níže rádi prozradíme. Proto čtěte a pojďte se inspirovat společně s námi.
Která žena by nechtěla vypadat stále mladá a krásná? Jenže, která žena má na to, aby měsíčně utrácela tisíce korun za omlazující procedury nebo snad chirurgické zákroky? Nemusíte ale hned myslet na krajní řešení, nejprve vyzkoušejte zázračné potraviny, které skutečně proti stárnutí fungují. Jen s nimi musíte zacházet správně.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek