Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Pouliční malby: oživuje tohle umění ulice města nebo je to vandalismus?

Podívejte se na nápadité úpravy ulic ve Francii a New Yorku. Některé z nich jsou skutečně vtipné, přestože pouliční malby často balancují na hraně zákona. Co myslíte, je to zpestření nebo nevkus?
Pouliční malby: oživuje tohle umění ulice města nebo je to vandalismus?
zdroj: youtube

21. 11. 2019

21. 11. 2019

zdroj: youtube
Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

O v pořadí pátém koučinku Nely s Marcelou se dočtete níže.
Monstera – pokojová rostlina s monstrózními listy, která je součástí českých rodin už od nepaměti. V mnoha domácnostech se dědí po generace – pěstovaly ji babičky, matky, dcery i vnučky. Je ideální rostlinou do moderních i starších domovů, hravě si s ní poradí i začínající pěstitelé. Ke svému životu totiž nevyžaduje prakticky nic.
Tihle dva lidé se rozhodli vyzkoušet cvičení jógy v páru. I s návodem to ale není nic jednoduchého, jak si oba dva vyzkoušeli na vlastní kůži. Udržet krkolomné pozice je bez tréninku velký oříšek, i pokud patříte mezi pohybově nadané.
Tohle jistě všechny známe… Ani se nenadějete, chvilku zůstanete na sluníčku (ať už odpočívat nebo pracovat) a večer se pak doma nestačíte divit, jak máte červená ramena, záda nebo jinou část těla. Je to nepříjemné, člověku se špatně spí, pokožka je napjatá, citlivá. Kolikrát je obtěžující i nošení různého oblečení s ramínky, těsnějšími okraji. Jak si můžete v takovou chvíli pomoct a dát svou pokožku zase rychle do pořádku?
Chladné počasí už je tady, tak kde se zahřát, abyste zároveň udělaly něco pro své zdraví a kondici? Hot jóga nebo-li cvičení ve 42 stupních by mohlo být přesně ono. Příjemně vyhřátá místnost v kombinaci s jógou. Zkusily jsme, jaké to je!
Krásný a rovný úsměv dokáže otevírat srdce i dveře, proto je v současné době téměř nezbytností. Cesta k němu vede přes rovnátka, která vám budou dělat společnost po dobu několika měsíců nebo dokonce let. Je potřeba se během té doby o zuby a ústní hygienu obecně správně starat. Pojďte se podívat, co všechno budete potřebovat.
Černé tečky jsou noční můrou nás všech. Objeví se již pár dní poté, co opustíme kosmetický salón, a vracejí se s železnou pravidelností. Možná jste ale ještě nepřišli na správný způsob, jak na ně. Máme pro vás TOP tipy, jak s nimi zatočit!
Známe to i z dětské knihy Karlík a továrna na čokoládu. Synek bohatého obchodníka je vypasený tlouštík, zatímco děti z chudých poměrů jsou hubené. Takhle to bylo během historie lidstva prostě pravidlem. To se ale teď poprvé obrací. Děti bohatých jsou štíhlejší, zatímco ty z chudých rodin častěji tloustnou.
Opálená pokožka s rovnoměrným bronzovým tónem je již několik let na vrcholu popularity. Zejména v létě, když na sobě nosíme jen několik kousků oblečení, se chceme pochlubit krásně opálenou pokožkou. Zkrátka jako bychom se právě vrátili z dovolené strávenou na exotickém ostrově! Jenomže mnoho z nás se sluníčku vyhýbá, často kvůli škodlivému vlivu ultrafialového záření. Jak tedy docílit opálené pokožky bez opalování?
Vždycky, když jsem si četla ty příběhy o tom, jak někdo po letech spokojeného manželství přiznal, že je na stejné pohlaví, nechápala jsem to. Říkala jsem si, jak strašně těžké to musí pro toho druhého být. Nikdy jsem nechtěla, abych něco podobného zažila. Vlastně jsem si nic takového ani nepřipouštěla, prostě jsem si říkala, že mně se nic podobného stát prostě nemůže.
Kvalitní spánek je nepostradatelnou součástí našeho života. Když ale koukneme na současná čísla, je až k neuvěření, kolik lidí trápí problémy se spánkem. S přechodnou nespavostí si tělo dokáže poměrně dobře poradit, ovšem pokud dlouhodobě nemůžete usnout anebo se často probouzíte uprostřed noci, nastává problém, který si v zájmu vašeho zdraví žádá urychlené řešení. Jak si s tím šikovně poradit?
8. září 2022 skončila éra Alžběty II. V tento den, v šestadevadesáti letech, opustila svět. Nikoho tato zpráva nenechala lhostejným a někdo bude ještě dlouho truchlit. Se vší úctou k zesnulé královně, pojďme se společně podívat na nějaké úsměvné pikantnosti z jejího života. Mnohé vás jistě překvapí.

Výběr článků

Nic nevykouzlí v obývacím pokoji lepší atmosféru než krby a krbová kamna. Planoucí oheň je nejen přírodním zdrojem tepla, ale působí i jako balzám na duši. Když se venku ochlazuje a za okny padne tma, zářivé plamínky se postarají o pocit pohodlí a útulnosti. Prohlédněte si krásné krby a krbová kamna a možná dostanete chuť si zatopit dřevem.
O pleť pečuje téměř každá žena. Ačkoli se trendy i postupy mění, panují v rámci tohoto tématu mnohé mýty, kterým nevěřily jen naše babičky, ale i mnohé z nás. A dodnes jim bezmezně věříme. Které to podle odborníků na kosmetiku jsou?
Udělejte si letos opravdu veselé Velikonoce. Už se to pomalu blíží, a tak není na škodu inspirovat se nápady na originální velikonoční dekorace. Věnce na dveře, dekorace na stůl nebo ven do zahrádky, a hlavně samá vajíčka a zajíci!

Nepřehlédněte

Každý si svůj svatební den představuje jinak. Někdo sní o pohádkových šatech s dlouhou vlečkou a pompézní výzdobou, jiný zase o skromné party ve stodole, která ale dnes už také může stát desítky korun. Ať už si každý svůj velký den představuje jakkoli, je pravdou, že i ta sebemenší svatba stojí nějaké peníze. Pokud chcete ušetřit a využít své prostředky třeba na svatební cestu, určitě vyzkoušejte některý z našich tipů.
Detox organismu se stal nedílnou součástí zdravého životního stylu. Po zimě nás čeká očista těla jarním detoxem. Právě strava raw by pro řadu z vás mohla být ideální cestou. Její výhodou je příjem čerstvých zdravých surovin, nenáročnost přípravy či úbytek váhy. Za kvalitu si bohužel připlatíte, na druhou stranu ale ušetříte na energiích.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek