Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Plesová sezóna je v plném proudu. Nevíte, v čem letos vyrazit? Prozradíme vám současné trendy i společenský diktát!

Plesová sezóna je tu! Jaká událost čeká právě vás? Při výběru šatů a doplňků záleží na akci, na kterou se zrovna chystáte. Není ples jako ples. Vždy sledujte nejen dress code, ale také současné trendy. Co si letos můžete dovolit?
plesová sezóna trendy 2019
Zdroj:123RF.com

Dokončili jste s partnerem právě kurz standardních tanců a rádi byste si zatančily na příjemné společenské události? Nebo budete doprovázet svou dospívající ratolest na maturitní ples? Ať už míříte na jakoukoli událost, zadání je vždy stejné. Vypadat co nejlépe, možná se obléci i trochu výjimečně, než je tomu v běžném roce. Přinášíme inspiraci na tipy právě pro vás.

Podle typu akce

Je jasné, že outfit nemůže kopírovat pouze trendy. Jeho výběr volte podle typu akce a předepsaného dress codu. Takzvaný „black tie“ je asi nejpřísnější. Měly byste jej ctít na všech významných akcích. Dámám “nařizuje” slavnostní dlouhou večerní toaletu. Neměly by chybět ani podpatky. Pozor: zářit můžete ale i bez princeznovských šatů s obručí. Současným trendem jsou jednodušší splývavé nebo obepnuté střihy, které dají pozornost vaší přirozené kráse. Je tu prostor i pro experimentování. Můžete vybírat z výrazných materiálů, hitem jsou letos jednoznačně veškeré lesklé třpytivé látky, zdobení a flitry.

Na méně oficiální události

Na méně oficiální události můžete volit i róby s kratší černou. “Malé černé” v roce 2019 rozhodně nejsou čistě černé, i na nich je v kurzu lesk a třpyt. In budete s decentním výstřihem, dlouhými rukávy nebo se zajímavými silonkami, které celému outfitu dodají nádech elegance. 

3D prvky letos frčí

Jak jsme naznačili, pro následující plesovou sezónu návrháři volí sice jednoduchost, ale se zaměřením na detaily. A tak současné šaty na ples budou zdobit drobné 3D prvky. Ty můžou tvořit jemné kvítí nebo ozdobné kamínky. Záleží, čemu dáte přednost. Nejlépe vypadají na tenkých i průhledných materiálech. I ty si můžete dovolit v závislosti na své postavě.

Mašle

Všem je jasné, že mašle je čistě ženská záležitost. Dokáže podpořit ženskou stránku v každé z nás. Když ji umístíte správně, můžete pozvednou své přednosti a zamaskovat nedostatky. Správně umístěná vázanka je základ.

K TÉMATU  Trendy kuchyňské baterie. Vládne jednoduchý a čistý design! Která se líbí vám?

Nebojte se overalu

Nemusí být jen šaty, klidně vsaďte na overal. Při oblékání kalhotového modelu však myslete na to, že i on by měl podpořit vaši ženskost. Jak to udělat? Zvýrazněte svůj pas, boky nebo se naopak zaměřte na dekolt. Záleží, čím se chcete blýsknout nebo pochlubit. Bez podpatků to ovšem nejde. Čím vyšší budou, tím sebevědoměji budete vypadat pro své okolí.

Třpyt má zelenou, lesklé materiály ne

Pokud doma máte plesové šaty v hologramovém designu, ponechte je tuto sezónu v šatníku. Proč? Povrchová velkolepost se letos ponechává stranou. Je třeba ji dodat do detailů. Jestliže bez oslňujících kousků nevyjdete z domu, volte jemné třpytky.

Hluboký výstřih

Letošní sezóna je ve znamení velkých výstřihů do V. Co k němu? Určitě jednoduchá sukně z pevného materiálu. Sám výstřih přiláká dostatek pozornosti. Jediné, co při výběru šatů s výstřihem zvažte, je zda se hodí na vámi vybranou akci. Ne každému taky sluší. K výstřihu nejlépe sednou vyčesané vlasy.

Dva v jednom

Je pravda, že na popularitě znovu nabývají dlouhé plesové šaty, avšak postup k nim vede pozvolna. Pokud si nemůžete vybrat mezi krátkým a dlouhým modelem, zkuste obojí! Nyní na trhu sežene mnoho druhů takzvaných dvojitých multifunkčních šatů. Jejich sporní vrstvu tvoří šaty zhruba do půlky kolen, respektive korzet a mini sukně. V místě pasu pak začíná vrchní vrstva v podobě sukně z jiného, obvykle průhledného, materiálu až na zem.

Krajky

Jeden z nejúspěšnějších trendů posledních let zastupují krajky všeho druhu. Zkusit můžete cokoli. Krajky v současné době doslova vládnou odívání. Navíc sluší úplně každé ženě! Bez výjimky. I když můžete namítat, že ne. Vyzkoušejte a uvidíte.

Nezapomínejte na svrchní vrstvu

Ohlídejte si celý outfit. Jeho nedílnou součástí  je i svrchní vrstva, na kterou se mnohdy zapomíná. I když kabát brzy odložíte, nezapomínejte, že i na něm záleží, když se chcete prezentovat dokonale. 

K TÉMATU  V čem vyrazit letos k vodě a dodržet trendy. Tohle je plážová móda pro rok 2019

Tak co, ve kterých vyrazíte?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kdo by nechtěl být lepší, výkonnější, šťastnější? Existují různé metody, které učí, jak na to. Jednou je to pozitivní myšlení, jež by mělo být tou správnou cestou. Jindy zase mindfulness meditace, co vám pomůže se soustředit na přítomný okamžik a zbaví vás nahromaděného stresu. Za vyzkoušení stojí také služby osobního kouče. Už jste se někdy setkali s termínem neurokoučink? Víte, co se pod ním schovává?
Snad každý rodič od svého milovaného dítěte očekává pouze to dobré, doufá, že se vydá správnou životní cestou a bude šťastné. Takhle to ale samozřejmě v životě bohužel nechodí a někdy se holt i to nejhodnější dítě může dostat na scestí. To se stalo mé dceři Markétě, já se s tím však do teď nemohu vyrovnat. Odvedl nám ji drogový dealer.
Ve světě stále více posedlém zdravím vzkvétá trh s fitness technologiemi. Ať už jste v tělocvičně nebo si v sobotu ráno jen tak běžně zaběhnete po místním parku, každý chce mít na ruce fitness tracker, který zaznamenává jeho data. Nebuďte však na omylu, fitness trackery nejsou vymyšleny jen pro běžce a vášnivé návštěvníky tělocvičny.
Obyčejný dřevěný žebřík se může doma proměnit v krásný doplněk interiéru a praktickou polici nebo odkládací prostor. I moderní styl si může dovolit nějaký ten rustikální prvek. A pokud se vám starý žebřík se svojí patinou nehodí, můžete využít policové žebříky, které jsou aktuálně trendem.
Bude se zastřihovat! Střední nebo krátká délka střihu znamená úplně nový účes, ale také rozhodnutí zbavit se své dlouhé okrasy. Možná se inspirujete!
Zatímco vysoký krevní tlak se dá hodnotit jako život ohrožující, nízký tlak je spíš skrytý, tichý problém. Ovšem i tak by se lidé, kteří mají nízký tlak, měli mít na pozoru. Jak poznat, že nízký tlak máte, jaké jsou jeho příčiny a jak se můžete léčit?
Léto je v plném proudu a snad každého z nás čeká aspoň jeden výlet. Buď do přírody, někam za hranice nebo jen k babičce na chalupu. Tak či tak, existují tři módní kousky, bez kterých se nikdo neobejde. Tyto věci se hodí pro každou situaci - spaní pod širákem, letní přeháňka v rozpáleném velkoměstě nebo zkrátka jen stylový doplněk na rande s cizinem. Pojď si přečíst následující řádky a objevit, o jaké kousky se jedná.
Pro podklady na tento článek nemusíme sahat hluboko do kapsy, vždyť přece katastrofické filmy se často natáčejí právě na základě skutečných událostí. Ke každé události se pak přirozeně přidá malé nebo velké množství fikce a divák se může těšit na fascinující a zároveň strašidelný koktejl. Hollywoodští filmaři jsou na takové trháky přímo odborníci, a proto se nechte strhnout ojedinělými snímky, které by za žádnou cenu neměly ujít vaší pozornosti!
Každý, kdo umí perfektně druhý jazyk, vám řekne, že nejlepší metodou, jak se ho naučit, je cestovat a žít v zahraničí. Ne každý k tomu má však vytvořené podmínky. Někomu chybí odvaha, jinému peníze a někdo zkrátka hledá jiné cesty.
Pokojové rostliny jsou pro mnoho zahradnic a zahradníků velké téma, hlavně teď v zimě. Běžně totiž pěstujeme i květiny, které pocházejí z úplně jiného podnebného pásu, a tak jim české podmínky příliš nesvědčí. Tím spíše, že jsou pěstovány v interiéru, kde je obvykle stálá teplota kolem dvaceti stupňů bez ohledu na roční období. Ani vlhkost v bytě obvykle není taková, jakou by různé druhy rostlin potřebovaly.

Výběr článků

Následujete každoroční trendy předních designérů z Česka i celého světa? Pak se letos budete divit. Stříbrné barvě totiž odzvonilo. Co ji nahradí?
Dnešní medicína dokáže vážně zázraky. Jedním z takových oborů je oftalmologie. Oční specialisté vám už zvládnou pomocí umělých nitroočních čoček zcela obnovit poškozené vidění a vrátit vás do normálního života, aniž byste musely používat brýle či kontaktní čočky. Není ale čočka jako čočka.
Avokádo se řadí mezi superpotraviny – a to rozhodně právem, je totiž plné zdraví prospěšných benefitů. Stalo se základem mnoha profesionálních kuchyní, jelikož je prakticky univerzální ingrediencí při vaření a je součástí vyvážené stravy. Jaké jsou jeho zdravotní výhody a jak si připravit tu nejlepší avokádovou pomazánku?

Nepřehlédněte

Uznávaný a oblíbený šéfkuchař, porotce soutěže MasterChef, odborník přes gastronomii, tím vším se po profesní stránce může Přemek Forejt pyšnit. O to větší šok je jeho spolupráce s nejoblíbenějším fast foodovým řetězcem McDonald's.
Přírodní prvky v interiéru jsou trendem, který vás může inspirovat. Neopracované dřevo v kombinaci s moderním nábytkem vypadá skvěle. Bříza je jedinečná svojí barvou, a tak jako jiné dřevo, které není opracované, podléhá pomalu zkáze. Je proto potřeba mít k dispozici mladý kmen, který je nutné patřičně vysušit. Povrch se pak natře tixotropním lakem, který břízu v podstatě obalí a uzavře. Na co všechno ji můžete použít?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek