Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Dvoří se vám milý a příjemný kolega, přesto s ním nechcete jít na rande. Jak neurazit a bezpečně odmítnout?

Rychlé odmítnutí rande je jediný způsob, jak muži na rovinu říci, že vás nezajímá. Jestliže opravdu nemáte zájem o osobní setkání, musíte mu říci své stanovisko co nejdříve a nekompromisně. Jak?
Rychlé odmítnutí rande je jediný způsob, jak muži na rovinu říci, že vás nezajímá.
zdroj: 123RF.com

14. 03. 2019

Kolega v práci je horší, než neznámý z ulice

Znáte se ze zaměstnání, pracujete spolu. Je vám příjemný a milý. Ráda s ním propovídáte pauzu na kávu nebo cestu na obchodní schůzku. Ale to je všechno. Máte svůj život a o partnerovi naprosto jiné představy. Ale on se vás už několik týdnů snaží pozvat na rande. Navíc o vás v rámci běžných kolegiálních vztahů určitě leccos ví. Těžko se mu vymluvíte, jako neznámému z ulice, že máte doma manžela a tři děti, pokud to tak není.

Někdo to pochopí, někdo se bude snažit dál

Jsou muži, kterým jedno NE postačí. Krátce říci, že si svůj soukromý život představujete jinak, eventuálně že nechcete směšovat soukromý a profesní život. Některý kolega si ale může myslet, že jen váháte. Bude se snažit vás přemlouvat. A bude to o to těžší, že vaše předcházející kolegiální vztahy byly i trochu přátelské. Začnete přemýšlet, zda jste mu k tomu poskytla svým chováním motivaci. Ale na to vůbec nemyslete! Je přece běžné chovat se ke kolegům přátelsky. Neznamená to, že si s nimi přejete být v soukromých intimních vztazích!

Odmítněte rychle a chladně. Nedávejte žádnou naději!

Lidé se často bojí, že svým odmítnutím druhému ublíží, ale na druhou stranu je pravda, že nejsme povinni chodit na rande s kdekým jen proto, že on si to přeje. Musíme v první řadě myslet na sebe a ne na to, jak se bude druhý cítit. Jestliže kolega opravdu není váš typ a neuvažujete ani na chvíli, že by vaše vztahy mohly přerůst v soukromé, souhlaste s krátkou schůzkou. Dejte mu najevo, že to není rande, ale že si o jeho pozvání chcete promluvit. Nevybírejte ale nic v blízkosti zaměstnání. Mohlo by se stát, že si k vám náhodně přisedne nějaký kolega. A bude po vysvětlování.

K TÉMATU  Single na Vánoce? 11 důvodů, proč se tím nemusíte trápit

Také nevybírejte – a nedejte se zlákat – na žádné romantické místo. Buďte upřímná a vysvětlete mu, proč s ním nechcete chodit. Několik minut si spolu povídejte, a potom to řekněte. Mluvte přímo. Ujistěte se, že ten druhý rozumí tomu, co se mu snažíte sdělit. Musí být naprosto jasné, že o vztah s ním nemáte zájem. Dejte si pozor, abyste neřekli, že o vztah nemáte zájem právě teď, nebo si nejste úplně jistá. Nedávejte falešnou naději, ta je nejhorší. Z úcty k tomu druhému mu jasně sdělte, že vaše rozhodnutí je finální.

Nevysvětlovat a nezacházet do detailů

Možná se kolega nesmíří s jednoduchým odmítnutím a bude chtít, abyste mu své rozhodnutí vysvětlila. Uvědomte si, že nemáte povinnost něco vysvětlovat. Když druhému řeknete, že vás nepřitahuje, nebo co vám na něm vadí, nepomůže mu to. Je lepší, když si tyto věci necháte pro sebe, abyste mu neublížila mnohem více, než je třeba. I tak je to pro něj těžké. Můžete být i trochu tajemná. Prostě nechcete. Máte jiný soukromý život. Nenechte se zahnat do kouta a do vysvětlování zbytečných detailů. Nesmíte podlehnout, i když budete mít pocit, že mu ubližujete.

Naplánujte si rychlý odchod. Půl hodina na takovou schůzku je až dost. Když bude třeba, vymluvte se na jinou schůzku, poděkujte za jeho čas, zaplaťte svůj účet a odejděte.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máme tu začátek nového roku 2021 a určitě si spoustu z vás dalo nějaké předsevzetí! Například začít cvičit, jíst zdravěji, chodit na procházky, myslet více pozitivně, být lepší přítelkyní či přítelem či být lepším rodičem. Vaše předsevzetí se mohou lišit, ale stejně vás všechny něco spojuje. A to to, že jich chcete dosáhnout! Proto vám v tomto článku zmíníme 3 důležité kroky, jak na to. A věřte, že pokud se těchto kroků budete držet, tak máte vyhráno.
Víte, jakou sexuální polohu preferuje váš protějšek? Pokud vyžaduje stále hlavně jen jednu polohu při milostných hrátkách, velice snadno si podle toho můžete vyložit, s kým máte tu čest.
Ve všech pohádkách je konec jasný – „Žili spolu šťastně až do smrti.“ Realita je ovšem dost jiná a my se nacházíme v situaci, kdy si z předchozího vztahu do toho nového s sebou bereme děti. Podobně je na tom i náš nový partner. A zapletenec je na světě! Zvládněte vztah mezi nevlastními sourozenci.
Pokud patříte mezi znalce kávy a je to první věc, na kterou po probuzení myslíte, chápeme vás. Ale mějte se na pozoru. Pokud máte doma čtyřnohého přítele, je možné, že neodolá pokušení ochutnat ten horký nápoj. A zatímco lidé často potřebují na začátek dne kofeinový šok, káva rozhodně není něco, co by si měl dávat váš chlupatý společník. Jak konkrétně je spojení „káva a pes" škodlivé a co může způsobit?
Recepty na bezlepkové cukroví vyřeší problém s vánočním mlsáním, pokud máte vy nebo někdo z rodiny intoleranci na lepek. Vždyť co by to bylo za Vánoce bez cukroví? Takhle se omezovat nemusíte a ani nepoznáte, že je cukroví na stole vlastně bezlepková dieta.
Stává se to každé z nás. Tvářenka nám spadne na zem a rozláme se na kousíčky. Ani zlomená rtěnka není nic neobvyklého. Ale proč hned drahou kosmetiku vyhazovat, když si ji můžete doma snadno opravit?
Krásná čokoládová barva si jednoho dne vyberete svou daň. Nejenže sluneční paprsky zapříčiňují stárnutí naší pokožky, ale ke všemu mohou způsobovat rakovinu kůže.
Peníze nerostou na stromech, ale i kdyby rostly, bylo by hloupé odmítat příležitosti k výhodnému nákupu. Pokud rádi utrácíte v e-shopech, následující tipy uleví vašemu rozpočtu. Prozradíme vám, jak v e-shopech šetřit a nemuset přitom slevit z kvality zboží. Internet je neuvěřitelně spletité bludiště a najít tu nejlepší nabídku je mnohdy velmi náročné. Někdy člověk stráví celé hodiny prolézáním virtuálních regálů, než se objeví ta správná. Zdaleka nejhorší jsou však tzv. impulzivní nákupy, právě mohou peněženku řádně provětrat. Naštěstí se můžete řídit poměrně jednoduchými pravidly, díky kterým se vlk nažere a koza zůstane celá – nakoupíte ke své spokojenosti, ale nebude lamentovat nad extrémní útratou. Jdeme na to!
Ještě váš byt nedýchá vánoční atmosférou? Do Štědrého dne zbývá dost času, abyste do bytu vnesli ducha Vánoc. Výzdobu nemusíte kupovat hotovou, je to finančně poměrně náročné. Stačí pár drobností koupit, něco nasbírat v přírodě, inspirovat se a začnou se dít zázraky.
Modrý oceán a nekonečná pláž. Radost pohledět? Nejen to! Tahle atmosféra působí preventivně proti celé řadě nemocí. Také vás okamžitě nabije energií a navodí šťastné emoce. Ovšem i na hubnutí má příznivý vliv!
Člověk si to neuvědomuje, ale prakticky na každém místě číhají lidé, kteří ho chtějí okrást, respektive obrat o peníze. Což se nyní, v době panující koronavirové krize, neslyší možná rádo. Abyste se vyhnuli tomu, že za služby nebo jiné zaplatíte více, než byste měli, dávejte si pozor hlavně na několik profesí.
Tohle vás dojme! Opuštěné a hladové kotě naříká na ulici mezi odpadky, než si ho všimnou dobří lidé, kteří mu dají najíst. Podívejte se, jak jim drobeček začne pomalu důvěřovat a nakonec se z divokého kotěte stane domácí mazlíček.

Výběr článků

Krásný čas Vánoc se kvapem blíží, a tak je třeba začít přemýšlet, co o adventu budete s rodinou dělat. Vedle pečení vánočního cukroví se určitě vydáte i na některé vánoční trhy, které doplní kouzelnou atmosféru svátků. Jděte se podívat na ty nejkrásnější trhy, díky nimž se začnete na Vánoce těšit takřka hned.
Modelek je po celém světe velké množství. Jejich konkurence je opravdu vysoká. Do světa reflektorů se ale dostanou jen ty nejlepší. Ovšem co to znamená nejlepší? Nejvyšší? Nejhubenější? Nejkrásnější? Nejmladší? To vše má svůj úhel pohledu. Jsou totiž modelky, jejichž kariéra skončí tak rychle, jak začala, a oproti tomu jsou i takové, které jsou stále žádané i ve věku (nebo právě proto), kdybychom si spíše řekli, že už takové povolání není zcela vhodné.
Asi každá z nás už slyšela o různých seznamovacích aplikacích či online seznamkách. Někomu jsou seznamky zdrojem nekonečných erotických eskapád, jiní zde hledají osudovou lásku. A pro někoho jsou seznamky jeden velký podvod. Podívejme se, jak je to s nimi doopravdy.

Nepřehlédněte

Ve světě kosmetiky najdeme celou spoustu zajímavých produktů. Zatímco některé jenom oživí naši unavenou pleť, jiné toho umí daleko víc. Mluvíme kupříkladu o ricinovém oleji, který je tím, co ženě nesmí chybět v koupelně.
Také jste vždy toužili po zahradě, kde vše bude v souladu s vaší duší a myslí? Objevte 10 způsobů, jak se dokonale spojit s přírodou ve vaší zahradě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek