Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Patrik Hartl o svém připravovaném filmu podle vlastní knihy

Patrik Hartl natočí filmovou komedii podle své první knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název. Hrdinům, kteří se rozhodnou zahnat krizi čtyřicátníků plněním nesplnitelných úkolů, připravil oproti románu několik změn. Milovníky knihy tak čekají i překvapení. Jaká?
Patrik Hartl

Patrik Hartl připravuje natáčení filmu podle své knihy. Film podle něj bude lepší

Natáčení začne na podzim letošního roku, premiéra v kinech je v plánu na konec roku 2020. Co Patrik Hartl prozradil před natáčením?

Film bude lepší než kniha

Jsem přesvědčený, že film bude lepší než knížka. S chutí jsem příběh naládoval tím nejlepším, co se do dvou promítacích hodin vejde, a ještě jsem měl štěstí, že nás s dramaturgyní Ivou Jestřábovou napadlo něco nového navrch. Na reakce diváků se těším jak malej kluk,“ říká k chystanému filmu Patrik Hartl.

Nejúspěšnější český spisovatel

Patrik Hartl je v současné době nejúspěšnějším českým spisovatelem. Jeho knižní prvotina Prvok, Šampón, Tečka a Karel vyšla v roce 2012 a díky oblibě u čtenářů se dočkala několika dotisků. Následující Hartlovy knihy Malý pražský erotikon, Okamžiky štěstí a Nejlepší víkend získaly ocenění Český bestseller a staly se nejprodávanějšími českými romány. Poslední kniha Nejlepší víkend vyšla v nákladu 200 000 ks, všech jeho knih se během sedmi let prodalo celkem na 800 000 kusů.

Hartlovy hry jdou stejně na dračku jako knihy

Velký úspěch mají také Hartlovy divadelní hry. Komedie, které napsal a realizoval v pražském divadle Studio DVA, jsou pravidelně vyprodány a diváci na ně často shání lístky i s půlročním předstihem.

Podobný úspěch si producenti slibují i od Hartlova filmu. „Patrik Hartl je hitmaker, ve své podstatě je to Hollywoodský autor. Kombinuje humor, silný příběh, vlastní styl, udržuje si vysokou kvalitu a současně je přístupný širokému publiku. To je vzácná kombinace. Jsme přesvědčení, že ji převede i na plátna, a to včetně divácké odezvy,“ říká Ondřej Kulhánek za společnost Bontonfilm Studios, která film produkuje.

„Prvok, Šampón, Tečka a Karel má velké předpoklady stát se úspěšným filmem, jsme přesvědčeni o návštěvnosti v řádu statisíců diváků.“

O čem to bude?

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi dvacet let po maturitě přiznají, že nežijí tak, jak si představovali, když jim bylo osmnáct. A rozhodnou se s tím něco udělat. Je možné řešit krizi středního věku provokativní hrou s téměř nesplnitelnými úkoly? Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Najde ještě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada? Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí? Kdo splní úkol, není sráč…

K TÉMATU  Alternativní bydlení. Existují i jiná řešení, než drahá hypotéka nebo pronájem

Co ještě prozradil autor

Film bude o kamarádství. A taky o tom, jak těžké je někdy nepodvádět. Nejenom třeba svou ženu nebo nejbližšího přítele, ale i sám sebe. Láká mě filmové vyprávění o odvaze udělat něco debilního, co nám připomene, že můžeme bezstarostně žít, i když máme všichni hypotéky a na krku festival problémů,“ přibližuje Hartl.

Točit se začne v říjnu

První klapka padne v říjnu, tvůrci mají v plánu přes třicet natáčecích dnů. Intenzivní přípravy na natáčení probíhají už od června. Režisér se štábem vybírají místa natáčení, připravují konkrétní záběry, pořádají herecké konkurzy.

Obsazení zatím tají

Makám jako šroub. Nechci nic podcenit, takže se s režijními přípravami piplám do nejmenších detailů. Nemůžu se dočkat, až budou před kamerou herci,“ přiznává Patrik Hartl. Obsazení hlavních postav čtyř kamarádů ale zatím prozradit nechce. „S klukama jsme domluvení. Je to herecké obsazení snů. Tak moc se na práci s nimi těším, že se ještě zdráhám ten dream tým prozradit, abych nezaplašil štěstí,“ směje se Hartl.

Film vzniká v produkci Bontonfilm Studios a LOVE.FRAME, koproducentem je Česká televize.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dnes, na Zelený čtvrtek, bychom měli na talíři přivítat něco zeleného, symbol nového života a jara. Ale víte, jaké dny máme již za sebou a co nás čeká až do Velikonoc? Tyto svátky obnovy a radosti následují po Květné neděli a vedou nás až k veselému Velikonočnímu pondělí. A proč vlastně Velikonoce každý rok "skáčou" po kalendáři? Odpověď tkví v lunárním cyklu: Velikonoce se slaví první neděli po prvním jarním úplňku, což je tradice spojující nás s rytmem přírody a jejím věčným cyklem.
Krásný a rovný úsměv dokáže otevírat srdce i dveře, proto je v současné době téměř nezbytností. Cesta k němu vede přes rovnátka, která vám budou dělat společnost po dobu několika měsíců nebo dokonce let. Je potřeba se během té doby o zuby a ústní hygienu obecně správně starat. Pojďte se podívat, co všechno budete potřebovat.
V každém dlouhodobém vztahu nastanou chvíle, kdy se zdá, že rutina převládá a původní jiskra pomalu vyhasíná. Jak však můžeme toto běžné vykolejení transformovat zpět v plamenný vztah plný lásky, porozumění a vzájemného růstu? Klíčem může být správné myšlení a otevřenost ke změnám. V následujícím textu prozkoumáme, jak mohou různé aspekty našeho přístupu k vztahům a k lásce přispět k jejich obnovení a prohloubení.
Proti chřipce se můžete dát očkovat a v případě, že nemoc propukne, lze vsadit na běžně prodávaná syntetická léčiva. Zkusit ale můžete bylinky i sílu přírody.
Období, kterým nyní procházíme, je složité. A asi bychom se shodly na tom, že pro všechny. Staří lidé jsou samotní, mladí lidé musí řešit péči o děti a jejich výuku. Hodně domácností se potýká s nedostatkem peněz. Někteří se potýkají se špatným zdravotním stavem. Věřte ale, že bude líp, a je potřeba si udržet, alespoň někdy, dobrou náladu. Tak si dejme nějaké super české komedie!
Termín mamahotel se používá hlavně pro syny, kteří bydlí u svých matek či rodičů dlouho, samostatně vydělávají, nicméně na vedení domácnosti se příliš nepodílejí. Ale i mladé slečny mohou svým dlouhodobým bydlením s rodiči plnit definice mamahotelu. Kdy je ten správný čas dětem naznačit, že se mají stěhovat a mamahotel končí? A naopak, není příliš brzy, když chtějí odejít ve 20?
Možná sami na sobě cítíte, že už nemáte tolik chuť na saláty z čerstvé zeleniny, lehká jídla a vlastně ani na prosecco. Prostě by to chtělo něco sytějšího, aby vám nebyla zima a neměly jste pořád hlad. Co zkusit podzimní jídelníček?
Už druhý rok jsou hitem podzimu a zimy úpletové šaty. Tento velký trend přinášejí všechny značky a tak není nouze vybrat si z mnoha modelů, střihů, barev i materiálů.
Kdo by dnes neznal zlatý devadesátkový hit jménem ledvinky. Během devadesátých let se jednalo o velice stylový kousek, který se nejčastěji kombinoval s batikovanými tričky a zvonovými kalhoty, případně se stejnými kalhotami a halenkou se zvonovými rukávy. Když se však ledvinky najednou stáhly z trhu, mnohé ženy to sice oplakaly, ale nakonec se se skutečností smířily - ledvinky už zkrátka nejsou v módě. Jejich žhavé kousky byly odhozeny do koše nebo zapadly hluboko do skříně. Jenže to je škoda. Každý módní trend totiž jednou ožije a ledvinky opravdu nejsou výjimkou.
Chcete vylepšit váš byt, ale chybí vám nápady? Pojďte se s námi podívat na tipy, díky kterým váš byt prokoukne a získá nový a svěží vzhled.
Chceme-li být i v letošní letní sezóně trendy, bude to chtít i stylové boty. Ty by však neměly být pouze vysoce módní, ale také pohodlné. Na následujících řádcích se dozvíte, podle čeho letní boty vybírat, aby byl váš outfit dokonalost sama. Čtěte a inspirujte se s námi!
Pojďme na skutečnou zábavu. Víte o tom, že existuje 7 typů pánského přirození? Který z tvarů je nejoblíbenější? A který je kuriozitou? Vážené dámy, pohodlně se usaďte, jdeme se podívat na vysoce vědeckou studii o tom, jaké všemožné tvary může mít pánský pinďour!

Výběr článků

Mláďátka jsou vždycky roztomilá, a platí to nejen o těch zvířecích. Tihle rozpustilí mazlíčci vám zaručeně zvednou náladu, a někteří z nich úplně volají o to si je pochovat.
Je spousta úžasných přípravků, které nám během pár vteřin pomohou zdokonalit naše vlasy. Jenže... Pokud jste majitelkou bohémských vlnek nebo roztomilých kudrlinek, pak víte, jaký je to s nimi občas kříž, aby vypadaly opravdu zdravě. Oproti jiným vlasům totiž mají větší tendenci k lámaní, třepivosti a suchosti. Naštěstí jsou ale k mání různé přípravky pro podporu vln, z nichž některé jsme za vás otestovali.
Provoněný domov pozitivně působí na naše smysly. Osvěžovače zakoupené v obchodech jsou ovšem nejen drahé, ale jejich složení může kvalitu vzduchu ovlivnit nepříznivě. Vyrobte si své vlastní vůně! Kombinujte a vymýšlejte podle ročního období i místnosti, do které chcete vůni umístit.

Nepřehlédněte

Není nevěra jako nevěra? Už to tak vypadá. Zatímco někdo se kvůli takovému pochybení bičuje celé měsíce, jiný si v pocitu, že své polovičce nasadil parohy výkladní skříně, doslova libuje. Holt každý to má jinak!
O tom, že věk je jen číslo, by mohly tyto dámy napsat dlouhé knihy. Samozřejmě to nemají zadarmo, ale jejich úsilí je nekonečné - a výsledek … famózní. Podívejte se na tyto super samice, kterým by padesát netipoval nikdo z nás! Na konci článku vás čeká naprostá pecka!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek