Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Zamilovaná v sedmdesáti. Možná říkají, že jste divná. Nedejte se, je to normální

Máte v sedmdesáti nárok být zamilovaná a mít sex? Samozřejmě máte. Zamilování je stejné ve dvaceti, jako v sedmdesáti. Jen je lidé na veřejnosti projevují méně okázale. Možná vám vaše děti řeknou, že jste trapná. A ony nejsou právě tím, že takhle uvažují? Milovat někoho není nikdy trapné. Je to ta nejdůležitější součást života každého člověka.
Zamilovaná v sedmdesáti. Nedejte se, není to nic divného
zdroj: 123RF.com

20. 08. 2019

Nebojte se sexu v jakémkoli věku

Být zamilovaná se ve vyšším věku vyplatí. Lékaři z Americké gerontologické společnosti provedli studii, které se zúčastnilo více než 230 partnerských a manželských párů ve věku přes 65 let. Z dotazníku vyplynulo, že 60 procent z nich má se svými partnery sex a cítí se v životě spokojenější.

Budete šťastnější a zdravější

Takže pokud nemáte ve vyšším věku partnera a potkáte někoho, s kým vám bude dobře, nikdy neargumentujte, že se to pro vás už nehodí. Naopak, zaměřte svou pozornost na intimní život. Lidé, kteří se věnují partnerovi a jsou aktivní v ložnici i ve vyšším věku, jsou šťastnější než ti, pro které je sex pouhou vzpomínkou. Dokonce je podle statistik existence intimního vztahu v seniorském věku mnohem důležitější, než zdravotní stav či finanční zajištění.

Kapitulace na sex a lásku je nesmysl

V předpokladu, že senioři už nemají nárok na jinou lásku, než je láska k dětem a vnoučatům, se zrcadlí arogance současné společnosti, posedlé kultem mládí. Ale upírat seniorům právo na plnohodnotný život je nesmysl. Bohužel, tlak veřejnosti je značný a mnoho žen po menopauze začíná přijímat za svůj postoj, že jejich citový a sexuální život skončil.

Ale dokážete si představit, že budete dalších třeba dvacet – třicet let žít v celibátu? Dokážete si představit, že jediné polibky, které dostanete, budou pusy na tvář od vašich dětí a vnoučat? Že vás už nikdy nepohladí žádný muž po tváři, po těle. Že se vás dotkne jen jako kamarádky a ne jako milenky?

Bojíte se, že budete trapná

Proč si odpírat to, co je lidsky nejkrásnější a nepřirozenější jen pro to, že mladší generace má pocit, že už na to nemáte právo. Podle sexuologů není žádný důvod předpokládat, že menopauza omezí u ženy sexuální aktivitu nebo že otupí její pohlavní pud. Jedinou překážkou mohou být vaše obavy, že už nebudete pro partnera dost atraktivní.

K TÉMATU  Jaká porno videa sledují muži nejvíce? Známý portál zveřejnil své statistiky

Buďte přirozená

Ale pokud vás partner přitahuje a vy jeho, je to jen vaše nízká sebedůvěra, kterou je potřeba rázně zahnat. Kupte si nový parfém, nechte si udělat nový účes a hoďte do kamen dárek svých dětí ve stylu kostkované bačkory a silonová zástěra. Nemusíte být právě městská atraktivní madam, v každé z nás je něco, co se může stát pro partnera zajímavým a přitažlivým. Nebojte se a máte-li možnost, buďte sobecká a věnujte se sama sobě a svému novému vztahu.

To, co by si měly vaše dospělé děti uvědomit, je, že když budete šťastná v partnerství, získají víc, než kdybyste zůstala sama. A byla nešťastná či zatrpklá právě proto, že jste si od nich nechala svůj nový vztah rozmluvit.

Mladší partner? Jděte do toho

Možná právě proto, že vás potkal mladší partner, zvažujete totéž. Zda nejste trapná a nesnažíte se “vypadat mladě”. Ale v první řadě – docílit toho, že budete vypadat svěže a mladší, není dnes při vyspělé kosmetické péči problém pro nikoho. A proč byste to pro sebe neudělala, když se budete cítit dobře?

To, že věk omezuje, je především otázka naší mysli. Svazků žen vyššího věku s mladšími muži přibývá. Z českých celebrit patří k nejstálejším vztah Hany Zagorové s o deset let mladším Štefanem Margitou, či manželství Evy Pilarové s o třináct let mladším Janem Kolomazníkem. Že nejste populární zpěvačka? I vy máte nárok na kvalitní partnerský a milenecký vztah. V jakémkoli věku. Tak si ho dopřejte.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jakékoliv potíže se spánkem se mohou nepříjemně odrazit na průběhu celého našeho dne. Pokud se necítíte ve své kůži, hned se obtížněji hledá potřebná trpělivost při doprovázení dětí do školek či do škol. Stěží budete pak mít v práci dostatek energie na řešení všech úkolů. Není však nutné sahat hned po lécích. Kvalitu svého spánku můžete výrazně podpořit pomocí bylinek. Jaké stojí za to vyzkoušet?
Ačkoli z klasické pšeničné mouky pekly a vařily už naše babičky, spolu s příchodem doby, kdy spousta lidí přesedá na zdravější životní styl, se objevily mnohem lepší a nutričně hodnotnější varianty. Skvěle chutnají, plně nahradí klasickou mouku, a ještě prospějí vašemu zdraví, takže co víc si přát. Svět alternativních mouk je ale mnohem pestřejší, než se na první pohled zdá. Které by určitě měly zaujmout místo ve vaší kuchyni?
Přemýšlíte, co ještě pořídit na zahradu? Houpačka vám zpříjemní letní dny, kdy budete chtít posedět venku, ale vyhnout se přímému slunci. Jednoduché závěsné zahradní houpačky s ocelovou konstrukcí snadno přemístíte kamkoli po zahradě a na zimu se dají složit. Dřevěná pergola stojí pevně na místě, ale zase vypadá se zavěšenou houpačkou překrásně. Jen si vyberte!
Když Karel Gott zemřel, byla to doslova národní tragédie. Mnoho lidí ukázalo velkou vlnu solidarity, která spočívala jak ve velkém množství vzkazů, které dostávala manželka Ivana.
Přemýšlíte, jakým dárkem obdarovat své blízké, aby z něj vyzařovalo „darování od srdce“? Víte, že nejlepší dárky jsou přece ty domácí?
Barva bot o vás hodně prozradí a v případě lodiček to platí dvojnásob. Vyberte si barvu podle svého vkusu a osobnosti a doplňte svůj outfit chytře a vkusně. Lodičky jsou klasické dámské boty, kterými nikdy žádný model nepokazíte. Můžete je brát na slavnostní příležitosti k róbám, ale využijete je i v casual módě. Ženy v byznysu je také ocení ke kostýmkům nebo do práce na jednání. Lodičky jsou kouzelně ženské, proto se vyplatí mít jich víc párů. Jaké barvy by neměly chybět ve vašm obetníku objevíte v tomto článku.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Ne nadarmo se říká, že každý člověk je jedinečný. Tento argument se bezpochyby týká i v případě volby dioptrických brýlí, které, mají jí maximálně splňovat nejnáročnější kritéria, musí být vybírány na základě určitých vlastností jejich nového majitele. Která to jsou? Pojďme se na to podívat!
V prvé řadě je nutno říci, že správný přístup ke svatbě nehledě na všechny trendy a doporučení je následující: udělejte to tak, jak chcete vy. Abyste však pochopili, co si přesně přejete, musíte to zjistit, ale jak? Na internetu je spousta informací a je těžké se v nich orientovat.
Mšice jsou jedním z nejnebezpečnějších a nejškodlivějších druhů hmyzu. Jednak zabíjejí naše milé rostliny, ale i vůbec myšlenka, že máme v domácnosti parazita, není vůbec líbivá. Pokud se něco takového tedy stane, jak s tím bojovat? Co proti mšicím obecně platí a jak se jejich nastěhování do našeho domu vyhnout?
S hypotečními úvěry se nyní doslova přetrhl pytel. Lidé prahnou po vlastním bydlení, a to z důvodu aktuálně se rozjíždějící inflace. Aby nedošlo k újmě na jejich úsporách, investují a nemovitosti jim přijdou jako to nejlepší východisko ze situace. Pokud i vy přemýšlíte nad koupí vlastního obydlí, ať už bude určené pro osobní potřebu nebo se bude jednat o nemovitost určenou k pronájmu, prozradíme vám, jak vybrat vhodnou hypotéku.  
Kolotoč v práci, cestou domů nákup a možná i vyzvednout děti ze školky. Musíte tohle zvládnout sama? Kdo pomůže vám? Jak rozdělit práci v rodině, abyste si ulevila a zároveň se ostatní aktivně přičinili? S drobnými pracemi mohou pomáhat už i děti od tří let. A dokonce je to dobře, když pomohou.

Výběr článků

Blake Lively, nádherná žena, milovaná manželka a matka. To je jen pár z mnoha titulů, kterými se tato pětatřicetiletá herečka může pyšnit. Něco jí do vínku dala sama příroda, na něčem zase musela a musí tvrdě pracovat. Krásná postava a celkový vzhled nejsou nikdy zcela zadarmo. A i Blake si je toho vědoma. Proto se drží určitých stravovacích návyků, kterými se řídí, a my musíme uznat, že se jí vyplácí. Vypadá totiž opravdu božsky.
Spodní prádlo, lyžařské oblečení, sportovní bundy, mikiny, kalhoty. To jsou oděvy z různých materiálů, uzpůsobené tak, aby vyhověly nárokům na sportovní disciplíny i rozmarům počasí. Dříve prostě prádlo a oblečení. Dnes se dělí na funkční – a to ostatní. V čem je jeho výhoda?

Nepřehlédněte

Ratanový květináč ještě nikdy nevypadal lépe. Stačí k tomu venkovní lucerna, větve borovice, vánoční světýlka a pár ozdobiček. Všechno sestavte a naaranžujte podle svého vkusu, a pak už stačí jen rozsvítit. Do lucerny je ideální elektrická svíčka. Výsledek je fenomenální, obzvlášť večer! Přestože je tato dekorace primárně určená na ven, nikdo vám nebrání postavit ji do rohu obývacího pokoje. Pohled na ni vás bude hřát i tam.
Topná sezona je tady, což znamená, že většina lidí přemýšlí nad tím, jestli nezainvestuje do nějakého úspornějšího zařízení. Přece jenom výdaje na energie kvůli konci roku sahají do nemilých výšin a většina lidí hledá možnosti, jak trochu ušetřit. Investice do úspornějšího vytápění je rozhodně jedna z cest stejně jako změna dodavatele elektřiny či plynu. Druhým zmíněným se však nezabývejme a raději si prozraďme, jak vytápět rodinný dům. 

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek