Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Módní manuál: Vybíráme sukni. Jak si zvolit správně střih a vzor látky k vaší postavě? Objevte s námi žhavé trendy!

S jarem je mimo stoupajících teplot neodmyslitelně spojena obměna šatníku za vzdušnější a pestřejší oblečení. Prostor dostávají kousky s vypasovanějšími střihy podtrhujícími ženskost a jemnost. Konec konců, kterou z žen by nepotěšila mužská pozornost, kterou vyvolá právě dobře padnoucí sukně různého střihu a délky? Víte, jaký střih se k vaší postavě hodí nejvíce?

Pouzdrová jednobarevná pro všechny typy

Pouzdrová jednobarevná sukně patří mezi nadčasové střihy a sluší téměř všem ženám, štíhlým i plnoštíhlým. Látka s příměsí elastanu dokáže dokonale formovat postavu a z nedostatků učinit přednost. Ideální délka je do půli kolen doplněná lodičkami či sandálky na podpatku. 

Pouzdrová s výraznou aplikací

Pouzdrová sukně s výraznou aplikací na bocích je ideální střih pro ženy s chlapeckou postavou. Kapsy přidají bokům na objemu a tím opticky vymodelují boky i pas. Pozor, naopak pro ženy se širšími boky je střih nevhodný.

Pouzdrová s vodorovnými pruhy pro štíhlé boky

Sukně pouzdrového střihu s vodorovnými pruhy je ideální pro štíhlé až velmi štíhlé postavy, vzor dokonale vymodeluje a podpoří křivky. Pruhy opticky rozšiřují proto je tento typ zapovězen majitelkám širších boků. 

Plisovaná sukně – trend posledních let

Plisované sukně ovládají módní trendy několik posledních let. Dříve tento střih patřil mezi usedlé uniformní oděvy, nyní naopak patří do šatníku odvážnějších dam, které rády vystupují z davu. Nosí se od mini po midi délku a padne štíhlým i chlapeckým postavám. Devízou tohoto střihu je nepochybně možnost variabilního kombinování. Sukni můžete doplnit jak elegantní halenkou a lodičkami, tak ležérním tričkem s teniskami. 

Inspirace pro vás

Balónová sukně skryje boky i pozadí

Balonová sukně z nabírané nebo skládané látky působí dívčím hravým dojmem. Umí skrýt širší boky i pozadí. Nošení ale doporučujeme ženám se štíhlým pasem, jinak by tento střih nebyl lichotivý. Důležité je kombinovat tento střih s jemným přiléhavým svrškem, nejlépe bez vzorů. Už tak je totiž sukně svým střihem výrazná. Nižší postavy by měly volit obuv na podpatku, alespoň 5 cm. 

Šifonová sukně pro drobnější postavy

Šifonová sukně působí na první pohled něžně až étericky, díky své snově lehké, vzdušné látce. Je ale vhodná spíš pro štíhlejší a drobnější ženy, kterým přinese nádech romantické elegance. Nabíraný šifon bohužel nekompromisně přidává na objemu. Nelichotí proto ani ženám s velkým poprsím neboť výsledný dojem ztrácí křehkost a tvar.

K TÉMATU  Jarní trendy klepou na dveře. Co se bude nosit?

Midilka

Sukně v midi délce perfektně skryje silnější nohy a vypadá skvěle i s balerínkami. Mimochodem, takto ji kdysi nosívala módní ikona Audrey Hepburn. Pokud má žena silnější kotníky, lepší volbou jsou lodičky na podpatku, které opticky prodlužují nohy. Výhodou tohoto typu sukně je pohodlné nošení, díky aplikaci gumy v pase. 

Asymetrický tvar

Originálním kouskem v šatníku mohou být sukně asymetrického tvaru s volánem. Elegantní sukně á la mořská panna je vhodná pro ženy se širšími boky. Volán ve spodní délce proporcionálně postavu vyváží. Není vhodné ji kombinovat s plochou obuví, neboť tento typ sukně délku nohou zkracuje. Naopak boty na vysokém podpatku dovedou outfit k dokonalosti. 

Džínové sukně pro štíhlé nohy

Volnočasový model džínové sukně padne ženám se štíhlýma nohama a na škodu nejsou ani širší boky. Volán a asymetrie odvedou pozornost od problémových partií a opticky srovnají případné disproporce postavy. 

A pro kterou si zajdete vy?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Muž s velkým přirozením je snem mnoha žen. Co když je ale až "moc" velké?
Žádné léto se neobejde bez pokrývky hlavy, otázkou ale je, co tento rok nosit? Podle módní stylistky Holly Katz: „Není v létě nic módnějšího, než si chránit obličej před sluncem."
Mentální anorexie je choroba psychického i fyzického rázu, která nás dokáže pořádně vystrašit. Zvláště, pokud se něco takového děje našemu dítěti. Bezesporu je ji třeba řešit s odborníky, jelikož může vážně poškodit zdravotní stav člověka. Nejdříve ale musíte sami zjistit, že jí daná osoba trpí. Nejčastěji se vyskytuje u dívek, avšak setkat se s ní můžeme u jakéhokoliv pohlaví i v každém věku. Jak ji poznat, abyste včas dokázali zamezit jejímu prohlubování?
Jak poznáte, že nemáte v břiše úplnou harmonii? Stačí se podívat do zrcadla. Akné nebo ekzém může způsobit i špatné prostředí ve střevech. Přemnožení nepřátelských bakterií je zdrojem dermatitidy, psoriázy nebo trudovitosti. Co s tím?
Když vám píská v uších, pravděpodobně první, co uděláte, je, že začnete takzvaně googlit. Jenže to není nejlepší nápad. Dozvíte se totiž to, co vědět rozhodně nechcete. Máte tinnitus. A to buď na nějaký čas, nebo na celý život. Jenže ne vždy je to pravda.
Kašle a smrká kdekdo. Nachlazení a podzimní virózy se rychle šíří. Navíc opět začínají růst čísla nakažených koronavirem a na dveře klepe pozimní vlna chřipky. Je tak nejvyšší čas pořádně posílit obranyschopnost! Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, který naboostuje vaši imunitu.
Domov je místem, kde se chceme cítit bezpečně. Již po staletí je ochrana domova důležitou samozřejmostí napříč různými kulturami. I naši předkové chránili své domovy před kletbami, zlými duchy, bídou či útoky nepřátel.
Víte o tom, že to, jak dýcháte, má obrovský vliv na váš život? Na vaše zdraví, vaši vitalitu a také na vaši postavu! Proto byste se měli co nejdřív zaměřit na váš dech a naučit se správně dýchat. Můžete si díky tomu vyřešit spoustu zdravotních problémů a také problém s únavou.
I když svou matraci pravidelně udržujete v dobrém stavu, je nutné ji občas i hloubkově vyčistit. Je známo, že spánkem trávíme třetinu svého života, takže byste měli svůj spací prostor udržovat opravdu čistý a voňavý, abyste si dopřáli skvělou noc. Přinášíme vám tipy, jak svou matraci opravdu skvěle vyčistit krok za krokem.
Petra má dnes tříletého chlapečka, který již chodí do školky. Žije se synem sama v bytě, většinu dne tráví u své matky a babičky.

Výběr článků

Snídaně dělá den – to je staré známé pořekadlo, které platí od dob dávno minulých až po moderní současnost. Právě snídaně by nám měla dát potřebné živiny a energii potřebnou pro následující den. Její součástí by tak měly být hlavně suroviny, které obsahují důležité bílkoviny, vlákninu a další nepostradatelné látky. I proto jsou její součástí ovesné vločky - tedy měly by být její součástí.
Ještě jste neměli příležitost vyzkoušet arganový olej na vlastní kůži, respektive vlasy? Tak to je nejvyšší čas to napravit. Právě teď, když slunce svítí ostošest, vám hřívu ochrání před jeho škodlivými paprsky. Poklad s oříškovou vůní toho ale umí mnohem víc!
Všichni moc dobře víme, že vlivem času se naše tělo mění. Nejdříve to spatříme na pokožce, která začne postupně a docela viditelně ochabovat, ztrácet svou pevnost a sílu. To samé se však děje se svaly v celém našem těle, přičemž výjimkou nejsou ani svaly pánevního dna včetně vagíny, které je třeba posilovat nejen pro lepší pocit z intimních prožitků, ale i z důvodu prevence v rámci inkontinence a dalších obtíží. A právě o tréninku věrné kamarádky bude tento článek. Na co se během cvičení zaměřit?

Nepřehlédněte

Běhouny zažívají renesanci. Přispěla k tomu móda na provázkové, plošně tkaně koberce. Plní dekorativní i praktickou funkci - v kuchyni, v předsíni, na terase. Koberce jsou však mnohem širší kategorií výrobků. V současné době je možné zakoupit jak tradiční pogumované metrážové koberce do předsíně, tak elegantní koberce do stylové pracovny nebo obývacího pokoje. Zde je přehled udržitelných a estetických modelů.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek