Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Připravte si domácí peeling a vyhlaďte svou pokožku. Recept pro letní dny

Léto je čas dovolených a určitě využíváte každé volné chvíle, abyste ji strávila na sluníčku a čerstvém vzduchu. Kůže se může i v létě vysušit. Dlouhým pobytem na sluníčku, v bazénu, v moři. Udělejte si čas na relaxační rituál a domácí peeling.
Připravte si domácí peeling a vyhlaďte svou pokožku. Recept pro letní dny
zdroj: 123RF.com

01. 08. 2019

Domácí peeling vaše tělo ocení

Peeling zbaví vaše tělo i obličej odumřelé pokožky. Staré kožní buňky na povrchu pleti odpadnou a mohou ucpat póry. Když je odstraníte, odhalíte tím nové pleťové buňky a zvýšíte schopnost pleti absorbovat další pleťové či tělové produkty. Pleť bude hebká a  lépe hydratovaná.

Zároveň peeling podporuje krevní cirkulaci a dodá pleti živiny, které obsahuje.  Velmi vhodný je také pro generaci 50+. Snižuje vznik tmavých nebo stařeckých skvrn a stimuluje obnovu buněk. Pleť bude vypadat mladistvěji a svěžeji.

Vyberte si správný peeling pro vaši pleť

Myslíte, že pro suchou pleť není peeling vhodný? Naopak. Suchá pleť má nedostatek vláhy a odstraněním odumřelých buněk pomůžete proniknout následné péči, například hydratačnímu krému, hlouběji do pokožky.

Jestliže máte mastnou pleť, buňky více odumírají, a tak je pro vás peeling také důležitý. Vyberte si ale spíše ten s jemnými částečkami. Hrubší by vám podráždily pleť. Hodí se také pro péči na pleť trpící akné. Nedoporučuje se pouze u pokožky, která trpí ekzémy, záněty kůže a alergickými projevy.
Ovšem mimo jasných výhod pro pleť má peeling také výborný vliv na celkový psychický stav a snižuje hladinu stresu.

Vyrobte si peeling z kávy, soli nebo s levandulí

Pro každý domácí peeling platí smíchat dohromady ingredience, skočit do sprchy, krouživými pohyby nanést na tělo či pleť. Nemusíte dlouho drhnout, pak jen osprchovat a použít vhodnou tělovou a pleťovou péči.

Brusnou složkou peelingu je cukr nebo sůl. Cukr můžete použít hnědý, sůl je nejlepší jemně mletá z Mrtvého moře nebo třeba himálajská. Můžete zvolit olivový olej, kokosový nebo třeba arganový. Podle svých preferencí vyberte esenciální olej, který vám voní, a navíc přidá vlastnosti bylinky, z které je vylouhovaný.

K TÉMATU  Návod: Jak si doma udělat gelové nehty

Kávový peeling: 50 ml oleje, 150 g třtinového cukru, 10 kapek mátového esenciálního oleje, 150 g čerstvé kávové sedliny ze zrnkové kávy.

Cukrový peeling: 3/4 šálku hrubě mletého cukru, 2 čajové lžičky mletého hřebíčku, 1 čajová lžička sušených růžových lístků, 2 čajové lžičky strouhané pomerančové kůry, 1 1/2 šálku sezamového oleje.

Levandulový peeling: 100 ml kokosového oleje, asi 3 lžičky sušené levandule, 25 kapek éterického oleje s vůní levandule, koupelová sůl nebo cukr.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každá žena ví, že bez doplňků by nebyl outfit dokonalý a úplný. I za doplňky se musí utrácet, a to zejména za náušnice, které jsou často to nejvýraznější na celém outfitu. Ovšem stejně, jako je tomu v případě jiných kousků oblečení, i ve světě náušnic se mění trendy jako na běžícím pásu. Každý rok móda přinese na trh zcela jiné typy náušnic, které mají zpestřovat outfity v dané sezoně. Nabízí se proto otázka, jaké náušnice ovládnou nejbližší měsíce a týdny?
I když se nacházíme v druhé polovině roku 2020 a i když se už začíná mluvit o trendech příštího roku, pozastavme se nad tím, co se nosí právě letos. Stravte tak poslední měsíce roku v nejstylovějších modelech, které jsou aktuálně in.
Plánujete svou zahradu krásně osvítit? Chcete na ní strávit následující teplé měsíce? Osvětlení na zahradu zkrátka patří. Je součástí vašich večerů s přáteli i grilovacích večírků. Je to nejen stylový prvek, ale také mluvíme o funkční a praktické části zahrady zabraňující mnoha nepříjemným nehodám jako jsou pády ze schodů, pády do bazénů, jezírek a podobně. Vyberte si osvětlení na zahradu správně a střízlivě.
Jsou krásné, slavné a úspěšné. Rády na sociálních sítích prezentují nejen svá dokonalá těla, ale i pohádkové životy plné luxusu a pozlátka. A pak je tu ona. Celeste Barber, která dokáže svým osobitým humorem pobavit, zaujmout i ty největší suchary a trochu ty slavné panenky shodit zpátky na zem!
Médii v poslední době hýbou protichůdné zprávy o elektronických cigaretách. Amerika je dokonce oficiálně s ohledem na aktuální vysokou úmrtnost mládeže, v souvislosti s elektronickými cigaretami, zakazuje. Je vapování pro kuřáky spíše nebezpečím, nebo lepší alternativou? Ptali jsme se MUDr. Marka Dvořáka.
Hledáte čtivo, které vás zabaví při dlouhých propršených nebo prosněžených zimních večerech? Uvařte si čaj nebo kávu nebo si nalijte sklenku vína a nechte se pohltit stránkami knih, které vás dozajista nadchnou. Na své si přijdou milovnice romantiky, napětí, mezilidských vztahů, dobrodružství i hororu.
V tuhle chvíli nejvíc letí dřevěné nebo laminátové podlahy, ale i parkety, a imitace dřeva. Položit můžete i lino, které se tváří jako dřevo, to je nejlevnější varianta. Tmavší barvy dominují. Prohlédněte si galerii.
Face roller je oblíbený nástroj, který se využívá k péči o pleť a pokud ho ještě nemáte doma, zřejmě si klepete na čelo, jak by vám ”šudlání” kamenem po obličeji mělo vyhladit vrásky. Pojďme si proto zopakovat, co vlastně face roller je, jaké jsou jeho výhody a mýty, a především, jak s face rollerem pracovat.
Mléko - přidáváme si ho do nápojů, připravujeme si z něj mnohé pokrmy, přidáváme do buchet nebo ho jen popíjíme u televize. Je plné tělu prospěšných živin, i proto by mělo mít neodmyslitelné místo v našem jídelníčku. Jenže co když patřím do skupiny vegetariánů nebo veganů a mléko je v rozporu s tím, co uznávám? Skvělou alternativou je mléko rostlinné.
Milujete hořkou čokoládu ve všech jejích podobách? K této vášni si můžete jen gratulovat. S každým soustem této sladkosti si totiž snižujete pravděpodobnost několika druhů rakovin. Ale i vaše srdce si přijde na své!
Tato 25letá hvězda v podstatě předělala celý svůj styl hudby, módy, děl, ale stále je to stejná Miley Cyrus, kterou jsme znali a milovali od jejích dnů Hannah Montany. Přestože je Miley sama o sobě slavná již více než deset let, existuje spousta faktů, které někteří z vás možná neví.

Výběr článků

Převleč si ty mokré plavky. Také vás to štvalo jako malou? Něco pravdy na tom ale je, mokré plavky nebo sezení na studené zemi a další věci mohou zánět močových cest pěkně urychlit.
Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Trápí vás zdravotní problémy, které se vám neustále vracejí? Máte nějakou nemoc už od dětství a chtěli byste se jí zbavit i bez pomocí léků? V dnešním článku se dozvíte, jak mohou nemoci vznikat! Že jejich kořenem je především psychika. Jak je to možné? A jak to napravit? Čtěte dál a získáte odpovědi!

Nepřehlédněte

Pandemie koronaviru neoslabuje a brzy se k ní přidá ještě podzimní vlna respiračních onemocnění. Nápor na imunitu tak ještě vzroste. Abyste zůstali fit a složité období přečkali, měli byste co nejvíce posílit obranyschopnost. Ideální podporou jsou vitaminy D a C. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy značky Naturevia, kde oba důležité ochránce zdraví najdete.
V každodenním kolotoči práce a rodiny se objeví neočekávaný zvrat, když hlavní hrdinka narazí na dohodu, kterou uzavřela s tajemným mužem. Tato dohoda nezahrnuje pouze vášnivý románek, ale také odměny a výzvy, které otřesou jejím každodenním životem. S dilematem mezi láskou a povinnostmi se musí rozhodnout, co je pro ni skutečně důležité. Román "Každodenní kolotoč" od Teri Kerot slibuje napínavý příběh o lásce, vášni a životních rozhodnutích, které nás provázejí každým dnem

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek