Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Úpletové šaty jsou hitem letošních chladných dnů. Hodí se do práce i na party

Už druhý rok jsou hitem podzimu a zimy úpletové šaty. Tento velký trend přinášejí všechny značky a tak není nouze vybrat si z mnoha modelů, střihů, barev i materiálů.
Úpletové šaty jsou hitem chladných dnů. Hodí se do práce i na party
zdroj: pinterest

25. 11. 2019

Pohodlné, praktické, módní

Podzim vyloženě láká k nákupu pohodlných, krásných, a současně výjimečných pletených šatů. Nosí se nejen upnuté, ale i pohodlné volné, s rolákem či s kulatým výstřihem. Ty jsou letos obzvláště módní. Koupíte úpletové šaty s páskem, zavinovací, zdobené pletenými motivy, s balónovými rukávy, ale i jednoduché strohé bez všech ozdob a doplňků.

upletove saty
Úpletové šaty od Heine

Rozmanité střihy i všechny délky

Můžete si pořídit šaty, které důkladně kopírují křivky vaší postavy a zvýrazní vaši siluetu, nebo oversized model, který připomíná volnější svetr v prodloužené délce. Letos se vrací móda spadlých průramků, které se aplikují právě na volnější šaty. Ty pak dokážou vhodně zakrýt případné nedostatky v určitých partiích.

Důležité je vybrat si však vhodný model, a také vhodnou délku. Štíhlé ženy mohou směle zvolit mini, baculky a starší generace by měly raději sáhnout po šatech ke kolenům, v délce midi či dokonce k šatům ke kotníkům. I trochu silnější ženy se ale mohou skvěle cítit v šatech s rozšířenou sukní ke kolenům.

Vzory a barvy rezonují s udanými trendy

Úpletové šaty můžete mít jak jednobarevné v módních barvách letošního podzimu, tak pruhované, či s oblíbenými zvířecími motivy. Chybu neuděláte s lahvově zelenou, šalvějovou, šedozelenou, modrošedou či světle modrou. Hlavní barvou sezóny je ale červenohnědá, odstín Marsala, a právě ta se na úplety skvěle hodí. Můžete ji kombinovat s doplňky v odstínech žluté až okrové.

upletove saty about you
Úpletové šaty od aboutyou.cz

Vezmete je do práce i na party

Pro zimní období jsou v nabídce šaty se vzory, které evokují zimní sporty. Přebírají se vzory ze svetrů. Klasikou je norský vzor, k nim letos přibyl copánkový vzor, a to především ve spojení s krémovým či off-white odstínem. Vzhledem k tomu, že se pletené šaty vyrábějí z širokého spektra přízí, jsou ideální do práce, do školy, ale i do společnosti či do přírody. Záleží na tom, jaký materiál, či jejich kombinaci zvolíte.

K TÉMATU  Klasická modrá je barvou roku 2020. Jednoduchý a čistý design slaví návrat
upletove saty
Úpletové šaty od Benetton

Kombinace s kůží, lodičkami i křivákem

Pletené šaty se dají nosit na mnoho různých způsobů. A také se báječně vrství. Právě proto se hodí jak pro přechodné podzimní období, tak na zimu, kdy se potřebujete v místnosti sloupnout z vrstev, abyste se přes den necítila jako v peci.

Máte tenčí šaty s výstřihem? Na podzim doplníte zajímavým šátkem či šálou a k tomu obléknete křivák, džínovou bundu nebo trenčkot. Na nohy obujete jednou tenisky, podruhé kotníkové boty. Pokaždé budete úplně jiná.

V zimě na šaty navléknete pletenou vestu s rolákem nebo s kapucí, pod ně legíny nebo silné punčochy.  Na nohy vezmete kozačky, přehodíte přes sebe pláštěnku a můžete vyrazit do práce. Stačí však vyměnit boty, sundat vestu a máte outfit na večerní party.

upletove saty
Úpletové šaty od Desigual

Upleťte si sama nebo si nechte zhotovit originál

Máte čas a chuť? Ruční práce jsou v módě již desítky let a ručně pletenými svetry se chlubí i hollywoodské herečky, které tak zabíjejí volný čas při natáčení. Na internetu najdete dostatek návodů i kvalitních přízí, z nichž si můžete zhotovit pěkný kousek, který nebude mít konkurenci. A pokud se na to necítíte a chcete opravdu originální kousek, nechte si šaty vyrobit na zakázku. Zručná pletařka vám navrhne model, který vás ozdobí i třeba ve váš slavnostní zimní den.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Když je sex opravdu dobrý, často si přejeme, aby nikdy neskončil. Jindy se ale nemůžeme dočkat, až bude po všem. Nabízí se otázka, jak dlouho by mělo trvat milování? U každého může být tahle představa o ideální délce sexu trochu jiná...
Voda je pro člověka jeden z nejdůležitějších prvků. Víte, že tvoří až 60 % těla dospělého jedince? Je nezbytná pro biochemické reakce, zásobování celého těla živinami, odstraňování odpadních látek a pro udržování krevního oběhu a tělesné teploty. Jak se ale v létě udržet správně hydratovaní, co se počítá, a co ne?
Pilates dělá tělo mladším. Jak to? Prodlužuje a zeštíhluje svaly, zpevňuje střed a hlavně zlepšuje držení těla. Pomocí jednoduchých cviků zkrátka umí velké výsledky! Vyzkoušela naše redaktorka Blanka. Co všechno pro vás zjistila?
Krásný čas Vánoc se kvapem blíží, a tak je třeba začít přemýšlet, co o adventu budete s rodinou dělat. Vedle pečení vánočního cukroví se určitě vydáte i na některé vánoční trhy, které doplní kouzelnou atmosféru svátků. Jděte se podívat na ty nejkrásnější trhy, díky nimž se začnete na Vánoce těšit takřka hned.
Růži, královnu květin, můžete použít v kosmetice i v kuchyni. Růžová voda je již mnoho let nejčastěji používanou květovou vodou. Je skvělá pro všechny typy pleti, od mladé problematické, přes přecitlivělou suchou až po náročnou zralou. Hodí se i pro jemnou dětskou pokožku a pro alergiky. Vyrobte si ji doma. A ještě mnohem víc.
Obnošené džíny, které už nosíte méně, ale vyhodit je nechcete. Pád snadných tipů a z vašeho odloženého kousku se může stát opět oblíbené oblečení. Tyhle chytré vychytávky vám ukážou, jak džíny vylepšit nebo využít na něco úplně jiného.
Mít známého na výpomoc s hlídáním přijde vhod. Svěřit vaše malé dítě do jiných rukou můžete za předpokladu, že máte jistotu, že o ně bude dobře postaráno. Příkladem budiž tenhle chlapík, který místo sezení doma vezme holčičku na výlet na kole po skotské vrchovině. Trochu nečekaný adrenalinový výlet.
Při putování lesy a přírodou narazíte na celou spoustu bylinek a rostlin. Na co však narazíte pouze při podobném putování Afrikou je takzvaný čertův dráp neboli harpagofyt či také ďáblův spár nebo čertovo kopyto. Přesně tak se říká rostlině, která je mnohými označována za zázrak přírody.
Česání vlasů nevypadá jako velká věda a na první pohled se zdá, že se na něm nedá nic zkazit. Opak je ale pravdou. To, zda správně používáte svůj hřeben, má vliv například na to, jak moc se vám vlasy mastí, ale i na jejich celkové zdraví a vzhled. Otázka je tedy nasnadě. Češete se správně?
Když se řekne jóga, každému z nás se vybaví vyrovnanost, sebejistota, harmonie, správné držení těla. Jóga není jen cvičení, ale je to celkově životní styl, kterému propadli miliony lidí po celém světě. Chcete s jógou také začít, ale nevíte jak?
Dnes, 10. února 2024 začíná Nový čínský rok, který nám přináší energii Dřevěného Draka. Symbolizující proměny, sílu a odvahu, Rok Dřevěného Draka slibuje emocionální a společenské výzvy, ale také obrovský potenciál pro růst a rozvoj.
Je zřejmé, že vnímání krásy a dokonalosti je hodně subjektivní záležitost. To, co je pro někoho úchvatné, je pro druhého nezajímavé a naopak. I přes odlišnosti vnímání jsme ale vlivem doby uvízli v bublině, která rozděluje společnost na krásné a ošklivé, asi tak jako v pohádkách, na které jsme se dívali odmalička.

Výběr článků

Chcete si vyrobit roztomilé a barevné svíčky podle vašeho gusta? Není to nic těžkého! Tyhle nápady vám napoví jako inspirace pro vaše vlastní svíčky, které poslouží také jako dekorace. Zapojte i děti, které budou mít radost z vlastnoručního díla. To může posloužit jako dárek pro někoho z rodiny. Co takhle svíčka jako Coca-Cola nebo překrásný květ růže?
Celulitida, známá také jako pomerančová kůže, je něco, co žádná žena nechce. Bohužel celulitidou trpí jen ženy a to téměř všechny.
Dítě sice někdy přijde zcela nečekaně, jindy je však součástí plánu, který si dva stanoví. V takovém případě je to mnohdy lepší. Příchod dítěte je vítaným, milým překvapením, nikoliv něčím, co zaskočí a co člověka vede k pohrávání si s myšlenkou, jestli potrat není řešením. Abyste se takovému scénáři vyhnuli, udělejte několik věcí ještě předtím, než začnete dítě plánovat a následně se o něj pokoušet.

Nepřehlédněte

Letní měsíce svádí k tomu oblékat se poněkud spořeji. Muži oblékají kraťasy a tílka, ženy zase sukně, topy, nebo šaty na ramínka. Pokud se trápíte s nepříjemnými a nevzhlednými tukovými polštáři v oblasti podpaží a zad, pak můžete pociťovat při odhalování stud. Abyste si opět věřili a byli hrdí na svou postavu, zacvičte si pár těchto cviků, které podpoří redukci tuku ve výše zmíněných partiích.
S příchodem chladnějšího ročního období se pulty supermarketů začínají plnit exotickými druhy ovoce. A vedle tradičního kaki, pomela a dalších podobných vynikajících kousků, nám svou střapatou hlavičku ukazuje také ananas. Věděli jste, že se jedná o spalovač tuků? Zejména po svátcích by proto neměl chybět ve vašem jídelníčku.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek