Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Problém zapáchající boty! Babské rady i další tipy, jak se o své boty správně postarat. Děláte to?

V chladných dnech jsme zahalení od hlavy až k patě. A právě o tu patu jde. O obě. Aby nebyly stejně jako uzavřené boty v kanceláři nebo třeba v kině cítit. Je to trapas.
Jak na smradlavé boty?
zdroj: 123RF.com

08. 11. 2018

Co na zápach funguje? Nebo alespoň, jak ho minimalizovat? Protože mít smradlavé boty prostě nechce nikdo. Zvlášť teď, když spoustu času strávíte v uzavřených místnostech. Všechno je mnohem intenzivnější a citlivější, než když se hodně větrá. Jak tomu předejít? Zjišťovali jsme a máme pro vás pár tipů.

Boty perte

Není nic snazšího, než boty hodit do pračky a za třicet minut je vyndat jako nové. Jen se před praním ujistěte, že to jde a zkontrolujte teplotu praní. Jednou jsem si takhle vyprala drahé tenisky a zmenšily se mi o více než číslo. A můžu být ráda, že se nezničily úplně. Před vypráním můžete vložky z nich nechat odmočit, případně vydrhnout kartáčkem. Očista je pak mnohem důkladnější.

Noste vhodné ponožky

Zní to banálně, ale pokud budete mít prodyšné, bavlněné, co dobře pohlcují pot i větrají, budou základem vašeho úspěchu. Vsaďte i na příměsi ze stříbra, které zápach pohlcují. Některé ponožky, zvlášť sportovní, už jsou na trhu. Raději sáhněte po nich než po umělých vláknech, ty jsou pro vůni peklo. Stejně na tom jsou i punčocháče. I když u silonek se tomu těžko vyhnete, rozhodně je použijte jen jednou a hned perte.

Používejte spreje

Na nohy i do bot. To je také možnost, jak zabít všechny bakterie, které způsobují zápach. Nakolik důsledně fungují je otázka, ale cesta to také je. Máte-li už boty hodně staré, spreje příliš nepomůžou. Je třeba s nimi začít hned na začátku, kdy jsou boty ještě nové.

Větrejte

Pokud můžete a je to společensky přijatelné, přezouvejte se do otevřených bot nebo alespoň povolte tkaničky, aby se vám nohy tolik nepotily. Vzduch se k nim pak dostane a vy tím zvyšujete šanci, že se vám zápach z bot vyhne.

K TÉMATU  Džíny a fantastické triky s nimi! Jsou vám příliš těsné? Chcete je oživit a udělat z nich originál? Inspirujte se!

Babské rady

Mezi babské rady patří jedlá soda, která se má nasypat večer do bot a nechat působit přes noc. Vytáhne z bot smrad. Stejně podobně funguje i zelený nebo černý čaj, nakapaný na vložky. Za zkoušku tu stojí.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Když si prohlížíte své fotky z dovolené, rozhodně nevypadáte jako módní ikony z časopisů a sociálních sítí? Poradíme vám zaručené fígle módních blogerek. Rozhodně zapomeňte na to, že nejste fotogenická. Jen musíte zaujmout tu správnou pózu a úhel - a výsledek bude úchvatný! Už se těšíte na nové fotky?
Sloni jsou majestátná zvířata, ale když jsou mladí, jsou rozpustilí a rádi si hrají. Slůňata dovádějí ve vodě, pošťuchují se navzájem nebo s i lidmi! Pozor, aby vás nějaký ten prcek nezalehl!
Probouzíte se každé ráno s pocitem, že nadcházející den nebude stát za nic? Nemáte sílu na běžné denní činnosti, natož na práci či vaše koníčky? Pak je třeba s tím něco dělat. Ne nadarmo se říká, že ráno dělá den.
Není svíčka jako svíčka. Velmi záleží na tom, z čeho je vyrobená. Věděli jste, že většina těch běžně prodávaných škodí zdraví? I z tohoto důvodu si v posledních pár letech lidé zvykli vyrábět si svíčky sami. Vyjdou je mnohem levněji a přesně vědí, z čeho se skládají. Můžete to zkusit i vy.
Nakupování dárků pro rodinu je těžké. Mnohem těžší než nakupování dárků pro spolupracovníka nebo oblíbeného učitele. Když ale nakupujete pro lidi, které znáte celý svůj život, máte jistou výhodu. Znáte totiž jejich koníčky a zájmy. Víte (nebo byste měli vědět) co mají rádi a po čem touží. Když tuhle výhodu dobře použijete, pořídit dárky k Vánocům pro rodinné příslušníky pak bude brnkačka. Už máte jasno, co komu nadělíte?
Pohřeb je jedna z nejsmutnějších událostí v našem životě. Je tedy potřeba nic nezanedbat a rozloučit se s láskou a pokorou. Přirozenou součástí je čas na klid, truchlení a celkově zpracování této těžké události.
Snad každé dítě se v předvánočním období těší na adventní kalendář s roztomilými obrázky, pod jehož okénky najdou sladkou čokoládku pro každý den. A protože radost si zasloužíme i my větší, postupně vznikly také kalendáře pro dospěláky, vždy tematicky laděné. Nutno ale uznat, že čím více takových hračiček, tím větší množství nadbytečného odpadu, který na planetě prostě nechceme. A právě proto se pomalu rozšiřuje trend udržitelných adventních kalendářů, které vás budou těšit po dlouhou dobu a příroda vám za to od srdce poděkuje.
Je kabelka vaší nepostradatelnou společnicí, bez které málokdy vyjdete z domu? Přesně pro vás jsme sepsali průvodce, jak si takovou dokonalou kabelku vybrat, aby byla nejen elegantní, ale i praktická. A hlavně ladila k vaší postavě!
Vysoký cholesterol představuje závažný rizikový faktor pro vznik kardiovaskulárních onemocnění a mozkové mrtvice. Pokud se někdo potýká s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, je mu doporučeno jeho hladinu snížit.
Dopadlo to skvěle – podařilo se vám úspěšně obhájit titul bakaláře. Tři roky snažení, učení, skládání zkoušek a trávení spousty času nad psaním bakalářky přinesly zasloužené ovoce a vy si můžete před jméno hrdě začít psát titul Bc. Co ale dál? Stačí vám to, nebo byste rádi pokračovali dál? Magisterské studium rozhodně není k zahození a díky němu se vám otevřou zase úplně nové možnosti. A kdy jindy se pustit do dalšího studia, než právě teď – protože čím budete starší, tím to půjde o něco tíž.
Rozvod je záležitostí každého druhého manželství. Toto uvádějí statistiky - a bohužel je to pravda. Čím to je? Možná spolu lidé málo komunikují, nejsou ochotni přijímat kompromisy. Ten kompromis by však měl být prvotním zejména v případě, kdy z manželství vzešly děti.

Výběr článků

Známe to všechny, každé z nás se občas stane, že nás přepadne úzkost nebo stres, nic nás nebaví a svou budoucnost vidíme v černých barvách. V této chvíli je zapotřebí zvolnit a udělat si čas sama pro sebe alespoň na pár desítek minut.
Všichni majitelé koček vědí, že kočky mají vrozenou potřebu škrábat. Ovšem není to pouze jejich záliba. Jedná se o životně důležitou součást jejich fyzické a emocionální pohody. Pokud tedy chcete zabránit tomu, aby se z vašeho nábytku stalo škrabadlo vašeho mazlíčka, je nezbytné investovat do vysoce kvalitního škrabacího válce pro kočky. Ptáte se, jak vybrat ten nejlepší druh válce? Máme pro vás hned několik tipů.
Umět lyžovat, bruslit. Dnes běžný standard pro mnoho rodin. Ale co když vaše dítě zimní sporty nezajímají? Má k nim odpor? Může se vám podařit ho překonat?

Nepřehlédněte

Nevíte, jak na Valentýna potěšit partnerku? Připravte romantický večer jak z amerického filmu a uvidíte, že si to společně 100% užijete. Pokud tápete, jak na to, přečtěte si náš článek, ve kterém se dozvíte úplně vše.
Nabídka kroužků pro školní, ale i předškolní, děti je v současné době mimořádně bohatá. Potřebují děti organizovanou zábavu? Mají si mimo školu rozvíjet své znalosti ve vzdělávacích kroužcích? Určitě ano, ale musíte zvážit, kdy je třeba nechat svoje ambice spát. Pro děti je prospěšný i čas, kdy doma jen tak lelkují. Kolik kroužků už je moc? Jaký kroužek dítěti sedí nejlépe?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek