Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Budujete kariéru a zapomínáte na lásku a vztahy. U těchto povolání buďte obezřetní, pokud nechcete zůstat sami

Někdy se práce v našich životech stane natolik hektickou, že začneme opomíjet vše ostatní jako je například láska a vztahy. Prioritou se pro většinu z nás stane kariéra. U těchto 10 prací byste ale měli být obezřetní, pokud nechcete zůstat sami!
Single
Single ve 40. (Zdroj: pixabay.com)

V dnešní době je mnoho lidí po delší dobu single. Stalo se to jakýmsi trendem. Pravda, už nežijeme v dobách našich babiček, kdy se lidé brali ve 20 letech a zůstali spolu až do té doby, než je rozdělila smrt. Život svobodných má mnoho výhod, ale čeho je moc, toho je příliš.

Nejčastěji si lidé tuto variantu volí proto, že chtějí být finančně nezávislými, chtějí si vytvořit úspěšnou kariéru a vybudovat silnou síť přátel a spolupracovníků. A toto je jen něco málo z možností, které můžete mít, pokud nejste ve vztahu. Neznamená to ale, že byste snad všechny tyto věci nemohli mít i pokud jste ve svazku manželském. Rozdíl je v tom, že čas, který investujete
do vztahu, když jste manželé se liší od toho, který investujete, když jste single.

Je mi 40 a jsem single. Proč?

Myšlenka na to, že bychom byli stále ještě svobodní ve zralejším věku mnoho z nás může nutit k zamyšlení, co je vlastně u dotyčného špatně? Jaké druhy prací tito lidé vlastně vykonávají, že jsou ve 40 letech stále sami? Zjistili jsme, která pracovní místa jsou pro lidi ve věku 40 let, kteří jsou svobodní, nejběžnější.

TOP 10 nejběžnějších prací, ve kterých je nejvíce lidí svobodných ještě ve 40

  1. Barmani: 74%
  2. Pokladači a pokrývači podlah a jiných ploch: 73%
  3. Servírky a restaurační obsluha: 69%
  4. Průvodci: 65%
  5. Prodejci součástek a náhradních dílů (objednávky po telefonu, dohledávání a zjišťování
    o dílech): 64%
  6. Osobní asistenti (péče o staré a nemohoucí lidi): 63%
  7. Letušky a stevardi: 61%
  8. Veterinární asistenti: 61%
  9. Pošťáci a kurýrní služby: 60%
  10. Pekaři, cukráři a výrobci potravin: 60%

Mnoho těchto profesí také spadá do odvětví s největším obratem. Možným vysvětlením je, že pracovníci jsou tak soustředěni na svou práci a snaží se ji udržet co nejstabilnější, že zkrátka nedokáží vážný vztah do svého osobního života začlenit. Dalším faktorem je, že mnoho z těchto prací nabízí lidem možnost cestovat po světě, takže mnohým z nich připadá snazší cestovat sám, než s sebou brát partnera.

K TÉMATU  Vaše práce vás nebaví? Nebojte se začít jinde znova v jakémkoli věku
Barmani často žijí dlouhý single život
Barová obsluha.

Peníže až na prvním místě

Velké množství uvedených prací lidem nabízí lákavou provizi. Peníze pro ně mohou být velkým podnětem, proč pracovat delší dobu. Naneštěstí to pracovníkům opět snižuje šanci na vážný vztah a následně rodinný život. Logickým vysvětlením, proč je tolik barmanů a barmanek svobodných je, že velká většina z jejich příjmů je zapříčeněna nezávazným, přátelským flirtováním, které jim může vydělat pěkné dýško. A to rozhodně není k zahození. Barmani v některých větších městech (New York, Los Angeles, Las Vegas) si takto vydělají i šestimístné sumy.

Naopak méně svobodných pracovníků a velmi nízký stupeň rozvodovosti je na postech vedoucích pracovníků, zubařů a dalších vysoce placených zaměstnání.

Po čem touží ženy?

Vzhledem k tomu, že míra sňatků v posledním tisíciletí stále klesá a počet Američanů, kteří zůstávají svobodní a nechtějí se nikdy brát roste, lze očekávat, že také vzroste procento svobodných pracovníků na různých pracovištích.

Single život, nebo život v partnerství?
Single život, nebo život v partnerství?

Studie, kterou se zabývalo výzkumné středisko Pew Research ukázala, že ženy si u potencionálních partnerů nejvíce přejí stabilní zaměstnání. Protože ale v posledních desetiletích poklesla mužská pracovní síla a muži mění práce častěji (finance, kolektiv, spokojenost), tak je to málo pravděpodobné.

10 nejoblíbenějších zaměstnání

Při analýze dat z datového souboru American Community Survey PUMS z let 2012-2016 byli seřazeni všichni pracovníci ve věku 40 let, kteří pracovali na plný úvazek v různých profesích, podle procenta svobodných. Poté byla studie rozdělena na muže a ženy a byly provedeny stejné výpočty, aby se zjistilo, jaká jsou naopak nejoblíbenější zaměstnání pro 40leté podle pohlaví.

V těchto pracích naopak single nebudete

Zde je naopak seznam povolání, kde by lidé do 40 už byli rádi ve vážném vztahu.

  1. Prodejní/Obchodní inženýr
  2. Farář
  3. Zubaři
  4. Biomedicínští/zemědělští inženýři
  5. Oční lékaři
  6. Manažer techniky
  7. Pojistní matematici (úředník uplatňující se v soudnictví, berní správě, u policie a v jiných úřadech)
  8. Ředitelé škol
  9. Piloti
  10. Strojní inženýři
K TÉMATU  Nová studie šokuje: muži mají z nevěry výčitky svědomí, zatímco ženy jsou díky ní šťastnější! Co útočí na naši psychiku?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jste single. Je to normální nebo jste divná a jakou roli v tom hraje věk

Single život? Ženy si ho užívají, ale pro muže může být peklem!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Hněv, strach, zklamání. Nepříjemné emoce, které prožívá každý. A každý na ně reaguje trochu jinak. Jak to udělat, abyste se v náročných situacích nenechaly vykolejit a co nejrychleji našly ztracenou rovnováhu?
Vodní atrakce, nazvaná River Adventure, vás přenese mezi dinosaury. Jurský park na Floridě projedete na loďce, ze které budete netrpělivě vyhlížet na břehy a hledat pravěké tvory!
Negativní zprávy nás zahlcují. Napětí stoupá a klid nejspíše ještě dlouho nikdo z nás nepozná. Není se čemu divit. Sotva jsme zvládli jednu krizi, přišla další, daleko horší a jen kousek od našich hranic. Obavy o budoucnost nyní trápí hodně lidí. Pokud nemůžete z aktuálního dění spát a pracují vám nervy, soutěžte s námi o balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, které vám pomohou náročné období zvládnout.
Máme po úplňku. Co vás nyní čeká o víkendu? Nahlédněte do našeho speciálního horoskopu krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové.
Překrásná stavba se nachází na útesech v Cliftonu, bohatém předměstí Kapského města. Černé mramorové stěny, dřevěné podlahy a neuvěřitelné instalace modrého nasvíceného skla. Nettleton 198 nabízí nádherný výhled na Atlantský oceán a spoustu dokonalých architektonických řešení. Jen se podívejte!
V historii člověka se mobbing a bossing vyskytoval vždy. Jde o pocit ohroženosti, díky kterému musíme novou osobu zastrašit. Mohla by nám totiž vzít naše pozice, být lepší, než my. Tak je třeba jí tak znepříjemnit práci, aby to pokud možno vzdala sama. Nejste zdaleka sama, pokud jste podobný přístup zažila. Lze se mobbingu bránit?
Většina z nás si určitě ještě pamatuje na studentská léta, kdy se v hodinách biologie učilo rozdělení pohlavních hormonů na ženské a mužské. Ačkoliv je testosteron považován za mužský pohlavní hormon, má své čestné místo i v ženském těle. Víte, proč?
Výrazná změna zasáhla do české hudební scény, když zpěvák, hudebník a skladatel David Koller oznámil svůj odchod ze skupiny Lucie. Informaci potvrdil i jeho manažer Tomáš Staněk, ačkoliv zatím zůstává tajemstvím, co přesně stojí za touto změnou.
Za málo peněz hodně muziky? Tak nějak by se dala okomentovat situace kolem vajec. Už jste někdy slyšely o tom, že svými schopnostmi strčí do kapsy mnohé kosmetické produkty? Návod, jak s nimi naložit, máte přímo tady!
Velkoplošné topení se sice rozmáhá, ale radiátory jsou klasika, kterou známe všichni. Dnes ale mohou vypadat i velice netradičně a ladit s interiérem. Říká se jim sálavé panely, mohou být součástí topného systému nebo fungovat samostatně na elektřinu a můžete je nechat hrdě viditelné v prostoru. Inspirujte se v galerii.
Rozchod není nikdy příjemný. Ztratíte člověka, na kterém vám ještě před časem velmi záleželo, a v srdci zůstává nepříjemné prázdno. Když se k tomu přidá fakt, že o vás mezi společnými známými váš ex partner mluví velmi nevybíravě, je to nesnesitelné. Máme pro vás tipy, co dělat, abyste tuto situaci zvládla.

Výběr článků

Plánování prázdnin s dětmi školou povinnými se často rovná složité manažerské práci. Prázdniny jsou pro všechny děti radostí a úlevou od školních povinností, ale ne tak pro rodiče. Ti musí velmi pečlivě plánovat, kam se školáky. Volných dnů je totiž podstatně víc, než mají dospělí dovolené.
Přijde vám, že doma máte věčný nepořádek, i když uklízíte celý den? Pak někde zřejmě děláte chybu. Nemusíte se každý den ztrhat, abyste měla doma alespoň zdánlivě uklizeno. Stačí jen znát ty správné vychytávky.
Jednoduchý čistý design, kombinace dřeva a betonu. To je Ion Adventure Hotel na Islandu, který má vlastní termální lázně s výhledem do okolní přírody. V noci pak můžete přímo z bazénu pozorovat na obloze polární záři nebo se koukat ven proskleným výhledem z restaurace v prvním patře. Nádhera!

Nepřehlédněte

Bojíte se, že šlápnete vedle? Váháte s výběrem make-upu nebo brýlí? Rozhodnutí vám usnadní beauty aplikace. Na výběr je jich hned několik. Zkuste všechny!
Trendem posledních měsíců je pracovat z domova. Ano, plno věcí dokážeme zařídit i online – ono taky, co jiného nám nyní zbývá. Odpadá nutnost chvátat ráno do práce, dodržet přesnou dobu na oběd i mít připravené adekvátní oblečení do kanceláře. Zároveň zmizel každodenní stres, jak co nejrychleji dostat děti do školy, odpoledne je vyzvednout a dopravit na kroužky. Mohlo by se to zdát vlastně o mnoho snadnější, ale naše zdraví to nemusí vždy příliš ocenit. Jaké následky na něm může náš pohodový home office napáchat?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek